Teade

Collapse
No announcement yet.

Pilte kah ;)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Paar vägagi kavalat nõksu skeemis sees: C8 ja V3
    Aga pealkiri on selline teemal, et ei osanud nagu arvata midagi lampidest B-)
    odav digi fotokas on päris head pildid teinud.

Comment

Originally posted by moi@Feb 8 2006, 16:52
      Paar vägagi kavalat nõksu skeemis sees: C8 ja V3
      Tänan, leian samuti need vägagi vajalikud olevat. Peale muude asjade.

Aga pealkiri on selline teemal, et ei osanud nagu arvata midagi lampidest B-)
      Tol hetkel tundus see asjakohane. Mul on kahju, kui segadust tekitasin.

odav digi fotokas on päris head pildid teinud.
      Kui oleks viitsinud teda pisut tundma õppida, vast oleks paremad saanud. Samuti piltide järeltöötlus piirdub põhiliselt gamma reguleerimisega piltidel, mis tehtud ilma välguta. Huvitav, kui enne netti panemist vaatasin, tundusid talutavad. Nüüd enam ei meeldi.
      21st Century Fox

Comment

Originally posted by VT-25@Feb 8 2006, 17:11
        Tol hetkel tundus see asjakohane.
        See rohkem mu enda probleem kuna loen "Vaata uusi postitusi" aknast foorumit ja pealkirjade järgi, mitte teemade alt.

Üks küsimus siiski on veel: kas EL84 on tõesti pentoodina eelastmes kuulamist väärt?

Comment

Kindlasti on. See ei *pea* olema tingimata EL84, on ka muid suurepäraseid kandidaate. "Õieti" tehtud pentood-driver ja otsesoojendusega triood (antud juhul 2A3) tundub olevat omamoodi "maagiline" kooslus.
          Olen ju proovinud kõiksugu variante: SRPP (6SN7, 6SL7, ECC88, ECC83 jm.), Mu-Follower ja selle erinevad variandid (samad, ülemine ots nii pooljuht, kui lamp), harilik kahest keskmise mu-ga trioodist (6SN7 jms) koostatud kaskaad ja selle erinevad variandid. Samuti püsivooluallikaga (CCS) triood, näiteks 6N6P.
          Ka püsivooluallikaga 6S45P-E.

Lemmikuks on jäänud praegune lahendus. Teisel kohal kindlalt 6S45P-E. Ehk siis üldistavalt kõrge transconductance'ga triood, aktiivse koormusega, ilmselt ka induktiivse koormusega. Ma isegi ei tahaks siinkohal kindlalt öelda, kumb absoluutses mõttes parem on. Üldine kvalitatiivne tase on sarnane, mina lihtsalt eelistan pentoodi antud juhul.

Mu-follover on kah tegelikult hea (nagu Puhh ütles: mesi on hea ), kuid hoolimata lisanduvast keerukusest ei anna mingeid erilisi eeliseid kahe ülalnimetatu ees.

Tegelikult on võimalik pentoodiga valmistada võimendusaste, mille mistahes moonutused on äärmiselt madalad ja võimendustegur suur. Antud juhul u. 100x, mis annab võimu sisendi tundlikkuseks u. 0,5V.

Pentood on oma olemuselt moduleeritav vooluallikas, suure väljundtakistusega. Võimaldamaks maksimaalset lineaarsust, peab töötama kindla, takistusliku koormusega mis on mõistuse piires võimalikult väike. Väike võrreldes tema anooditakistusega (vastupidiselt trioodile). Ehk siis mitte kasutada induktiivset või aktiivset koormust.

Varivõre pinge tuleb hoida fikseerituna ja madalam anoodipingest. Madalam vähemalt antud võimendusastme maksimaalse reaalse väljundsignaali peakväärtuse võrra.

Antud juhul anoodipinge 180V, anoodivool u. 11mA varivõre pinge 105V, vool u. 1mA. Reaalne väljundpinge u. 45V RMS e. u. 63V peak (võimendi maks võimsuseni). Maks. signaali ja 20KHz puhul, arvestades Milleri mahtuvuse effekti tuleb Slew-rate current muuseas 2,6mA. See on üks peamine põhjus, miks pole hea mõte selliseid asju "voolunäljas" trioodiga draivida.

Lisaks kehtivad pentoodi puhul universaalsed reeglid: klass A1, piisav pingevaru jne.
          21st Century Fox

Comment

aga mida teevad seal patareid ?

Comment

Fikseeritud eelpinge."Puhastab" :P signaali igasugusest sodist ja annab sära ja kõla

Omaltpoolt küsiks kuidas helispekter ka on?
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Originally posted by maaalune@Feb 14 2006, 15:26

Omaltpoolt küsiks kuidas helispekter ka on?
                Ei oska kahjuks väga hästi kommenteerida kuna kuulan põhiliselt muusikat.

Kuidas on siis muusika? Laenaks selle kirjaldamiseks sõnad:

Ilu ei saa puudutada.
                Seda ei saa kirjeldada või põhjendada.
                Mida rohkem me paljastame ilu, seda enam see meie käest libiseb.

Ilu on see kui maailm avab meile akna,
                kust igaviku valgus sisse paistab.

Muusika on ilu.
                21st Century Fox

Comment

No comments!
                  Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Working...
                  X