Teade

Collapse
No announcement yet.

Mida arvata sellest skeemist?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mida arvata sellest skeemist.

Egas midagi, eks teen ta ikka lõpuni valmis, st niipalju et saan hääle sisse. Eks siis tuleb lihtsalt võtta se ümberehitus ette. Õnneks on veel mõned pesad ja muud pudinad olemas saab rahulikult teise paneeli kokku laduda. Ja eks vigadest ju õpitakse
    viimati muutis kasutaja tube; 01 November 2011, 11:36.

Comment

Kas oskab keegi öelda palju on bias -i pinge peale lüüte C28 ja C29, R19 ning R21 on max asendis seda siis kui skeemi ei ole järgi yhendatud.
      viimati muutis kasutaja tube; 13 November 2011, 22:49.

Comment

Esmalt postitatud tube poolt Vaata postitust
        palju on bias -i pinge peale lüüte C28 ja C29, R19 ning R21 on max asendis seda siis kui skeemi ei ole järgi yhendatud.
        Seda ei saa nii mõõta. Su voltmeetri takistus on teadmata ja see mõjutab tulemit. Ka pole ilma koormuseta (R18 ja R20) mõtet -biasi pinget mõõta. Reaalselt pole mu meelest üldse mõtet -bias pinget mõõta (eeldades, et montaaž on õieti koostatud). Oluline on, et lõpulampide tühijooksu voolud oleks võrdsed ja 30...40mA vahemikus. Mis -biasi väärtuse juures see saavutatakse, pole nii oluline. Kui -bias pinged juhtuvad olema võrdsed, siis on hea, see näitab et lampide parameetrid on sarnased (paaritatud), kuid see pole esialgsete katsete juures mingi ülikriitiline näitaja, mida taga ajada. Võrdseks seadistatud voolud on olulised.
        Muide, lõpulampide voolude seadistamist tuleb alustada nii, et R19 ja R21 on MINIMAALSE takistuse peale keeratud. St. lampidele mineva -biasi pinge on kõrgeim. R19/R20 takistusi suurendades väheneb -bias pinge ja lampide voolud suurenevad. Oluliselt kergem on seadistada, kui kasutada mitmepöördelisi trimmereid.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Tänud vastuse eest !!

Tänaseks on nii omal kui ka võimendil juhtmed koos Ühesõnaga on seis selline et bias peale R9 ja R10 takisteid on tulemus pingevaba ..... ja hetkel ei saa aru kus viga otsida. Üritan sellega homme õhtul edasi tegeleda tänaseks mõistus otsas ....

Comment

bias peale R9 ja R10 takisteid on tulemus pingevaba
            R9 ja R10 on lõpulampide katoodtakistid. Nende pealt mingit -bias pinget leida ilmselt ei õnnestu, sest -bias ei pea sinnani välja tulema. R9 ja R10 eksisteerivad skeemis ainult anoodvoolu kaudse mõõtmise võimaldamiseks, muuks neid tarvis ei ole. Need takistid võib asendada otse milliampermeetritega (0-100mA), mis hõlbustab lampide režiimide jälgimist ja seadistamist.

R9 ja R10 tekkiva pingelangu järgi lambi voolu mõõtmisel tuleb rakendada oomi seadust: U/R=I. Antud juhul R=1 oom, seega I=U/1 -> I=U. Edasise rehkenduse teeb asjast huvitatud võimuehitaja ise. Vajalik vool on märgitud skeemile.
            viimati muutis kasutaja GU50; 14 November 2011, 09:44.
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Selge jutt siis otsisin hunti valest kohast, lihtsalt lugesin skeemist kuhu oli märgitud takistite R9 ja R10 juures 40mV (+/- 5mV) adjust by R9 / R10. Seega siis pistan sinna õhtul hoopis ampermeetri vahele ja hakkan otsima mA nii peaks se asi siis õiglasem olma.

Comment

Hm... Kui ma ise nüüd vaatan skeemi, siis ma näen küll "Adjust by R19" ja "Adjust by R21". R9/R10 peal mõõtmiseks soovitaks hakatuseks kasutada millivoltmeetrit (testri skaala DC 200mV näiteks), nagu turvalisem või nii... Kogemuste kogunedes võib minna üle mA-meetritele.

Comment

Jah minu näpukas õige on ikka jah "Adjust by R19" , "Adjust by R21". olin kuskil mõttetes ..... aga seda sama ma silmas pidasin. Kus juures mõõtsin seal DC 200mV piirkonnaga aga ei saanud seatl midagi .... sellepärast se üritus eile pooleli jäi.

Comment

"Adjust by R19" , "Adjust by R21". Kus juures mõõtsin seal DC 200mV piirkonnaga aga ei saanud seatl midagi ....
                    Eks selle asjaga ole nüüd nii, et mida väiksem on -bias pinge väärtus lambi tüürvõrel (jalg 1), siis seda suurem on tõenäosus näha pinget R9/R10 peal. Ja vastupidi.
                    Aga ennekõike eeldame, et:
                    1. väljundtrafo primaarpoole mähised on joodetud kokku õieti, vool saab läbida neid mähiseid;
                    2. anoodtoide +350V ikka on olemas trafo otstel 1/1'.
                    Kui p. 1 ja 2 on täitmata, siis ei satu väljundlampidele kahjuks anoodile (lambikolvi pealmine klemm, tinglikult jalg 10) voolu ja seega ei satu voolu ka katoodile (jalg 3) ja siis R9/R10 mõõtmistulemused ei näita ka midagi.

Comment

Tänud asjaliku ja kiire vastuse eest !!

Mingi jama ongi nüüd väljundtrafoga, nimelt kaitse F3 annab sisselülitades kohe otsad .....
                      kus juures käisin primari otsad mäpuga jälgeajades läbi ja viga nagu ei avastanud, aga lappan kohe ka sekundaar mähised yle eks siis vaatab mis edasi.

Midagi on ikkagi sassis, lasin väljuntrafodel kõik otsad lahti ja tegin uuesti peaks kõik ok olema. Aga se 315mA kaitse F3 põleb kohe maha. Panin testri korraks amprite peale ja sealt kaäib läbi 1.3A voolu. Hoides natuke seal testrit hakkasid lambi anoodid kahtlaselt siniselt helendama ja rohkem ei julgenud küpsetada. Peab vist kogu skeemi laiali lammutama ja uuesti otsast peale alustama.
                      viimati muutis kasutaja tube; 14 November 2011, 21:16.

Comment

Kurja juhe on täitsa koos, midagi on mäda aga jälile ei saa ....

Comment

Midagi on ikkagi sassis, lasin väljuntrafodel kõik otsad lahti ja tegin uuesti peaks kõik ok olema. Aga se 315mA kaitse F3 põleb kohe maha. Panin testri korraks amprite peale ja sealt kaäib läbi 1.3A voolu. Hoides natuke seal testrit hakkasid lambi anoodid kahtlaselt siniselt helendama
                          Tihendi... Või see, montaaži viga ikka nagu
                          Muide, lampide DC režiimi saab paika isegi ilma trafot ühendamata, kasutades näiteks paari-kolmekümne oomiseid takisteid trafo primaarmähiseid imiteerimas. Kui ka sellise katsetuse peale kaitset läbi peksab, siis on lambi enda montaaž vale. Ka lambid võivad olla rikkis, sisemise elektroodidevahelise lühisega. Midagi sinist selle skeemi korral seal lambi sees näha ei tohi olla.
                          315mA kaitse on väga paras selles skeemis, seda ei peaks jämedamaks panema mingil juhul!

p.s. Ei tahaks küll kahelda ega norida, aga ehk kontrolliks, mis on -bias pinge polaarsus maajuhtme suhtes..? Viska mõned lähivõtted üles oma näputööst?

Comment

Tere !
                            Olen sinuga 100% nõus et viga on selles samas tihendis Ja tundub et apsakaid on sisse tulnud ..... aga eks ma pyyan neid siis nyyd uuest välja raalida.
                            Täna enam ei jaksanud aga võtan homme uuesti lampide montaazi ette ja kasutades vanasõna mis s***i se uuesti ehk saab parem. Oma kogemusest tean et enda tehtuid vigu on jube keeruline avastada, samas tuleb teinemees viskab pilgu peale ja on asi selge mis valesti. Mis puutub bias -i siis seal oli 1 näpukas täitsa olemas. nimelt mätta ots oli lahti aga selle sain paika. Mõõtes on bias mättasuhtes negatiivne. Aga mingi kala on ikkagi lambi montaazis sees 1 lõpu lampidest kisub ikka sinakaks .... ja vool selle 315mA kaitsmepeal järjest tõuseb. Aga nagu öeldud mis s****i se uuesti. Üritan ka homme mingid pildid teha siis asi ülevaatlikum.

Comment

1 lõpu lampidest kisub ikka sinakaks .... ja vool selle 315mA kaitsmepeal järjest tõuseb.
                              Õhk lambi sees..? Kui selle sinistuva lambi pesast eemaldad, kas siis ka vool on kontrollimatu? Vahetada oled proovinud lampe?
                              viimati muutis kasutaja GU50; 16 November 2011, 07:21.

Comment

Aga mingi kala on ikkagi lambi montaazis sees 1 lõpu lampidest kisub ikka sinakaks
                                Võid veel proovida anood juhtmed lampdel omavahel ära vahetada. Mul kippus ka siniseks üks lamp minema. Ja väljundist kostus siutsumist.

Comment

Working...
                                X