Teade

Collapse
No announcement yet.

Mida arvata sellest skeemist?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mida arvata sellest skeemist.

Just viimane kirjatükk seletabki siis originaal valjuka "kehvemat" taasesituskvaliteeti.Lampraadiod just kuni 60 ndate aastate keskpaigani olid mõeldud kõne/reportaažhi jne edastamiseks, mitte muusika.ULL kasutuselevõtuga hakati ka muusika kvaliteedile rõhku panema.Kusjuures enamus vanematest lampraadiotes kasutusel olnud lõppvõimendid samuti ei suutnud piisavat sagedusala ning dünaamikaulatust garanteerida.Et nüüd korralikku heli sellest raadiost kätte saada, tuleks ta korralikult tööle saada ning ehk isegi skeemitehnilisi korrektuure sisse viia...
    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
    Projektide pildid
    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud Robska poolt
      Sellest ma olen arusand, et vaja kõrge tundlikusega elementi.
      Aga loogiliselt oleks pidand raadio enda element paremini mängima.
      Ega iga papp pole kuld, mis tehases lambi külge pandud, ajahammas on ka oma tööd teinud.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

[S-OT]
        Nokitsen tasapisi sama võimendi kallal, lähipäevil saab eluvaimu sisse puhutud [/S-OT]

S-OT = semi-offtopic

Comment

Tere,

tegin kah lõpuks selle skeemi põhjal võimendi valmis omale. Kuna ma enne pole midagi arvestatavat teinud ning lampidega tegelenud, on kõik minu jaoks uus ja huvitav.

võimendi kõlab väga lahedasi, mul on üks 5k klassi kuuluv yamaha resiiver kõrvale panna ja lambisound on mäekõrguselt üle. häirib natuke ainult trafo undamine, tuleb vist tõesti mingite kummipatjade peale panna vms. kõlarites on haudvaikus, mina küll mingit võrgumüra või sahinat ei registreerinud kui võim ilma signaalita põhja keerata.

pärast ca 2h kuulamist leidsin, et olin enne oma plaatide juures palju asju kuulmata jätnud

mõned probleemid olid ehitamisel: esmakordsel sisselülitamisel tuli kohe suitsunire. uurimisel selgus et diood V7 läks tagurpidi kogemata.

järgmiseks ei saanud kuidagi 430V kätte, foorumist leidsin, et tõesti, toidutrafol tuleb 15-15' ja 16-16' ära ühendada.

peale neid ja veel mõningasi lolle vigu (ilmselt kogenud tegijatel neid ei juhtu) hakkas skeem tööle ja biast oli lihtne timmida ja üldse tundub hea ja lollikindel asi olevat. rahasi läks ca 600 kanti kuna konded, kõlli terminalid ja muud vidinad ostsin poest.
          k.

Comment

Tervist. sai ise kah niisugune seade maketikujul valmis teha mingid ajad tagasi,kuid päris õieti asi tööle ei hakanud ,mul oli ainult 2 6p36s lampi ja needki sealt samast,kust pesadki ,vanast telekast ,ilmselt on emb kumb lapidest surnud .Muidu olid kõik pinged enam vähem korras nii nagu skeemis ette nähtud Ja siit küsimus kas selles skeemis võiks kasutada mõnd muud lampi nt.6p3s vms.ja kas see TC270 toidaks 2 kanalit seda võimu ära? Nende tv lampidega on asi kitsas ,ilmselt päris uusi ei saa kuskilt enam.

Comment

Esmalt postitatud markom poolt
              Ja siit küsimus kas selles skeemis võiks kasutada mõnd muud lampi nt.6p3s vms.ja kas see TC270 toidaks 2 kanalit seda võimu ära?
              6P3S lambid peaks lõppu sobima küll. Kaht kanalit aga üksainus TC-270 ära ei toida, küttevooludest jääb väheks. Muus osas saaks ka ühega kahe kanali kohta hakkama. Lisa küttetrafo on vajalik, kui tahad ühe TC-270-ga hakkama saada.

Comment

Aga kas oleks reaalne küttemähised uued kerida või ei.?

Comment

Võid ju proovida, äkki mahuvad ära. Vaja sel juhul ligikaudu topeltarv keerde kerida, uuri järgi, palju keerde originaalis on ja millise jämedusega traadiga. Ehk keegi targem oskab täpsemalt öelda.

Comment

Esmalt postitatud markom poolt
                    Aga kas oleks reaalne küttemähised uued kerida või ei.?
                    Idee poolest on võimalik küttemähised ringi teha ja liigsed mähised üldse maha koorida, TC-270 trafol võimsust jagub ka 2 kanali jaoks. Tegelikult oleks soovitav ka võrgumähis uus teha, kui kasutada TCA-270 trafot, alumiinium ei ole parim mähisetraadiks. Aga asja point kaob nii küll ära - selle võimu idee on ju "minu-esimene-ja-ilma-kerimata-tehtud-lampvõim" Kui juba soov trafosid kerima hakata, siis tuleks asi üldse tõsisemalt ette võtta, mõni muu skeem ehk teha? See algne selline simpel kogemuste korjamise seade olemuselt.
                    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

a kas selles telekas mille sees see trafo oli, kas seal siis oli 4 lampi ja ülejäänutele kütet ei jagunud? mulle tundus küll et seal oli hulgi neid lampe mida kütta tuli... selle ma raalisin välja jah et võimu osade voolutarve on suht madal, peaks nagu ühest trafost piisama kahe kanali jaoks aga ei osanud kütteasja arvestada..

sry kui võhik küs oli
                      k.

Comment

Siin ja siin on TC-270 spetsifikatsioon, saad ise vaadata mähiste antavad voolud-pinged. Skeemiga võrreldes saab aru küll, mis ja milleks sobib.
                        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Hakkas meelt painama kogunenud kolihunnik ja kui siis ükspäev kukkus UFO ka õuele puruks, siis... Korjasin UFO tükid kokku, need olid päris huvitavad asjakesed Õnnestus tükid omavahel sobitada, mis välja tuli, näeb huviline siit.

Comment

Tundub et tegu on lausa kunstiteosega
                            huvitab kui suur ta on?
                            kaal?
                            Bzzzt!!

Comment

Suur õnn kül leitsid UFO ja mina pean ennast vanade telekatega lohutama.
                              Kui sa said lambid selle UFO seest, siis see kül peaks taevast alla kukunud venelaste spudnik olema.
                              Ilus töö, peaksid kuhugi messile minema või kuhugi näitusele.
                              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Sel juhul oli see päris arvestatav sputnik ju??? Kuhu UFOnaudid jäid ?

GU-50!
                                IGATAHES very sic -tekitab kiusatust isegi proovida.

Comment

Working...
                                X