Teade

Collapse
No announcement yet.

Mida arvata sellest skeemist?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mida arvata sellest skeemist.

GU50 ,kas oleksid nõus kunagi selle UFO siseemusest kah mõne pildi tegema,oleks väga põnev näha kuidas asjad paigutatud?

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt
      Tegelikult on manakovi skeemil suur sisendtakistus, mis eelvõimult ei vaja SRPP astet,
      SRPP aste ei ole mitte ainult väikse(ma) väljundtakistuse samiseks vaid ka väiksemate moonutuste saamiseks sisemise negatiivse tagasiside abil.

Comment

Esmalt postitatud andreas123 poolt
        Andsid mulle kõvasti mõtteid, ma tükk aega kaalusin mida teha- selline variant sobiks mulle küll. Ilus.
        Kuid kas ei jäänud mingit surinat vms sellist sisse seoses trahvode nii lähestikus olemisega?

Oleks võimalik, et saadad mulle selle "korpuse" sise mõõtmed?
        Trafode lähestikku asetsemisega pole probleemi, isegi maksimaalse volüümitaseme juures ei kuule mingit põrninat. Seda muidugi suuresti tänu ühisele maapunktile + korralikult kokku-keerutatud küttejuhtmetele ja ühe küttemähise keskväljavõttele +430V pealeandmisega.

Seest möödetuna on siis sellised numbrid:
        pikkus 37,5cm
        kõrgus 19cm
        laius 20,5cm

Küljed ja põhi on tehtud 10mm vineerist, küljed 3mm-st.

Comment

Esmalt postitatud pic poolt
          Trafode lähestikku asetsemisega pole probleemi, isegi maksimaalse volüümitaseme juures ei kuule mingit põrninat.
          Juhul kui trafode/drosselite mähiste el.magnetilised jõujooned ei ristu...
          Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt
            Juhul kui trafode/drosselite mähiste el.magnetilised jõujooned ei ristu...
            Pigem ikka: kui ei liitu?
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt
              Pigem ikka: kui ei liitu?
              Parem oleks kui ei liituks.Samas jõujooned võivad(kuigi pole seegi teretulnud) polaarsuselt ühtida kuid mitte kunagi risti asetseda

Tegelikult peaks olema nii,et mähiste polaarsused oleks samasuunalised kaasaarvatud drosselid jmt.Ühesõnaga kõik induktiivelemendid.Samas enda praktikale tuginedes peaks mainima,et kunagi ei ole soovitav väljundtrafosid samas varjestusruumis asetseva toitetrafo ega drosselitega ühte ehitada - põhjuseid mitmeid mille kohta siin pikemalt ei peatu.
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Sai ka tehtud ponnistusi, et selle võimu tarbeks träni kokku korjata aga R15 ja R16 toiteahelates? 23R ja 710R, niisuguseid ei ole õnnestunud leida, kas seda 23R võiks asendada näiteks 3 jadamisi ühendatud 7,5R-sega?, kui suurtes piirides see üldse kõikuda võib, selle 710R saaks ka mitmest jadaühendusega takistist kokku ja üsna väikese erinevusega võrreldes skeemil näidatuga. Need 200/450 kondekad samuti puuduvad, on olemas terve posu 220mkF/450V ja 330mkF/450V kondekaid, viimased samade mõõtmetega, seega ehk oleks need paremad, miks skeemil märgitud 200mkF? Seal mõeldud, et kasutatakse ainult vene juppe? Need elektrolüütkondekad ju võivad päris mitukümmend protsenti oma trükitud andmetest erineda seega ei tohiks 220mkF probleemiks osutuda. Trafod samuti olemas, ainult seda 0,4H/380mA drosselit ei märganud, kui see on pundis seal TC-270 juures, sealt sain muidu 5H/80mA drosseli siis need mul olemas aga ise veel ei jõudnud neid eraldada-sain need ühest vanast telekast ja kõik nii paksu tolmu all, et hirmus kohe.Samuti need lõpplampide pesad-sain ka telekatest ja neid sain valgemaks äädikast ja söögisoodast tehtud lahusega-ei tea, et kas see neile pikemas perspektiivis ka hästi mõjub aga valgemad on need küll .Nüüd millalgi lähiajal oleks soov selle projektiga alustada, kuna tegijaid paistab olevat siis ilmselt on asi vaeva väärt?

Comment

Mina sain nii aru ,et need R15 ja R16 ei pea nii täpsed olema võiks olla nt. 22R ja 680R ,neid saaks poest isegi

Comment

Esmalt postitatud GU49A poolt
                    Sai ka tehtud ponnistusi, et selle võimu tarbeks träni kokku korjata aga R15 ja R16 toiteahelates? 23R ja 710R, niisuguseid ei ole õnnestunud leida, kas seda 23R võiks asendada näiteks 3 jadamisi ühendatud 7,5R-sega?, kui suurtes piirides see üldse kõikuda võib, selle 710R saaks ka mitmest jadaühendusega takistist kokku ja üsna väikese erinevusega võrreldes skeemil näidatuga. Need 200/450 kondekad samuti puuduvad, on olemas terve posu 220mkF/450V ja 330mkF/450V kondekaid, viimased samade mõõtmetega, seega ehk oleks need paremad, miks skeemil märgitud 200mkF? Seal mõeldud, et kasutatakse ainult vene juppe? Need elektrolüütkondekad ju võivad päris mitukümmend protsenti oma trükitud andmetest erineda seega ei tohiks 220mkF probleemiks osutuda. Trafod samuti olemas, ainult seda 0,4H/380mA drosselit ei märganud, kui see on pundis seal TC-270 juures, sealt sain muidu 5H/80mA drosseli siis need mul olemas aga ise veel ei jõudnud neid eraldada-sain need ühest vanast telekast ja kõik nii paksu tolmu all, et hirmus kohe.Samuti need lõpplampide pesad-sain ka telekatest ja neid sain valgemaks äädikast ja söögisoodast tehtud lahusega-ei tea, et kas see neile pikemas perspektiivis ka hästi mõjub aga valgemad on need küll .Nüüd millalgi lähiajal oleks soov selle projektiga alustada, kuna tegijaid paistab olevat siis ilmselt on asi vaeva väärt?

Loomulikult lao kokku!!! Need R15 JA R16 pole mingi probleem, milisest suurusest need kokku laduda. Üldiselt , võid need jätta viimaseks ja alles häälestamise käigus paned paika ligilähedased suurused ja mõõtes pinget leiad katsetamise teel õiged suurused. Võib juhtuda, et sul ei tulegi täpselt samasuguseid tarvis. Õige suurus leitakse häälestamise käigus, tähtis, et toitepinge on paigas. Jutt kondekate kohta, pane paika samad suurused mis sul olemas on, see pole nii kriitiline. Proovi ära saad maitse suhu!

Comment

No vaatasin jah, et need olemas-7,5R näiteks 3 kokku on 22,5R ja selle 680R otsa veel 33R ja tuleb üsna lähedale sinna skeemiandmetele. No siis tuleb proovida, kui need nii kriitilised pole, lampidest ei tahaks ilma jääda, sest neid mul vähe.

Comment

No vaatasin jah, et need olemas-7,5R näiteks 3 kokku on 22,5R ja selle 680R otsa veel 33R ja tuleb üsna lähedale sinna skeemiandmetele. No siis tuleb proovida, kui need nii kriitilised pole, lampidest ei tahaks ilma jääda, sest neid mul vähe.

Lampe ikka liigub, pole hullu! Proovi ära, järgmise teed juba kallimatest juppidest ja EL-34 ga lõpus. Lõpuks müüd oma kalli transikola maha. Varemalt kasutasin oma võimu ainult muusika kuulamiseks , nüüd igapäevaselt. Ei kahtse üldse et 32000.- maksva TEAC-i maha müüsin. Jumal tänatud, et mõistus pähe tuli. Pole võrreldavad, eelistus on lambi kasuks. Ainult, et minu lamp pole samas variandis tehtud.
                        viimati muutis kasutaja humax; 18 m 2007, 12:57.

Comment

Kiskusin oma trafokola lagedale ja avastasin, et on olemas niisugused: TC-180 ja siis (ühes korpuses) TC-270-1; drosselid Dr-5-0,08, tema Gost-nr. oli 5.752-71 teine drossel oli Dr-0,4-0,34 Gost 5.751-71, see viimane oleks siis nagu 0,4H ja 340mA-kas sellest piisab? Kõiki kola läbi sorteerinud veel ei ole-kas mul ongi 380mA drosselit seda ei tea aga muidu kas kõlbab seda 340mA kasutada või jääb lahjaks?
                          Samuti sortisin kõik lambid läbi ja leidsin, et oman ainult 3 6n2p-ev lampi, see-eest on kõik uued pakendis, seega stereovõimuks jääb väheks aga alguses vist katsuks monogi valmis nikerdada? Veel pesadest-kas 6n2p võib kasutada nendes metallkopsikutega pesades, neid on päris kena hunnik uusi, ilma korpusteta ei ole, kuigi saaks plekikola ära lammutada ümbert, muidu keraamilised need-seega küsimus teadjamatele, kas võib olla lambil see kopsik töötamise ajal peal või muutub tööresiim? Ilmselt torman liiga kiiresti aga-kas muidu 6n3p ka saab kasutada selles skeemis-ise veel ei jõudnud otsida infot.Ilmselt ei saa?
                          Veel nende R15 ja R16 kohta: On olemas niisugused traatpotekad nagu PPB-25D, leidsin 33R-se 680R-se ja 2k2-kas need oleksid mõeldavad resiimi reguleerimiseks (ainult alguses), et kui enne reguleerin need 23R ja 710R peale? Kuhu poole nende nominaal muutuda võib ja umbes kui suurtes piirides? See huvitaks seepärast, et soov need pärast ikka püsitakistitega asendada. Ning lõpetuseks-kui pikad võivad lampide küttejuhtmed olla maksimaalselt-mul sassiikavand niisugune, et lampidevahelised kaugused ca. 12 cm (6n2p-d on ees, nendest 12cm kaugusele tuleksid 6p36c ja nende taha läheks toitetrafo, väljundtrafo mõtlesin paigutada lõpplampide kõrvale), trafod tahaks katta 1 mm RV plekist katetega, millele ilmselt tuleb tavalisest terasplekist sisu teha, raudplekki kattena kasutada ei tahaks sest olemas on RV tükke, kogu korpuse mõtlesin kombineerida 1,5mm messingplekist ja eelpoolmainitud RV plekist. Kas võib neid materjale kasutada ilma, et ei teki mingisuguseid kõrvalmõjusid? Peab kogu teema uuesti läbi lugema aga kiire küsimus sellegi poolest veel, nimelt kas küttejuhtmed tuleb ikka kokku keerutada, või ei, kui ei siis mis muutub kui need kokku keerutan? Ja kas anoodahelate ja võrede juhtmestikule on ka erinõudeid?

Heh pikk küsimustejada sai nüüd aga tahaks täna juba midagi teha otsast .

Hm kõik jutus olevad lampide jm. tähed on siis slaavi tähed ikkagi!

Ikka veel muudan! Kas lüliti millega saab triood/ultralineaar resiimi muuta võib olla tumblerlüliti ja mis pinget peab taluma-mul kahe kontaktipaariga tumbler tüüpi võrgulüliti, mil 250V/3A, ilus soliidne ja pisike. Ning millised peavad olema R19 ja R21 biasi reguleertakistid, kas need http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...?artnr=440-312 niisugust tüüpi kõlbavad (võtsin illustreeriva pildi)?
                          viimati muutis kasutaja GU49A; 18 m 2007, 17:25.

Comment

NIIII palju küsimusi.... Oleksid teema ilusti algusest lõpuni läbi lugenud, mõtisklenud taskuarvuti ja hr. Ohmi seadusega käsikäes tunnikese skeemi kallal, oleks sul enamus vastustest käes.
                            drosselid Dr-5-0,08, tema Gost-nr. oli 5.752-71 teine drossel oli Dr-0,4-0,34 Gost 5.751-71, see viimane oleks siis nagu 0,4H ja 340mA-kas sellest piisab?
                            Piisab, ühele kanalile.

alguses vist katsuks monogi valmis nikerdada?
                            Suurepärane mõte!

Veel pesadest-kas 6n2p võib kasutada nendes metallkopsikutega pesades
                            Jah, loomulikult, nii kopsikuga kui ilma.

aga-kas muidu 6n3p ka saab kasutada selles skeemis
                            Kuna need on siiski eelkõige ÜKS-lambid (ÜKS = ÜliKõrgSagedus), siis pole resultaat garanteeritud. Proovi, jalad sobivad 1:1.

Veel nende R15 ja R16 kohta: On olemas niisugused traatpotekad nagu PPB-25D, leidsin 33R-se 680R-se ja 2k2-kas need oleksid mõeldavad resiimi reguleerimiseks (ainult alguses)
                            Kui võimsus piisab? Ise koostaksin 23 oomise taki 4 tk. 100R/2W takkidest paralleelis. Ja 710 oomi kohapeal võib olla näpuviga, pinge kipub sellega madalaks jääma, ehk on 71 oomi hoopis? Need takid ei ole kriitilised, +/-20% ei muuda midagi.

Ning lõpetuseks-kui pikad võivad lampide küttejuhtmed olla maksimaalselt
                            No oleneb juhtmete jämedusest. Peenikestel tekib märgatav soojenemine ja pingelang. 1,5 mm2 oleks piisav lõpplampidel (u. 5A kokku), eelastmel võib olla ka väiksem (u. 1A kokku), räägime 1 kanalist.

6n2p-d on ees, nendest 12cm kaugusele tuleksid 6p36c
                            Natuke kaugele ei jää..? Peab hakkama juba varjestatud signaalijuhtmeid kasutama...

ja nende taha läheks toitetrafo, väljundtrafo mõtlesin paigutada lõpplampide kõrvale
                            Toite- ja väljundtrafod vii teineteisest nii kaugele kui saad. Eelastme lampide lähedusse toitetrafo ka ei sobi.

trafod tahaks katta 1 mm RV plekist katetega, millele ilmselt tuleb tavalisest terasplekist sisu teha
                            Tegelikult ei ole vaja seda sisu. Toitetrafo tahab head jahutust, ära unusta! Umbne karp ei jahuta, aukudega karp ei varjesta. Selle skeemi trafod reaalselt ei vaja varjestamist.

kas küttejuhtmed tuleb ikka kokku keerutada, või ei
                            Kindlasti keerutada ja punutis teha võimalikult tihedalt! Siis toimib magnetväljade kompensatsioon.

Ja kas anoodahelate ja võrede juhtmestikule on ka erinõudeid?
                            Piisav isolatsioon, tavaline 1000V juhe piisab. Isolaatorid lambi anoodidele on abiks, et kass kogemata nuuskima ei läheks

Kas lüliti millega saab triood/ultralineaar resiimi muuta võib olla tumblerlüliti
                            Võib. Lüliti võib ära ka jätta, niikuinii hakkab üks võimendi töörežiim rohkem meeldima ja kuulad ainult sellega.

ja mis pinget peab taluma-mul kahe kontaktipaariga tumbler tüüpi võrgulüliti, mil 250V/3A, ilus soliidne ja pisike.
                            Vastad ise oma küsimusele - mis pinget see sul lülitama hakkab?

Ning millised peavad olema R19 ja R21 biasi reguleertakistid
                            Soovitavalt mitmepöördelised, nendega on täpne tulemus kergem kätte saada.

kas need http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...?artnr=440-312 niisugust tüüpi kõlbavad (võtsin illustreeriva pildi)?
                            See on pigem sobimatu valik. Parim oleks see, aga otsustad ikka ise.

Rõhutan veel korra - see on VÄGA lihtne ja toimiv skeem, igatpidi optimeeritud, heli on parem, kui sellisest lahendusest oodata oskad! Ainult jooda kokku ja tunne elust rõõmu!
                            viimati muutis kasutaja GU50; 18 m 2007, 18:04.
                            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Tänud GU50! See viimane esialgu üsna kirves-ilmselt on need oomipoes parema hinnaga-homme siis vaatan. Miks just need head muidu on, kas need, enamjaolt sinised, 25 keermelised ei ole nii head? Pinge piirab nende kasutamist? Lihtsalt küsin, kuigi arvestangi Su soovitust.
                              Tumblerlülitit mõtlesin kasutada triood/UL ümberlülitina, kas muidu "lennult" võib seda lülitada?
                              Loen teema uuesti läbi jah-kordamine on... .
                              Tänud sellegi poolest.

Comment

Miks just need head muidu on, kas need, enamjaolt sinised, 25 keermelised ei ole nii head?
                                Neid viimati viidatud trimmereid saab paigaldada viisakalt ja mugavalt paneelile, see on peamine eelis. Pöörete arv võiks olla 5->, siis saab sobiva seadistustäpsuse. Ka siit reast leidub sobiv

kas muidu "lennult" võib seda lülitada?
                                Võib küll. Seal on praktiliselt sama anoodpinge sel tumbleril, sellega arvesta.

Comment

Working...
                                X