Teade

Collapse
No announcement yet.

Mida arvata sellest skeemist?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mida arvata sellest skeemist.

Vaatasin, et need ka sarnased- http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...artnr=615-5113 , ainult täpsus on väiksem aga selle peaks kompenseerima ju suurem reguleerimisulatus, kui seda nii võib nimetada? Neid ma tegelikult alguses silmas pidasingi, kui neist "sinistest" rääkisin, lihtsalt läksid segamini mõttes nende pisikeste ristkülikuliste trimmeritega.Eelnenu siis R19 ja R21 kohta.
    Need traatpotekad mida mõtlesin R15 ja R16 asemele reguleerimise ajaks on muidu 25W niisiis peaks ju piisama neist .
    Trafod tahaks kuidagi ikka katta, sest nad ei ole nii kauni välimusega, et neid eksponeerida kuigi seda ei plaani enne seda kui kõik koos on ja toimib, sest painutamist ja möllamist sellega on omajagu, et tulemus rahuldaks .
    Ei leidnud niisugust sobivat juhet, mille pinge oleks 1000V seega nii irooniline kui see ka ei ole on hetkel kõik juhtmete taga, eks peab vaatama kaubandusvõrkku, mida pakutakse .
    Samuti saab lampidevahelisi kaugusi vähendatud, saabki parema üldilme, lihtsalt alguses mõtlesin, et peab olema mingisugune niisugune vahe (seda oletuslikult, vaatasin ühte MingDa võimu, see muidugi ehk ei ole teab mis aga välimus oli täitsa hea sellel). Näiteid nende võimude kohta ka kui kedagi huvitab: http://www.coemaudio.com.au/products.php?product_id=23

http://www.meixingaudio.com/ENGLISH/...ts/MC34-pp.htm
    huvitav on teisel lingil olev vasakus ülanurgas olev elukas-on alles lambijurakas!
    http://www.positive-feedback.com/Issue28/mingda_34.htm .
    Neid on veel palju.

Veel meenus humax-i soovitus tulevikuks EL34, vaatasin, et isegi mingi vene analoog on sellel-6p27s, kas olen sellest õigesti aru saanud?
    Kas need 6p3s ja 6p6s ei ole head lambid, esimesi mul on 11tk aga teisi 4tk, millest 2 paistavad, et on kasutatud, miks neil lampidel muidu ainult pealt sisse näha on, 6p3s on suurem aga kõik on ilusasti näha, mõtlen elektroode? Mis nende EL34 hinnad muidu ka on, kui neid üldse kusagil müüakse või ilmselt tuleb tellida, netis olen ise näinud neid muidu küll.Kui keegi aga oskab midagi nende kohta rääkida siis ootan, info ehk tulevikuks .
    Niipalju siis jälle küsimusi/muud juttu algatuseks.
    Ikka veel-sain ühe Elektron 718 teleka, lamp/transistor värviteler, hirmus raske, kohe ära vedama ei hakanud, niipalju kui sisse nägin paistis, et trafo on sel TC-270, on kellegil infot selle paikapidavuse kohta? Et kas tasub ära lohistada, ilma antakse muidu.

Comment

Esmalt postitatud GU49A poolt
      Vaatasin, et need ka sarnased- http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...artnr=615-5113 , ainult täpsus on väiksem aga selle peaks kompenseerima ju suurem reguleerimisulatus, kui seda nii võib nimetada? Neid ma tegelikult alguses silmas pidasingi, kui neist "sinistest" rääkisin, lihtsalt läksid segamini mõttes nende pisikeste ristkülikuliste trimmeritega.Eelnenu siis R19 ja R21 kohta.
      Need traatpotekad mida mõtlesin R15 ja R16 asemele reguleerimise ajaks on muidu 25W niisiis peaks ju piisama neist .
      Trafod tahaks kuidagi ikka katta, sest nad ei ole nii kauni välimusega, et neid eksponeerida kuigi seda ei plaani enne seda kui kõik koos on ja toimib, sest painutamist ja möllamist sellega on omajagu, et tulemus rahuldaks .
      Ei leidnud niisugust sobivat juhet, mille pinge oleks 1000V seega nii irooniline kui see ka ei ole on hetkel kõik juhtmete taga, eks peab vaatama kaubandusvõrkku, mida pakutakse .
      Samuti saab lampidevahelisi kaugusi vähendatud, saabki parema üldilme, lihtsalt alguses mõtlesin, et peab olema mingisugune niisugune vahe (seda oletuslikult, vaatasin ühte MingDa võimu, see muidugi ehk ei ole teab mis aga välimus oli täitsa hea sellel). Näiteid nende võimude kohta ka kui kedagi huvitab: http://www.coemaudio.com.au/products.php?product_id=23

http://www.meixingaudio.com/ENGLISH/...ts/MC34-pp.htm
      huvitav on teisel lingil olev vasakus ülanurgas olev elukas-on alles lambijurakas!
      http://www.positive-feedback.com/Issue28/mingda_34.htm .
      Neid on veel palju.

Veel meenus humax-i soovitus tulevikuks EL34, vaatasin, et isegi mingi vene analoog on sellel-6p27s, kas olen sellest õigesti aru saanud?
      Kas need 6p3s ja 6p6s ei ole head lambid, esimesi mul on 11tk aga teisi 4tk, millest 2 paistavad, et on kasutatud, miks neil lampidel muidu ainult pealt sisse näha on, 6p3s on suurem aga kõik on ilusasti näha, mõtlen elektroode? Mis nende EL34 hinnad muidu ka on, kui neid üldse kusagil müüakse või ilmselt tuleb tellida, netis olen ise näinud neid muidu küll.Kui keegi aga oskab midagi nende kohta rääkida siis ootan, info ehk tulevikuks .
      Niipalju siis jälle küsimusi/muud juttu algatuseks.
      Ikka veel-sain ühe Elektron 718 teleka, lamp/transistor värviteler, hirmus raske, kohe ära vedama ei hakanud, niipalju kui sisse nägin paistis, et trafo on sel TC-270, on kellegil infot selle paikapidavuse kohta? Et kas tasub ära lohistada, ilma antakse muidu.
      Loe nüüd! Vastan Sulle siiralt.

Tee see GU- 50 avaldatud skeem valmis nii nagu on. Unusta ära 6P27S JA 6P3S. 6P6S hoia alles ja hoolikalt! See on pikem teema ja ma ei hakka seda siin puudutama. EL-34 on ka teine teema ja eeldab väga head väljud trafot, mida on võimalik Eestist saada, kuid las jääb selline lahendus tulevikuks, kui on praktikat rohkem ja pole piiratud rahalised võimalused.See projekt eeldab ka väga häid kõlareid, pole mõtet kasutada kallist lampi, kui pole häid trafosid. See mida siin soovitatakse on hea algus mõõduka raha eest + oma töö ja vaev, pealegi hindamatud kogemused selles valdkonnas. Ma ei ole seda võimu ise kuulnud, kuid arvamus on positiivne. Esimese katsetusena ikka tipp asja ei tee. see tuleb pikka mööda. Mõtet on sellega tegeleda, sest hea heli nautimine tasub vaeva mitmekordselt. Sellest on ka muide siin foorumis pikalt arutatud ja loe selleteemalisi postitusi. Vana telekas võta igal juhul ära.Trafo välimust saab muuta aerosool värviga, kui katta väga õhukse kihiga ja seda mitu korda, kuid mitte paksult.

Teema väliselt:

Huvitav kokkusattumus, mõlemad generaator lambid. Üks tüürib teist ja teised tekitavad parasiit võnkumist. Väike nali!!!
      Mulle ei anna ikka hingerahu:
      http://www.ne.jp/asahi/evo/amp/el34/report.htm

Ainult, et TANGOT ei jõua osta!
      viimati muutis kasutaja humax; 19 m 2007, 13:08.

Comment

tulevikuks EL34, vaatasin, et isegi mingi vene analoog on sellel-6p27s, kas olen sellest õigesti aru saanud?
        Selle skeemi kohapealt ei anna EL34 kasutamine mingit eelist. Manakovi skeemide eripära on see, et need on olemuselt viimistletud, eriti midagi neile juurde ei mõtle.

paistavad, et on kasutatud, miks neil lampidel muidu ainult pealt sisse näha on, 6p3s on suurem aga kõik on ilusasti näha
        Vanad lambid on seest vahel tahmased. See on erodeerunud katoodimaterjal, sadestunud klaasile. Selliseid lampe ei kasutaks.

Mis nende EL34 hinnad muidu ka on
        EL-34

trafo on sel TC-270, on kellegil infot selle paikapidavuse kohta? Et kas tasub ära lohistada, ilma antakse muidu.
        Seal on siis ka drosselid, TC-270 on toiteblokis koos nendega. Ikka tasub.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

To: GU50, selle tumeda sisepinnaga lambi all mõtlesin 6p6s-i, MITTE 6p3s-i. Kõik viimased on mul ilusad, kristallselged ainult, mis peab olema on see piimjas peegelpind neil. Niipalju kui mul on 6p6s-e siis need on kõik ühtlaselt musta värvi, proovisin kunagi ühe võimurondiga neid-töötavad küll, üks neist on isegi pakendis ja seda ei proovinudki.

Nüüd asja juurde: Juhtmepundis sorteerides leidsin 300/500V juhtmed, mingid Jaapani omad, trükiseid täis, igasugu standardid jm, 1,5mm2. Arvan, et kasutan esialgu neid ikkagi, kuna 1000V ei ole ja poodi täna ei jõua arvatavasti. Trafod otsisin nüüd kõik lagedale ja neid õnneks puudu küll ei tule. Peale nende seadetakistite on puudu veel mõned väiksemad elektrolüütkondekad aga muidu on praktiliselt kõik olemas, isegi need suured 220mkF/450V on olemas, kasutatud kuid proovisin, et toimivad. Kütejuhtmetena muidu võib ju jääda see 300/500V, vaatan, et kui kusagil on natuke ohtlikum siis peaks aitama termokahanev toru, kui see juhtmele lisaks ümber kuumutada? Seda mul ka on õnneks. A no tungivalt soovitatakse siis täna igal juhul pean midagi selle projektiga tegema.Hea kui oleks veel keegi kiire osavnäpp ja nende juhtmete koha pealt midagi ütleks, nagunii läheb mul aega, et see teema nüüd veel läbi lugeda .

Comment

Seda juhtmete asja ei tasuks kohe üle ka tähtsustada. Voolud väikesed ja juhtmete jämedus ei ole siin kriitiline. Võib näiteks tavalise elektrikaabli sooned lahti harutada ja siin kasutada (ja nende jämedus on enam kui piisav).
            Soovitan teema otsast peale läbi lugeda, pildimaterjali ja muud tarka juttu on siin ohtralt. Näiteks minu vastavast kogemusest on juttu siin.

Comment

Loetud!
              Oli küll päris palju jutu, mida üle olen küsinud, nüüd siis ikkagi alustan sellega, algatuseks siis see toitetrafo, koos kõige juurdekuuluvaga.
              Juhtmed jah siis kasutan ikka 300/500V, ei viitsi jännata nendega 1000V, niisuguseid mul on terve punt, mis 300/500V isolatsioon on korralik, ligi mm oli paks (üritasin nihikuga enam-vähem mõõta). Sealt ikka mingi +500V läbi ei karga. Seega eks siis näe mis saab ja kuidas sujub... .

Comment

kuna 1000V ei ole ja poodi täna ei jõua arvatavasti.
                1000V isolatsiooniga on kõige tavalisem montaažijuhe.
                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Mina nt.peksin puruks hunniku läbi põlenud arvuti toitekaid ja sain terve pundi punaseid, musti ja kollaseid juhtmeid peale oli vist kirjutatud mõnele 300V mõnele 600V. selistest peaks piisama küll niisuguse seadme koostamiseks

Comment

Kuna nüüdseks on põhjalik läbivaatus võimendist tehtud, siis on õige aeg hakata ehitama võimendit. (milline häbi minupoolt - aeg)
                    Kõik jupid on tellitud ja kohe ka kõik-kõik käes. Sai seda veeretatud ühele poole ja teisele poole, tegin kõikidele juppidele poe koodid(tevalo, serigo, oomipood) järgi ja nüüd oli hea kõik lihtsalt ära tellida. Proovin alguses teha veidi testi versiooni (just testi, et kui midagi jama on saan ütelda et PROOV)
                    Kuna selle nädala jooksul hakkab nikerdama, siis mõni inimene võiks veel soovitada mida silmas pidada. Näiteks, et oleks tore teha tähtmaandus. Mis juhtmed kokku kerida jne. Oodatud kõik, kuid eks ma ikka kisan nagunii kui midagi nässu tahab minna. Kui midagi rolli mängib siis teen samamoodi nagu GU50'l on.
                    Sai muidu selle puhul jaam ka ostetud, Welleri 40W WHS40.
                    Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Ma ei suutnud märkamata panna,et kogu aeg käis jutt TC 270 ümber.See muidu jah väärt trafo.Isegi väiksena tegin sellest omale söepulgakeevitustrafo.Mähised pidi muidugi asendama vasklintmähisega.

Comment

Jaama poleks vaja olnud osta,piisab LATR-ist ja kolvist.

Comment

Esmalt postitatud Henzzman poolt
                          "Jootejaama" saab tänapäeval 180.- EEK alates. LATR-i eest küsivad 450.- EEK alates, juurde enam-vähem kolb 85.- EEK, kokku 535.- Seejuures ei ole see kooslus veel võrgust galvaaniliselt eraldatud!

Tegelt võiks soovitada Welleri koopiat, 720.- EEK (originaal siin). Väga hea tööriist on ka Welleri odavmudel. Jootmine peaks olema hõlbus, mitte PIA.

Comment

Esmalt postitatud Henzzman poolt
                            Kui seda mulle ütlesid siis tore et muret tunned, kuid see sai niisama ostetud. Järgmine kord võid PSi sellise asja visata.
                            Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Ega kõik LATR id tänapäeval ole tehtud.Vene ajal tehti ju ka neid.Mul on terve posu neid LATR -isid.Näiteks üks on RB-1.Võimalik,et LATR-iga on isegi sujuvam kolvi soojendust reguleerida kui selle jootejaama omaga.Minu arust ei ole need LATR-id midagi nii erilised.Kõik,kes on sellel ajal elanud,millal pinge kõikus ülisuurtes piirides või pinge oli liiga madal,peaks see neil olemas olema.Näiteks see RB-1 näeb välja lihtsalt selline musta värvi plastmassist kast,millel on ees voltmeter ja peal on pihusuurune ketas,millest saab pinget muuta 0-250v.Osadel LATR-idel ei ole voltmeetrit.Nendel on lihtsalt see ketas.Muidugi kui seda LATR-it ei ole,siis teine asi,aga kasulik oleks seda omada,sest sellega saab muudki toredat teha ja on päris kasulik abivahend,mida omada.Veel on olemas kinokomplektide juurdekäivaid autotrafosid KAT.Nendel ei ole seda liugurit vaid on erinevad väljundpinged,mida annab pöördlülitist peale panna.
                              viimati muutis kasutaja Henzzman; 17 m 2007, 14:18.

Comment

Aga miks ei ole LATR võrgust eraldatud?Ta ei ole ju mingi türistorregulaator vms.Ta on ikkagi ju AUTOTRAFO.Kas siis tavaline trafo ei ole võrgust eraldatud galvaaniliselt?Autotrafol on lihtsalt sama kujuga mähis nagu toroidtrafolgi.Liugur peal reguleerib väljaantavat pinget.Näiteks kui panna autotrafol pinge kuskil 12 v peale ja järgi panna autolamp,siis ta ei põle ju läbi.Ma ei ole küll uurinud neid tänapäevaseid,kuid minu vene omadel on küll galvaaniline eraldatus võrgust.

Comment

Working...
                                X