Teade

Collapse
No announcement yet.

Mida arvata sellest skeemist?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mida arvata sellest skeemist.

Kas anoodiahela kaitse võib esialgu ka 250mA olla-katsetuse ajaks, mõtlen. Sobivat muud kaitset ei ole hetkel-peab neid ühe posu kohe valmis ostma.

Senini ootaks 6P36S-e.
    -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
      Senini ootaks 6P36S-e.
      250 mA kaitse sobib katsetamiseks ka. Eks sa ise näed, kas hakkab läbi lööma või mitte. Probleemi tegelikult üldse ei ole, kuni lambid lühisesse ei lähe. Üks selline juhtum on olemas. Kui kaitset pole, siis annavad järele katoodtakistid. Valik on sinu.

2 tk. oleks kasutatuid 6П36С huvilisele tasuta ära anda. Töötanud samases Manakovi võimendis 1 a. Ei ole enam ideaalse emissiooniga, kuid töökorras. Asukoht: Tartu. Täpsem info soovi korral ES.
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Eks arvestan vajadusel selle võimalusega, vähemalt kui mul olevad on rikkis. Tegutsema saab ka ilmselt homme vast asuda kuna sassii jaoks ei ole käepärast sobivat materjali, vaatasin, et kõik kes miskit teinud on kasutanud metalli , kesta ise saaksin teha 18mm vineerist aga üleni jääks natuke imelik ja ka maandusi raske aretada. Parem oleks ikka ilmselt ka alumiinium-rihvlit on omal aga seda on põlve otsas jama painutada. Peab mingist karp-profiilist küljed aretama. Katsetamiseks peaks kõlbama esialgu küll ainult hirmus kui pärast lõpptulemus kõrvale meeldib ja ei ole enam viitsimist uut kesta nikerdada.
        Niisiis hetkeseisuga projekt on jõudeseisus.

Jimmy- Kuidas Sul trafod on nüüd paigutatud? Kas oled nende asendit muutnud võrreldes fotodel nähtavaga?

Kas nende TC-trafode kohta kusagil mingit materjali, andmeid, mõtlen, ka leidub? Lugesin teemat ja leidsin, et trafo mähiste 15 ja 15` ; 16 ja 16´ sillad on tarvis alles jätta-tuleb siis need uued teha, ma (üle)eile rookisin lagedaks trafo juhtmetest, ainult 1 ja 1´ jäi alles.

Kuna täna Tartusse ei jõudnudki siis lükkub asi taas väheke edasi, puudu on ka veel juppe. Näit. puudub V5 ja V6, sild- peaks ju sobima kbpc610? Kondekaid ka kõiki ei leidnud C29, on olemas 47uF/250V ja kasutan seda, testimiseks kõlbab ikka.Aga 68uF/250V, C25 ei ole, isegi sinna lähedale ei ole mul,leidsin 100uF/250V aga see tundub liiga suure erinevusega skeemiga võrreldes. Samas tema otstarvet vaadates tundub, et võiks sobida küll?

Eks siis tagasi trafoga tegelema esialgu.
        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 08 m 2009, 01:30.
        -superradical-

Comment

Et ehk siis keegi oskab selle viimase küsimuse kohta midagi vastata? Samas tundub, et enne reede õhtut või laupäeva ei saa siiski eriti miskit kokku liita ja täna selgus ka kurb tõsiasi, et võib juhtuda, et tuleb järgmisel nädalal ära tööle minna ja siis jääb projekt jälle paariks-kolmeks nädalaks seisma .
          -superradical-

Comment

Võim töötab väga kenasti täpselt sellisena, nagu piltidel mul on. Ainsa erinevusena on toitetrafo vahetatud teise samasuguse, aga vaiksema, vastu välja ja pandud kummipatjadele. Küll aga võiks trafode südamikud olla omavahel risti - kui pilti vaatad, siis on näha, et mul tegelikult pole. Väljundtrafot peaks veel 90 kraadi võrra keerama, siis oleks ideaalne. Probleeme see mul iseenesest ei põhjustanud, trafod on üksteisest piisavalt kaugel.

Vene telekatrafode, drosselite jmt. dokumenatsioon on saadaval siin.

Lüütide koha pealt - need võivad olla lampvõimendis praktiliselt alati suuremad, kui skeemil kujutatud. Tähelepanu peaks lihtsalt talutavale pingele pöörama. C25 võib olla 100 uF ka vabalt, samuti 47 uF C28 ja C29.

Comment

Esmalt postitatud jimmy poolt
              Lüütide koha pealt - need võivad olla lampvõimendis praktiliselt alati suuremad, kui skeemil kujutatud. Tähelepanu peaks lihtsalt talutavale pingele pöörama. C25 võib olla 100 uF ka vabalt, samuti 47 uF C28 ja C29.
              Päris nii ühene see asi alati ei ole. Liiga suur kondekas otse alaldi järel, eriti kui on pooljuht alaldi, tekitab suuri voolu impulsse trafos ja see võib solkida muid trafo pingeid.

Comment

Jah, sõna "praktiliselt" all ma tegelikult mõtlesin "peaaegu", et erandeid on. Aga kirjutatud sai valesti. Kusjuures on kokkupuudet sellise olukorraga ka

Comment

Kondekaid ka kõiki ei leidnud C29, on olemas 47uF/250V ja kasutan seda, testimiseks kõlbab ikka.Aga 68uF/250V, C25 ei ole, isegi sinna lähedale ei ole mul,leidsin 100uF/250V aga see tundub liiga suure erinevusega skeemiga võrreldes. Samas tema otstarvet vaadates tundub, et võiks sobida küll?
                  Sobivad küll.

Testimiseks maketi koostamiseks sobis väga hästi konstruktsioon folgeeritud tekstoliidil, nagu näiteks siin näha. Vbl leiad piltidelt ka mõned vihjed lampvõimendi konstruktiivsetele eripäradele. Maketi koostamisele kulus umbes 8 tundi.
                  Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

To: GU50 -vaatasin teemat uurides Sinu poolt koostatud võimu pilte juba ja katsun arvestada ka nendega aga see tekstoliidivärk mulle ei sobi-kuna enne olen siiski seda õigel eesmärgil (pcb) kasutanud siis teda selleks seekord kasutama ei hakkaks-tõenäoliselt ma isegi ei leia kusagilt nii suurt tükki nagu tarvis-suurimad mis mul on, on ehk 400*450mm mõõdus. Ilmselt on lahendus küll hea-kuidas on maanduse loomisega? Kas kogu tekstoliidil olev foolium on maandatud? Maketi ilmselt teen lihtsalt isoleeralusel ja kui töötab siis ilmselt metallsassiile ümber hiljem. Esialgu on soov siiski näha, et kas töötab ja siis vaatab edasi. Jupid on muidu olemas nüüd (siis needsamad ka lähevad käiku maketis, mida mainisin eelpool) aga külmetamine on oma töö teinud-ehk homme (täna) on juba nii hea, et kannatab miskit liigutada
                    -superradical-

Comment

suurimad mis mul on, on ehk 400*450mm mõõdus.
                      Ilmselt on lahendus küll hea-kuidas on maanduse loomisega? Kas kogu tekstoliidil olev foolium on maandatud?
                      Tekstoliidil on lihtsalt väga mugav seadet koostada, eriti katseeksemplari - jooda detailid kinni kuhu tahad. Plaadi suurus on maketil miski 150*300 mm. Selge see, et terve plaat on maapotentsiaaliga. Tegelikult võibki vaadelda seda plaati kui ühtset suurt tähtmaapunkti.

Esialgu on soov siiski näha, et kas töötab ja siis vaatab edasi.
                      Jah, see töötab.

Comment

Kes tõesti tahab seda võimendit teha, siis mul on kõik jupid kokku ostetud ja isegi sai algust tehtud, kuid asi jäi siiski soiku.
                        Pole seda õiget minekut selle asjaga, kes sooviks midagi nendest jubinatest minu käest osta siis näiteks skeem ette ja mulle postkasti väike kiri.
                        Ükski jupp pole niisama ostetud, peaaegu kõik sai läbi arutatud GU50'ga.

Andreas
                        Vaesel ajal on kärbes ka liha.

Comment

Re: Vs: Manakovi võimendi....

Alustasin ka Manakovi kokku panemisega. Ja juba on ka esimesed raskused. Nimelt ma ei saa aru millised 11 ja 12 , 6 ja 5 otsad trafol kokku panna. Kas ma pean 1 mähise 11 panema sama mähise 12 kokku või pean otsa 11 kokku viima teise mähise 12 ?
                          Skeem - http://www.webmedia.ee/~martinh/elek...ib/manakov.pdf

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Hetkel on pinged olemas otstes 4 - 4 , 7 - 17 , 10 - 10 ja 12 - 12 .
                          Lugesin ka ühest teemast välja, et 15-15' ja 16-16 tuleb ka kokku sillata, et 5 ja 6 vahel pinge tekkiks.
                          Kas ma ültse pean 11 ja 12 otsasid omavahel kokku panema ? Muidu kütte pinged olemas.
                          viimati muutis kasutaja plaaster; 07 m 2011, 21:58.

Comment

Vs: Re: Vs: Manakovi võimendi....

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                            Alustasin ka Manakovi kokku panemisega. Ja juba on ka esimesed raskused. Nimelt ma ei saa aru millised 11 ja 12 , 6 ja 5 otsad trafol kokku panna. Kas ma pean 1 mähise 11 panema sama mähise 12 kokku või pean otsa 11 kokku viima teise mähise 12 ?
                            Skeem - http://www.webmedia.ee/~martinh/elek...ib/manakov.pdf

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Hetkel on pinged olemas otstes 4 - 4 , 7 - 17 , 10 - 10 ja 12 - 12 .
                            Lugesin ka ühest teemast välja, et 15-15' ja 16-16 tuleb ka kokku sillata, et 5 ja 6 vahel pinge tekkiks.
                            Kas ma ültse pean 11 ja 12 otsasid omavahel kokku panema ? Muidu kütte pinged olemas.
                            Klassikuid tsiteerides: "Ma ei sa aru kuidas sa vahel nii saamatu oled?"
                            Kas siis skeemist ei loe välja kuidas mähised kokku ja lahku käivad? Sul on ju trafo ja riist millega mõõta. Tahad pinget juurde, paned mähiseid järjest rohkem. Et pinged liituksid tuleb ühe lõpp ühendada teise algusega. Või kuidas ... Mehed ei nuta!!!

Comment

Vs: Re: Vs: Manakovi võimendi....

Tee nüüd nii: tõstata oma küsimus selles: http://www.elfafoorum.eu/threads/229...hlight=Manakov teemas. Pole siia vaja mingeid täiendusi linkidega jumalteab mis serverist, jumalteab kelle joonistatud skeemiga (jah ei avanud seda webmedia.ee....bläbläblää... linki, et võrrelda!!! nagu reklaam sellele lingile? mis on põhjus?).
                              Selles teemas on kõik seletatud, puust ette tehtud ja takkatipuks punaseks värvitud!!!
                              Kodutöö selles teemas kirjutatuga (lugemata!!!) on ilmselt tegemata?
                              Tee see ära (loe teema läbi) ja siis vastad oma küsimustele juba ise .
                              -superradical-

Comment

Kirjutan, siis siin teema edasi.
                                Nüüd olen toite trafoga nii kaugele jõudnud, et otstes 5 - 6 on 300 V, 4 -4 on 260 V, 7 - 17 on 100 V 10 - 10 on 6 V, 12 - 12 on 6 V ja 20 - 22 on 0 V. Muidugist mul ei ole ka 11 ja 12 otsasid oma vahel kokku pandud, kuna ei saa päris täpsel aru kuidas neid ühendada.
                                Kas ots 20 kus vahel on 200k takisti ( + 450 ) läheb ka kokku L2 drosselist tuleva otsaga ( + 450 ) ja seejärel võimendi plokki ( + 450 ) otsaga kokku ?

Comment

Working...
                                X