Teade

Collapse
No announcement yet.

Mida arvata sellest skeemist?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mida arvata sellest skeemist.

Kuna skeem on minu joonestatud, eks pea siis ilmselt sõna võtma.
    Skeemides asja esitamise lihtsustamiseks ja joonteräga vältimiseks kasutatakse vahel offpage tingmärke. Reaalselt tähendab see seda, et veetakse sama nime või pinge tähistust kandvad signaalid ikka kokku. Näiteks +430V peavad minema kõik kokku.

Kus ja kuidas need voolud/signaalid kokku veetakse, on hoopis teine teema!

Huvitav, et sa ei küsinud, misjaoks üldse antakse küttemähise 10-10' keskpunkti 20-20' läbi 200k takisti selline +430V pinge? Vastus on, et sellega tõstetakse esimese astme lampide V1 ja V2 kütteniitide potentsiaal maa suhtes üles, et vältida SRPP ülemise lambi (skeemis V1) katoodi läbilööki kütteniidiga. Tavaliselt lambid ei talu katoodi ja kütteniidi vahelist pinget üle 100V.

otstes 5 - 6 on 300 V, 4 -4 on 260 V, 7 - 17 on 100 V 10 - 10 on 6 V, 12 - 12 on 6 V ja 20 - 22 on 0 V. Muidugist mul ei ole ka 11 ja 12 otsasid oma vahel kokku pandud, kuna ei saa päris täpsel aru kuidas neid ühendada.
    Midagi on sul seal veidi valesti.
    Esiteks, otste tähistus: näiteks 5-6 on otsad trafo ühel poolel ja 5'-6' on otsad trafo teisel poolel. Seda tuleb väga täpselt jälgida!
    Peaks olema õieti, kui saad (+/-10...15%):
    4-4': 245VAC (NB! Ühendus 14-14')
    5-6': 305VAC (NB! Ühendus 6-5')
    7-17: 100VAC (NB! Ühendust ei ole, võetakse trafo ühelt poolelt)
    10-10': 6,3VAC (NB! Ühendus 20-20' See on eelastme lampide küte)
    11-11': 6,3VAC (NB! Ühendus 21-21')
    12-12': 6,3VAC (NB! Ühendus 22-22')
    Viimaste 2 rea klemmid 11 ja 12 ühendatakse omavahel kokku, et paralleelida need 2 mähist. Samuti kokku otsad 11'-12'. Mähiste paralleelse ühendamisega saadakse suurem vool, mis on vajalik lõpulampide kütteks. Ka eelnevalt kokku ühendatud keskpunktid 21-21' ning 22-22' ühendatakse omavahel ja maaga.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

4-4': 245VAC (NB! Ühendus 14-14')
      5-6': 305VAC (NB! Ühendus 6-5')
      7-17: 100VAC (NB! Ühendust ei ole, võetakse trafo ühelt poolelt)
      10-10': 6,3VAC (NB! Ühendus 20-20' See on eelastme lampide küte)
      11-11': 6,3VAC (NB! Ühendus 21-21')
      12-12': 6,3VAC (NB! Ühendus 22-22')
      Viimaste 2 rea klemmid 11 ja 12 ühendatakse omavahel kokku, et paralleelida need 2 mähist. Samuti kokku otsad 11'-12'. Mähiste paralleelse ühendamisega saadakse suurem vool, mis on vajalik lõpulampide kütteks. Ka eelnevalt kokku ühendatud keskpunktid 21-21' ning 22-22' ühendatakse omavahel ja maaga.
      Ja 15-15 ja 16-16 tuleb ka ikka kokku panna ?
      ...
      Nüüd sain niisugused tulemused.

4 - 4 : 250 V
      5 - 6 : 300 V
      7 - 17 : 100V
      10 - 10 : 6 V
      11 - 11 : 6 V
      12 - 12 : 6 V

Mähise otsa 11 ühendasin kokku sama mähise teise poole 12 kokku.

Kas otstes 20 ja maa vahel peab ka mingi pinge olema ?

Kas 3 A dioode võib kasutada ?
      viimati muutis kasutaja Scott; 09 m 2011, 06:51. Põhjus: kokku

Comment

Vs: Re: Vs: Mida arvata sellest skeemist.

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
        Ja 15-15 ja 16-16 tuleb ka ikka kokku panna ?
        Abi saad siit. Viga tehakse, et kistakse trafolt maha tehase poolt paigaldatud sillad. Seda pole vaja teha.
        Kas otstes 20 ja maa vahel peab ka mingi pinge olema ?
        No mõtle ise: ühest otsast annad peale (läbi 200k takisti) 450V, kas on pinget midagi? Ja loe hoolega, mida kirjutasin postis #181.
        Kas 3 A dioode võib kasutada ?
        Võib, kui need kestavad 1000V. Aga samas 1000V/10A sild minu meelest ei tapa hinnaga?
        viimati muutis kasutaja GU50; 08 m 2011, 12:22.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Re: Mida arvata sellest skeemist.

Ma olen nüüd veidi segaduses. Mul on nagu kõik õigesti ühendatud. Aga otstes 20 ja maa vahel ikka ei ole mingit pinget.

Comment

Vs: Re: Mida arvata sellest skeemist.

Ma olen nüüd veidi segaduses. Mul on nagu kõik õigesti ühendatud. Aga otstes 20 ja maa vahel ikka ei ole mingit pinget.
            Et ühendasid alaldi järgi, lasid selle +430V läbi 200k takisti peale ja ei ole pinget C27 peal (trafo otstel 20-20')? No siis on vist katki see 200k takisti? Alaldi ikka annab ka voolu, väljundis on +430V olemas?

Comment

Re: Vs: Re: Mida arvata sellest skeemist.

Et ühendasid alaldi järgi, lasid selle +430V läbi 200k takisti peale ja ei ole pinget C27 peal (trafo otstel 20-20')? No siis on vist katki see 200k takisti? Alaldi ikka annab ka voolu, väljundis on +430V olemas?
              Ei. Ma pole veel niikaugele jõudnud. Aga kui ma alaldi ja takisti paika panen tuleb sinna ka pinge sisse jah ? Nüüd saan vist edasi minna.

Täna ei saagi juppe kätte. Peab veel ootama.
              viimati muutis kasutaja plaaster; 08 m 2011, 17:50.

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Mida arvata sellest skeemist.

Aga kui ma alaldi ja takisti paika panen tuleb sinna ka pinge sisse jah ? Nüüd saan vist edasi minna.
                Väga hea oleks ära õppida, mis on vooluring ja kuidas vool kuhugi satub. Eriti enne eluohtlike pingetega lampvõimendi koostamisele asumist.

Comment

@plaaster - Jumalast mõttetu lolli mängimine ju. Kui isegi "Raadio? ...see on imelihtne!" raamat liiga paks ja raske lugeda on siis pole ju mõtet omale mingit võimendiehitamise üritust korraldada. Sealt võid ühe õhtuga elektroonika põhitõed ja lampide tööpõhimõtte piisavalt hästi selgeks saada, et kasvõi ise lihtsama võimendi skeemi koostama hakata või vähemalt orientiir saada kust selleks vajalikke teadmisi edasi omandada.

Comment

Esmalt postitatud guits poolt
                    - Jumalast mõttetu lolli mängimine ju. Kui isegi "Raadio? ...see on imelihtne!" raamat liiga paks ja raske lugeda on siis pole ju mõtet omale mingit võimendiehitamise üritust korraldada. Sealt võid ühe õhtuga elektroonika põhitõed ja lampide tööpõhimõtte piisavalt hästi selgeks saada, et kasvõi ise lihtsama võimendi skeemi koostama hakata või vähemalt orientiir saada kust selleks vajalikke teadmisi edasi omandada.
                    Mul on see raamat olemas ja pool läbi loetud.
                    Eks ka mul on praktilisi kogemusi vaja.

Kas keegi oskab öelda kas need on reostaadi mis pildil?

viimati muutis kasutaja Scott; 09 m 2011, 06:53. Põhjus: ]

Comment

Kas keegi oskab öelda kas need on reostaadi mis pildil?
                      Oskab küll. Oskaksid ise ka, kui viitsiksid korrakski raamatusse vaadata.
                      Kas sul varblasi on ümber maja? Vot ürita nende vidinatega noile pihta saada. Kui on tõeline oht linnukestele juhuslikult pihta saada, siis suuna visked lähima vanaraua kokkuostupunkti suunas. Jätka viskeid, kuni kohale oled jõudnud.

Comment

paluks varblasi mitte loopida, nemad küll selles süüdi pole, et raamatuid ei viitsita lugeda

Comment

Re: Vs: Re: Vs: Re: Mida arvata sellest skeemist.

Kas tavalisi potensiomeetreid või trimmereid ei või kasutada ? Hirmus kallid on need reostaadid.

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Mida arvata sellest skeemist.

OT: ja pole mõeldud pahapärast.
                            Meil siin palju noori amatööre ja isehakkajaid, Kes ei tea veel ohutus tehnikas suurt midagi. ( Kaasa arvatud minagi ) Niisiis mõtlesi teha teema kuhu saame kirja panna reegleid mida peame kasutama kui me mingit seadet ehitame ( Ka kõrgel pingel )

Kirjutame natuke elektri ohutustehnikast, et uusaasta tuleks ohutum.

Lisage veel õppesõnu. Need ei lähe tühja.
                            Siit ka esimene õpetussõna.
                            Kui nii lihtsa skeemi, kui antud toiteplokk, lugemine on raske, siis kas ikka ollakse valmis tegelema ohtliku pingega.

Comment

Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Mida arvata sellest skeemist.

Ma saan hakkama küll. Lihtsalt mõni asi vajab täpsustamist. Ikkagist vahe on sees kas oled asjaga 10 aastat tegelenud või 10 kuud.

Loodan, et rohkem raskusi ei tule.
                              viimati muutis kasutaja plaaster; 08 m 2011, 20:51.

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: Re: Mida arvata sellest skeemist.

Ma saan hakkama küll. Lihtsalt mõni asi vajab täpsustamist. Ikkagist vahe on sees kas oled asjaga 10 aastat tegelenud või 10 kuud.
                                Õige ta on aga ega siis ei pea omaenese varjust üle püüdma hüpata .
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X