Teade

Collapse
No announcement yet.

Aktiivkõlar EAG

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aktiivkõlar EAG

Olemas kaks sarnast aktiivkõlarit EAG toodetud Hungaris [I]Võimendi
    Võimendi osa sisuks 2x6N2P ja 2X6P14P või analoogid ECC83 ja EL84 Võimendi
    Lisaks filter Filter
    Rohkem pilte pildid
    Mure järgmine oleks vaja skeemi, kuna ühel võimendil kadunud madalad sagedused. Tegin kindlaks võimendeid vahetades. Teisel võimendil tuleb sisse võrgumüra. Nii mõnigi detail vahetatud aga ei tea kas asendatud õigega.
    Probleemiks veel suur küttepinge 6.7V
    Samuti on filtri ploki ees lai pistik, sealt tuleb toide, relee juhtimine mis lülib ringi kaks sisendit, minu arust ka üks lisa väljund. tundub, et need aktiivkõlarid on ühe suurema seadme osa.
    Oleks tänulik igasuguse info eest.

Tervitades targemaid
    Arne

Tutavad kastid! Kasutati televisiooni saatja IGLA (Tsehhi päritolu) helikontroll monitoridena. Sirge ribaga kastid 20- 20000Hz +-0.5db.. müra -75db. sisend nivoo o nivoo ehk 0,777V Sümeetriline sisend. Võimsust ei mäleta täpselt aga kusagil 12W piirimail. Pole sul seal midagi madalad sagedused kadunud. Skeemi sa neile ei leiagi. Oli ainult saatja dokumentatsiooniga kaasas. Mujal avaldatud pole. Profi kastid pole kunagi madalatega hiilanud, sest asi töötas sirge ribaga ja sageduskäiku ei korrigeerita. Kunagi sai neid küllalt mõõdetud ja mõõteprotokolle kirjutatud. Valesti oled kirjutanud lambid. Kasutati lampe ECC83 JA EL84, kui seal on vene lambid siis need on juba vahetatud. Küttepinge on suurem sellepärast, et sellelajal oli võrgu pinge 220V. Olid kasutusel tolleaegses Raadiokeskuses ja ka telemajas. Skeem on ju seal nii lihtne, et joonista maha. Küttemähisel keri veidi maha ja saad 6,3V. Anoodmähis jäta nii nagu on.

Comment

Aitäh humax

Vabandust ebatäpsuse pärast, ühe võimendiga madalsagedus kõlar ei tööta.
      Teise võimendiga bassi parajalt. Hakkasingi skeemi joonistama, loobusin otsimast.
      kuna kõik pinged kõrged, arvasin isegi selle põhjuseks tänapäeva kõrgema pinge.
      Sellel ajal oli igal telekal autotrafo ees.
      Järgmiseks küsiks sisendi kohta, 0 nivoo ehk 0,777V selle pinge suhtes liigub siinus ülesse alla. kui ma tahaksin väljundi võtta näiteks arvutist siis sel peaks 0 nivoo olema minu arusaamist mööda madlamal? Kas oleks soovitav teha eelvõimendi, mis nivood kergitaks.
      Loodan mõistvat suhtunist, kuna hakkasin huvituma nendest lambikestes umbes pool aastat tagasi.

Tervitades targemaid

Arne

Comment

Originally posted by arne-j@Apr 3 2006, 22:51
        Järgmiseks küsiks sisendi kohta, 0 nivoo ehk 0,777V selle pinge suhtes liigub siinus ülesse alla.
        Ei, siin pole mõeldud mitte helisignaali alaliskomponenti vaid 0dB helinivood.
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

võtta näiteks arvutist siis sel peaks 0 nivoo olema minu arusaamist mööda madlamal? Kas oleks soovitav teha eelvõimendi, mis nivood kergitaks.

Vaata, kui on pinge madalam kui 0,777 V siis seda ei loeta enam null nivooks. See 0 nivoo ehk 0,777V ja see on kasutusel sellise mõistega ainult profi aparatuuri kasutusel. See pannakse juba paika foonikast väjatuleva signaali suurusena . Ma ei oska öelda kui suur on signaali suurus helikaardi väljundis, kuid kui on näiteks 500mV ehk 0,5V siis peaks aitama selleks, et seda võimu sellise pingega tüürida. Jutt on signaali siinuspingest. Näit. kui helikaardi väljundis on signaali pinge 100 mV ehk 0,1 V siis jääb tõesti väheks.Selguse saad siis kui asja käiku lased ja ära proovid.

Comment

Originally posted by arne-j@Apr 3 2006, 22:51
            Järgmiseks küsiks sisendi kohta, 0 nivoo ehk 0,777V selle pinge suhtes liigub siinus ülesse alla. kui ma tahaksin väljundi võtta näiteks arvutist siis sel peaks 0 nivoo olema minu arusaamist mööda madlamal? Kas oleks soovitav teha eelvõimendi, mis nivood kergitaks.
            Arvutist tuleb piisava nivooga signaal.
            Kindlasti on kuskil mingid normid ka, aga proovisin just - minu PCI128 tüüpi suvahelikaart suutis anda ca 2,5V effektiivväärtusega siinust.

Nii et eelvõimendit nivoo tõstmiseks pole vaja.

Comment

Working...
            X