Teade

Collapse
No announcement yet.

Baltika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Baltika

Sain ühe sellise vana raadio aga seal on mõned lambid puudu... täpsemalt siis alaldi ja lõpp (minuteada)
    Esipaneelil võib välja lugeda: Baltika VEF V3-1

Oskab keegi öelda mis marki lambid sinna käivad või veelparem: skeemi sellele?
    Lampe mul on muidu... ehk leiaks midagi sobivat isegi

Tahaks kuulda kas sellise vana lambika heli on tõepoolest selline "mõnus soe" vms. nagu räägitakse
    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Vs: Baltika

http://www.cqham.ru/sch2.htm

Skeemid vanade vastuvõtjate kohta.

Tahaks kuulda kas sellise vana lambika heli on tõepoolest selline "mõnus soe" vms. nagu räägitakse

Vaevalt, küll, et Sa oskad just sellest pillist mingit ülevaadet saada ja ega vist saagi, sest sellelt ei saa korralikku signaaligi kätte. Seal on kasutusel kesk, pikklaine ja vist ka paar lühilainet ja FM ala puudub. Seega puudub kvaliteetne võrdlusmoment, ning on mono heli.Iseasi veel kui saaksid kuulata FM ala saatjaid siis oleks kindlasti pilt parem. See, et lambiheli on soojam ja mõnusam kuulata see on fakt, aga selleks peab ka vastav tehnika olema ja iga suva pilli järgi on raske, kui mitte võimatu hinnangut anda . Proovida tasub kindlasti ja kui pilli käima ajad ,saad mingi kogemuse ka. Teha seda tasuks, sest sellel pillil on ka juba ajalooline väärtus. Nii naiivselt ei saa kah asjasse suhtuda, et kui lambid hiilgavad siis on kõik okey.Selleks, et lamptehnika hästi kõlaks on vaja väga palju ja see kõik polgi nii lihtne nagu arvatakse. Raadiolamp pole mingi võlutükk, mis imet teeb.Küll aga on lamptehnika üks võimalus heli taasesitamiseks ja mitte halb lahendus!
    viimati muutis kasutaja humax; 23 August 2006, 17:31.

Comment

Tänud

Einoh ma mõtlesingi, et anan heli sisse kusagilt mõjalt (kui ma ei eksi siis seal taga peaks sisendi moodi asi olema ju). Ja seda ma tean jah, et üksi lampide hiilgamisest ei piisa aga ma tahtsingi rohkem lihtsalt näha kas saan mingise heli kätte ja kuidas see siis kõlab jne.
      Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
        ma tahtsingi rohkem lihtsalt näha kas saan mingise heli kätte ja kuidas see siis kõlab jne.
        Ennustan, et kõlab ilmselt pettumust valmistavalt - tuleb kuuldavale "sooja, pehmekõlalist mõminat".
        Nagu eelpool öeldud - selle raadio võimuosa on ette nähtud eelkõige AM saadete kuulamiseks, sagedusriba pakun on mingi 60-8000 Hz parimal juhul. See on kaugel kvaliteetse heli esitamiseks vajalikust. Aga lõbus ajaviide on selle aparaadi kordategemine kindlasti.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Kas sa vihjad selle mõminaga kondekatele?

Ei tea kas neid puuduolevaid lampe võiks asendada lampidega: 6П6С ja 5Ц4М? Või on veel/üldse lampe, millega neid asendada saaks?

Comment

Just need lambid tavaliselt olidki kasutuses vanemates raadiotes.Mõnikord kasutati ka 6P3S lampi lõppvõimendis.
            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
            Projektide pildid
            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Kas sa vihjad selle mõminaga kondekatele?
              Vihjan AM raadiote võimendiosa kitsale sagedusribale. Nauditava heli jaoks peaks sagedusriba olema vähemalt 40...16000 Hz. Sellised võimendid on FM (YKB) bändi omavates raadiotes.
              Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
                Just need lambid tavaliselt olidki kasutuses vanemates raadiotes.Mõnikord kasutati ka 6P3S lampi lõppvõimendis.
                "baltika52-s" oligi lõpulambiks 6P3S, aga "Baltikas" ja "Baltika M254" 6P6S. kas neid silma pilgutamata omavahel asendada võib, ei tea.

Comment

Asendada võib juhul kui vahetad ka automaatse eelpingewstuse taki välja(katoodtakisti), et jõudevool oleks õige.
                  The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                  Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                  Projektide pildid
                  Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                  http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Kuna siin räägiti mingist 6P3S lambist ja värki siis ma igaksjuhuks ütlen, et mul seal peaksid nagu käima skeemi järgi 6П6 ja 5Ц4С... aga mul oleks võtta 6П6С ja 5Ц4М?

Comment

Kuna siin räägiti mingist 6P3S lambist ja värki siis ma igaksjuhuks ütlen, et mul seal peaksid nagu käima skeemi järgi 6П6 ja 5Ц4С... aga mul oleks võtta 6П6С ja 5Ц4М?
                      Peaks olema lihtsalt erinevate kestade variandid. Minu mäletamist mööda oli näiteks 6П6С klaaskestas ja 6П6 metallkestas. M tähistas vist metallkattega klaaskesta. Keegi parandab kui eksin...
                      Elektroonika töötab suitsu baasil.
                      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Endal on Riga6 korda tehtud, lõpp samuti 6P6S lambi peal. Pole see lõppvõim nii saamatu midagi. Väljundtrafo palju kvaliteetsem, kui viimase otsa lampraadiotel, mis käivad 6P14P peal. Ehk siis väljundtrafo on mõõtmetelt suurem ja korralikumalt keritud. Sealt tuleb ka madal bassiots, mida hilisematle raadiotel lihtsalt pole. Soovitan soojalt kasvõi see lõppvõim käima ajada, arvan et üllatud meeldivalt, kui kuuled puhast ja bassideküllast heli.
                        Vot nii!

Comment

ma vaatasin, et sellel 5Ц4М lambil (mis mul on) on neli jalga aga raadiol on seal pesas nagu rohkemad klemmid ühendatud... ei tea kas seda ikka saab sinna panna

Comment

ma vaatasin, et sellel 5Ц4М lambil (mis mul on) on neli jalga aga raadiol on seal pesas nagu rohkemad klemmid ühendatud... ei tea kas seda ikka saab sinna panna
                            Tohib küll.Originaalis 5C4S aga selles vahet pole,pinout on sama.See,et seal on teiste jalgade külge midagi joodetud ei oska kommenteerida(ilmselt lihtsalt montaazi toena kasutusel).Kusjuures ilmselt trükiviga http://www.oldradio.ru/tubes/russian/short/6c5s.shtml 3 ja 5 anoodiotsad peaksid olema hoopis 4 ja 6 või peab see nii olema.Pole paraku töö juures lambikataloogi millega võrrelda.
                            Raadio skeem http://www.oldradio.ru/radios/022.shtml
                            millel nagu õige pinout ja lamp 6c4s.
                            Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

5Ц4М ja 5Ц4С on tõepoolest samad asjad erinevas kestas. 4 jalga on neil mõlemil, rohkem nad ei vaja.

Kusjuures ilmselt trükiviga http://www.oldradio.ru/tubes/russian/short/6c5s.shtml 3 ja 5 anoodiotsad peaksid olema hoopis 4 ja 6 või peab see nii olema.
                              Peabki nii olema, see on seal ju 6Ц5С.
                              21st Century Fox

Comment

Working...
                              X