Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimu eelised väljatransidel võimu ees

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lampvõimu eelised väljatransidel võimu ees

Väide: Lampvõimu remontida lollikindlam.
    Tõesti pooljuhtvõimu puhul on tõenäosus palju suurem, et hooletu liigutuse tulemus võimendile halvasti mõjub. Lampvõimu puhul on aga tõenäosus palju suurem, et hooletu liigutuse tulemus remontijale halvasti mõjub...

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
      Siin sa GU50 pakud muidugi üle lampide kasuks. On väga palju ja häid tipptasemel mittelamp-võime, kindlasti mitte vähem kui lampvõime.
      Ei paku üle, vaid kasutan asjade mõõdupuuna inimest (antud juhul joonlauana iseenda tagasihoidlikku ainupädevat persooni)

Võime vaadelda situatsiooni ka veidi teise külje pealt:
      Heli on olemuselt informatsioon, mida omastame enamjaolt kuulmistaju abil. Informatsiooniteooria kohaselt on infokandja oluline osa infost (media is the message printsiip). Näiteks telerist vaadatud uudistesse suhtume teisiti, kui sama uudist ajalehe kaudu omastades, Internetist interaktiivse tegevuse kaudu sama uudise otsimine ja lugemine toob selle veel intensiivsemalt tajudesse. Seega - eksklusiivsemad infokandjad annavad info edasi tõhusamalt.
      Sama teooriat saab laiendada ka heli tajumisele - lampvõimendi on meediumina tõhusam, kui suvalise väljanägemisega, ON/OFF nupuga varustatud kast, mille sisu ja olemus jääb varjatuks, ega kujuta endast meediumina olulist osa edastatavast infost.
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Saab ka sellele vastu vaielda.
        On olemas varjatud sisu ja olemusega kaste, millel sõltumata sellest varjatusest ja lampide puudumisest on ümber väga eksklusiivse ja tõhusa infokandjad/muundaja aura. Ehk ainult lamp ei tekita seda aurat, kuid lampidega riistadele on ilmselt seda eksklusiivsuse ja tõhususe aurat kergem tekitada.

Comment

Esmalt postitatud xil poolt
          Kui väljakatel võimule 1:1 trafo sappa panna, mis lisaks signaalile trafole iseloomulikud lineaar- ja mittelineaarmoonutused, ehk selline sound oleks lampvõimu fanatile vastuvõetavam?
          Oma kõrv on kuningas!Väljakad ei oma selliseid suhtelisi sisemahtuvusi-/takistusi kui lambid.Seda teemat on 80-ndatel aastatel erialaajakirjanduses kirjeldatud küll ja küll kus väljakatele üritati mitme viguri kaasabil anda nn"lambisound"trafo abil.Trafost on väljakate puhul abi nt.hetkelise ülekoormuse korral.Harmooniliste moonutusega asi teine...
          Oma ca 35 aastase praktika puhul olen siirdunud lampidelt transsidele,sealt kividele ja lõpuks ikkagi lampide man - ei tea kas on see tingitud vanusest või olen ma lolliks läinud
          Transsvõimudest,milliseid on ka väga heade lahendustega ja kvaliteediga meeldivad mulle isiklikult ainult A-klassi isendid - nende läbi on mida kuulata.
          Üks tähtsaimaid asju on ka taasesituselemendid millega võime kuulata!Sitt kõlar võib rikkuda ära kogu hea...
          viimati muutis kasutaja maaalune; 19 December 2006, 20:53.
          Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Kõige õigem oleks teha nö.pimekatsed(kuulajad ei tea,millist lugu ja millist tüüpi võimendiga(tube,fet või bip) mängitakse.Vaid 5-6 pro million teeksid vahet ja kindla peale,et millisest võimust lugu tuleb.See ,et kas lamp või transsvõim ...on samasugune vahe.....nagu sõita 40.-te võidusõiduautoga
            või tänapäeva tavaautoga.Igal lollil oma lõbu ja tõekspidamised,armastus,uhkus lisakütteelemendi üle korteris,minimaalsete gabariitidega saavutatud kilowatid jne.Nii,et iga üks kuulaku seda ,mis talle meeldib,ärgu teiste värki arvustagu....

Comment

mina oleks kohe nõus pimetestis osalema! kui keegi leiaks mulle transivõimu mis teeks normaalset naturaalset häält oleksin väga huvitatud. senised katsed mingitki elusa saundiga asja leida on ebaõnnestunud..

Esmalt postitatud Hannes poolt
              Kõige õigem oleks teha nö.pimekatsed(kuulajad ei tea,millist lugu ja millist tüüpi võimendiga(tube,fet või bip) mängitakse.Vaid 5-6 pro million teeksid vahet ja kindla peale,et millisest võimust lugu tuleb.

Comment

Lugesin siinseid komme lampvõimu eelistest pooljuhtidel võimu ees, aga tundub, et pooljuhtide all on siin tavaliselt bipolaare mõeldud.
                Ma ise olen MOP-väljakate (ingl.: MOS-FET) fännaja, sellest sihuke provokatiivne teema.
                ühe lampvõimu eelise oskan ise ka välja tuua:
                Lampvõim - see kõlab uhkelt.
                On veel mingeid eeliseid?
                Väga vana teema, juba sellest ajast kui ilmusid maailma esimesed arvestatavad pooljuhid.Materjali sellel teemal on väga palju ja sõnavõtte ja arutelusid väga kõrgel tasesmel. Kumb kõlab paremini, kas transistor või lamp? Vahet pole kas BIP või MOP, on ainult teema alajaotus. Juba ammu ei loe ega arutle antud teema üle.Minule on ammu tõde teada.See selleks.Konkreetselt siin on antud teemas väga õigeid ja kompetentseid vastuseid lamptehnika valdkonnas ja seda väga mõistetavas ja arusaadavas keeles.Osaliselt on siin teemast kõrvale mindud ja hakatud rääkima tehnoloogiast.Kahjuks on need täiesti kaks erinevat asja ja pole võrreldavad kvaliteedi seisukohalt.On ka puudutatud remondi teemat ja sealt eelised väja tuua, kuid siin pole eeliseid ja seda osa kommin järgmiselt:

Lampidel tõesti kõige sagedasem viga see, et kütteniit põleb läbi

Minu praktikas väga harva esinev viga, kui on täidetud tingimused lambi õigeks kasutuseks.

Väide: Lampvõimu remontida lollikindlam.
                Tõesti pooljuhtvõimu puhul on tõenäosus palju suurem, et hooletu liigutuse tulemus võimendile halvasti mõjub. Lampvõimu puhul on aga tõenäosus palju suurem, et hooletu liigutuse tulemus remontijale halvasti mõjub

Elekroonika seadmete remonti ei teostata nii, nagu kõnniks elevant portselani poes! Tõenäosuse järgi on tegu alla arvestust tegijaga.Kahjuks on tänapäeval neid liiga palju ja on kättejuhtunud väga häid asju mis on vastava oskuse puudumise tõttu lihtsalt p----- sse keeratud.

Lampvõim - see kõlab uhkelt

Mis mõttes?

......mida suurem dziip ja tumedamad aknad ,rooli ja seljatoe vahel madalalubaline tõusik (loe,pupsik) ja kui seda võetakse kõike varre pikendusena siis ei kõla uhkelt. See on eelkõige kvalteedi küsimus ja sellega ei uhkeldada.

Lõpetuseks asjast.

Elukutse ja hobi kokkulangemise tõttu asjast mööda käinud 1957 aastast alates.Lampidega alustanud ja koos arenenud ja õppinud. Heliga tegelenud alates mikrofonist stuudios, kuni raadiokuulajani tema kodus Nii otse kui salvestuste kaudu. Kõik vahepealsed etapid läbikäinud.Kuna olen kõikesööja, siis kasutan ka transsvõimendeid.Selles suhtes olen aga kahjuks eriline pipar.Kümmekond aastat tagasi tulin lampvõimude juurde tagasi ja seda just kodukasutuses.Ideeliselt olen nõus kõigest loobuma, kuid mitte lampvõimust. Vot see on asi mis jääb tuppa!
                Ja ongi kogu eelistus. Hooldust vajab kindlasti rohkem ja ka ekspl. on kallim, kuid selle korvab kvaliteet. Kindlasti on ka vaja häid kõlareid ja mitte suvalisi.

Targaks saate siis kui kõik ise oma käe ja kõrvaga ära proovid!

Mina pole veel targaks saanud, kuid on mõned kogemused ja tegelen asjaga edasi. Lootuses et lamp on võlusõna siis ärge lootgegi. Tegelemine lampidega ja heade tulemuste saavutamine pole sugugi lihtne. Rahast ma ei räägigi. Samuti ei arvesta ma juhuslike skeemielementidega, kama kaks mis need siis oleksid.
                viimati muutis kasutaja humax; 25 December 2006, 16:24.

Comment

Esmalt postitatud priest poolt
                  mina oleks kohe nõus pimetestis osalema! kui keegi leiaks mulle transivõimu mis teeks normaalset naturaalset häält oleksin väga huvitatud. senised katsed mingitki elusa saundiga asja leida on ebaõnnestunud..
                  Ma mõnda tean aga kahjuke ei ole minu käeulatuses, et pimetesti teha.
                  Võibolla keegi siiski omab võimalust.
                  Mull oleks omalt poolt välja panna kõlarid, mis iga transvõimu naturaalse kõla tapavad aga lambi taga päris hästi mängivad.

Comment

Mul "superlampvõimude" häälitsemist pole olnud au kuulata, aga tavalise lampvõimu (no näiteks vana Estonia oma) tunneb pimetestiga ära küll - mittelineaar- ja eriti lineaarmoonutused on täiesti kuuldavad. Kui inimene teab, et lampvõim on naturaalse kõlaga, siis ehk hakkab ta pidama naturaalseks kõlaks nonde spetsiifiliste lampvõimu moonutuste olemasolu helipildis? Kui bipolaaridega ehitada lihtne, nõrgalt tagasisidestatud moonutav võim, siis lisaks mittelineaarmoonutustele tekivad intermodulatsioonmoonutused - need on päris ebameeldivad kuulata. Mopidega võimul nagu lampvõimulgi on intermodulatsioonmoonutuste osakaal väike. Kunagi kauges tulevikus, kui aega ehk rohkem saab olema, ehitaks hea meelega mopvõimu lampvõimu skeemi järgi ja korraldaks pimekuulamise.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                      Mull oleks omalt poolt välja panna kõlarid, mis iga transvõimu naturaalse kõla tapavad aga lambi taga päris hästi mängivad.
                      Pakun välja takistid, 2,2 oomi, 15 W, transistorvõimendi väljundisse kõlariga järjestikku ühendamiseks.
                      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Kas 2,2 oomi natuke palju ei ole? Mul on võimu väljundtakistus alla 0,5 oomi.

Seega on lähitulevikus oodata pimekuulamist?

Comment

Kunagi kauges tulevikus, kui aega ehk rohkem saab olema, ehitaks hea meelega mopvõimu lampvõimu skeemi järgi ja korraldaks pimekuulamise.
                          Jõuame taas sinna, kuhu foorumivestlustes alati jõutakse - leiutame taas korra jalgratta ja nendime, et ei ole võimalik võrrelda võrreldamatuid.
                          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Aga on ju siiski olemas pisike lootus, et kui piisavalt palju kordi leiutatakse, siis asi ka lõpuks leiutatud saab.

Comment

Kui inimene teab, et lampvõim on naturaalse kõlaga, siis ehk hakkab ta pidama naturaalseks kõlaks nonde spetsiifiliste lampvõimu moonutuste olemasolu helipildis?
                              isegi kui naturaalne kõla sisaldab moonutatud heli siis ma ei pahanda väga. ma ei ole ise elektroonik ja võimendite sisust/moonutusest ei jaga tuhkagi, kuid naturaalsel/soojal ning tehis-/külmal saundil oskan vahet teha küll. isegi kui lambiga musa mängides saund ei hakka elama (osa salvestusi lihtsalt ei sisalda elus saundi) siis on kuulamine kerge, õhuline, lihtsalt mõnus meelelahutus. Kui ma nüüd asendan lampvõimu transiga siis juba mõnetunnise kuulamise järel muutub nauding kohustuseks. ühel hetkel avastan et ootan plaadi lõppemist et saaks muusikast puhata. kusjuures esimene elamus transiga kuulates on vau!- detaile on rohkem, mängib madalamale jne. ja ikkagi hakkab transist muusika kuulamine peagi väsitama. kui muusika kuulamine on hobi ja mitte töö, siis milleks ennast piinata? kui inimene pole transi jaoks loodud siis tuleb lampi kuulata..

esitan (ebakompetentse?) hüpoteesi et moonutuste-/värvivaba saundi polegi olemas? Igal pillil (cd/võim) on oma värv/saund, samuti kaablid/kõlarid. Ja valikud tehakse rohkem individuaalse meeldivuse kui moonutuse/värvi järgi..

Comment

Esmalt postitatud priest poolt
                                Kui ma nüüd asendan lampvõimu transiga siis juba mõnetunnise kuulamise järel muutub nauding kohustuseks. ühel hetkel avastan et ootan plaadi lõppemist et saaks muusikast puhata.
                                Huvitav point Aga järele mõeldes - transistorvõimuga kuulasin tõesti 1 plaadi ja siis hakkasin telekat vaatama. Lampvõimuga on tekkinud "muusikakuulamise õhtud" - kuulan (naudin) läbi 4-5 plaati järjest vähemalt, sest see on meeldiv, lõõgastav ja suisa vaimne tegevus.
                                Järeldus: lampvõimendi eelis transistorvõimendi ees: teeb muusika kuulamise meeldivaks, naudinguks.

Küll aga on kuulatavate (kuulata kannatavate) plaatide valik kahanenud pea poole võrra... Avastad, et justkui võrdlemisi hoolikalt kogutud fonoteek sisaldab üllatavalt palju rämpsu, seda just salvestise tehnilise taseme tõttu.
                                Aga väga hästi kõlavad lambiga näiteks klassikalise muusika TV-kanali Mezzo avalikud kontsertvõtted. Vahel on neil heli nii hästi paigas, et tundub nagu istuksid ise publiku hulgas, mitte elutoas.

Comment

Working...
                                X