Teade

Collapse
No announcement yet.

6P44S ja 6P45S

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: 6P44S ja 6P45S

Nagu mina tean on A-klassi resiimis madal kasu tegur. A-klassi võim vajab võimsamad toided, tal on madalam kasutegur vähem võimsust kui B-klassi võimul. B-klassi võimul on suurem kasutegur kuni 60-70%. See pärast eelistan esimese projekti puhul B-klassi võimu, võtaks ikka enda pakutud skeemi, varem või hiljem ikka saan 6P45S lambid enda valdusesse.

Tekkis endal segadus,et kumba trafod kasutada. Endal on 3 toitetafod, Üks on REKORD 60-ne toite tafo, pole veel ära lammutanud, võrku nii kui nii ei sa panna, ei sa välja viikudest aru juhtmete isolatsioon on kasutus kõlbmatu, Teine on REKORD V312 toitetrafo tol on oma jama, tol on primaarmähisel imelikult väike takistus umbes 8 oomi, traati oli seal nii vähe. Mis pull on selle trafoga? Kolmana ma lõhkusin ära, ka sama jama. Nii et kui ühte saab kasutada toite trafona ja teist väljundtafona, siis nii kui nii peab kõik ümber kerima.

B-klassi võimul tuleks hulga odavam, kui A-klassi võimul.

Ajutiselt ikka peks saama kasutada 6P44S lampe.
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Oo laisad suure võimu ehitada tahtjad, kes te ei viitsi trafosid kerida - teie palvetele on vastatud (ja juba ammu...)! Ja need vastused leiduvad siin ja siin!
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

[quote=GU50]Oo laisad suure võimu ehitada tahtjad, kes te ei viitsi trafosid kerida

Ma pole õelnud, et ma olen laisk.

Kas see lahendus sobib? Ülevalt teine lahendus.
        http://audioportal.ru/another/p2_articleid/77
        viimati muutis kasutaja RaunoK; 17 April 2007, 20:58.

Comment

Sobib küll, kui on südamik ШЛ40 х 50. ja südamiku materjal Железо - ОСМ-0.4 ja keritud täpselt sellise järjekorras nagu kirjas on Первичка - 1600 витков (400+800+400) провод 0,6 (0,65) мм.
          .
          Вторичка - 100 витков провода 0,6 (0,65) мм. 12 слоёв в параллель.
          Отвод на 4 ома от 71-го витка.

Kihtidevaheliks isolatsiooniks tuleks kasutada, spetsiaalset, trafode kerimisel kasutatavad paberit. Selline paber omab head isolatsiooni takistust ja on piisavalt õhuke. Liiga paksu isolatsiooni kasutamisel, suureneb trafo puisteinduktiivsus ja suurenevad sagedus moonutused, eriti kõrgematel sagedustel. Trafo plekkidest on siin pisteliselt ennegi juttu olnud ja ei peatu teemal pikemalt. Teadmiseks, et iga suvaline trafoplekk ei kõlba väljuntrafos kasutamiseks. Selles ongi raskused, et hankida vastavas mõõdus ja vastava koostisega plekid, ehk vastava markeeringuga plekid, mis sobivad väljundtrafoks. Selleks otstarbeks kõlbab kõrgekvaliteediline elektrotehniline teras plekk, mis on suure permalloi sisaldusega. Valdavas osa ei kasutatud sellist materjali jõutrafodes, välja arvatud mõningad erandid. Väljund trafo on üks tähtsamaid detaile lampvõimendis ja määrab heli kvaliteedi. Sellest ka nende trafode kõrge maksumus ja mida kvaliteetsem matrjal seda ka ühtlasem ja avaram sageduskäik ja kvaliteetsem heli.
          Kui need tingimused on tädetud siis on trafo olemas! Miks ma seda kirjutan? Sellepärast, et kui kerid mingi käki kokku ja ei saa loodetud tulemust siis tekib kindlasti pettumus ja järeldus on juba ette teada. Kerida väljund trafot, arvestamata tehnoloogilist eirpärasust on sama mõtetu tegevus, kui tagumiku kaudu hambaid parandada .
          viimati muutis kasutaja humax; 17 April 2007, 22:39.

Comment

Esmalt postitatud RaunoK poolt
            ... Tekkis endal segadus,et kumba trafod kasutada. ... Teine on REKORD V312 toitetrafo tol on oma jama, tol on primaarmähisel imelikult väike takistus umbes 8 oomi, traati oli seal nii vähe. Mis pull on selle trafoga? ...
            Nagu juba kuskil varem siin foorumites Su samale küsimusele sai vastatud, ongi REKORD V312 toitetrafo primaari takistus 8 oomi ilma mingi pullita. Kui kardad ikkagi sisse lülitada, pane 100 või 200 W hõõglamp järjestikku vahele. Kui lamp trafo tühijooksul põlema ei hakka või hõõgub nõrgalt, võib eeldada, et trafo on korras.

Ja rõhutan jälle, et suuremaid trafosid ei tohi ilma südamikuta võrku ühendada!
            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
            ATiP1pN4XeM

Comment

Trafode teema on meil siin oma foorumiski üksjagu läbi võetud: http://www.tevalo.ee/foorum/showthre...v%E4ljundtrafo
              viimati muutis kasutaja vuss; 18 April 2007, 13:34.
              Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Kihtidevaheliseks isolatsiooniks kasutatav paber-kas sedagi kusagilt mujalt saab kui vanadest trafodest? Kas isolatsiooniks ei sobiks see kile mida pannakse elektrimootorite uuretesse, sinna keritavate mähiste isolatsiooniks? Seda materjali olen näinud mitmete paksustega, ning ka ühe KOMETA maki toitetrafo oli taolise isolatsiooniga.

Comment

Esmalt postitatud GU49A poolt
                  Kihtidevaheliseks isolatsiooniks kasutatav paber-kas sedagi kusagilt mujalt saab kui vanadest trafodest? Kas isolatsiooniks ei sobiks see kile mida pannakse elektrimootorite uuretesse, sinna keritavate mähiste isolatsiooniks? Seda materjali olen näinud mitmete paksustega, ning ka ühe KOMETA maki toitetrafo oli taolise isolatsiooniga.
                  Ei oska kilede kohta midagi öelda, kuna pole kasutanud. Olen ka näinud trafot, kus oli kasutatud imeõhukest, väga plastilist, toroplast kilet, kuid see pidi olema väga kallis materjal, oma tehnilistest omadustest on väga hea materjal. Vanadest trafodest saadud materjal on kahtlse väärtusega, kuid kui kerida ümber samast trafost ja uuesti kastudada sama materjali siis olen küll sama paberi tagasi pannud, kuid eelnevalt asja hoolikalt uurinud kas pole nähtavaid defekte. Olen ka lammutanud suuri vene paber kondekaid ja sealt saanud õhukest isolatsiooni materjali. Uut peaks saama firmadest, kes kerivad trafosid. Tean üht juhust, kus saadi seda Tartust Võru tn. asuvast firmast ABB .Samuti on võimalik osta nende käest traati ja mootorite kõrvalt tegelevad ka trafode kerimisega, kui on anda vana trafo ja andmed.
                  viimati muutis kasutaja humax; 18 April 2007, 18:09.

Comment

Jaa seda nad teevad-käisin hiljuti ise ka uurimas aga hinnad on kohutavad ikka kui trafot lased kerida.Seda kilet, millest rääkisin, nägin Vasara tänavas ühes remondikojas.

Comment

Kas toidu kilet ka võib kasutada kihtide vahel? Päris õhuke.

Comment

Esmalt postitatud RaunoK poolt
                        Kas toidu kilet ka võib kasutada kihtide vahel? Päris õhuke.
                        Tule taevas appi!!!

Võib küll kui on hea isolatsioonitakistusega ja kannatab kõrget temperatuuri. Ainult, et peale sinu ei ole mitte keegi varemalt selle peale tulnud. Kas toidukile selleks sobib, ausõna mina ei tea . Kuradi, kurat mitu korda ma olen sulle kirjutanud, et juhuslikest materjalidest pole võimalik ikka kõiki asju teha. Kui loed kirjutatud ,siis loe mõttega ja mõtesta kirjutatud teema sõna sõnalt lahti ja ära enam esita rumalaid küsimusi.Enne mõtle! Õpi mõtlema loogiliselt!

Comment

No aga peedistki saab pesumasinale trumli .

Comment

Esmalt postitatud humax poolt
                            toroplast kilet, kuid see pidi olema väga kallis materjal, oma tehnilistest omadustest on väga hea materjal.
                            Kas mitte siiski ftoroplast (otse vene keelest), ehk teflon ehk ... sada nime sellel asjal tegelikult.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                              Kas mitte siiski ftoroplast (otse vene keelest), ehk teflon ehk ... sada nime sellel asjal tegelikult.
                              Eesti keeles fluorplast (mille kaubaline nimetus on Teflon). Vene k. keemiline element Fluor on Фтор -> фторопласт. Fluorplast on väga heade termiliste ja elektriliselt isoleerivate jm. omadustega: info 1, info 2.
                              Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

See sama. Väljundtrafodes teeb ta eriti heaks see, et tema dielektriline läbitavus on väiksem kui ükskõik millisel muul pehmel isolaatoril, mis aitab mähistevahelist parasiitmahtuvust vähendada.

Ei pidanud ka hirmkallis olema, võrreldes korraliku trafo hinnaga. Isegi eestis müüakse, viimati kuskil Peterburi teel üks Balti... algusega firma vist oli.

Otsisin välja selle firma:

hinnast saab aimu:
                                viimati muutis kasutaja moi; 19 April 2007, 14:48.

Comment

Working...
                                X