Teade

Collapse
No announcement yet.

Ea 057

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ea 057

Sain siis niisuguse võimendi omanikuks. Sai siis tema kohta natukene andmeid uuritud ja selgus, et see võimendi on 20W koormusega 15 oomi. Nüüd küsimus. Kas on võimalik see võimendi panna ka madalamate oomide juures? (nt. 8 või 4 oomi). Skeemi saab vaatada sellelt lehelt:
    http://forum.frihu.com/read.php?8,4941,4943
    * * *

Vs: Ea 057

Saab ikka - kas kerid väljundtrafo ümber või siis paned dummy koormust takistite näol juurde, kui ainult üks 8 või 4 oomine kõlar on. Muidugi võid ka 2x8 oomiseid kõlareid järjestikku ühendada (ja jälgida, et nad samas faasis oleks). Muidu kaotad väljundvõimsuses, kui kasutad vale väljundtakistusega.

Comment

Seda järjestiku panemise asja tean. Ma lihtsalt uurisin, kas on seal mingisugused väljavõted olemas, et saaks. 15 oomise kõlari leidmine pole mul probleem, mul neid 3tk. Võimsus jääb neil ka sinna kanti. Väljundtrafot ei tahaks eriti ümber mähkida. Oletame et kui võtaksin trafo ümbermähkimisele, siis 8 või 4 oomi juures on sellel võimendil suurem väljundvõimsus? Muidugi tuleb ka siis panna jämedam traat.
      * * *

Comment

Esmalt postitatud raadiolamp poolt
        Seda järjestiku panemise asja tean. Ma lihtsalt uurisin, kas on seal mingisugused väljavõted olemas, et saaks. 15 oomise kõlari leidmine pole mul probleem, mul neid 3tk. Võimsus jääb neil ka sinna kanti. Väljundtrafot ei tahaks eriti ümber mähkida. Oletame et kui võtaksin trafo ümbermähkimisele, siis 8 või 4 oomi juures on sellel võimendil suurem väljundvõimsus? Muidugi tuleb ka siis panna jämedam traat.
        Mina seda trafot ringi ei keriks - liiga hea,et rikkuda!Peaks olema Telewatt - i või AEG toodang(trafo) mis on päris hea tegija
        Tegu on ungari EAG firma stuudiovõimuga EL34-dega lõpus ja väga hea võimuga,eeldusel kui seda ennem keegi "ratsinud" pole .
        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Aga mõõda sekundaari mähise takistused ära ja katsu teada saada kas tagasiside ja valjukate mähised on ühesuguste keerdude arvuga. Kui ei ole siis õnnestuks ehk midagi kombineerida.

Comment

Ma arvan, et ümber ma teda mähkima ei hakka. Ma lootsin selle peale, et ehk on see väljundisobitusega. Täna üritan selle võimendi käima saada. Keegi sellel võimendil ennem kallal pole käinud.
            * * *

Comment

Tean seda võimendit ja ka neid kõlareid, mis komplektis olid väga hästi. See oli väga hea komplekt! Unustage ära 4 või 8 oomised valjukad, sest seda sobitust seal muuta pole võimalik! See võimendi on projekteeritud kõlarile, mille koormus on 15 oomi ja võimsus oli 35 W. Bassika takistus oli 12 oomi ja valjukas oli läbimõõduga ligikaudu 380 mm ja suure helirõhuga. Riba oli 30-8000 Hz. 8-16KHz oli kesksageduste valjukas, see oli ovaalse kujuga 2tk. ja 16-25KHz oli kõrgete valjukas. Kastis oli ka ribafilter. Kui tahad, et see võim häält teeb, siis on ainuõige lahendus otsida vastavad valjukad oma koormustakistuse poolest ja ka riba poolest, et oleks võimalik, kasutada võimus olevaid korrektsioone ja korrigeerida riba vastavalt vajadusele. Trafo ümberkerimise kohta ja taolist soovituste kohta ütlen üheselt, et see on tipp lollus. Seda lihtsal põhjusel, sest te pole seda võimelised tegema ,et tagaks kvaliteedi. Ümber tuleks teha sisend aste, sest kodukasutuses pole mõtet trafosisestusel.Vihjena lisaks, et profi lampvõimudel kasutataksegi kas 16 oomi, 15 oomi või 12 oomi koormusega väljundit ja ka vastavaid valjukaid, harva 8 oomilist väljundit. Laiatarbes 8 oomi ja mitte alla selle. Miks nii, sellest on ka siin foorumis juttu olnud ja ei hakka seda kordama. Kasutada tuleks ainult pappkoonusega valjukaid, võimalikult suure läbimõõdu ja kõrge helirõhuga valjukaid mitte aga suvalisi kummipumpasid.

Kui mälu ei peta siis olid selles kastis, mis kaasas oli kasutusel firma SHAUB- LORENZ valjukad.
              viimati muutis kasutaja humax; 23 March 2007, 19:01.

Comment

Probleem polegi mul valjuka saamises, mul on sellise takistusega valjukaid 3tk. Nad kõik jäävad sinna 20W piirile. Ma lihtsalt huvist uurisin, et kas selline asi on võimalik. Mis puutub mähkimisse, siis mul on mähkimispink olemas, ja olen mähkinud üsna palju trafosid. Ühe lampvõimendi ehitamine on mul pooleli. Sellele võimendile kerisin ise väljundid. Oskate midagi soovitada, kuidas kaotada see trafo enne sisendit ära. Praegult on mul probleem selle võimendi lõppude eelpingega. Algul oli ühel normis ja teisel 165V. Selle vea leidsin ülesse ja vahetasin kondekad ära, nüüd aga läks negatiivne eelpinge kõrgeks mõlemal lambil. Ma homme uurin, kust see viga tuleneb.
                * * *

Comment

Ma ei saa aru, kuidas saab eelpinge olla nii kõrge nagu kirjutad? Seal on ju fikseeritud eelpinge -26V. Eelpinge ahel on R29 C20 C21 ja pingejagaja R21 R20 R30 ja nende liitepunktis peab olema pinge -26V +375V anoodpinge puhul. Eelpinge võib seal olla madalam, kui mõni filtri kondekas on mahu kaotanud, kuid mitte kõrgem! Sisendi ümbertegemine on ju kõige lihtsam. Võta trafo ära, pane korralik potekas sisendisse ja kõik.Muu skeemi osa jäta samaks.Trafo on sellepärast et on võimalik kasutada pikka sisend liini ja on sümeetriline sisend.Kodus sul nii või teisiti pole sümeetrilist väljundit ühelgi seadmel ja pole ka vajadust pika sisend liini kasutamiseks. Teed ebasümeetriliseks ja asi lahendatud. Sisendi potekas võiks olla 47- 100 kilo. Mis valjukatesse puutub siis tasuks otsida midagi KINAP toodangust. Hea tulemuse annaks kas 2x 4a28 üks 4a32 või üks 2A12U-4. madala otsale
                  viimati muutis kasutaja humax; 24 March 2007, 09:39.

Comment

Ma vahetasin eile kondekad ära. Pärast kondekate vahetust on mõlemal lambil eelpinge -38V. Ma pean veel uurima seda võimendit. Sisendivärgi teen siis ringi. See, et ühele lambile eelpinge 165V peale tuli oli ühe kondeka süü, see on nüüdseks vahetatud.
                    * * *

Comment

Sain nüüd oma eelpinged ja asjad korda. Nüüd ilmnes järgmine probleem. Nimelt eelvõimendi genereerib. Kõik kondekad on vahetatud. Ei oska viga kuskilt otsida ka. Ehk mõni targem oskab nõu anda, mida teha, mida kontrollida.
                      * * *

Comment

Ära nüüd pahand aga mind ajab ikka veel sinne esimene remondiviis- kondekate vahetamine naerma.
                        Mõistlik oleks ikka enne selgeks teha mis jupid on vigased ja siis neid vigaseid vahetama hakata.

Comment

Tähendab, ma vahetasin ära need kondekad, mis olid vigased. Osadel oli lausa läbilöök. Pärast vigaste väljavahetamist läks asi normi. Praegu on mul mingisugune viga eelvõimendis. Genereerib nii et kole. Kui võimendisse lõpud sisse panna, siis saan väljundisse 44V!
                          * * *

Comment

Eelvõim ei saa eriti genereerida seal ei ole eriti midagi sellist, mis rikkis juppidega hakkaks genereerima, genereerib ilmslet võimsusvõim alates lambist V2a.

Comment

Eelvõimendi genereeris, leidsin vea ülesse. Vaadake skeemi ja öelge, mis juhtub kui Tr3 eemaldada. Miks ta pärast selle eemaldamist genereerima läheb. Praegu käib võimendi ilma moonutusteta.
                              * * *

Comment

Working...
                              X