Teade

Collapse
No announcement yet.

Marshall jcm 800 projekt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Marshall jcm 800 projekt

Tere!

Olen jcm 800 projektiks juba üle poole aasta valmistunud. Kogunud materjali tolle isendi kohta. Ajapikku on tekkinud mõned küsimused, millele pole omal käel internetis sirvides vastust leida suutnud.
    Skeem:http://mhuss.com/MyJCM/JCM800_2204.gif
    Seega tegu 50w versiooniga ning mudeliks 2204.

Mõttes on sisse viia mõned modifikatsioonid.
    Esiteks on üheks muudatuseks FX-loop(ei oska kohe eestikeelset vastet tuua). Siin kohal küsimus, kas selline skeem töötaks?
    http://www.blueguitar.org/new/schem/...od/fx_loop.gif
    Teiseks tekkis üks mõte järgneva takisti suhtes(skeemil #4 punase ringi sees): http://tone-lizard.com/images/JCM800_pre.gif
    Tolle takisti suurus on üks teguritest, mis mõjutab distortioni tekkimist. Kas mul on õigus, kui väidan, et mida väiksem on takisti väärtus, seda varem tekib too "tort"? Kui see on nii, siis kas ühendades jadamisi väiksema väärtusega takisti ning pote saaksime kontrollida "tordi" teket?

On tekkinud ka küsimus trafode kohta. Kust oleks võimalik leida odavamad trafod sellele projektile? Originaal trafod, tellituna välismaa netipoest, maksavad umbes 1000 kr tükk. Asendus trafode otsimisel on ka takistuseks saanud see, et ma pole suutnud leida, kui suurt voolutugevust originaal toitetrafo väljastab. Lisaks pole suutnud väljundtrafo parameetreid leida.
    Toitetrafo:
    Sisend: u 220-230
    Väljund: 320- 0 -320 V ja 6,3 V
    Vaja toita 50W võmendit

Väljundtrafo:
    on parem, kui taluks üle 50W (rohkem parameetreid pole leidnud)

"Choke"(eestikeelset vastet ei tea):
    10 H

Ja üks küsimus veel. Kas mitmesektsioonilise kondensaatori asemel saab kasutada kahte tavalist lüüti? Ehk maksavad kaks eraldi vähem. Parameetrid siis 50/50uF ja 500V.

Loodan, et ma väga segaseks oma jutuga ei jäänud. Lamptehnikaga olen kokku puutunud varemgi, kuid ingliskeelses keskonnas, seega paljudele terminitele ei tea eestikeelset vastet.

Lugupidamisega,
    inimloom.

Vs: Marshall jcm 800 projekt

Odavalt sa neid asju ei saa,eeldusel,et tahad korralikku soundi.
    Kasuta nt. seda firmat:
    http://www.uraltone.com/
    Hinna ja kvaliteedi suhe paigas ning Marshalli soundi trafod saadaval.
    Ise kasutan sageli "Tube Doctor"-i abi kui Uraltones just asju kohe võtta pole.Saatekulu UPS Saver -it kasutades polegi teab mis suur(Tube Doctor-i puhul)nt.Marshalli kogu krempli(100W) postitus Saksamaalt 27kg /980EEK-i pole paha
    Peatselt kajastan ka selles foorumis Marshall JTM 45/100 kokkupaneku ja pildimaterjali mis on TD-st tellitud osadest kokku laotud - peaaegu kloon!
    Drake trafod paraku originaalis saada suht vaevarikas ja kulukas
    Niipalju huvilistele,et taolise JTM kokkupanek maksab ei vähem ega rohkem kui 17500EEK-i,eeldusel kui tahad korralikku Marshalli soundi/Powerit
    Kokkuhoid viib totaalse kataklüsmini originaalsoundi osas...
    viimati muutis kasutaja maaalune; 30 m 2007, 19:40.
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt
      ...Peatselt kajastan ka selles foorumis Marshall JTM 45/100 kokkupaneku ja pildimaterjali mis on TD-st tellitud osadest kokku laotud - peaaegu kloon!
      Drake trafod paraku originaalis saada suht vaevarikas ja kulukas
      Niipalju huvilistele,et taolise JTM kokkupanek maksab ei vähem ega rohkem kui 17500EEK-i...
      Puhtast uudishimust küsin, mille poolest näiteks Vintage-Modern 100 Watt All Valve Head
      http://www.marshallamps.com/product....pageType=SPECS
      mis siin
      http://www.muusik.ee/index.php?id=88
      ainult 15 kEEK maksab Sinu ehitatavast halvem on?

Teemasse ka - pooleaastase ettevalmistuse kohta on küsimusi kuidagi paljuvõitu
      Choke on näiteks eesti keeles paispool ehk drossel.
      Trafosid Sa vaevalt odavamalt saad kui netipoodides pakutakse, andmed nende mähkimiseks tunduvad tõesti olema kiivalt hoitud saladus
      Ehk selgitad lähemalt, miks Sa ISE tahad ehitada?

Comment

[quote=@ndres]Puhtast uudishimust küsin, mille poolest näiteks Vintage-Modern 100 Watt All Valve Head
        http://www.marshallamps.com/product....pageType=SPECS
        mis siin
        http://www.muusik.ee/index.php?id=88
        ainult 15 kEEK maksab Sinu ehitatavast halvem on?

Pigem võrdleks sellega :http://www.marshallamps.com/product....uctCode=1959HW

Ega sellel 2466-el pole viga midagi.Lihtsalt muusiku tahtmine oli selline ja ,et handwired jne.Võrreldes 1959HW hinda on ikka vahe sees küll.

Comment

Arvutada poolest aastast suvi maha... saame kolm kuud. Arvestades seda, milliseks muutuvad aastalõpud koolis, siis võib veel umbes poolteist kuud maha võtta.

Osad küsimused olid lihtsalt kordamiseks (näiteks ma aimasin, et chocke võib drossel olla, aga kindel ei olnud), kas olen õieti aru saanud asjadest. Siiani pole multisektsioonsete kondensaatoritega näiteks kokku puutunud. See mul esimene suurema mahuga/wattiga projekt.

Soundi poolest ei aja taga päris marshallit, kohati pole mul eelvõimendi osa vaja. On aga vaja valjemat võimendust. Samas piisab 50W-ist. Eriti, kui peaks sattuma kuhgi keldrisse kontserdile. (pole ka 100W-iks modifitseerimine raske, ainult väljund trafo peab vastav olema)

Ise ehitamise põhjus: Endal elu huvitavam ja ehk saab natuke odavamalt(juhul, kui õhku ei lase midagi). Lisaks puudus originaalil omadus, mis on minu vajadusi arvestades oluline- FX ahel.

Huvitav kust te sellised hinnad olete saanud? Arvutasin, et trafod, multisektsioonsed kondensaatorid ja lambid läheks maksma umbes 5000 ilma postikuluta.

Tolle FX loop skeemi kohalt tekkis väike kahtlus... Tolles skeemis on näidatud, et lambile tuleb sisse 280V. Samas vaadates Võimendi skeemi, millel on voolumõõtmise tulemused, siis suht sama koha pealt, kust peaks too lamp voolu saama, jookseb 340V. Aga võib-olla ajan lihtsalt mõõtepunktid sassi hetkel.

Tänan ultratone lingi eest.

Lugupidamisega,
          inimloom.
          viimati muutis kasutaja inimloom; 03 m 2007, 21:51.

Comment

Mis lambist sa täpemalt räägid?
            Muide, veel üks koht, kust tellida: tube-town.de
            Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
            Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Esmalt postitatud inimloom poolt
              Huvitav kust te sellised hinnad olete saanud? Arvutasin, et trafod, multisektsioonsed kondensaatorid ja lambid läheks maksma umbes 5000 ilma postikuluta.
              Eks igalühel kujune kogemustest tulenedes teatud lemmikkohad kus pikka aega kvaliteetset kaupa võetud.Kvaliteedi arvelt ei tasu kokku hoida.Kui ikka 4xKT66
              matched pair ja teatud tootja oma jms.krempel,siis ta ka maksab.šassii võib ju ka ise teha ,samuti kesta(head-i korpus).Mina kasutan selleks juba valmis- detaile.Võibolla pigistaks 4-5 kEEKi-i vähemaks millegi arvelt, kuid see pole minu eesmärk.IMHO Endale meeldib tegelikult rohkem Mesa Boogie.

PS.Kui sa 5000.- +saatekulud -ga suudad Marshall Super Lead-i ,JTM100 vms.100W -se headi otsast lõpuni valmis teha ,oled kõva mees!

Muidu igatahes: jõudu tegemistes!

Comment

@maaalune- oled mõnele Mesa võimu kloonimisele mõelnud ka ? Kui, siis millisele, ja kuidas kujuneks hinnaskaala. Puht huvi pärast küsin.

Comment

Esmalt postitatud ats poolt
                  @maaalune- oled mõnele Mesa võimu kloonimisele mõelnud ka ? Kui, siis millisele, ja kuidas kujuneks hinnaskaala. Puht huvi pärast küsin.
                  Plaanis on aga ei ole veel lõplikku kalkulatsiooni teinud
                  Orbiidil on Blue Angel.Lõpulahendus eriti huvitav.
                  http://www.tubefreak.com/bluangpw.gif
                  viimati muutis kasutaja maaalune; 04 m 2007, 12:13.

Comment

Esmalt postitatud Daddario poolt
                    Mis lambist sa täpemalt räägid?
                    Muide, veel üks koht, kust tellida: tube-town.de
                    http://www.blueguitar.org/new/schem/...od/fx_loop.gif vat siin on FX ahela jaoks kasutatud lampi. Kui Te seda küsite? (P.S tubetowni juba tean, aga täname siiski.)

to maaalune- eks me siis üritame 5000-6000 rahaga hakkama saada... (aga jahin siiski 50w. Järelikult nii kõva mees ei oleks ) Aga ootame Teie projekti kajastamist foorumis. (loodetavasti näidatakse ka kõvasti võimendi erootikat...)

Hetkel üritan trafode raha kokku panna. Võimalik, et oleks mõistlik 100W võimendi varuga trafod osta. Vajab veel mõtlemist ja sünnipäeva ootamist...

Aga eks osad jubinad on juba eelnevalt olemas. Lambipesad, lahmakas tükk kahepoolset trükiplaati, juhet, posu takisteid, kondensaatoreid, potensiomeetreid, lüliteid, kaitsmepesasid jne... tolle trükiplaadi osa saaks arvatavasti olemas olevast juba kokku panna.

Comment

Ärdagu pandagu pahaks, aga mulle tundub, et teemaalgatajal lamptehnika ehitamisel veidi vähevõitu kogemusi on? Ma ise teeks esmalt sellise "proovivõimu", no näiteks kasvõi maketina. Et asi majanduslik oleks, siis pigistaks esiteks sellest kõik välja. Järgmiseks projektiks võiks siis võtta ette ja puhtalt lehelt ja PALJU targemana üritada teha tõsist "läänevõimu"
                      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Ei pane pahaks. Tõsi ta on, et pole just võimendeid lademetes ehitanud. Kaks SE võimendit. Ühe tegin skeemi järgi lampidele 6n2p ja el84. Teise nuputasin- kasutasin 6F5P lampi. (Lõpuks ta väga sellest http://www.geocities.com/dmitrynizh/6f5p-set-impl.htm siiski ei erinenud.) Väljund trafod suutsin ise mähkida vanaisa garaažist leitud poolikutest trafodest. (Kilplase töö, vanaisa keris trafodelt vasktraadi maha, mina jälle peale) Sisendtrafo oli mingi suvaline, mis andis vajalikud voldid siiski välja.

Hmmm... too soovitatud trafo tundub huvitav.

Comment

Soovitaks ka esmalt makett teha. Mina kasutaks rippmontaazi - lihtsam muudatusi teha, nendest ei pääse niikuinii
                          Komponentide ülitäpse sarnasuse pärast pole mõtet muretseda, peaasi et nominaalid ja lubatavad pinged enam-vähem sobivad.
                          Et väike kogemus olemas, siis kas Sa trafosid ise mähkida pole mõelnud?
                          Millisel koormustakistusel peab võim tulevikus tööle hakkama?

Comment

Esmalt postitatud inimloom poolt
                            Hmmm... too soovitatud trafo tundub huvitav.
                            See trafo on TEGIJA Oleks neid vaid pakkumises 2, oleks need mul ammu kodus ja ei vedeleks see kuulutus siin...
                            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Ise mähkimise kohalt... Kui siis väljundtrafo, aga pole push-pull trafo kohta uurinud veel(ma ei teagi nüüd miks). Toitetrafo mähkimist enda kätte siiski ei usaldaks.

Koormustakistus, ehk siis millise takistusega kõlarit kasutama hakkan? Suurima tõenäosusega 8 oomi võib juhtuda, et ka 4-jast... 16 se kasutamist pean natuke ebatõenäoliseks.

Olen kuulnud, et keegi kuulsatest kidramängijatest laskis enda võimendil toite pinget natuke madalamaks. Eesmärk oli justkui distortioni tekkitamine natuke varem, kui algselt. Seega piirväärtuste piires võib mängida jah...

Esmalt postitatud GU50 poolt
                              See trafo on TEGIJA Oleks neid vaid pakkumises 2, oleks need mul ammu kodus ja ei vedeleks see kuulutus siin...
                              Seega stereo? aga tore ka seda kuulda. näen, et too justkui el34-le nagu kuulutus väidab. hmmm kas mitte 1959 plexi el34 ei kasutanud? Hetkel veel lähemalt süvenema hakkamata eeldan, et too trafo võiks sobida tolle projekti jaoks?

Ok veel üks küsimus: Kas leidub eestikeelset kirjandust, millest oleks võimalik järge ajada? Raamatu "Raadio... See on imelihtne!" lugesin juba enne võimenditega tegelema hakkamist läbi, kuid sealsed lahendused on vähe omapärasemad. (trafo trafo otsas.)
                              viimati muutis kasutaja inimloom; 04 m 2007, 22:47.

Comment

Working...
                              X