Teade

Collapse
No announcement yet.

Sirius-311 radioola

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Sirius-311 radioola

Sain suvel vanaema käest vana radioola, mis viimased 10-kond aastat on lihtsalt seisnud. Toona ma sisse ei vaadanud, panin vaid korraks seina ja pidin nentima, et asi ei võta voolu sisse ja et keegi on kaitset vaskjuhtme kiuga lappinud. Jäi siis seisma ja kuna mulle räägiti, et see olla mingi transistoraparaat, mõtlesin ta ära visata, kuid enne otsustasin täna siiski ka sisse piiluda, et äkki saab juppe. Üllatus - mis pagana transid, asi on puhta lampidel tehtud...

Ja mul tekkis siiski mõte, et äkki on temast veel asja. UKV on tal 4,1-4,5 m ehk siis ilmselt 88-103 MHz (vähemalt Laspi 001 tuuneril on, kui lampraadiol samad numbrid, ju siis ka sagedusala sama).

Kuidas selle pilli kvaliteedinäitajatega on? Arvan, et kui näitajad võimuosas on sarnased parameetritele, mille tõttu lampvõime nii väga kiidetakse, siis üritaks ehk kordagi teha. Kuid kui kvaliteeti pole oodata ja asjal on vaid nostalgiline väärtus, siis annaks ta mõnele hobielektroonikule ära.

Või äkki saab selle lampe kasutada mingi asjaliku võimu ehitamiseks (võimsust ja "tümmi" ma taga ei aja, mulle on kesk- ja kõrgsagedused sama vajalikud)? Muidugi kuna mul lambiteemal kogemusi pole (kui välja arvata läbi lambi kuulatud muusika), võiks skeem olla midagi lihtsat ja võib vabalt olla ka mono. Eks vaatan ka lambid üle ja vajadusel kriban andmed siia...
    viimati muutis kasutaja paadikapten; 18 m 2007, 23:27.

Vs: Sirius-311 radioola

Mis kvaliteeti sel 3-nda klassi raadiol ikka on... Aga kõla on neil vanadel kolakatel sellegipoolest täiesti teistmoodi kui tänapäeva plastist sangadel, ent seda peamiselt tänu suurele puidust kastile.
    ULL vastuvõtja sagedusala ei ole kindlasti mitte 88 megahertsist ülespoole. Ikka 64-73 nagu ta vene raadiotel oli.
    Peale kaitsme on tõenäoline vea tekitaja võrgulüliti, see on paljudel vene lampraadiotel nõrk koht.

Comment

Vs: Sirius-311 radioola

Selline siis: http://www.rw6ase.narod.ru/s/sirius/sirius311.html Sealt leiad ka tehnilisi andmeid.
      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Working...
      X