Ma olen siin luusinud ja lambidest vestlusi kuulanud. Tekkis endal ka tahtmine nendega eksperimenteerida, sai ju omal ajal nendega lausa yles kasvatud. Ma aga vaatan et vist pea 100% konstruktsioonide toiteplokid on tehtud traditsiooniliselt, pirakas trafo, enamasti drossel ja suured kondekad, kuna sagedus on madal. Ma olen ise tegelenud pikemalt impulss plokkidega, nii flyback kui ka push-pull. Mote oleks proovida teha 12V pealt, tostaks 250V, kytteks 6.3V alaldatud, selle pealt tagasiside. Yks sarnane prototyyp mul laua peal juba kaib, aktiiv koormuse (ka ise tehtud) sisse susiseb kenasti 250V ja 60mA. Muundussagedus on 80KHz. 250V silumiseks on mul 0.5uF konded. Vaatasin ossiga, on nii 0.2 volti vahelduvat selle 250 V peal.
Kas on siin keegi proovinud ka impulsiga, saab ju palju vaiksema ja kergema (ja on ka kasutatav autos). Kas tuleb traditsionaalsega vorreldes rohkem myrasid sisse?
Kas on siin keegi proovinud ka impulsiga, saab ju palju vaiksema ja kergema (ja on ka kasutatav autos). Kas tuleb traditsionaalsega vorreldes rohkem myrasid sisse?
Comment