Teade

Collapse
No announcement yet.

Impulss toide lamp voimule

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Impulss toide lamp voimule

Ma olen siin luusinud ja lambidest vestlusi kuulanud. Tekkis endal ka tahtmine nendega eksperimenteerida, sai ju omal ajal nendega lausa yles kasvatud. Ma aga vaatan et vist pea 100% konstruktsioonide toiteplokid on tehtud traditsiooniliselt, pirakas trafo, enamasti drossel ja suured kondekad, kuna sagedus on madal. Ma olen ise tegelenud pikemalt impulss plokkidega, nii flyback kui ka push-pull. Mote oleks proovida teha 12V pealt, tostaks 250V, kytteks 6.3V alaldatud, selle pealt tagasiside. Yks sarnane prototyyp mul laua peal juba kaib, aktiiv koormuse (ka ise tehtud) sisse susiseb kenasti 250V ja 60mA. Muundussagedus on 80KHz. 250V silumiseks on mul 0.5uF konded. Vaatasin ossiga, on nii 0.2 volti vahelduvat selle 250 V peal.
    Kas on siin keegi proovinud ka impulsiga, saab ju palju vaiksema ja kergema (ja on ka kasutatav autos). Kas tuleb traditsionaalsega vorreldes rohkem myrasid sisse?

Vs: Impulss toide lamp voimule

Hmm.Mul olnud juba ka ammu selline mõte peast läbi käinud.Teleka toiteplokkidega olen tahtnud teha,kuid asi on takerdunud alati väikse pinge(mingi 130V) ja nende vastikute kaitsefunktsioonide(ülekoormus ja see kaitse,mis ei luba toiteplokil ilma koormuseta tööle hakata).

Comment

Tõsiste retrofriikide arvates on isegi pooljuhtidel alaldi lampvõimendile liiga moodne. Impulsstoite eest tuleks vist tuleriidale saata

Comment

Eks jah kenotron või isegi gasotron ole kõige retrolikumad .Aga impulsstoide oleks huvitav.Saaks hoida kokku ruumi arvelt ja asi muutuks kompaktsemaks.Saaks ju neid impulsikaid telekate seest nt.

Comment

Aga miks mitte proovida? Lihtne lampvõim 6F3P baasil, 2 erinevat toidet, veelgi parem 3 erinevat - pooljuhtidel, kenotroniga ja impulsstoide. Päris huvitav oleks kuulata ja võrrelda.
          Kolakoguja

Comment

Eks lampvõimu korral toite küsimus olegi pigem põhimõttes. Impolsstoitega lampvõim pole enam nagu lampvõim vaid pigem kombineeritud süsteem, mis võib vabalt ka head väljund-tulemust anda. Impulsstoitega võiks pigem korralike väljatransside peal lõpu teha ja oleks ka autos kasutamiseks palju mõistlikum.

Või nagu ameerikamaa audiofiilid ütlevad - best amplifire is a wire with gain! :-)
            viimati muutis kasutaja powerhouse; 25 m 2007, 16:45.

Comment

Vb hakkab heli mõjutama selle impulsika kõrge muundussagedus(paarkümmend khz).Võiks proovida jh.6F3P ei olegi mõtet ise aretada.Parem mõni hääleplokk lampteleri seest,seal kuskil 1-2W.Enamusel on 6P14P peal.BU-tüüpi ja BOS raadioplokid vist ei sobiks,kuna sinna läheb igavene posu toiteid järgi.Küll aga mõni teine hääleplokk nt mõni Rekordi seest.Neil on enamusel peal isesugune hääleplokk,kuid kõik Rekordid,mida mina olen kohanud,on ikkagi selle 6P14P peal.
              viimati muutis kasutaja Henzzman; 25 m 2007, 16:43.

Comment

Esmalt postitatud mryx poolt
                Tõsiste retrofriikide arvates on isegi pooljuhtidel alaldi lampvõimendile liiga moodne. Impulsstoite eest tuleks vist tuleriidale saata
                Hehheh. Huvitavad motted siin foorumirahval. Mina olin kyll aru saanud et kogu lampvoimendi mote on selles et tanu erinevale aktiiv elemendile ta kolab teistmoodi kui pooljuhtidel tehtu. See siis see pohjus miks yldse proovida. Kui nuud toiteossa tunduvalt kompaktsem pooljuhtdiood panna siis sellest vast see erilisem sound ju ei tohiks muutuda. Nagu vanarahvas ytleb et vahet pole kas kass on hall voi mustakirju, peaasi et hiiri pyyab! Huvitav kas siis peaks nende oigete audiofiilide rahuldamiseks tegema seadme nagu ma tean oli mu vanaisal kunagi 20ndatel aastatel Philipsi raadio. Anood (nii nad ytlesid) kais tuulegeneraatori pealt ja kyte (seda sai veskis laadida) oli vist mingi aku pealt. Kui tahtsid raadiot kuulata siis tuli vaadata et kas oli tuult ja kas oli kytet. Motle kui retro tunne tuleb peale.
                Aga impulss plokk on ikkagi veetlev selle poolest et oma 7.5 x 5.5 x 3 cm gabariitidega tuleb anoodpinget 100mA juures ilusti. Ja mul veel paigutus optimeerimata. Kergem ka, aga pole kyll kaalunud. Ja veel natsa tegemise roomu ka

Comment

Esmalt postitatud Rein poolt
                  Kui nuud toiteossa tunduvalt kompaktsem pooljuhtdiood panna siis sellest vast see erilisem sound ju ei tohiks muutuda.
                  Siin foorumis on seda kusagil lahatud. Otsi ja otsusta ise, kus õigus ja kus mitte.
                  Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

võib ju minna kompromissile ja teha pingemuundur lampide peal.autoakult annad 12V sisse ja väljundist saad vajalikud anood ja kütepinged.

Comment

Krt.Täna ma sattusin kullaauku.Ühes bensujaama äärses realiseerimiskeskusest,sain teleka seest just vajaliku toiteka.Teleka mark oli vist Elektron.Impulsikas,mis selle sees oli,annab just välja niipalju pinget,kui vaja.Mingi 290 V oli vist üks klemm.Lisaks sellele oli seal veel posu toitekohti erinevate pingetega.Diood,mis selle 290V piirkonnas oli oli vist paari amprine isegi.Äkki sellest saaks juba mingi arvestatava toite?

Comment

elektronil oli olenevalt mudelile 125V ja 130V suurimad pinged.kui sul on tuleb kuskilt 290V ,siis on plokk vigane.
                        kui neid plokke tahad,siis võid kiviõlist saada.ma plaanin just suurema portsu äraviskamist.nii et ainult ärakorjamise vaev.

Comment

Esmalt postitatud Rein poolt
                          Kas on siin keegi proovinud ka impulsiga, saab ju palju vaiksema ja kergema (ja on ka kasutatav autos). Kas tuleb traditsionaalsega vorreldes rohkem myrasid sisse?
                          Olen teinud, hea sai, soovitan, ei mürise üldse. Kasutasin 12VDC->220VAC "modifitseeritud siinus" muundurit, millel viskasin 50Hz AC tegemise detailid välja ja võtsin pinge 250VDC pealt. Neis inverterites toimub enamasti muundamine põhimõttel 12VDC->250VDC->220VAC mod. sin. Sealt vahelt saab täitsa sileda DC kätte anoodi jaoks. Kes anoodtrafosid-drosseleid kerida ei viitsi, siis see on kergelt teostatav ja toimiv lahendus.
                          Kütta saab ka DC-ga palju mugavamalt, ei ole võrgumürast hoidumiseks erilisi trikke vaja.
                          Ei saa mitte nõus olla. Igasugune kenotron-/lampdioodalaldi on tegelikult "progressi" tulemus ja olemuselt hädatapp, sest tõeline retro on siiski anoodpatarei ja kütteaku, st. keemiline vooluallikas, mis annab kõige siledama DC. Keno-alaldid kõige filtrikraamiga sabas ei saa patareile voolu kvaliteedi suhtes ligilähedalegi. Küll aga saab inverterist tunduvalt "alalisvooluma" DC anoodi jaoks tänu kõrgele muundamissagedusele kui 50Hz alaldades. Pidasin kord plaani koostada anoodtoiteks akupatarei, kuid sellele pani piiri see, et ei saanud sobilikke (signa)akusid piisavalt soodsa hinnaga (anoodpinge 710V jaoks oli vaja neid omajagu...), oleks saanud ideaalse toitega võimendi

Samas - eelistan anoodtoites siiski lampalaldit pooljuhtalaldile. Pooljuhtdioodide karakteristikute suhtes, mis teevad need lampvõimendi anoodtoiteks mittesoovitavateks, on siin ennegi sõna võetud. Aga jah - teema juurde tagasi tulles - inverterid on ok.
                          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Hmm.Kiviõlli Kohtla-Järvelt päris suur maa.Aga vaatab.Praegu tegelen ma muude asjadega.Aga kui ma kunagi sinnakanti satun,siis võin teatada.Sa muidu kogu aeg seal Kiviõlis või mujale ka satud?

Comment

praktiliselt seitse päeva nädalas.aga sa otsusta ruttu,ma tahan riiulid vanast kolist puhtaks saada.

Comment

Working...
                              X