Teade

Collapse
No announcement yet.

Marshalli kaitsmed 110V->220V

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Marshalli kaitsmed 110V->220V

Ameerikamaalt on praeguste plaanide kohaselt õige pea tulemas 76' Marshall JMP Super Lead 100W. See on käinud läbi ühe suurmeistri Lee Jacksoni käte alt ning on veidi moditud, mistõttu ei leia ma netist täpseid väärtusi.

Tekib üks küsimus - võimul on küll taga voltide lüliti 110'lt 220'le, aga tuleks justkui mains kaitse ka ära vahetada? Minu loogika ütleb ohmi seaduse järgi, et kui enne oli mains kaitse 5A 250V, siis asemele tuleks panna 2.5A 250V?

Vs: Marshalli kaitsmed 110V->220V

Kaitsmete valikul lähtutakse tavaliselt kasutatavast pingest ehk siis:
    2,5x220=550W ; 5x110=550W.See on selline levinud reegel antud lülituste puhul.
    Minu Marshall JTM45/100 peakaitse on 2A/230V ehk siis "ainult" 460W.
    Muide,soovitaks sama 2A nominaaliga asendada - hoiab ehk võimu paremini võimaliku(annaks jumal,et mitte!) "brown smoke" eest - reageerib kiiremini
    Eeldades,et antud isenditel on max tarbitav võimsus 375W oleks 2A optimaalsem lahendus
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Täna hommikul külma dušši all lõi endalegi pähe, et vatid peavad ju samaks jääma. See kolmas komponent esialgu ei vilksatanudki.

Ma ise arvan ka, et läheb 2A kaitse sisse. Mingi üks 2A ning üks 2.5A võib ju igaks juhuks kaasas olla ATA kastis, palju nad ikka maksavad, ei jää vähemalt terve giig mängimata.

Olgu, suur tänu kindlustunde eest!

Comment

Tõeliselt hea valik igatahes!
        Kui tohib küsida - palju siis ka rahakotti õhemaks lõi?
        Lee Jackson&Metaltronix moditud võimud kommentaare ei vaja!
        Kas läheb metallitööstusesse?

Comment

Võim ise nagu ei maksagi niiväga, saab 1400$ eest. Transport ja ATA kast on jämedalt 400$. Ja riik tahab ka kurat 300$ saada käibemaksu ning tollimaksu pealt. Seega 2100$ = ligi 22 500 EEKu. Uut Marshalli mõistagi väga ei taha, nii et mis teha, Euroopa turult sellised vidinaid väga saada ei ole.

Võim näeb päris kabe välja, millalgi peaks heliklippi ka saama. Natuke täpsemalt siis - Lee Jacson on jätnud kahe kanali (2+2=4 auku SL/A'del) asemele ühe, kõrge ja madala eelvõimendusega. Teise kanali kahte sisendisse on ehitanud boost süsteemi - ühte auku potekas, teise jalglüliti TS kaabliga. Potekast reguleerimine volüümile siis, kui boost on väljas, annad pedaali ja lülitad täisvolüümile. Teine mod on see, et ta on ehitanud võimu sisse võimsuse alaldi, ma täpselt ei oska selle kohta infot anda. Taga paneelil on teine master volüüm, mille saab välja tõmmates lõppvõimu lampide võimsust vähendama panna. Ütleme nii, et siin foorumis jagavad inimesed asja rohkem kui mina, ma võin mõned pildid üles visata, kui seest näha tahate

On viimasel ajal igasugu lavasid nähtud ja lihtsalt kopp on ees, kui ennast laval ei kuule. Korralik stack selja taha ja kõik jutud!

A, ja see metallitööstuse asi. Kes mida metalliks peab. Ise olen rohkem vanakoolimees, 80'dad ja kõik sealt tagasi. Rhoadsist Jimini, Claptonist Van Halenini, seal vahemikus väga palju vähetuntud kuid palju mõjutanud geeniuseid. Eesti maastikul tahaks rohkem kodumaist vanakooli näha, ise oma bändiga sinna pole jõudnud ja on kaheldav, kas selles koosseisus see üldse mõeldav oleks. Teised poisid on liialt oma pungi võitmes kinni...

Kui tohib küsida, mida herr Maa All ise viljeleb ja kuidas JTM45/100 elab? Ja kas tegu on originaaliga või klooniga? Jutu järgi on need ühed parimad Marshallid, mida maine rahvas näinud-katsunud on.
          viimati muutis kasutaja Noobie; 19 m 2008, 23:42.

Comment

Andestust suurte piltide eest :P

Comment

Esmalt postitatud Noobie poolt
              ...Teine mod on see, et ta on ehitanud võimu sisse võimsuse alaldi, ma täpselt ei oska selle kohta infot anda. Taga paneelil on teine master volüüm, mille saab välja tõmmates lõppvõimu lampide võimsust vähendama panna...
              Viitsiksid Sa välja ajada, kuhu täpselt see lisapotekas ühendatud on?

Oletan, et järjestikku faasipööraja katoodtakistiga? Ehk tõenäoliselt muudetakse faasipööraja trioodide tööreziimi, hakkavad varem klippima ja jääb mulje, et lõppastme võimsus on vähenenud?

Comment

Esmalt postitatud Noobie poolt
                Kui tohib küsida, mida herr Maa All ise viljeleb ja kuidas JTM45/100 elab? Ja kas tegu on originaaliga või klooniga? Jutu järgi on need ühed parimad Marshallid, mida maine rahvas näinud-katsunud on.
                Minu ampluaasse kuulub samuti vanakooli 70-ndad,kaasa arvatud blues.
                Selletarbeks sai ise ehitatud kloon(või copy-kuidas õigem sõnastus on...)
                Hetkel on kabinetid tegemisel(1982).Siin foorumis olen sellest ka pajatanud:
                http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=29556
                Samuti juttu olnud HRC -s.
                Prooviruumis igatahes liiga "jõhker" .KT66 sound veidike erinev võrreldes EL34.
                Need kes "katsunud ja kuulanud" on väga rahul olnud

Oletan, et järjestikku faasipööraja katoodtakistiga? Ehk tõenäoliselt muudetakse faasipööraja trioodide tööreziimi, hakkavad varem klippima ja jääb mulje, et lõppastme võimsus on vähenenud?
                Lee Jacksoni kodulehel oli see minuarust täpselt välja toodud.
                viimati muutis kasutaja maaalune; 20 m 2008, 10:47. Põhjus: link

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt
                  ...
                  Lee Jacksoni kodulehel oli see minuarust täpselt välja toodud.
                  Seesama, mida mina pakkusin või midagi muud?
                  Koduleht on sellel Jacksonil nagu juudi jõulupuu, põgus otsimine ei andnud suurt midagi. Ehk annad täpse viite?
                  Kõva ärimees on Lee muidugi ka

Comment

Ei mäleta nüüd isegi kuskohast ma sealt lehelt selle jutulõnga peale sattusin

Comment

Ilmselt on info saadaval tema Marshall Mod DVD-del, mis on ka kodulehel saadavad... muidugi kui $$$ näitad

Comment

Selge see!

Comment

Working...
                        X