Teade

Collapse
No announcement yet.

ТВ-3Ш

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: ТВ-3Ш

aitäh, maaalune, see oli täitsa põhjalik juba minu küsimuse
    nõrkusele tuginedes (-;

edit: elik saab küll teemakohaste trafode asemel edukalt kasutada ?

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt
      Parima tulemuse saab kindlasti sellega: http://www.uraltone.com/kauppa/produ...?products_id=3.
      Info trafo juures:
      Frequency response: 100 Hz. - 15 Khz (+/- 1db max. - ref. 1 Khz). * For full frequency response (20 Hz. to 20 Khz.) - see our 1627-1642 series.

Maitse asi muidugi...
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Ettevalmistamata TB3 1-9 kõigub sageduskarakteristik rohkem (vahemikus 100Hz-15kHz ca 2-3dB).Antud Hammondil kõigest +/-1dB.Siit järeldades peaks olema äärealadki(20Hz-20kHz) "rahulikumad".Kes on TB3 1-9 lahti lammutanud ,see teab kui kõikuv kvaliteet nendel võib olla(stantsivead,osa plekke puudu,mõni on lausa õhupiluta,mähiste keerdude arv võib erineda jne.).TB3 1-9 puhul peab valima päris mitme trafo seast enne kui õige(korralikuma)otsa satud.Samas raua ristlõike puhul on nad(TB3 ja 125BSE) suht lähedased st.,et alumist otsa pole alla 40Hz eriti oodata.Optimaalne Ia0 40-45mA mõlemil.
        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt
          Samas raua ristlõike puhul on nad(TB3 ja 125BSE) suht lähedased st.,et alumist otsa pole alla 40Hz eriti oodata.Optimaalne Ia0 40-45mA mõlemil.
          Seda ma silmas pidasingi, et mingit erilist apgreidi 125BSE kasutamine võrreldes ТВЗ-ga tegelikult ei anna. Tuleb ikka vaadata rauarohkemate trafode poole.
          Praktikast: 6Ф3П koos ТВЗ-1-9 mängis 40Hz-ni praktiliselt lineaarselt, alla selle kara kukkus sirgjooneliselt ja kolinal. Samas - kuna kõnealune skeem oma minimalismis on siiski entry level seade, siis pole mõtet sellega ülevõlli minna, sama nagu tahaks Žigullist Lexust teha

"Koduste vahenditega" teostatav huvitavam SE lahendus võiks olla see. Väljundtrafol on rauavolüümi piisavalt, et madala otsa ka kätte saaks.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

That's the point!
            Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud marley poolt
              keegi teab ehk ka seda, mis oleks peale mainitud trafode hinnalt ja kvaliteedilt järgmine (kõrgem) tase?
              Kui kellelgi huvi Ukraina suunaga trafode soetamisel katsetada, siis võiks proovida upgrade-ks trafosid VR10CSE või VR10CSEB.
              Skeemiks soovitaks tegelikult seda, fixed bias varianti.

Comment

Nii. Sain siis just aparaadi mängima, alustuseks lihtsalt maketina ja ainult ühe kanali - proovisin igaks juhuks, kas üldse mängib. Esmamuljed on mõnusad, detailsus on hea ning praegu ei saa küll ütelda et midagi puudu oleks. Hetkel olen selle pilliga küll väga rahul, eriti juba sellepärast, et esimene võimendi, mille ma üldse normaalselt tööle olen saanud . Kui olen mõlemad kanalid tööle saanud ja korpuse ka ilusaks-kenaks teinud siis teen mõned pildid ka.

Aga trafode kohapealt niipalju, et alguses kui polnud veel kõlareid taha ühendanud, oli päris naljakas kuulata, kuidas trafost päris kõvasti muusikat tuli. Nii et see parafiinis keetmine tuleb kindlasti päevakorda võtta. Muide, kumb seda häält teeb, kas plekid või mähised? Kui plekid, siis ilmselt aitab ka plekkide lakkimine suhteliselt vedela lakiga, nii et see plekkide vahele imbub. Igatahes olen avatud igasugustele ettepanekutele, mida seal täpsemalt ette võtta.
                viimati muutis kasutaja gura; 29 January 2008, 16:10.

Comment

Esmalt postitatud gura poolt
                  trafode kohapealt niipalju, et alguses kui polnud veel kõlareid taha ühendanud, oli päris naljakas kuulata, kuidas trafost päris kõvasti muusikat tuli.
                  Ilma koormuseta ei tohi lampvõimu kunagi sisse lülitada! Väljundtrafos võib tekkida pingeläbilöök.
                  Korralikult tihedalt keritud trafos "laulavad" ikka enamasti plekid.

Comment

Kusagil venelaste foorumis soovitati võimendi väljundtrafo sec mähisega paraleeli joota 56...100R 2W takisti.See hoiab pisukese koormuse all võimendit kui peaks kõlarikaablis katkestus tekkima.Samas võib nt. 4...16R takisti ka väljundi JACK pesaga ühendada(ümberlülitavast JAKCist siis jutt).Sel juhul siis peab ka vastava võimsusega ta olema.Plekkide laulu vasta aitab ka keetmine parafinis.Enda 6P6S võimendi plekid hakkasid kolisema 80Hz juures(sai korra trafodel vitsad maha võetud plekkide kontrolliks ning kontrollimatta hiljem võimendi šasiile JOODETUD) ning mina lasin tilga superliimi kimmagile küljele.Kolin kadus.
                    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                    Projektide pildid
                    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

edu teemaalgatajale ja suured tänud teistele soovituste-selgituste eest.

Comment

Nii, nüüd mõlemad kanalid töötavad. Hetkel saab öelda kahte asja: esiteks selle võimendi HELI on palju parem kui praegusel ja teiseks tuleb mul sellega veel kõvasti vaeva näha et ta igas mõttes hästi kõlaks. Seda seetõttu, et praegune helivõimenduspote on täielik plastmassist juust, üks kanal hakkab tööle alles siis kui helitugevust suuremaks keeran, vaikselt kuulates on üks kõlar vait. Teine asi on ümin, mis on ausalt öeldes päris tugev. Ilmselt on asi kas kehvas maanduses või selles, et mul ei ole ühtegi asja võimendi juures varjestatud. Aga küll jõuab, täna üritasin lihtsalt selle kiiresti mängima saada.
                        Korpusest niipalju, et see on tehtud ühest India stiilis kellast ja tagumine osa tühjaks tehtud. Trafode katteks panen ilmselt mingit moodi vaskpleki ja puidu kombinatsiooni.
                        Lisan ka mõned pildid:
                        Lisatud failid

Comment

Esmalt postitatud gura poolt
                          ümin, mis on ausalt öeldes päris tugev.
                          Ma ei näe sul anoodtoite drosselit piltidel? Mis skeemi järgi toitefilter tehtud on?

Comment

Vaata Maaaluse montaazipilte ja sa saad suurepäraseid ideid. Mina sain. Ja montaazi põhitõed, et küttejuhtmed (kui ei ole alaldatud küte) ülejäänutest võimalikult eraldada. Signaali ja toitekaablid ka võimalikult lahku. Lampvõimendi kest ikka metallist. Salapärane sõna: tähtmaandus. Kest maandatakse vaid ühes punktis. Küttekaablil üks ots mättasse ja sama väljundtrahvo sekundaariga. Selle võimendi puhul neid kahte viimast mul polnudki vaja teha, sest niigi on vaikus majas. Lambid tunduvad sul ka kuidagi liiga lähestikku, mis võib probleeme põhjustada. Viimane mahtuvus anoodtoites võimalikult lambi lähedal. Ma panin sellele skeemile ühe toitekonde veel lisaks just lambi juurde, põhimõttega, et ega ta liiga ei tee. Ja muidugi panin drosselid toitesse. Võid proovida veel seda, et võtad ühest kanalist lambi välja ja lased sama montaazi juures käima. Kas ümin on nüüd vaiksem?
                            Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Njah..drosseleid mul toites ei olegi, samas ei olnud neid ka sellele võimendile soovitatud toiteplokis. Mis induktiivsusega need olema peaksid? Otsest skeemi toite jaoks ei kasutanud, lihtsalt dioodsild, konde ja kõik. Kui üks lamp eemaldada ei kao ümin kahjuks kuhugi.
                              Eks see võimendi oligi selline rohkem proovivariant, et õppida enda vigadest ja järgmine kord paremini teha. Sellest sain ka peale võimendi valmimist aru, et pressisin selle liiga väikesesse ruumi, oleks pidanud asja natuke avarama tegema, oleks lihtsam ka vigu parandada. Metallist kesta koha pealt küsiks niipalju, et mis metallid selleks sobivad lisaks tavalisele rauale (näiteks alumiinium, vask?). Ilmselt alustan projektiga otsast peale, arvestades kõiki nõuandeid.

Comment

Pärast dioodsilda peab toites drossel kindlasti olema, millele eelneb ja järgneb vähemalt 220 uF lüüt (mida suurem, seda parem). Vastasel korral ei ole anoodpinge piisavalt sile ning võimendi hakkabki ümisema/surisema. Sellele võimule piisaks induktiivsusega u. 5H drosselitest, võid ka väiksemaid proovida muidugi... vene telekad jällegi seal abiks
                                Šassii võib olla ka muust metallist kui rauast, ise olen kasutanud korduvalt alumiiniumi ja kord ka titaani, toimivad kenasti

Comment

Working...
                                X