Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Mingeid megavarjestusi see lihtne võimuke ei vaja, nii et selles mõttes ei pea kinnine metallkast olema. Lambid selles skeemis tahavad õhu liikumist, sest läbi nende jookseb 10-12W anoodvõimsust pidevalt, need käivad üsna kuumalt. Antiiksed mööblitükid lampvõimendi korpuseks annavad alati huvitava ja ajakohase disaini
No mul on drosseliteks dr-2lm. Kummagi kanali jaoks siis eraldi. Muidugi mähiste takistust mõõtes tundub, et sama tähisega drosselid võivad päris korralikult erineda. Hea oleks kui saaks valida.
Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.
Olen aru saanud, et ideaalvariandis peaks olema mõlema kanali jaoks eraldi trafod, drosselid jne...aga kuna nendega hetkel priisata ei ole, siis kas see mõjutab oluliselt midagi, kui ma kasutan mõlema kanali toiteks ainult üht toiteplokki?
Selle skeemi puhul toimib kenasti ka ühine toiteots, mul on isegi veel RIAA korrektor samas anoodahelas. Pead jälgima ainult, et anoodvoolust piisaks (kumbki lamp 40 mA) - kui katsefaasis sul asi toimis, siis pole tõenäoliselt probleemi. Kindlasti pane anoodahelasse lampide lähedale üks parajalt suur lüüt ka (võib olla ühine, kui lambid üksteise lähedal või eraldi, 200..300 uF kanti).
Nonii, ümin kadunud. Asi oligi puuduvad drosselis. Nüüd tuleb taaskord hakata uut korpust valmistama ja enne ehitamist natuke järgi mõtelda, et mida ma täpsemalt teen. Seekord kasutasin küll metallkorpust (vana alumiiniumkaussi), kuid see jäi jällegi trafodele ja drosselile liiga väikeseks ning kokkupandud skeem meenutab rohkem heinakuhja kui võimendit. Lisaks sellele tuli n. ö. disain käigupealt. Tuleb võtta paber ja pliiats ning hakata joonestama . Aga niikaua saan kuulata mõnusat kvaliteetset muusikat sellest segapuntrast mis ma valmis sain.
Paar pilti ka sellest natuke nilbevõitu välimusega asjast
Mul tekkis üks küsimus skeemi kohta. Trioodi osas on seal 2,2k potentsiomeeter, mille ise asendasin 2,2k takistiga. Mida selle väärtuse muutmine mõjutama peaks? Sama küsimus ka 30uf konde kohta pentoodi juures ning lüliti kohta 1 klemmi juures. Hetkel neid kumbagi ei kasutanud.
"instead of 2k driver stage autobias resistors were used series connected 1.6k constant resistor and 2.2k pot in rheostat wiring"
See skeem on tal joonistatud "mängimiseks", st pole lõplik, rohkem selline õppeotstarbeline, millega saab katsetada kuidas skeemielemendid muudavad võimendi heli.
2k2 poteka abil saad muuta trioodosa automaatset eelpingestatust. Samuti muudetakse R8 abil pentoodosa automaatset eelpingestatust ja anoodi jõudevoolu, mis skeemi autori meelest peaks olema 35-40mA.
Lüliti S1 suletuna suurendab esimese astme anoodvoolu ja muudab saundi, see on puhtalt katsetamiseks.
Samuti lüliti S2 muudab pentoodosa AC parameetreid, suurendab lampi läbivat AC voolu, võimaldades AC-l liikuda läbi C3 ja suletuna peaks S2 heli valjemaks tegema. Tal on märgitud C3 paber-õlis tüübiks, kuid katsetada võib ka elektrolüüti.
Niisiis, nüüd on asi enam-vähem lõplikult valmis. Korraliku ja vastavate mõõtmetega kesta leidsin CD-ROMi kesta näol. Muide, tegemist antud võimu jaoks juba neljanda kestaga, eelmised kuidagi ei istunud. Puudu on veel ainult kõlariklemmid, trafode kate ning helipote jaoks nupp. Heliga olen jätkuvalt rahul ja see väike võimendi on mind mitu päeva muusikat kuulamas hoidnud, igati positiivne. Jätkuvalt hämmastab mind see, kuidas see võrreldes transsvõimuga ei "väsita".
Suurepärane!
Üks kusimus:Toitetrafo- kuskohast pärit?
Mul koduS samasugune aga ei majandanud 4x6n1p -d ära-
no ilmselt kütet liiga valjult taga,et tekitas anoodpinges ligi 100v pingelangu ning kuumenes kergelt.Gabariitvõimsus kuskil 50-60w jagu...
Toitetrafo päritolu ei oska kahjuks öelda, sain selle kunagi ühe isetehtud võimu seest, mille varuosadeks lammutasin. Selle võimu majandab küll ilusti ära, kuigi jah, trafo on pealt suht soe küll. Kas see mõjutab midagi?
Sattusid ka minuni täiesti juhuslikult kaks ТВ-3Ш , kaks ТСШ-170 ja kaks TBK - 110 trahvot. Sain need Rekord 345 seest. Kohe tekkis palju küsimusi.
Nüüd ma ei tea mida nendega teha. Leitsin netist ühe skeemi http://www.dmitrynizh.com/6p14p-twzsh-pio.htm Kas selle järgi oleks mõtekas võimendit teha ?
Kas ТСШ-170 sobib sellele võimendile toiteks ? Mis TBK - 110 trafodega teha ? Kas neid drosselitena annaks kasutada? Või vähemalt teha nendest drosselid ?
Comment