Teade

Collapse
No announcement yet.

Palun abi lampvõimu tuvastamisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Palun abi lampvõimu tuvastamisel

Skeemide koha pealt on natuke kahju jah.

Jutt läks minu jaoks liiga raskeks, ei oska kaasa rääkida, ega midagi enam küsida.
    Eks ootab nädala, loodetavasti saan targemaks, kui olen kasutaja Shele`ga selle võimu üle vaadanud.
    Ümberehitamisega ise kindlasti hakkama ei saa, ka mitte skeemi järgi.

Nii palju olen targemaks saanud vahe peal, et kasutust leiaks kindlasti basskitarri võimendina. Ja koduseks mängimiseks, mitte kuhugile kontsertitele.
    Siinkohal küsiks ka elemendi kohta, kas Eminence`il on korralikud valjuhääldid, sobivaid elemente leidsin pillipoe valikust küll. Kuid arvan, et on ka paremaid. (elemendi hind kuni 3000.-)
    Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Sai seda võimendit nädala algul vaadatud, aga aeg ja kogemused said otsa. Väljundis olid kummaski õlas kolm lampi paralleelselt, trioodidena ja ühtlustustakistid ni anoodil, kui võredel. Lampide sokeldus vastas 6P3S -ile. Üllatus oli aga voolu sisselülitamisel (üks lamp õlas). Anoodpinge oli üle 500V ja võre eelpinge -70V.
      See tundus kahtlane 6P3S jaoks. Kas on sama sokeldusega võimsamaid lampe?
      Eelvõimendis oli kaks paarivatist pentoodi, mis viitaks nagu võrevooluga lülitusele. See ei sobi jällegi 6P3S-iga. Olen ise juba paarkümmend aastat lampvõimudest eemal olnud, ehk keegi analüüsib edasi? Soovitan see võimendi laiali lõhkuda (montaaz on üsna lohakas ja ebakindel kännuämblik) ja teha väljundtrafoga klassikaline kitarrivõim 6P3S.iga. Väljundtrafo on suurepärane: keritud ilmselt kahe traadiga sümmeetriliselt, kusjuures mähised on vahelduvalt sektsioneeritud. Toidet saab kasutada mingi võimsama asja jaoks.

Comment

Sellisel juhul tasuks juba 6L6 sinna sokutada - sokeldus ühesugune.
        Miks ka mitte KT66 !See 500V on 6P3S -dele liig.
        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Kuna Shelel aja- ja kohapuudus, endal piisavad oskused ja samuti aeg puuduvad, siis ei tahaks seda võimu esimeseks õppeprojektiks võtta.

Tõstan siinkohal ülesse tööpakkumise, äkki keegi on huvitatud oma nägemuse järgi, kasutades olemasolevat trafot ja võibolla mõningaid kõlbulikke juppe, võimendi ülesse ehitada?
          Minu poolt oleks kokkuleppeline töötasu, mis tuleb arvatavasti päris kõrge. Sellega olen arvestanud.
          Lisaks saan pakkuda ka võimendi trantsporti (edasi-tagasi). Kuid soovitavalt ikkagi Tallinnas või lähiümbruses.

Äkki on huvilisi? Äkki Lp. Maaalune ise?
          Selle ütlen kohe ära, et asjaga kiiret ei ole, usun, et peaaegu kellegil ei ole vaba aega väga laialt käes.
          Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Korpusena ja toitetrafona on kasutatud venelaste universaalset toiteplokki (lampide jaoks universaalne) nimega UIP-2. Sealt pärinevad ka need stabilitronid ja u 500 V pinge. Kõva asi, endal neid 4 tükki. 6P3S kannatab 400-500 V ära küll, eluiga on lihtsalt naeruväärselt lühike.

See UIP-2 annab originaalis välja selliseid asju:
            0-300 V alalist stabiliseeritud, kuni 500 mA
            0-50 V alalist 3 mA
            2x6,3 V vahelduvat 2x3 A
            3-9 V alalist 1A

Lisaks stabiliseerimata väljund 450-500 V u 1 A.
            Agilent 16700B, w16534A, w16522A

Comment

Selle võimendi juures oli toitetrafo küll UIP-ist väga kaugel: ilmselt ise keritud. Kast on küll sellesamuse oma. Asjalik on väljundtrafo.

Comment

Vaatasin järgi ja ei ole tõesti. Ei ole ka UIP-1 oma, sest selle trafo on suurem.(arvutasin pildil olevate suhete järgi, seal on u. 120 mm paki pikkus, UIP-1 omal aga 160 mm).

Vabandust ebakompetentsuse eest. Tundus lihtsalt hea ja loogiline seos olevat.
                Agilent 16700B, w16534A, w16522A

Comment

Working...
                X