Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendite tootmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lampvõimendite tootmine

Toota saab ka Eestis - käsitsi. Sest klientuur on niivõrd väike. Rikkaks selle äriga _ei saa_. Hea, kui ots-otsaga tuleb kokku ja kasum on kann õlut per vahvistin. See asi on rohkem hobina.
    Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
    Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Trafodest niipalju, et vana töötab küll, kui korralikult lakiga läbi immutada ja pärast EPO- ga plekid kinni mäkerdada. Muidu tõesti vene omad kipuvad urisema.

Comment

Ja juurde lisades on mul praegu ühele võimule ja paarile metalliotsiale tellimus täitsa olemas, kuid see võib olla tõesti ajutine tööpakkumine. Samas ongi plaanis iga võim teha erinev, et välimus ei korduks.

Comment

Soovin jõudu, panen südamele paar asja mis on reeglina selliste projektide hukatus (et teaksid hoiduda "miinile" astumisest"):

- jaga kompanjonidega võimalik kasum kohe ära
          - arvuta välja seadme reaalne OMAHIND (k.a pisikesed jupid a la toitejuhe jms)
          - peale valmimist tee burn-in. Kui mingi jupp läheb liiga kuumaks siis tuleb probleemiga tegeleda
          - kontrolli eri toitepingetega, 230V +-15% Kontrolli, et B6 automaat välja ei peksaks trafo käivitusvoolu tõttu. Kui peksab, tee soft-start lülitus toitekale.
          - mõtle läbi sisemine juhtmestus.
          - Mõtle see veelkord läbi. Tihtipeale on projekt 99% valmis ja juhtmed panevad näkku, sest "see on juu nii lihtne asi, milleks vaeva näha"
          - Ole valmis ka selleks, et peale kliendile üleandmist võib kogu seade maani maha kärsata ja klient tahab raha tagasi. Sellisel juhul tuleb maksta ja supp ruttu ära süüa, sest põõsasse pugemine ei anna tulemusi.

Ja kokkuvõtteks: seade on 100% valmis siis kui ta on 100% valmis. Ja 100% valmis tähendab seda et kõik on valmis See ei ole nii lihtne ja elementaarne, eriti eksperimentaalkola puhul.

Kindlasti on veel paar punkti, mis kohe meelde ei tule.

Comment

Kindlasti ei taha ma entusiasmi vähendada. Aga kas oleksid võimeline selliste hindadega tootma nagu näit. siin pakutakse:

Siia lisandub küll transport, käibemaks ja tolliteenuste hind. Kui need juurde liidad ongi kliendi hind. Piltidel on tüüpilised hiina toodangu näited. Tihtipeale toodetakse ühes tehases, turustatakse aga erinevate brädinimede all.

Comment

Ma lisaksin veel omalt poolt niipalju juurde,et kui me saame üldse mingist firmast ja tootmisest rääkida,siis tähendab see mingit tootmisruumi (rendi maksumus),raamatupidamist (palgata tuleb raamatupidaja),samuti tuleb oma osa küsima Eesti riik riigimaksude näol.Seda kõike (ja veel palju asju) tuleb arvestada ja enda jaoks läbi mõelda.Suure hurraaga midagi tegema hakates on tulemuseks ülikiire pankrot.
              Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Ruum on olemas, renti maksma ei pea. Raamatupidaja on kompanjonide seas olemas. See on mul pikka aega valminud projekt.

Comment

Muide, kuna sa oled päris kaua juba ettevalmistusi teinud, kust siis alles nüüd küsimus, et kas on kasumlik?
                  If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Esmalt postitatud tagahoovis poolt
                    Ruum on olemas, renti maksma ei pea. Raamatupidaja on kompanjonide seas olemas. See on mul pikka aega valminud projekt.
                    Väga häid nõuandeid on kogunenud ridamisi, eriti soovitan tähelepanu pöörata nendele, mis antud isikute poolt, kes elektroonika tootmisega ise otseselt seotud on, nt. Karutec.
                    Tootmise alus on siiski majandusarvutus ja kasumi ootus, mitte see et miskit oleks lahe teha. Selline lähenemine ei ole tootmine, vaid hobikorras asjade valmistamine. Seega alusta aparaatide seeria omahinna kalkulatsioonist. Sinna sisse peaks minema ka tootearenduse kulud - skeemi väljatöötamine, prototüüpide valmistamine, uue skeemi koostamine, taas prototüüp, disaini loomine, dokumenteerimine. Ja siis need R&D kulud jagatuna toodetavate seadmete vahel, siis selgub ka müügihind, millega tasub asja ära anda.
                    Ja vanadest vene päritolu detailidest seadmete tootmine - mismoodi see garantii teema siis lahendatud saab? Kes garanteerib vene elektroonikaromu?
                    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Olengi teinud võib- olla paberitööd liiga kaua. Projektid ja ka mõned kalkulatsioonid on olemas. Ja ega kõik vene oma polegi päris romu, mõnigi asi töötab väga hästi.

Comment

Üks suur küsimärk on kindlasti ka kõrgkvalifitseeritud töötajad/koostajad.Kasumit saab lugeda alles siis kui kõik muud kulud ja palgad koos sotsmaksudega jms maha arvata - mis omakorda pole sugugi vähe.
                        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Ammu plaanitud asi, kuid oli majapidamises traagilisi juhtumeid ja eriti ei saa kaugele tööle enam minna st. olen täielikult üksi maavaldaja. Nii, et varasem plaan peab, kuidagi teoks saama. Kuigi ei tea kuidas. Sellepärast ma olen tänulik iga arvamuse eest.

Comment

Arvamus (palun mitte solvuda): Tee midagi muud. Kui on hea pealehakkamine ja võimalused, siis raha teenimiseks on lihtsamaid võimalusi. Üks ala, millega saab teenida, on tööpinkide elektroonika remont. See on tüütu ja vahel närvesööv, kuid puhtalt paarikümpised arved töötundide eest ei ole midagi erilist - olen ise sellega vahel tegelenud ja kõik on häppid - nii klient, kes oma sada kilo või milku maksnud massina jälle tootmisesse saab rakendada, kui ka mina, kes on (kahjuks küll lühiajaliselt) tunnihinna tugevalt neljakohaliseks saanud.
                            Mida on vaja ? Skeemilugemisoskust, analüüsivõimet, korrektsust. Reeglina hakkavad 80ndate tööpingid tööle peale seda, kui katkised lülitid on asendatud tervetega, elektrolüüdid vahetatud, tolm puhastatud ja eelnevad "parandused" ära koristatud.

Comment

Eks ta vist õige ole. Midagi muud tuleb välja mõelda, sest kõik arvavad sedamoodi. Hea, kui aru pähe pannakse.

Comment

Ja hetkelgi vana vene süsihappe traadiveo blokk laual.

Comment

Working...
                                X