Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendite tootmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lampvõimendite tootmine

Olen ise sõbraga sama mõtet veeretanud, kidravõimude osas. Aga vist õnneks on see asi tegematta jäänud. Seeriatootmine tähendab tööpinke: puurpingid, freesid, valtsimispingid, graveerimisseadmed jne.... Ei piisa sellest, et mul on täpne käsi. Kõik komponendid peavad olema uued, ka trafod, Vene utiili peale ei saa lootma jääda. Sellise tootmise alustamine vajab algkapitali, tõenäoliselt pangalaenu abil, mis eeldab, et sa oled kunagi võimeline selle ka tagasi maksma. Niisama kodus seisva kola arvelt "soft start" pole võimalik. Omaette ooper on skeemiarendus, mis vajab kolepalju katsetusi ja aega. Sa ei tohi skeemi kuskilt maha kopeerida. Lõpuks saad kokku samasuguse hinna, mis poes. Ja proovi siis oma toode maha müüa.

Comment

Kui sul juba juppe varutud ja tedmisi on, saaksid ju neist ajajooksul ise hobikorras neist mõned prodtot kokku panna Ja siia foorumisse maha müüa! Testijad omastkäest võtta ja kui kui kui su tooted vedu võtavad, siis usun kui sul õnnestub midagi paremini kui hiinlastel ja samaodavalt siis nälga ei jaa!

Comment

On vene skeemilahendusi, mis on päris head. Need on vabalt saadaval ja taoliste kopeerimise pärast ei tule keegi kallale.

Comment

Katsun mõne valmis teha ja tõesti siin pakkuda. Tundub, et siin ikka asjatundjaid on.

Comment

Teema algusesse tagasi tulles tundub et kui Ostap Bender võimenditega oleks tegelenud siis just nii Milline audiofiil tunneb lampvõimu juures puudust sinisest valgusest?
            Maailm oleks puhas ja süüta
            kui poleks õllejogurtit
            - Õ.Õ.

Comment

Püüan ka mitte sinisilmselt seda asja võtta, kuigi on´tehtud päris suur investeering selle värgi peale.

Comment

Kas oled kaalunud võimalust toota lampvõimendeid mõnele kaubamärgile? Kasumimarginaal kindlasti ei ole siis nii suur, kuid on lootust suuremale kogusele.
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

On ka võimalus toota suuremale kaubamärilele. Kui keegi pakub välja. Ega natuke nadi on omapead teha. Tulge siis appi!

Comment

Olen ise mõned aastad lampvõimendeid müügiks teinud ning kolmandate mesitrite töid modifitseerinud.Mõõteaparatuurile ning ehitusriistadele peab kogu aeg tähelepanu pöörama.Üldiselt ratsarikkaks sellega ei saa ning pusimist on palju.Ajanappuse tõttu lähevad ooteajad üle jne.Ametlikus asja ajamine on üksiküritaja puhul lootusetu.Paar aastat tagasi kõikus mõttes FIE-na töö alustamine kuid riigi poolsed maskud on selle ajaga mitmekordistunud...
                    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                    Projektide pildid
                    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Ma mõtlen, et kui veel lisada juurde tootmiseks muud elektroonikat. Kuid ega kõike vist ei jõua ka teha. Eks mõõteriista park peab väga suur olema.

Comment

Esmalt postitatud tagahoovis poolt
                        Ma mõtlen, et kui veel lisada juurde tootmiseks muud elektroonikat. Kuid ega kõike vist ei jõua ka teha.
                        Ehk toob minu jutt maale ligemale.
                        Koperatiivinduse algul moodustasime sõbraga koperatiivi Stekker. Toodangu moodustasid pillimeestele vajalikud kidra-, bassi-, laulu-, monitorivõimud ja nende akustika, samuti efektiplokid ning vähesel hulgal elektroonilisi kajaplokke.
                        Hiljem lisandusid veel valjuhääldid kuna ilma nendeta ei saanud komplekte müüa. Võimendite sisu oli minu rida, hiljem ka kajad, ülejäänuga tegeles Vitali.
                        Järjekord ukse taga oli pidev, oli nädalaid kus uneaajaks jäi napid 4-5 tundi.
                        Lipulaevaks oli http://www.hot.ee/ylejoejyri/Pildid/jyrka018.jpg , muide enamus neist töös siiamaani, varalahkunud Mati Nuude julges põhjamaade tuuri sellega ära teha, ei tea kas praegune omanik on kaane alla piilunud.
                        Päris palju läks Peipsi taha, Novosibirskist isegi käidi mitmel korral komplekti järel, üht-teist Soome.
                        Kõik ei olnud roosiline, kuskil 90 aasta paiku sai tööle võetud tegevdirektor kes segasel iseseisvumisaastal oskas peenelt koperatiivi pankrotti ajada. Kuskil tsipa üle 500 võimu sai sel ajal kokku pandud.
                        Peale krooni tulekut kadusid ka tellimused, kui esialgne kroonishokk hakkas üle saama ja uued tellimused hakkasid tulema siis moodustas Vitali oma firma ja võimendeid sai edasi toodetud, minu osa piirdus peamiselt monitorivõimudega, rohkemaks oma firma tegemiste kõrvalt aega enam ei jätkunud.
                        Peale aprillisündmusi kadusid idapoolsed tellimused ja nüüd hoiavad teda elus muud tegevused.

Nädalavahetusel Arulas LL-Merge 10. suvepäevadel tümpsus Stekkeri 1kW komplekt.

Minu arvates mata see tootmise mõte maha, tee oma lõbuks, veel parem kui müüa õnnestub, edu selleks.
                        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Küllap vist tuleb, midagi muud välja mõelda.

Comment

Eelnevaid mestrite soovitusi tasub kuulda võtta ja omale ikkagi leivanumbriks mõni muu kindlam sissetulek valida, kui praktiliselt nullist väikese elektroonikatehase rajamine. Väga palju sellises äris määrab ära konkreetse meistrimehe erialased kogemused, üldine tuntus ja toodete kvaliteet, uuel täiesti tundmatul tegijal ei saa algul (võimalik, et ka hiljem) olema ärimaastikul kerge. Olen ise juba palju aastaid teatud väiksematesse ringkondadesse erinevaid elektroonikaseadmeid tootnud (helisagedusvõimendid, kõlarid, toiteplokid, automaatika lahendused, elektrikilbid jne.), sestap võin julgelt öelda, et võhivõõrale, tehnikat eriti mittetundvale kliendile on suht keeruline home made seadmeid müüa, pealegi on tehaste tooted tihti märksa dekoratiivsemad. Igasugune TC-180, TC-250, TC-310 jne. (vene trafod), korralike lampvõimude väljundtrafodeks ei ole just parim valik, samuti ei sobi sellekstarbeks võrgutrafode plekk. Kvaliteetse väljundtrafo koostamine on juba muidugi omaette teema, pealegi vajab vastav tegevus suuri töödeteostaja kogemusi, korralikku kerimispinki ja materjale. Miskit võib ju esialgu kodunurgas valmis nikerdada ja siis kuskil välismaises internetikauplemiskeskkonnas proovida maha müüa aga eriti suurt edu sealt esialgu loota ei tasu. Nagu juba varem mainisin, loeb palju konkreetse meistri laiem tuntus ja usaldusväärsus, kui arvetatav tase on kohalikul turul aastakümnete vältel välja kujunenud, pole ka välismaale seadmete turuhinnaga müümine enam võimatu. Jyrka, humax, GU50 ja mitmed veel siinsed vanemad võimendite koostajad on parimaks elavaks näiteks, mida saab tuua.

Comment

Trafode suhtes, on võimalik lasta kerida. On täitsa vastav firma olemas, Trafoks OÜ. Neil peaks ka õiget plekki olema. Kuid hinna suhtes tekivad omalgi kahtlused. Muidu kui hea lamp on 6p45s. Kas tasub taolist lõppu panna? Paarkümmend w annab ta tegelikult välja.

Comment

ajad mil midagi sai toota keldrisse/sahtlisse kogutud kolast on ammu möödas. absoluutselt kõik mida ma olen mõnikord ostnud, et oi-kui-odavalt-saan on jäänud vedelema kasutult ja rännanud kas prügisse või mõne teise kolakoguja sahtlisse. toota midagi laiale tarbijaskonnale sekundaarsetest komponentidest on kiireim tee enda margi täistegemisele.

Comment

Working...
                                X