Teade

Collapse
No announcement yet.

BEAG AEX650 bassivõimuks.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: BEAG AEX650 bassivõimuks.

Pildid ja promod/demod lähipäevil tulemas. Seniks aga veel üks pisidetail vaja lahendada. Sai suurest edevusest ostetud millivolt-meeter võimendi esipaneelile. Mõõtepiirkond on tal 0-100mV. Kas leiduks lampvõimus sellisele asjale ka mingi mõistlik ülesanne? või tuleks niisama läbi takisti suvalist näitu näitama panna? Helitaktis teda pendeldama panna ei sooviks.

Comment

Näiteks ümberlülitatav Bias-i kontroll katoodahelas.0-100mV = 0-100mA mõõdetuna paralleelselt 1 oomise takisti pealt.
      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Mätta ja katoodi vahele 1 Oomine takisti ja sellega amperemeeter rööbiti? Kas on hea mõte sinna takisti lisada, kui skeemis originaalina pole? Iseenesest seier peaks tõesti jääma kuskile 50mA piirimaile.
        Esmalt postitatud maaalune poolt
        Näiteks ümberlülitatav Bias-i kontroll katoodahelas.0-100mV = 0-100mA mõõdetuna paralleelselt 1 oomise takisti pealt.

Comment

Esmalt postitatud ats poolt
          Mätta ja katoodi vahele 1 Oomine takisti ja sellega amperemeeter rööbiti? Kas on hea mõte sinna takisti lisada, kui skeemis originaalina pole? Iseenesest seier peaks tõesti jääma kuskile 50mA piirimaile.
          Mitte midagi võimu töös ei muutu kui lisada katoodi ja mätta vahele 1R/5W takisti.Marshall-i 4xKT66 lõpus on samamoodi asi lahendatud ja just bias-i mõõtmiseks/seadistamiseks.50mA on juba päris "kuum" reziim.Nojah kõik oleneb muidugi anoodpingest ja lambi tüübist.BEAG-l on anoodpinge 470V, siis oleks soovituslik kuskil 38-42mA kanti.
          viimati muutis kasutaja maaalune; 16 January 2009, 22:29.

Comment

Selge! Reshiim on 470V anoodile, EL34-d, push-pull, AB.

Comment

Kaugel pildid ka on?
              Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
              Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

Natuke pilte!
                http://groove.planet.ee/
                Rohkem pilte valmimisest ja juttu võimust endast tuleb lähipäevil. Võimendi on hetkel veel häälestamisel.

Edit: lisasin veel pilte.
                http://groove.planet.ee/projekt
                viimati muutis kasutaja ats; 02 February 2009, 18:13.

Comment

Reissue by Ats!
                  Kena uuestisünd - Uues kuues ja tuules!

Comment

Paistab, et vara veel rõõmustada...
                    nimelt hakkasid anomaaliad pihta kõrgepingega lõpulampide juures. Kui lasen küttepinge peale on kõik ilus. Kui anoodpinge peale lasen, hakkab võim tööle, valjuhääldist kostub valjenev urin, kuni lõpuks käib sinine sahmakas takistite R72 ja R73 liitekohas ja peakaitse sulab läbi. Vahest on ka anoodkaitse sulanud. Mõlemad on suured 470 Oomised takid (need samad takistid, läbi mille 470V liigub lõpu lampidele). Massist on see liitekoht umbes 8mm kaugusel, kuid ma ei kujuta ette kuhu mujale ta seal minna saab kui mitte massi?! Tehase poolt on kõik nii olnud, pinged on õiged, lambid uued.
                    Panin skeemi siia:
                    http://groove.planet.ee/diagram.gif

Comment

Sain probleemi korda, väljuntrafole minevad kõrgepingejuhtmed olid ühe koha pealt väga raami ligi ja isegi läbi hõõrunud kergelt. Sealt saigi alguse tulesähmakas.
                      Räägin nüüd natuke võimust:
                      Ringi sai vahetatud: lüüdid, lambid, potekad, lülitid, pesad jms. Faasipöörajas ja eelvõimus istuvad ECC803S-d. EF86 kasutust ei leidnud, kuna tekitas liialt müra ja ülevõimendust, seega on see täiesti uus lamp võileivahinna või mõne muu kasuliku asja vastu ära anda !
                      Eelvõimendi on tehtud Dynacord Bassking'i põhjal. Tundlikkust jäi reguleerima üks (1M log) potekas, teise (500K log) viisin vahetult faasipööraja ette üldist helitugevust reguleerima. Enne viimast potekat on ka FX (send ja return) ahel. Eelvõim koos tämbriplokiga töötab väga ilusti ja vaikselt. Kui tundlikkus täiesti peale keerata, tuleb mõnus lambi moonutus. Esimesed 80% on täiesti puhas heli. Kogu võimendi on vaikne, ei paugu, ragise, ega sahise.
                      Millivoltmeeter on ühendatud rööbiti katoodahelasse lisatud 1 Oomiste takistitega, läbi ümberlüliti kahe lambi vahel. Näit on kuskil 40mA juures. Ümberlülitades on vahe vaevu märgatav. Anoodidevaheline pinge on 0,3V. Lõpulampidele läheb pinge 500V, faasipöörajale 380V, eelvõimu lambile 290V.
                      Tekkis küsimus, kui suur peab olema tundlikkus lõppvõimul, alates faasipööraja lambist? Ühendasin FX loop'i pleieri, masteri keerasin põhja, samuti keerasi pleieri nii peale kui võimalik, kas võimendi peaks juba karjuma?! Võimendi mängib üsna mõõdukalt, vaikselt. Bassi enda eelvõimuga koos läheb asi küll valjuks, kuigi võib juhtuda, et prooviruumis, suure kõlariga ongi võhma juurde vaja. Kuidas tõsta viimase kaksiktrioodi võimendust ? Anoodpinget läheb talle juba nagunii 380V! Muidu olen võimuga väga rahul, kõik töötab nii nagu ma lootsin ja isegi paremini! Esimesel käivitamisel läks kohe läbi indikaatorlambi pirn, nii nagu hiina asjadele ikka kombeks.

Comment

Working...
                      X