Teade

Collapse
No announcement yet.

Esimene lampvõimendiprojekt: 6N9S + 6P3S SE Stereo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Esimene lampvõimendiprojekt: 6N9S + 6P3S SE Stereo

Paistab, et tellin sealt 4,5kOm-sed SE trafod ära, juhul kui ei leidu põhjapanevaid argumente miks seda mitte teha. Kui leidub veel keegi julge siis, 4 tk tuleks juba 40dollarit per trafo. Suurema kogusega ei tahaks jamada. Kõigeapealt ootan postikulude hinna ära. Vabandan, teemast kõrvale kaldumise eest. Siiski jäävad mõtted väljundtrafode juurde.

Comment

asi on nii kaugel, et on vaja TSSH-170 kerida sekundaarid, korpus ja võib komponeerima hakata

Küsimus toite kohta: mis eelised on kahel eraldi drosselil ühe ühise drosseli vastu? Asi sellest, et on olemas drossel:

MTZ drossel filtra:
      2000 keerdu @ 0,25mm
      85R
      4H
      150mA

kahe kanali jõudevool on võimedil 2 x ~70mA + 2 x ~5mA = ~150mA, peaks nagu sobima. Samas kas trafo kerimisel tuleks suurem pinge saada kuna, drosselil pingelang, samas kenotronil ka pingelang.

kenotron 5C4S
      http://www.russiantubes.com/prop.php?t=12&p=76

Kas 0,3A anoodvool on kahe anoodi peale kokku?

Tänan

Comment

Esmalt postitatud mdc_Jaks poolt
        kenotron 5C4S
        http://www.russiantubes.com/prop.php?t=12&p=76

Kas 0,3A anoodvool on kahe anoodi peale kokku?
        Otsustades selle järgi http://www.cqham.ru/tubes/soviet/scan/5z4s.gif, siis jah. Sellel andmelehel on öeldud isegi ainult 122mA anoodi kohta.
        5Ц3С on võimsam, ja seda soovitatakse asendada 2 paralleelse 5Ц4С lambiga http://www.cqham.ru/tubes/soviet/scan/5z3s.gif.

Ootaks, mis targemad arvavad, mina tean asjade välimusest rohkem kui sisemusest, näiteks seda, et 5Ц4С näeb 5Ц3С kõrval kääbusena välja:

Comment

Aga soovitaks kasutada anoodtoite alaldis hoopis kaudküttega dioode, näiteks 6Д20П ja/või 6Д22С. Väiksemate voolude puhul (kuni 70mA) soovitaks alalduslambiks 6Ц4П või oktaalsokliga 6Ц5С.
          Võrreldes otseküttega kenoga on eeliseks katoodi aeglasem soojenemine, mis annab ka võimenduslampidele, mis üldiselt kaudküttega, aega soojeneda. See aga säästab võimenduslampe, kui enne katoodi ülessoojenemist ei anta anoodtoidet peale (ei teki külmemissiooni mis lõhub katoode).
          Teiseks eeliseks on kaudküttedioodidel märksa suuremate anoodvoolude lubatavus, 6Д22С isegi kuni 1A.
          Kolmandaks eeliseks on, et trafole ei ole vaja teha eraldi isoleeritud küttemähist alalduslampidele.
          Kaudküttega dioodide miinuseks on vajalik suurem küttevool võrreldes otseküttega kenodega.
          viimati muutis kasutaja GU50; 15 m 2008, 16:56.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

5C4S on ju samuti kaugküttega???, aga kas ühest lambist piisab? Kuna toitetrafo on EI plekkidega, ehk kõik mähised on ühel alusel, siis võrdsete õlgadega "keskväljavõtet" on keeruline teha. Siis vist tuleb negatiivset poolt pooljuhtidega alaldada.

Samas drosseli küsimus üleval?
            viimati muutis kasutaja mdc_Jaks; 16 m 2008, 11:58.

Comment

5C4S on ju samuti kaugküttega???, aga kas ühest lambist piisab?
              5Ц4С on KAUDküttega
              Probleem on selle lambi puhul 5V küttepinge, milleks on vaja toitetrafole ikkagi eraldi küttemähist.
              5Ц4С vajab kütteks 2A@5V voolu. Alaldatud vool peaks jääma max 120mA, et lambile mitte liiga teha, mida pole üldse mitte liiga palju, võimendi 2 kanali toiteks kipub pisut väheks jääma.
              Kasutades näiteks 2 tk. 6Д20П (keskmine 220mA, max 600mA) saab juba täitsa kobeda võimu toidetud. Kütteks vaja 2x2A, kütte võib võtta teiste lampidega samalt 6,3V küttemähiselt.
              Kui kasutada dioodlampe, olenemata sellest kas kenotroni või dioode, siis on parim ikka kasutada keskväljavõttega skeemi.
              Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Mul on olemas 5C4S lambid, nad sobivad projekti välimuselt paremini kuna on oktaalsokkliga, küttevool jääb igal juhul 2x2A. Järelikult kasutaksin ikka neid. Miinuseks 5v küttepinge kuid kerima hakkan ma trafot niikuinii, pole raske 5v eraldi kerida. Et läheb siis 2x5C4S alaldisse.

Tänan GU50, mõtteid jagamast

Kas 220uF lüüt kohe peale kenotroni on ok? Laadimisvool kenotronile liiga ei tee?
                viimati muutis kasutaja mdc_Jaks; 16 m 2008, 16:00.

Comment

Kas 220uF lüüt kohe peale kenotroni on ok? Laadimisvool kenotronile liiga ei tee?
                  Liiga suur esimene kondekas võib küll lampi lammutada. Kenodel on spetsifikatsioonis esimese kondeka soovitatav suurus tavaliselt antud. Näiteks 5Ц4С: Емкость фильтра: мкФ 5.
                  See võib mõnevõrra erineda, näiteks siin on graafikud anoodvoolude kohta 8 ja 4 uF kondekate puhul.
                  Üldiselt kaudküttega dioodid on esimese kondeka suuruse suhtes tolerantsemad, neil tekib lihtsalt katoodvoolu küllastumine, kuid see ei erodeeri kütteniiti-katoodi nagu otsekütte puhul.

Comment

Arvutan toitetrafo anoodmähisel vajalikku pinget praegu:

võimendi poolt tulema hakates:

vajalik silutud anoodtoite pinge 300 V
                    pingelang drosselil 150mA x 85R ~ 15 V
                    seega enne drosselit on vaja 315 V
                    pingelang kenotronil 52V (vt. joonist)

seega trafost peab välja tulema ~262 v

kontroll: 262 v * 1,4 = 367 V
                    367 - 52 - 15 = 300 V

Palun targemad, kas võin kerima hakata?

Comment

Arvutan toitetrafo anoodmähisel vajalikku pinget praegu:

võimendi poolt tulema hakates:

vajalik silutud anoodtoite pinge 300 V
                      pingelang drosselil 150mA x 85R ~ 15 V
                      seega enne drosselit on vaja 315 V
                      pingelang kenotronil 52V (vt. joonist)

seega trafost peab välja tulema ~262 v

kontroll: 262 v * 1,4 = 367 V
                      367 - 52 - 15 = 300 V

Palun targemad, kas võin kerima hakata?
                      UDC=1,2U~ ,ehk siis ~262V*1,2=314,4V.See on "rusikareegel".
                      Trafo sekundaarid siis: ~262V - 0 - ~262V
                      Anna minna!
                      Siit leiad ehk samuti kasulikku.
                      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

tänud!

arvutasin ja paistab et ruumiga läheb TCШ-170 aknas üsna kitsaks.

Parem variant on vist TC-200K, ja uued sekundaarid kerida!
                        viimati muutis kasutaja mdc_Jaks; 20 m 2008, 18:54.

Comment

olen nüüd kaalunud ja kerinud ja jõudsin järeldusele, et kasutan projektis hoopis selle aparaadi http://www.viol.uz/history/museum/pr...page7/tpsf.jpg trafot. Skeem kah http://web.qrz.ru/schemes/redirect.phtml?id=5455
                          See on seline muhe vanaaegne trafo ja samuti täpselt paras võimsuselt.

Tegemist on 26X48 mm ehk 12,5 cm2 ristlõike pindalaga trafoga mis eeldab 90W. Mõõtsin aga primaarmähise traadi läbimõõduks 0,35 mm ehk kannatab 0.19 A ja siit järeldub, et trafo on hoopis 230 x 0,19 = 44W. Valemid võtsin siit: http://www.hot.ee/qwerty009/trafo.htm.

Kas minu arvutused peavad selles osas paika, et see trafo on keritud 44W'seks?

Tänan
                          viimati muutis kasutaja mdc_Jaks; 29 m 2008, 13:55.

Comment

Sellist riista soovitaks kül säilitada. Vaadates välimust ja skeemi, siis sellist kül vist laiatarbes ei kasutatud.
                            Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

ta vaeseke on väga kehvas seisus. toitetrafo on maha põlenud.

Comment

Ehk õnnestub sul leida 5C8S kenosi!? Need priskemad. Kui soov kasutada esimese kondena suurt lüüti, pane 100R takisti järjestikku kenoga. Pingelangu seal ei teki praktiliselt...
                                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                                Projektide pildid
                                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Working...
                                X