Teade

Collapse
No announcement yet.

Esimene lampvõimendiprojekt: 6N9S + 6P3S SE Stereo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Esimene lampvõimendiprojekt: 6N9S + 6P3S SE Stereo

oioi... leidsin lõpuks midagi praktiliselt väga kasulikku: http://www.jogis-roehrenbude.de/Transformator.htm

Comment

krooniline ruumipuudus on trafode mähisealustel...

Comment

Kasuta õhemat isolatsioonimaterjali kihtide vahel. Ise olen kasutanud juba aastaid PVC kileteipi(läbipaistev, kergelt kollakas pakketeip). Ühel aastal sai kokkutulekul ka näidatud üht sellise isolatsiooniga väljundtrafot. Siiani pole ükski neist oma töölepingut lõpetanud. Kahjuks vahas keetmisest pead sel juhul loobuma(kile tõmbab kokku)...
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Esmalt postitatud mdc_Jaks poolt
          krooniline ruumipuudus on trafode mähisealustel...
          Ei teeks paha, kui täpsustaksid, millised mähised ja kui suuurde aknasse peavad ära mahtuma.
          Siis oskaks keegi kindlasti Sulle ka nõu anda.

Comment

Kerisin täna siis TCШ-170 trafole anoodmähise ära: 262v @ 0,56mm PEV-2 traadiga. Isolatsiooniks kasutasin iidvana paberkondeka (hall metallkarbike) paberit ja iga kihi servadesse lisaks teflon teipi. Ruumi jäi alusele veel 2mm, sinna peavad mahtuma veel 6,3v ja 5v mähised. Viimased mahuvad ilusti ühele kihile ära, nii et saab asja. 0,56mm sai sellepärast valitud, et trafo võimsust oleks võimalik hiljem ikka ära kasutada. Teine variant oli muidu 0,35.

Et kahjuks jah ei oleks keskväljavõttega variant ära mahtunud kuigi väga oleks tahtnud.

Segaduses olen ka natuke: traadi min. diameetri valem on d=1,13*ruutjuur(I/j) kus j = 2A/mm2 200W trafo puhul. TCШ-170 puhul on vool täisvõimsusel: 170W/220v = 0,77 A ja valemi järgi peab primaarmähise traadijämedus olema vähemalt 0,7 mm kuid minu TCШ-170 primaari traat oli selgel peenem kui kõrvalolev 0,56 mm traat. Kas see valem on ikka õige ja kehtib antud tingimustes?

Comment

Isiklikult oleksin jätnud orig. primaari samaks ning kerinud lihtsalt uued sek.-mähised. Aaga noh, igamehe enda otsustada
              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
              Projektide pildid
              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

primaar jäi originaaliks, samuti varjestus.

Aga viimaks ometi sain tehtud: TC-170 annab mulle nüüd 5v, 6,3v ja 255v. Esimesed koormamised ja pinge langemised on tehtud ja mõõdetud. Praegu on trafo pitskruvide all ja lakk kuivab.

Kas 160mA tühivoolu on normaalne?

Samas Cheopps või keegi palun öelge, mis valemiga voolutugevus ja traadi diameeter siduda?

Comment

Mõte on vahepeal selliselt arenenud: tulevane aparaat, mida ma ehitan, saab olema seliseks universaalseks platvormiks, kus saab katsetada erinevaid SE lülitusi, erinevaid oktaalpesadega lõpu- ja draiverilampe.

Funktsionaalsus:

300V 250mA alaldatud anoodtoidet
                  6,3v min. 4A vahelduvat küttevoolu
                  5v min. 4A vahelduvat küttevoolu

2 kohta lõpulampidele
                  2 kohta draiverilampidele
                  2 kohta kenotronidele

Comment

Esmalt postitatud mdc_Jaks poolt
                    Kas 160mA tühivoolu on normaalne?
                    220V*0,16A=35W. Ei ole normaalne, sul on lühiskeerud sees trafol. Kuidas on trafo kuumenemisega lood? Nii umbes 1 tunni tühijooksutamise järel on trafo külm?
                    Ideaalne trafo omab ainult induktiivset takistust tühijooksul ega kuluta voolu. Mingi väike voolukulu tekib, kui trafot toidetakse liiga suure pingega, näiteks 230V selmet 220V. See on muide probleem nende vanade 220V primaarmähiste puhul, et praegune 230V europinge neile hästi ei taha sobida. Autotrafo abiks.
                    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

lühiskeerud, oh õudust

kolm tundi on pinge all olnud tühikaigul ja trafo temperatuur on ~10C kõrgem ruumi temperatuurist: vastavalt ~30C ja ~20C.

Trafo on lakiga koos ja kerimise isu on ka otsas mingiks ajaks! Ma mõtlen, et kasutan siiski seda trafot võimendis, kuna pinged on õiged ja koormamist kannatas ka. ~40W võimsust läheb korstnasse (tuppa). Või on veel varjatud probleeme?

Comment

Arvan, et pole (ka ühte!) lühiskeerdu: sel puhul oleks temp. kõrgem. On võimalik, et plekid on viletsad, või on neid trafo koostamise juures haamriga kolgitud. Selline tegevus rikub magneetilised omadused. Taastamiseks tuleks plekke lõõmutada. Kas soojemaks läheb vask, või raud?

Comment

Ainult raud soojeneb. Kõik plekid olid suht laigulised, roostes, kuid see oli selline õhuke pinnarooste. Kokkupanemisel ladusin algul E rauad ja siis kopsisin I plekid vahele, haamriga, läbi pehme plastiku klotsi. 3 E plekki ei mahtunud. Lasin ohtralt Würthi kontaktilakki peale, mis imbus plekkide vahele.

Kui algul kontrolliks ainult anoodmähisega trafo kokku ladusin ja sentimeeter plekke toppimatta jäi, siis oli tühivool hoopis 300mA. Nii et iga plekk loeb päris palju.

Comment

Nii ta on. Ei oskagi sooviada. Lõõmuta ise plekid: ahju ja pisut tumepunaseks maha las jahtub koos ahju/pliidiga. Põleb ära lakk (haiseb!), aga tekkib isoleeriv oksiid. Plekkide omavaheline isoleeritus on sama tähtis, kui haamriga mittepeksmine. Või otsi teine trafo.

Comment

Ma olen juba palju oma kallist vaba aega toitetrafo peale raisanud, mõtlen et kasutan siiski seda praegust varianti.

Selline huvitav asi veel: trafo sekundaarilt tarbitava võimsuse tõustes primaari võimsus ei tõusnud võrdeliselt, vaid vähem. Seega koormuse all tema kasutegur suureneb.

Comment

Loomulikult: rauakadu ei sõltu sekundaari koormusest. Tegutse, ega see kadu Sind maha ka ei löö. Aga edaspidiseks on ehk kogemus.

Comment

Working...
                                X