Teade

Collapse
No announcement yet.

Esimene lampvõimendiprojekt: 6N9S + 6P3S SE Stereo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Esimene lampvõimendiprojekt: 6N9S + 6P3S SE Stereo

Oh kurat, ma räägin et ei ole vastata vaja kui sittagi ei tea. Minge nurga taha ja häbenege, GU50 ja Shele.

mdc_Jack: selline vool on ok. Võimsuskadu ei teki, kuna tegemist reaktiivvooluga (cosfi on sellisel trafol tühijooksul ca 0.1-0.2). Trafo kerge soojenemine on ok, see on ümbermagneetimiskadu. Trafo kadu ei ole kindlasti 40W, pigem 4-5W. Kõik on ok, ehita edasi.

Krt inimene lammutab trafo ära lollide vastuste pärast. Või hakkab plekke keetma

Comment

Ei häbene, elu on õpetanud. Õpetab vajadusel karusid ka.

Comment

Sisukas post. Blää mumble mumble vat siis. Hakkan ka foorumit läbustama, miks mõelda kui võib lihtsalt spämmida.

Joppakolla, andke mulle mode õigused, ma kustutan lollid postid ja kasutajad lihtsalt ära ja rahu majas.

Comment

oi kui tore kuulda karuTEC, mu mõte mõlkus ka vahepeal cosfi juures kuid süvenema ei hakanud.

kas selline 160mA tühivool on sel juhul osaliselt trafo enda tekitatud?

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
            Oh kurat, ma räägin et ei ole vastata vaja kui sittagi ei tea. Minge nurga taha ja häbenege, GU50 ja Shele.
            mdc_Jack: selline vool on ok.
            On alati enne skeemi kokkujootmist trafod üle kontrollitud ja kogemuspäraselt pole sellise gabariidi korrasoleva trafo nagu TCШ-170 juures kunagi kohanud nii suurt tühijooksuvoolu. Aga eks teoreetikud "teavad alati paremini".
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Ma ei tea, küsi teoreetikutelt.

Kui palju sinu mõõdetud tühijooks on olnud ja mis pinge juures ?

Comment

Esmalt postitatud mdc_Jaks poolt
                oi kui tore kuulda karuTEC, mu mõte mõlkus ka vahepeal cosfi juures kuid süvenema ei hakanud.

kas selline 160mA tühivool on sel juhul osaliselt trafo enda tekitatud?
                Ikka trafo, kes siis veel. Tühivoolu reaktiivkomponent tekib trafo induktiivsusest ja aktiivkomponent puistest ja mähise takistusest.
                Kui sa tahad täpselt teada, kui palju tühijooksul kadu on, siis tee katse:

1. Lase tal tühijooksul töötada, ca 1 tund. Mõõda proovikuga pinnatemperatuur. Toa temperatuuri on ka vaja täpselt teada.

2. Hinda tühijooksuvõimsust, oletame et 5W. Pane primaar toiteploki külge ja soojenda alalisvooluga nii et võimsus oleks sama. Lase töötada, reguleeri voolu kuni temp on sama mis 1. katses (aeganõudev).
                Kui on stabiliseerunud, mõõda pinge ja vool, korruta. Saad võimsuse.

Seda nimetatakse kalorimeetriliseks mõõtmiseks, kõige robustsem meetod võimsuskadude ja igiliikuritega maadlemiseks.

Comment

Vaatasin üle pika aja skeeme jälle ja tekib küsimus: kas TVZ-1-9 (pass: http://www.hot.ee/purpurpun//tvz19%20pas.doc) oma 6kOm primaariga sobibki üldse trioodlülituse jaoks?

6P3S tahab trioodina 3kOm (Maaalune) , see on 2 korda vähem kui antud väljundtrafo.
                  viimati muutis kasutaja mdc_Jaks; 09 m 2008, 21:23.

Comment

ma olen tiba segaduses: Cheoppsi lingilt saadud v.trafode arvutamise lehelt ( http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/ehkt/lv_trafod.djvu ) loen välja hoopis:

6P3S klass A 2500 Om
                    6P3S klass A triod 6000 Om

et justkui sobib TVZ-1-9 väga hästi 6P3S trioodlülitusega kokku.

Kuidas see asi üldiselt on: Ühe ja sama lambi puhul: kas väljundtrafo vajalik takistus on trioodi puhul suurem kui tetroodi puhul või vastupidi?

Palun valgustage mind!
                    viimati muutis kasutaja mdc_Jaks; 10 m 2008, 14:35.

Comment

viimased hetked rahulikult olemist!
                      http://www.hot.ee/purpurpun/pildid/DSCN0090.jpg

Comment

toiteploki skeem: http://www.hot.ee/purpurpun/pildid/h...toiteplokk.jpg

kas ka toiteploki nullid tuleks ühisesse maanduspunkti vedada?

Comment

Kuidas see asi üldiselt on: Ühe ja sama lambi puhul: kas väljundtrafo vajalik takistus on trioodi puhul suurem kui tetroodi puhul või vastupidi?
                          Trioodlülituses on lambi väljundtakistus väiksem kui tetroodina või pentoodina, seega on väiksem ka vajalik primaarmähise näivtakistus.

Comment

kas ka toiteploki nullid tuleks ühisesse maanduspunkti vedada?
                            Maapunkt tulekski ideaalis teha toitebloki lüütide miinusklemmile. 220V toitejuhtme maanduse ja skeemi maa vahele võib panna 10 oomise takisti.
                            +B otsale tuleb siis ikka ka lüüdid panna. Need oleks topoloogiliselt soovitav hajutada nii, et lüüdid oleks nö. tarbija vahetus läheduses. Lüütide sildamine paberkondega - maitse asi ja proovi ja katseta. Põhimõtteliselt võiks olla paberkondekatest abi näiteks mobiiltelefoni poolt tekitava häire vastu, millele lampvõimud on tavaliselt üsna tundlikud.
                            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Kas ühine maanduspunkt peaks olema ühendatud ka kerre, seal toitelüütide juures?

Kasutan neid 1uF kondekaid kuna skeemis on ette nähtud. Nende ülesanne on vist kõrgemate sageduste šuntimine, on mul õigus? Tellisin selleks otstarbeks polüpropüleenid.

Comment

Võimendi ühe kanali skeem: http://www.hot.ee/purpurpun/pildid/6N9S_6P3S_SE.jpg

Eks paistab, mis TVZ-1-9 selles konfiguratsioonis ütleb. Kui ei taha laulda, siis teen skeemi 6P6S tetroodlülituse peale, nagu Cheopps. Või on veel levinud SE triood variante oktaallampidel ja TVZ'ga?

Comment

Working...
                                X