Teade

Collapse
No announcement yet.

Esimene lampvõimendiprojekt: 6N9S + 6P3S SE Stereo

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Esimene lampvõimendiprojekt: 6N9S + 6P3S SE Stereo

Pane 100 krooni juurde ja saad Uraltone'st juba päris väljundtrafo.
    Esmalt postitatud mdc_Jaks poolt
    mida sellest trafost kui võimendi väljundtrafost arvata? http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=TELL_VS-TR84

Comment

Viimaks sain võimendi koju toodud

Hetkel on 6P3S lampidel kuid nädalavahetusel on plaanis 6P6S tetroodlülituse peale ümber teha. Viimased sobivad TVZ-1-9'ga paremini. Mõned päevad kuulan teda niimodi. Aga jah heli on esialgu ei kommenteeri kuna pole veel õieti kuulanud. 1W teeb ikka uskumatult valju häält. Esimesed fotojäädvustused kah: http://gryphon.pri.ee/diyaudio/se_amp/

PS. sealsed skeemid on aegunud!

Comment

Tegin võimendi 6P6S tetrood-lülituse peale ümber, koos tagasisidega. Ja kuulasin ka ühe Pink Floydi plaadi ära. Tõmbas järjekordselt näo naerule, lihtsalt joovastav. See on minu jaoks uus tase muusika kuulamises. Mis sest, et tämbrikat ei ole veel teinud, ning basse napib.

Suured tänud kõigile liikmetele, kes mu võimendi valmimisele kaasa aitasid.

Veel pilte, ka sisemusest (enne ümber tegemist): http://gryphon.pri.ee/diyaudio/se_amp/

PS! Veel tahaksin öelda, et olen selle võimendiga + 10gd-36 (majak) kõlaritega kuskil 10 plaati ära kuulanud. Muusikat täiesti erinevatest stiilidest ja ajastutest. Pean ütlema, et uuem elektrooniline muusika ei kõlanud hästi. Süsteem lihtsalt ei ole selle jaoks mõeldud. Aga vanem, 70ndate, nii rock kui elektrooniline muusika kõlas vaimustavalt. Igasugune ambient muusika viis ka teisele tasandile.
        viimati muutis kasutaja mdc_Jaks; 09 m 2009, 18:37.

Comment

Mis sest, et tämbrikat ei ole veel teinud, ning basse napib.
          See ongi SE point.
          Tämbriblokki ei kasutatagi sest selline bass on omadus. Teda tämbribolkk ei paranda vaid rikub.

Comment

moiga nõus. bass on nii teine, et tahab harjumist.
            tämbriblokki ei soovita mingil juhul...

aga ilusat algavat SE elu (-;

Comment

Midagi peab ju siiski tegema, et kompenseerida väljundtrafode ja kõlarite tekitatud basside osa ära langemist. Hea lahendus on vaadata paremate kõlarite poole, milledel oleks ka bassiosas hea tundlikkus. Eks paistab mis saab.

Comment

Mitu aastat tagasi lasin siinusgenet läbi võimendi ja kuulasin, muidas erinevad kõlarid kostavad. Sinu nimetet asjad andsid kahinaid. Võibolla minu omade haigus? Söandan ikkagi ennustada, et kõlarite vahetamise järel saad uue elamuse. Ning taas mainin B200: äraproovitult ja kindlasti kõrge tundlikkus, lai riba, sobivus dipoolile. Kõrge tundlikkusega korralik bassivaljukas kipub probleemiks jäämagi.

Põhimõtteliselt saaks ehk leida võimaluse Sulle B200-sid natukeseks proovida anda. Kui huvitud, siis räägime omavahel.

Teema algatamise ja korraliku läbiarutamise eest Sinule tänu ja kiitus! Oled asja ära teinud väga kokkuhoidlikult ja ehk leiab mõni siin liikuja eeskuju ja toetust.

Comment

Midagi peab ju siiski tegema, et kompenseerida väljundtrafode ja kõlarite tekitatud basside osa ära langemist.
                  Paar võimalust on ka võimu modides: Pane lamp trioodlülituses käima - saad väiksema väljundtakistuse ja natuke kontrollituma ja tugevama bassi ning natuke langeb ka väljundtrafo poolt määratud väljundastme alumine sageduspiir; viska välja (aga nii et skeem ikka töötaks; on mõned variandid akudega) või suurenda katoodtakisteid lühistavaid kondekaid - natuke tuleb alla alumine sageduspiir, kui väljundtrafo ei ole selles osas suur pudelikael. Kuigi sul vist seal trafos midagi priisata pole ja kondede suurendamisega ei tohi ka üle pingutada.
                  Skeemi ei saanud sinu lehelt hetkel alla laadida, et täpsemalt üle vaadata.

Comment

Kui puidumaterjali käes ja oskused piisavad, siis nendest(10GD-36) valjukatest annab välja pigistada maksimumi selliste hornidega.Üks minu hea tuttav tegi nimetet "pasunad".Eemaldas 10GD-36 kõrgete difuusori,paigaldas faasiplugina(puust koonus liimituna otse magnetile).Kõrgeteks olid 93dB tundlikkusega Monacorid läbi reostaadi.Mingit muud filtrit ei kasutatud.Koostöös töötasid üllatavalt hästi.Difuusoriga kippusid 3-4kHz juures kriiskama(sõltuvalt muidugi muusikastiilist),muidu olid küllaltki talutavad.Omades selliseid horne ,saad hiljem kerge vaevaga asendada B200 või siis el cheapo BG20-ga.Vähemalt eksperimenteerimiseks hea baas.

Usun,et peale seda(horni kasutuselevõttu) on ka basse piisavalt.
                    Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

minuarust peaks nüüd küsima ka, mis heliallikaid sa kasutad?
                      sest tihtipeale pole võimul-kõlaritel suurt häda, hoopis allikas
                      ise piirab. minul teevad näiteks lintmakk ja ka kassett paremat
                      häält (bassi mõttes) kui cd-mängija. (muidugi on klassivahe ka,
                      mõlemad hi-end mudelid cd-seadmega võrreldes (-

ja ps: kui keegi siinsetest lambimeestest vajab katsetusteks/varuosaks
                      seda 10gd-36t, siis Palamuselt minu käest saab ühe hea jutu eest.
                      transata ei viitsi ise.

Comment

Minu kogemus 6f5p SE võimu ja bg-20 inverterkõlaritega ütleb seda, et vaiksel kuulamisel tahaks toonkompensatsiooni nuppu võimule. Just basside osas. Kui rohkem võimu lahti keerata, siis läheb ka bass subjektiivselt oluliselt paremaks. Siiski osades salvestustes annab vähene bass häirivalt tunda ja minu kõrvale jäävad teinekord vokaal või massiivsemad kitarrid kuidagi ebaloomulikult kiluks. SE maailm on muidugi karm. Mina avastasin, et ligi pool mu CD ja MP3 fonoteegist on kõnts. (Vinüülideni ja lintideni pole veel jõudnud.) Põhjused erinevad: 1. Salvestus iseenesest on nigela stuudiotööga. Helipilt nigel. Kõik tuleb justkui mingist pisikesest august. Dünaamikat pole ollagi, kõik on nii kokku kompresseeritud. Sound kuidagi matemaatilise täpsusega kalk. 2. Pira CD-d. Osad on väga head, osadega on jumal teab mida tehtud. Absoluutselt ei kõla. Originaalplaatidest ühtegi halba mul pole. 3. MP3. Otsest seost kvaliteedil pakkimistihedusega on raske leida. Arvatavasti segab vett ka erinev pakkimisalgoritm või midagi sellist eri programmidel. Samuti punktis 1 toodud põhjused. Pakkimismoonutuse kuuldavus oleneb ka pisut muusikastiilist. Igatahes ühtegi 128 kbit pakitud head salvestist ei ole leidnud, kuulatavaid küll. 192 kbit juures on juba rohkem ok asju. Kõrgemad bitrated ei anna ka nagu midagi juurde.
                        Ühesõnaga nüüd on häda käes, kuna pole õieti midagi kuulata enam. Õudne dünaamikanälg on tekkinud. Uskumatult vähe on väga häid salvestusi.
                        Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Dünaamikanälja esialgseks rahuldamiseks soovitan 'testplaate'. Neid on erinevatel firmadel (Marantz, Linn Records) ja 'võrgus' ka kompilatsioonidena liikumas. Räägime ainult nn. lossless'idest.

Comment

Ühesõnaga nüüd on häda käes, kuna pole õieti midagi kuulata enam. Õudne dünaamikanälg on tekkinud. Uskumatult vähe on väga häid salvestusi.

See viimane on küll üks loll jutt. Ma kirjutasin sellest nii pikalt, et lõpuks soovitati mul see jutt lõpetada. Kas pikalt või mitte aga alguseks piisab sellest täiesti.
                            http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ht=audiost+naa

Comment

Esmalt postitatud walwal poolt

See viimane on küll üks loll jutt. Ma kirjutasin sellest nii pikalt, et lõpuks soovitati mul see jutt lõpetada. Kas pikalt või mitte aga alguseks piisab sellest täiesti.
                              http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ht=audiost+naa
                              Mulle siiski tundus, et eelkõneleja rääkis enda plaadikogust, mitte üldiselt. Aga madalsageduste koha pealt on tõesti SE suht kapriisne värk. Endal 4GD-35 kõlalaual 6F5P SE järel ja kuigi ega need nii või naa eriti madalale ei mängi, on tulemus selline, et kesksagedused on väga head, samas ülemine ja alumine ots nõrgad. Ülemine ots muidugi piiratud elemendi enda poolt. Aga madalsagedusi proovi juurde saada lisades toitelüüte. Minu enda võimul aitas see madalaid rohkem esile tuua.
                              viimati muutis kasutaja gura; 11 m 2009, 10:15.

Comment

Kui võim on signaali lineaarse seadistusega(tämbrikorrektorita),tuleb väheste basside põhjust otsida peamiselt kõlaritest.Mul kodus igapäevakuulamiseks 6F5P SE
                                sidestuskondedeta ,katoodakuga 2x2,5W võimuke - saab ilusti suheldud 96dB
                                kõlaritega(15" bass,5" mid +tweeter).Sama võim toimetas ka eelmiste Fostex FE 206 -dega, Fostex-i enda soovitatud hornides.Nüüd lisandumas Fostex 208 Sigmadega Jericho horn projekt(jeeriku pasun) - usun,et võim saab jätkuvalt hakkama basside edastamisega.Tõsi küll,viimase projekti jaoks tuleb siiski väheke teistsugusem SE.
                                See on muidugi ka tõsi ,sõltub milline helikandja ette satub...Mina ise alla korraliku flac-i midagi kvaliteetseks ei nimeta!Mp3 jms.i-podi jura on paras autos kuulata,kuna seal niikuinii piisavalt kõrvalmürasid,mis korraliku helipildi maha matavad.
                                Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Working...
                                X