Teade

Collapse
No announcement yet.

Mis juhtus?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mis juhtus?

Kõige pealt tahaks öölda seda, et postitus on õiges kohas, palun seda mitte ümber tõsta kuhugi teise kohta.
    Mis siis juhtus?
    Kasutasin siin päris hulga aega sellist CD mängijat nagu Marantz CD 6000 OSE LE.. Hea mängija.
    Pärast pisikest modimist muutus veel paremaks. Olin rahul.
    See asi kestis päevani, millal kuulsin sellist riistapuud-MISSION CYRUS PCM II . Ma olin väga üllatunud mis häält ta tegi. Aga peale pisikest modimist olin lausa rabatud. Minu Marantz oli selle kõrval ikka väga niru. Jah, asi oli DAC-is mida seal kasutati-TDA1541. Hakkasin siis uurima. Tuleb välja, et TDA1541 baasil on päris palju mängijaid ehitatud. Panen siia pisikese mittetäieliku nimekirja:

ACOUSTIC RESEARCH CD-06SE TDA1541A CDM-4
    ADCOM GCD-575 TDA1541A KSS-212B
    ARCAM ALPHA TDA1541A
    ARCAM ALPHA 5 PLUS TDA1541A CDM-9
    ARCAM ALPHA PLUS TDA1541A
    ARCAM DELTA 70.2
    TDA1541-S1 (Single Crown) CDM-4/11 / CDM-4/31
    ARCAM DELTA BOX 1 TDA1541A

Bang & Olufsen Beogram CDX2
    TDA1541A – SAA7220 CDM-2
    Bang & Olufsen CD5500
    TDA1541A
    CDM-4/11

CAMBRIDGE AUDIO CD2
    4 x TDA1541 – SAA7220
    CDM-2/10

Cambridge Audio CD3 (4 x TDA1541 and CDM1 MKII)
    CREEK CD60
    TDA1541A-S1 – SAA7220P/B
    CDM-4/14

GRUNDIG CD9009
    2xTDA1541A/S1
    CDM1mkII

LUXMAN D-500X’s II
    TDA1541A-S1 (Single Crown)
    CDM-3

MARANTZ CD-12
    TDA1541A-S2 (Double Crown) CDM-1
    MARANTZ CD7
    TDA1541AS2 (double crown)
    CDM 12.3

MARANTZ CD80
    TDA1541A/S1/Q
    CDM1mkII

MARANTZ CD-85
    CDM-1 Mk II

MARANTZ CD880J
    CDM-1 Mk II
    MARANTZ CD94
    TDA1541A
    CDM1

MARANTZ CD94mkII
    TDA1541A/S1
    CDM1

MARANTZ CD-99SE
    2 x TDA1541A-S1 (Single Crown)
    CDM-1

MARANTZ CDA 94
    It’s a DAC
    Marantz KI CD10, 11, 16.
    Non KI don't count... they are TDA1547

MARANTZ PROJECT D-1
    2 x TDA1541A-S2 (Double Crown)
    It’s a DAC

Meridian 206 mkII

MCINTOSH MCD7005
    TDA1541A
    CDM-2/10

MCINTOSH MCD7007
    CDM-1

MERIDIAN 206
    TDA1541

MERIDIAN 207
    TDA1541A-S2 (Double Crown)
    CDM-1 / CDM-4

NAIM AUDIO CD1
    TDA1541
    CDM-2

NAIM AUDIO CD2
    TDA1541A
    CDM-9

NAIM AUDIO CD3
    CDM-9

NAIM AUDIO CDI
    CDM-4/27 / CDM-9 Pro
    NAIM AUDIO CDS1
    TDA1541-S1 (Single Crown)
    CDM-4/25

NAKAMICHI CDP-2E TDA1541A – CXD1088
    NEC CD-10
    KSS-150A
    NEC CD-816
    KSS-150A
    NEC CD-830DS 2 x TDA1541A-S1 (Single Crown)

ORELLE CD100SE
    CDM-4

PHILIPS CD350 Mk II
    TDA1541-S1
    CDM-2/10 / CDM-2/29
    PHILIPS CD-80
    CDM-1 Mk II

PHILIPS CD-85
    CDM-1 Mk II

PHILIPS CD-880
    TDA1541A/S1/Q
    CDM 1mkII

PHILIPS LHH1000
    TDA1541A-S1 (Double Crown)
    CDM-1

PIONEER PD-8070 TDA1541

QUAD 66

TDA1541A
    CDM-9
    ROTEL RCD-820
    TDA1541

ROTEL RCD-855
    TDA1541A-S1
    CDM-4/19

ROTEL RCD-955
    TDA1541
    CDM-4

ROTEL RCD-955AX
    TDA1541A – SAA7220P/B
    CDM-4

SONY CDP-207ESD
    1 x TDA1541 – CXD1088
    KSS-150A

SONY CDP-301V
    TDA1541 – CXD1088
    KSS-210A

SONY CDP-333ESD
    1 x TDA1541 – CXD1088
    Sony BU-1E

SONY CDP-337ESD
    2 x TDA1541A – CXD1144
    KSS-190A

SONY CDP-507ESD
    2 x TDA1541 – CXD1144
    KSS-151A / KSS-190A
    SONY CDP-555ESD
    1 x TDA1541A – CXD1088
    Sony BU-1E

SONY CDP-605ESD
    TDA1541 – CXD1088
    Sony BU-1E

SONY CDP-68
    TDA1541 – CXD1088
    KSS-210

SONY CDP-910
    TDA1541A – CXD1088
    KSS-151A

SONY CDP-M75
    TDA1541 – CXD1088
    KSS-210A

SONY CDP-M95
    TDA1541 – CXD1088
    KSS-210A

SONY DAS-R1
    TDA1541AS1 (single crown)

SONY DAS-R1
    2 x TDA1541A-S1 – CXD1144
    It’s a DAC

STUDER A727
    CDM-1

STUDER A730
    TDA1541A-S1 (Double Crown)
    CDM-3

SUDGEN SDT-1
    TDA1541AS1 (single crown)

SUGDEN MASTERCLASS
    TDA1541A-S-Crown – SAA7220
    CDM 12.1

TEAC CD-Z5000
    2 x TDA1541A
    KSS-210A

TEAC D-500
    2 x TDA1541A-S1 – SM5813
    It’s a DAC
    Võib- olla parem koht vaatamiseks on isegi
    http://www.vasiltech.nm.ru/files/cd-...-Transport.htm
    Sai siis jälgitud ebayd uuritud hindu ja lõppes siis asi sellega et ostsin endale Sony CDP-227ESD
    Kuna asi oli mõeldud modimiseks, siis selle kohta on hulga erinevaid näiteid
    http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFE...eferences.html
    Samalt lehelt siis ka ilus jutt koos piltidega
    http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFE...d/sony227.html
    Sain siis oma Sony kätte ja peale pisikest togimist hakkas ta tõesti väga kenasti mängima. Ma olin väga rahul. Aga siis...........

Järgneb

Vs: Mis juhtus?

Ets kae!6N1P -d väljundis - saan veelkord veendumust juurde.Viimasel ajal olen neid mitmes rakenduses edukalt kasutanud(eelvõimu lõppaste,klapivõimud jms.).Piltidel/juttudel kõik arusaadav ja loogiline - pisut häirib modimismontaazi kvaliteet.Nojah,alati võib ju paremini....Hetkel ootamas sobivat doonorit 4xTDA1541.Elame -näeme!

PS.Peab mainima,et sul "juhtub" viimasel ajal toredaid asju!

Seniks aga rahulikke jõule kõigile!
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud walwal poolt
      Järgneb
      Lõpuks jõudsid selleni:
      http://www.diyaudio.com/forums/showt...threadid=24291
      ja mis sealt edasi hargneb?

Comment

et minusugused algajad ka järje peale ja targemaks saaks, siis mõned kordamisküsimused:
        Kas paralleelne DAC lülitamine on hea analoogsignaali lineaarsuse parandamiseks - ühe kivi amplituudi-sageduskarakteristik kompenseerib teise oma?
        Kas lampe kasutatakse samal eesmärgil?
        Või on modimise põhjus ikka endine - iga konkreetne kõrv otsib oma soundi?

Üks küsimus tekkis lampizatori üllitisi lugedes veel - milline füüsikaline suurus või selle puudumine helisignaalis vastab "detailsusele"?
        Kas samuti lineaarsus? Kui nii, kas siis ml-moonutuse (või muude moonutuste) mõõtmine peaks näitama modimise edukust?

Comment

Kas paralleelne DAC lülitamine on hea analoogsignaali lineaarsuse parandamiseks
          See on tavaliselt eesmärk, mida üritatakse saavutada. Reaalsete seadmete puhul lineaarsus tegelikult ei parane. St. enamik moonutusi ei kao kuhugi, muutub vaid nende iseloom ning magnituud. Muidugi kui lineaarsuse ainsaks mõõdupuuks on THD mõõtja, siis võib tõesti tulemus paraneda. See Sony CD mängija kasutab originaalis samuti kaht DAC-i paralleelselt. Nüüdseks enam mitte.
          ühe kivi amplituudi-sageduskarakteristik kompenseerib teise oma?
          Ummm... ma ei ole kursis ühegi audioseadmetes kasutamiseks mõeldud DAC-iga, mis tegelikult vajaks sedasorti kompensatsiooni, välja arvatud sämplimissagedusest ning DA muundamisprotsessist tulenevad piirangud. Kuid DAC-ide paralleelimisega neid puudusi ei kõrvalda.
          Kas lampe kasutatakse samal eesmärgil?
          Mis eesmärke Sa täpsemalt silmas pead? Lambid paralleelühenduses?
          Või on modimise põhjus ikka endine - iga konkreetne kõrv otsib oma soundi?
          Kindlasti võib see olla põhjuseks. Päris kindlasti on see nii pillivõimendite puhul. Minu puhul on asi pigem nii, et kui ma tean, et see on Steinway, kuid see kõlab pigem kui Yamaha, siis on midagi päris valesti.
          Üks küsimus tekkis lampizatori üllitisi lugedes veel - milline füüsikaline suurus või selle puudumine helisignaalis vastab "detailsusele"?
          Tuleb tunnistada, et pole tema üllitistesse süvenenud ning ei tea mida täpsemalt või kuidas ta kuulab. Üldjuhul vähenenud moonutused ning mürad tagavad suurenenud "detailsuse".
          Kas samuti lineaarsus? Kui nii, kas siis ml-moonutuse (või muude moonutuste) mõõtmine peaks näitama modimise edukust?
          Oleneb sellest, mis on eesmärgiks. Kui selleks on ml-moonutuse vähendamine, siis näitab selle vähenemine modimise edukust.

Muuseas, walwali CD mängija pole vähimalgi määral seotud lampizatori projektiga.
          21st Century Fox

Comment

Tänan.
            Kuna esialgu oli ainus lambiteemasse pretendeeriv jutt seostatav lampizatori teemadega, eeldasin, et järg tuleb sinnakanti.
            Üritasin siis mõistatada, et millist probleemi minnakse lahendama paralleelsete TDA-de ja lisaks veel ka lampidega.
            Et kui paralleel-DACid on lineaarsuse pärast, siis kas lambid DACi väljundis operatioonvõimendite ning transistoride asemel peaks samuti lineaarsust parandama.
            Nüüd uuesti üle lugedes jõudis kohale, et pigem on lampide kasutamisel taotluseks skeemi lihtsus (1 lamp ca 10 transistori vastu OV-s).
            Aga kui asi pole üldse selles, siis ma rohkem ei rutta ette küsimustega.

Comment

Üritasin siis mõistatada, et millist probleemi minnakse lahendama paralleelsete TDA-de ja lisaks veel ka lampidega.
              Et kui paralleel-DACid on lineaarsuse pärast, siis kas lambid DACi väljundis operatioonvõimendite ning transistoride asemel peaks samuti lineaarsust parandama.
              Lambid automaatselt ei paranda midagi. St. kui mingi asi sisaldab lampe, ei pruugi ta sellepärast veel hea olla. Tihtipeale pole niivõrd oluline see, mida sa kasutad, pigem see, kuidas sa kasutad. Ka pooljuhtidega annab suurepäraseid tulemusi saavutada, kui neid õigesti kasutada ning lampidega väga halbu, kui neid valesti kasutada. Samuti on olemas väga erinevate omadustega lampe jne.
              Nüüd uuesti üle lugedes jõudis kohale, et pigem on lampide kasutamisel taotluseks skeemi lihtsus (1 lamp ca 10 transistori vastu OV-s).
              Jah see oleks küll üks argumente lampide kasutamise poolt. Walwalil näiteks on nüüdseks DAC-i ning kõlarite vahel ainult 3 võimendusastet. Igaüks koosneb ühest aktiivkomponendist. Kõik nad SE, klass A, ilma igasuguse tagasisideta.
              21st Century Fox

Comment

Tegelikult on nii: on jõulud. Istun mina joon kohvi, kuulan oma mängijat. Vaatan äkki jookseb kohale päkapikk. Silmad kilavad peas ja karjub soni. Ütlesin talle et ära siin soni midagi, lähen toon sulle kohe kohvi. Tulen kohviga tagasi ja mis ma näen, ta on võtnud minu Sony ja laiali lammutanud. Kahel pool korpust suured hunnikud kraami, mis ta sealt juba välja kiskunud. Haarasin kahe käega peast kinni. Päkapikk hakkas kohe rahustama, et asi polegi nii hull.Saab korda ja on paremgi veel. Noo ja hakkaski siis oma taskutest igasugu vidinaid välja võtma ja tagasi panema. Lõpuks oli seda juba nii palju, et ei mahtunud enam vanasse korpusesse ära. Mis teha.
                Lõpuks pani siis mängima. Mängis natuke ja siis hakkas kergelt suitsu tulema trafost.Päkapikk oli ka kohkunud.(hiljem selgus, et trafol olid lühiskeerud sees) Aga päkapikk sobras taskutes veel tükk aega ja siis koukis veel ühe trafo välja. Ise ütles, et see on ajutine. Kui ikka seoses pühadega kõik kohad kinni, siis ei suutvad tema ka imet teha.Noh lõpuks pole tähtis, vahetada saab ka pärast pühi.
                Osa korpusest tuleb nüüd küll jah ümber ehitada. Aga ega see nüüd nii hull probleem ka pole.
                Aga see hääl, jah seda peab küll ise kuulama. Igatahes tekkisid mul nüüd sellega seoses uued hirmud-kas minu ehitatav vinüülimängija ikka suudab samaväärselt esineda nagu Cd mängija. Igatahes suured tänud päkapikule. Midagi sellist poleks oodanud. Panen ka mõne niru pildi üles. See suurem trafo on siis see ajutine ja pisike CD-mängija tagumisel küljel siis see mis hästi suitseb.
                Minu eelnevalt antud lingil oli ka CD mängija üsna hästi näha seestpoolt. Nii et kui nüüd võrrelda minu udukogudega siis mingi võrdluse ikkagi saab. Mina olen väga rahul. Mind muu ei huvita, Kui päkapikk tahab, siis ta selgitab, mis on toimunud. Siiani on kõik rahul olnud, mitte ainult mina.
                http://nagi.ee/photos/walwal/sets/145933/
                Vot selline asi juhtus.
                Suured tänud veelkord päkapikule! Ja kõigile Teile kena JÕULU! Viide lampizatori saidile oli lihtsal kui ka üks võimalus kuidas teha.
                viimati muutis kasutaja walwal; 24 December 2008, 23:07.

Comment

No igatahes tore päkapikk, kes 'walwal'i külastab! Võib-olla isegi seesama kes mullu käis:

Aga tagasihoidlik, pildi peale ta ei jäänud...
                  Edu ja häid jõule!
                  Elektroonika töötab suitsu baasil.
                  Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                  Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud VT-25 poolt
                    See Sony CD mängija kasutab originaalis samuti kaht DAC-i paralleelselt. Nüüdseks enam mitte.
                    Ehk teab päkapikk ka seda, kas nüüd on tegu non-oversampling mängijaga?

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                      Ehk teab päkapikk ka seda, kas nüüd on tegu non-oversampling mängijaga?
                      Nüüd on tegu non-oversampling mängijaga.
                      Jõulu.
                      21st Century Fox

Comment

Just hiljuti lugesin ka selle teema kohta, poolaka Lampizatori kirjutisi. See asi hakkas mind huvitama.
                        VT-25, mis korrektuurid CD dekile tehti siis? Kas nii nagu Lampizator, et kohe peale DAC kivi tuleb lampidel võimendusaste? Kas veel midagi?

Gryphon

Comment

VT-25, mis korrektuurid CD dekile tehti siis?
                          See on päris pikk jutt.
                          Kas nii nagu Lampizator, et kohe peale DAC kivi tuleb lampidel võimendusaste?
                          Jah ja ei. Peale DAC-i tuleb küll lampidel võimendusaste, kuid see ei meenuta sugugi Lampizatorit.
                          Kas veel midagi?
                          Why, loomulikult
                          Kogu CD mängija on re-cap'itud, kõik toiteahelad on üle vaadatud. Kasutatud on terve hunnik Pana FC-sid, OS-CON'e, Epcos'i stacked film'e, miniatuurseid choke-sid, ferriitrõngaid ning muud sellist. Üks DAC-i kivi on välja lülitatud, digifilter on mängust välja jäetud, DAC'i MSB pin'idel on 4,7uF OS-CON'id.
                          Palju on veel tegemata.
                          21st Century Fox

Comment

Esmalt postitatud VT-25 poolt
                            See on päris pikk jutt.
                            las päkapikk kirjutab ,pildistab
                            või on tal kiired ajad?
                            ja vist sama päkapikk käib teisigi hullutamas
                            tõi ainult tentlabi kella

Comment