Teade

Collapse
No announcement yet.

Eestis tehtud lampvõimendi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Eestis tehtud lampvõimendi?

Mul üks tuttav otsib omale head lampvõimu ja sattus sellisele lehele. Ons keegi kokku puutunud või kursis selle firma asjadega? Eks võtab muidugi müüjaga ka kontakti aga uurin nii eelinfoks.

Vs: Eestis tehtud lampvõimendi?

Arhilion OÜ taga seisab hr. Argo Kasemaa.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Eluterve skepsis tuleb kasuks. Webis puudub "tehtud tööde" jaotis, huvitav kas neid on ka või tegu "internetiprojektiga" ? Suht lihtne on leida Fostexi kastijooniseid..

...Lampvõimendite kõla eripära tuleneb asjaolust, et nende harmoonilismoonutustegur (THD) on paraku suurusjärgu võrra suurem kui Hi-Fi transistorvõimenditel....

Vot see lause tekitab õudust.

Comment

Kui õudust, siis ainult kirjaviis, sisu vastab ju põhimõtteliselt tõele.

Comment

See on küll täielik fleimiteema aga..
          lampvõimendi EI ole mittelineaarsem sellepärast, et see on lamp, vaid sellepärast, et lambi LINEAARNE osa on piisavalt hea tagasisidest loobumiseks. Transil on seda aga paratamatult vaja ja sellest madal mittelineaarsus ja kõrgem intermodulatsioon ja muu roju.

Sa võid ju lambi ka 0.001% peale tagasisidestada, kuid see tuleb ringiga tagasi..

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
            Eluterve skepsis tuleb kasuks. Webis puudub "tehtud tööde" jaotis, huvitav kas neid on ka või tegu "internetiprojektiga" ? Suht lihtne on leida Fostexi kastijooniseid..
            Ühte olen juhuslikult TTÜ õppelaboris näinud. Muud ei tea

Comment

Sain nüüd sellist inffi juurde Argo käest:
              sisendastmes on kasutusel kaksiktriood ECC83, tootja JJ Electronics, ja
              väljundastmetes pentoodid EL84, tootja Sovtek või JJ Electronics.
              Hinnad saatis ka, ei reklaami siin neid hetkel (ei ole odav!) Eks peab korra kuulata võtma. Siis saabki Hr. Maaaluse SE'ga võrrelda

Comment

Noh kontseptsioon on minu mudelil erinev(minu versioonil puuduvad lahtisidestuskonded ja kasutusel katoodakud - sound on erinev.IMHO).Ausam oleks võrrelda ECL85 või 6GV8 isenditega vs.ECC83 ja EL84.Olen kursis Arhilioni võimuga.Seda sai ka mingi aeg ühes tuntud elektroonikaäri filiaalis(praegu küll minuteada suletud) kuulata.Hinna jätan samuti,nagu mainis ka eelkõneleja ja teemaalgataja Sully, enda teada. Igaüks võib ise uurida ja kaubelda kui tahab - odav see ei ole - kallis ka minuarust mitte.Kõik on suhteline.Julgelt võib panna mõlemad "joonele"

Üks vasturääkivus või siis trükiviga siiski on tootja kodulehel-
                kõlari andmetes on 1W/m =94dB tundlikkus - võimu parameetrites garanteeritakse taoline helirõhk juba 0,75W juures mis on antud võimsusega SE -de puhul juba suur erinevus üldskaalas...

Lõppude lõpuks - igaüks teeb ise oma otsuse !
                Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

@maaalune, aga räägi siiski paar sõna Arhilioni võimu soundist. Kasvõi sõnadega "hea/halb/keskpärane" Olen ka nende hinnakirjaga kursis, kuid pole kahjuks ise kuulata saanud. Aga aus kriitika pole ju keelatud.

Comment

Esmalt postitatud ats poolt
                    @maaalune, aga räägi siiski paar sõna Arhilioni võimu soundist. Kasvõi sõnadega "hea/halb/keskpärane" Olen ka nende hinnakirjaga kursis, kuid pole kahjuks ise kuulata saanud. Aga aus kriitika pole ju keelatud.
                    Eks see ole nii ,et objektiivne signaal läheb sisendisse ja see mis juba väljundist tuleb on subjektiivne nähtus.Ehk siis nagu lampvõimul kombeks, produtseerida inimkõrvale meeldivaid paarisharmooniliste ja võimendatud lähtesignaali meeldivat kokteili.Arhilioni kohta ei saa midagi halba öelda - pigem ikka sinna hea kanti(võibolla on minu arvamus liialt korruptiivne).Suht särava soundiga.Madalatel väheke mudasem kuid üldjoontes võib rahule jääda(enda isendil trafost tulenevalt, basside osa kõige parem pole,sama kehtib ka ilmselt Arhilioni kohta).Trafo on selliste SE võimude nõrgim lüli.Minu SE -l puuduvad sidestuskonded - trioodi anoodist lendab signaal kadudeta lõpptegelase võrele- ilmselt sellepärast bassid tiba konkreetsemad.IMHO.Eks tuleb lihtsalt herr Kasemaaga huvilis(t)el lihtsalt kokku leppida ja kontrollkuulamine teha.Kuidagi ei meenu mis kõlarid seal Sikupilli Keskuses kasutusel olid... .
                    Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Working...
                    X