Teade

Collapse
No announcement yet.

Jama Beag AEX650 lõpu- ja EF86-ga.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Jama Beag AEX650 lõpu- ja EF86-ga.

Oli mul kunagi teema, kus AEX650-st sai bassivõim, uue preampi ja välimusega. Igaksjuhuks ka preampi skeem:
    http://www.albertkreuzer.com/pics/el...ssking_pre.gif
    Probleem oli juba siis lõpu ja eelvõimu sobitamisega. Kui EF86-e skeemist välja jätsin, siis jäi võimendi liiga vaikseks. Peale pikemat tuhlamist mööda EL34 PP võimu skeeme selgus, et EF86 esineb selliste lõppvõimude koosseisus siiski päris tihti ja otsustasin ta ahelasse jätta. Sellisel juhul oli aga võimendus liig suur. Signaal läheb müraseks ja lambid kergelt mikrofooniliseks (EF86). Uurisin veel skeeme ja mõnel pool tundus, et EF86-l on 1. ja 6. jalg (anood ja keskmine võre) kokku ühendatud. Kui hoolikalt Beag'i skeemi vaadata, siis tundub ka seal olevat täpp, ehk siis nad peaksid koos olema? Kuigi trükkplaadil nad koos pole.

http://cruisher.digitaltrip.hu/beag/AEX650/diagram.gif

Ühendasingi need omavahel kokku ning võimendi rahunes maha, müra kadus. Lisaks hakkas see lülitus toimima ka madalpääs filtrina, lõigates kõrgsagedused maha. Kuna tegu oli bassivõimuga, siis ma jätsin asja mõneks ajaks sinnapaika ja panin aparaadi kokku. Nüüd tekkis tahtmine see asi ikkagi õigesti toimima saada ja jälle on võimendi mul laua peal. Ühendasin 1. ja 6nda jala lahti ning sound läks kohe selliseks nagu ta olema peab, ehk siis heaks! Paraku tulid tagasi ka ülitundlikkus, müra ja mikrofoonilisus.

Kuidas lambiproffid asja kommenteerivad?

Vs: Jama Beag AEX650 lõpu- ja EF86-ga.

Vaata seda skeemi ,sellelt tüüplülituste leheküljelt.Soovitaks trioodiks lülitada.Samuti tuleb kontrollida gainstage väljundtakistus ning EF86 sisendtakistuse sobitust.Üldiselt ma seda EF86 seal ei kasutaks - pigem aetakse seda varianti rakkesse tundlikkuse pärast.ECC83 peaks olema tüüplülituses seal piisav antud Dyna eelvõimuga.
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Tegin nüüd trioodlülituse peale ümber. Mikrofoonilisus kadus ära, samuti vähenes ka müra. Asi läks tõesti paremaks- siiski müra on tal bassivõimu kohta natuke palju. Maandusega pole ka kiita, kuna need on pilla-palla igalpool mööda skeemiplaati laiali. Sellegipoolest ei taha uskuda, et Beag originaalis mürises. Ilma EF86-ta on võimendi liiga vaikne, kuigi teoreetiliselt peaks nagu toimima. EF86 anoodilt järgmisse lampi jätsin ma siiski tavalise kondeka, mitte lüüdi, nagu trioodlülituse skeemis. Kas see mängib rolli ?

Comment

Esmalt postitatud ats poolt
        Tegin nüüd trioodlülituse peale ümber. Mikrofoonilisus kadus ära, samuti vähenes ka müra. Asi läks tõesti paremaks- siiski müra on tal bassivõimu kohta natuke palju. Maandusega pole ka kiita, kuna need on pilla-palla igalpool mööda skeemiplaati laiali. Sellegipoolest ei taha uskuda, et Beag originaalis mürises. Ilma EF86-ta on võimendi liiga vaikne, kuigi teoreetiliselt peaks nagu toimima. EF86 anoodilt järgmisse lampi jätsin ma siiski tavalise kondeka, mitte lüüdi, nagu trioodlülituse skeemis. Kas see mängib rolli ?
        Kilekonde vähemalt 400V tööpingega on parim lahendus.Kindlasti ei mürise ta originaalis,kuna on projekteeritud ECC808 väljundparameetritega(ja skeemilahendust silmas pidades tämbriregulaatorid asuvad originaalis ju kahe astme vahel - dyna omal aga lõpus,mis muudab oluliselt järgmise astme iseloomu) arvestades.Kas mürin kaob kui eelvõimu lahti ühendad?Pista EF86 sisend mättasse ,vaata kas siis uriseb...Muidugi maandused tuleks korralikult grupeerida(groundplane).Ahjaa, kas see mürin on 50Hz või 100Hz või hoopis mingit muud laadi?Ma ei tea kuidas sul EF86 sisend lahendatud on - peaks olema 500kOm-1MOm takisti võre ja mätta vahel.
        viimati muutis kasutaja maaalune; 19 m 2009, 22:56.

Comment

Jah EF86-e ette panin megase takisti mättasse. Enne seda on veel nagunii master volüümi potekas ka. Müra oleks nagu 110Hz. Katsed jätkuvad reede õhtul...

Comment

Ühendasin eelvõimu lahti, müra säilis samal kujul. Võtsin EF86-e välja, müra kadus. Niiet süüdlane on kindlalt teada. ECC803-d on haudvaiksed, samuti on lõpp kenasti biasitud. EF86 on nüüd trioodlülituses, siiski kerge pinin on, mida ei peaks kohe kindlasti olema. Äkki saaks kuidagi EF86 võimendustegurit veel vähendada? Drosselit tal toites pole ja polnud ka originaalis.

Comment

Vähenda proportsionalselt ca 25% R53;R54 väärtused ja vaata mis toimub...Teine variant - asenda võre ja mätta vaheline takistus kuni 470k - 560kOm -ni - vaata mis toimub.See kuradi EF86 on üks vale asi sellises kasutuses!IMHO

Comment

Täitsa nõus. Katood-anood takid tulemust ei andnud. Samuti mitte sisendtakistuse vähendamine. Viskasin EF86 ahelast välja. Saaks nüüd viimasele ECC803 natuke võimendust juurde, oleks asi juba ilus.

Comment

Niih... EF86 jätkuvalt eemaldatud ning ECC803 eest 1M takk ka eemaldatud. Master potekas shundib juba piisavalt. Võimendus tõusis ja aparaat on haudvaikne

Minu poolt teema lõpetatud ja tänud "maaalusele" EF86 oli tõesti liigne.

Comment

Working...
                  X