Teade

Collapse
No announcement yet.

Klapivõimu valmistamine (Kas keegi on Bijou'd valmistanud?)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Klapivõimu valmistamine (Kas keegi on Bijou'd valmistanud?)

Tervist,

Et on siis plaan asuda ehitama klapivõimu. Välja olen valinud BIJOU.

Põhjuseks on suur hulk inimesi, kes on seda Head-fi foorumites ehitanud.
    Probleem aga on järgmine, et me ei ela teps mitte Ameerikas, mis tähendab, et mitte kõiki juppe pole saada. Algajana ei oska niisamalihtsalt teisi juppe valida ka mis sobiksid, et takistite jmsga on asi lihtne...

Nimelt oleks vaja leida transformer, mis vastab samadele parameetritele ja sobiks sinna projekti.

Et kui on inimesi, kes oskaksid aidata oleksin väga tänulik.

Samuti võib soovitada ka mingitel vene tuubidel põhinevaid skeeme, millele vahest lihtsam juppe saada?
    Bijou puhul on võimalik DIY kit tellida "tee ise komplekt" aga transformerit see ei sisalda.

Transformer, mida tuleks kasutada on selliste parameetritega .

260V-0-260V/90mA, 6.3V/3.5A

Vs: Klapivõimu valmistamine (Kas keegi on Bijou'd valmistanud?)

See läheb küll algatatud teemast mööda, kuid on olemas lahendus klapivõimule ja saadaolevatest detailidest, pealegi on see tehtud, töötab ja täiesti rahuldab kvaliteedilt ka nõudlikumat kasutajat. Selliseid lahendusi saab lihtsamalt ja lähemalt, kui ookeani tagant. Kui teemast lugeda ainult vajalik osa, siis saab asjast ettkujutuse küll. Ehk on abiks.

http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ht=klapiv%F5im

Comment

Tuhat tänu Humax

Humm humm humm, et 260V on mingi usalaste sisendpinge? Niipalju kui ma ELFA lehel konnates näen on nad viimseni kõik meil 230V/ac?

Comment

Esmalt postitatud Arlekiin poolt
        Eesti keeles "trafo". Ei ole mingite erispetsiaalsete näitajatega, üsna tavaline lampseadme toitetrafo.
        Eestis kohapeal tarnib näiteks Poolas toodetud Indel trafosid Oomipood. Indeli valikust leiab sarnase trafo. Tarneaeg on pikk, hinnad normaalsed. Eeliseks, et ei lisandu saatmiskulusid.
        Uraltone valikust leiab ka sarnase, kuid lisandub postikulu.
        Trafosid valmistab tellimisel näiteks ka Audes Jõhvis.
        Kui skeem koos, siis sobib esmaseks katsetamiseks suvaline vene lampraadio toitetrafo (eeldusel et kasutatakse sildalaldit).
        Esmases skeemis annab edukalt kasutada vene lampe, ega nende parameetrid nüüd mäekõrguselt ka ei erine praegusel ajal toodetavatest "lääne lampidest" (mis tegelikult made in Russia või China). Lampide ümbertõstmine edasise tuunimise käigus on kõige väiksem vaev ju.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

et 260V on mingi usalaste sisendpinge? Niipalju kui ma ELFA lehel konnates näen on nad viimseni kõik meil 230V/ac?
          260V on trafo sabas oleva toitealaldi väljundpinge, ehk võimendi anoodtoite pinge. Selline keskmine toitepinge lampvõimude puhul. Õige tähelepanek - otse võrgust seda ei saa. Ja pole ka tervislik, kui üritada.

Bijou skeemi puhul torkas teravalt silma äkiline NFB lülitus.

FYI: usalaste võrgupinge peaks enamasti olema 110VAC/60Hz kanti. Mitte et sellel muud erilist seost oleks vajalike anoodpingetega, kui et toitrafo peaks olema erinev.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

http://gilmore2.chem.northwestern.ed...bender_prj.htm

Ma panen siia ühe ilusa pildi veel. Tuhat tänu on hea asi, aga aitab ühest küll.

Comment

Jah selle koha pealt on sul täiesti õigus.

Hehe need pildid on tuttavad, nimelt lähen lähiajal Maaaluse loomet oma kõrvaga kaema ja kui meeldib toon ühe koju ka. Aga midagi tahaks ise ka teha :P

Eks ma püüan aja jooksul terminoloogia jms. koha pealt korrektsemaks muutuda.
              Tegemist saab olema minu esimese lampvõimu projektiga - piinlik lugu küll aga eks ma katsun ennast ehitamise käigus harida. Kujutlus on, et tunduvalt huvitavam on asjade kohta lugeda kui jupid ja skeemidid on laual.
              Asjade eelnevalt selgeks tegemine paraku minu puhul vilja ei kanna - on vaja oma käega katsuda ja lasta tööl end õpetada. Eelpool mainitud lähenemine toob aga ilmselt kaasa palju lolle küsimusi, vabandan juba ette
              Motivatsioon ja huvi asja vastu on tekkinud läbi muusikaarmastuse. Üldse on pisut piinlik 24 eluaastat mööda saata ja mitte lihtsamat elektroonikat mõista.

...aitab nüüd heietustest ja südamepuistamisest...

Comment

Põhjus, miks esialgu valisin BIJOU (otsus, mis hetkel on ümber lükatud) oli suur infopagas ja samuti oli seda lihtne latile seada ja võrrelda tuntud kommertsvõimudega nagu Darkvoice, Little DOT, Woo audio jne.

Kuidas siin foorumis seis on, et kas leidub rahvast, kes omaks mõnd tuntud klapivõimu, et pärast oleks hea võrrelda ja mõõtu võtta?

Comment

Lisaks negatiivsele tagasisidele on Bijou skeemil vastastakt (PP) lõpaste, mis sööb ära "südantsoojendavad" paaris harmoonilised.

Comment

Esmalt postitatud humax poolt
                    http://gilmore2.chem.northwestern.ed...bender_prj.htm

Ma panen siia ühe ilusa pildi veel. Tuhat tänu on hea asi, aga aitab ühest küll.
                    Kas sellest elukast piisaks, et HD650 klapid ära toita? Hetkel veel vara muretseda selle pärast ma arvan sest hetkel on laual HD 595 150 oomised aga lähitulevikus kindlasti plaan osta endale.

Comment

Ei ole kohustuslik toites kasutada ühte ainsat trafot.
                      Kütteks võib võtta eraldi trafo(d) ja anoodtoiteks oma(d).
                      Klapivõimukese küttepoole saab lahendada näiteks sellise trafo(de)ga (või mõne võimsamaga).
                      Annodtoiteks võib kasutada samasid trafosid, milledel madalpinge pooled ühendada omavahel kokku ja teise trafo võrgumähisest saadakse siis anoodvool ning tervislik galvaaniline eraldatus vooluvõrgust. Pole küll just 260VAC, kuid klapivõim hakkab tööle ka alaldisse ka 230VAC lastes.
                      Võib kombineerida ka 3 trafot, et saada täisperioodalaldile vajalik 2x väljund.
                      Need siin esitatud ideed pole absoluutne tõde, vaid mõned näited loomingulisest lähenemisest toitetrafode teemal.

Comment

Tänud sullegi GU50,

See mida räägid on loogiline küll.

Ok tundub, et Bijou läheb nurka praegu. Teostamisele läheb hoopis, see mida eelpool soovitati.

Hetkel tegelen skeemi lugemise ja juppide indeksiga tutvumisega. Aga muud vist teha pole kui prinditud nimekiri kaasa ja oomipoe ja ELFA poole minekut.

Kesta teen ise :P

Kust lambipesasid ja lampe saada võiks? Oskab keegi soovitada?

Comment

Ise kasutan seda Benderi klooni juba aastaid Sennheiseri HD 250 linearidega (takistus 300 oomi). Alustuseks sobib juppide doonorina kasutada mõnd vana lampraadiot. Sealt saab sobiva toitetrafo, millel on õiged anood- ja küttepinged. Ka alaldeid saab kasutada (enda omal kasutan ka seda väikese šokolaaditahvli suurust alaldit. Toimib.) Küte on alalisvooluga, mingit võrgumüra ei ole.

Huvi korral võin enda oma ära ka müüa.

Comment

Osta vist huvi väga ei ole, kuigi nagu mainitud lähen Maaaluse kätetööd kuulama.
                            Et antud juhul on eesmärgiks enese harimine ja toreda hobiga tegelemine. Oma kätega teha, mine tea võibolla suudan ühel päeval ise mõned vahvad lampvõimud disainida :P Aga alustagem algusest...

Aga siiski võid saata PS-i soovitud hinnaga.

Lampraadio doonoriks ostmisega on see kurb lugu, et mul pole aimugi millist ma sihtima peaks?

Mis puutub korpuse valmistamisse siis on väga lahe kolada vana tehnika seas ja leida asju mida on võimalik taaskasutada. Sellest hoolimata uurin, et kas on kuskil ka kommertstooteid eestis saada? ELFA's olevad korpused tundusid kuidagi väga hädised...
                            Kui otsin sedasorti korpuse materjali...

viimati muutis kasutaja Arlekiin; 27 m 2009, 13:22.

Comment

Lampraadio doonoriks ostmisega on see kurb lugu, et mul pole aimugi millist ma sihtima peaks?
                              Raadio 1
                              Raadio 2

Kui otsin sedasorti korpuse materjali...
                              http://www.cadillac.demon.nl/images/headamp002.jpg
                              See asi koosneb külmpressitud alu-profiilidest. Müüakse meetriga, iseasi on miinimumkogus...

Hakatuseks soovitan koostada toimiv makett. Selle võib koostada kasvõi prussijupi peale. Folgeeritud tekstoliit on näidanud end väga heast küljest lambipesade šassii valmistamiseks. Tänapäeval tundub, et käsitsi avade viilimise asemel on kõvaks hinnakonkurendiks laseriga perforeerimine.
                              viimati muutis kasutaja GU50; 27 m 2009, 13:37.

Comment

Working...
                              X