Teade

Collapse
No announcement yet.

Väljundvõimsuse piiramine (100W 8ohm takisti)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Väljundvõimsuse piiramine (100W 8ohm takisti)

Mul on selline mure: Marshalli "plexi" 100W kitarrilampvõim. Seal järel on mul 150W 8ohmine kõlar. Kuna aga võim annab põha keeratult (just sealt see legendaarne toon tulebki) välja ligikaudu kuni 180W siis on selle kõlariga mängimine natuke ohtlik. Mulle soovitati kasutada paralleelis 100W+ 8 oomist takistit, et see pool mahladest ise ära jooks ja kõlarile jääks teine pool. Keegi oskab seda lahendust kommenteerida ja soovitada mingit takistit?

Marvin

Vs: 100W 8ohm takisti

Kui sa paned paralleeli kaks 8oomist koormust jääb takistuseks ainult 4oomi...see küll hea ei saa olla ju.

Comment

Kui nii, siis saab ju panna ühe takistsi kõlariga paraleeli ja siis teise takisti järjestikku nendega, et takistus oleks siis 8ohm. Ei ta kas on õige, aga mõtlen lihtsal loogiliselt praegu.

Comment

No sedasi õhku kütta on ka ikka labane.Ennem pista sisendisse takkidest miski pingejagur,et väljundvõimsus liiga suureks ei kasvaks.
        otsija

Comment

Ma arvan, et sisendi poolepealt reguleerides võib sellest "heast kitarrikärinast" ilma jääda.
          Pakun lahendusena anoodtoite vähendamist. Siis peaks võimendi varem piirama hakkama.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Miks vaevata ennast sellega ja ära keela volli üle poole...
            Raske õppustel, kerge lahingus...

Comment

Ära põe selle Plexi pärast.Kõigepealt alustame sellest mis tal lõpus on.4XEL34 või 4XKT66 või hoopiski 4XKT88?
              Niipalju nad ikka välja ei anna ,et 150W kõlari maha põletavad(sõltub muidugi kõlarist - kui Celestionid aiste vahel siis pole midagi karta).Kas see ikka on kidrakõlar?
              Loe seda postitust.Ma olen selle pilli oma kätega otsast lõpuni valmis ehitanud.KT66 -ga üle 110W ei tule.EL34 veel vähem - 80W-90W tuuris.
              See abikoormuse rakendamine on BS.Üks võimalus on kõlari valjukate lülitamine 16 oomiseks(kui see on võimalik muidugi).
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Tasuks ehk proovida sellist meetodit kui Power Dampening?

Mis seisneb selles, et suurendatakse faasipööraja katoodtakistit (plexil peaks olema 470 oomi), mille tulemusel faasipööraja aste hakkab signaali piirama madalamal väljundpingel, jättes mulje, et võimendi väljundvõimsus on vähenenud.

Comment

Vs: Väljundvõimsuse piiramine (100W 8ohm takisti)

Tüüpiline siinsele seltskonnale. 1,5 vastajat 8-st teavad mida kirjutavad.
                  Tegelikult võiks maaaluse jutu ainult alles jätta ja ülejäänu kustutada, ka minu oma.

Comment

Marvin'il vist oli see metropoulos amplification 69a 100W Plexi replica..

4xel34 lõpus kui nüüd õieti mäletan..

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                      Tüüpiline siinsele seltskonnale. 1,5 vastajat 8-st teavad mida kirjutavad.
                      Iga postituse juures on nupuke "Raporteeri sobimatust postitusest". Kasuta seda. Lihtne.
                      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Vabandust, olin natuke eemal.

Jah, tegu on 4xEL34 lampidel töötava võimuga. Võimul on kaks paralleelset väljundit ja kogutakistuste valik 4, 8 ja 16 oomi, seega 8 oomine 150W kõlar ja 8 oomine 100W takisti paralleelis kogutakistusega 4 oomi tundusid jutu järgi päris hea ja turvaline variant. See 150W kõlar on üksik Eminence Texas Heat valjukas.

Võimendi skeemis muudatuste tegemine ei ole väga lahendus, kuna see kõik muudab saundi ja seda vaja ei ole. Nn. attenuatori kasutamine oleks ka hea variant, aga hetkel ei jõua endale seda lubada. Seega üks suure võimsusega takisiti paistab olevat kõige taskukohasem variant.

Ma ise ei ole suurem asi elektroonikamees, aga ühesõnaga herr Maaalune arvab, et 4xEL34 ei tohiks üle 100W välja anda? Nii vähe kui ma aru saan, on sinu mõõtmistulemused päris huvitavad.
                        viimati muutis kasutaja Noobie; 23 m 2009, 13:28.

Comment

Jah, tegu on 4xEL34 lampidel töötava võimuga. Võimul on kaks paralleelset väljundit ja kogutakistuste valik 4, 8 ja 16 oomi, seega 8 oomine 150W kõlar ja 8 oomine 100W takisti paralleelis kogutakistusega 4 oomi tundusid jutu järgi päris hea ja turvaline variant. See 150W kõlar on üksik Eminence Texas Heat valjukas.
                          Ühenda see 8 oomine valjukas võimu 4 oomise väljundiga.Välj.võimsus väheneb.Üldhelipldis see suurt rolli ei mängi.Samuti võib siis lõppu rahulikult üle tüürida.

Võimendi skeemis muudatuste tegemine ei ole väga lahendus, kuna see kõik muudab saundi ja seda vaja ei ole. Nn. attenuatori kasutamine oleks ka hea variant, aga hetkel ei jõua endale seda lubada. Seega üks suure võimsusega takisiti paistab olevat kõige taskukohasem variant.
                          Kui puudub jah otsene vajadus - pole vaja torkida!

Ma ise ei ole suurem asi elektroonikamees, aga ühesõnaga herr Maaalune arvab, et 4xEL34 ei tohiks üle 100W välja anda? Nii vähe kui ma aru saan, on sinu mõõtmistulemused päris huvitavad.
                          Plexi 4XEL34 puhul orienteeruvalt max 80W RMS.Suurema võimsuse(90-100W) tagaajamine(Anoodpinge tõstmisega ja jõudevoolu seadmisega nn.hot alasse) lõpeb lampide kiire surmaga.Lähevad ilusti "punetama" ja "lohud tekivad põskedesse".TAD Premium KT66 veavad ehk hädapärast 100W välja.KT88 kvartett ca 120-130W.
                          Nendel võimudel(kvartett) trafot küllastusse reeglina ei aeta - ei mõju hästi võimu tervisele.

Texaslast võid julgelt selle võimuga piinata nii 4 oomise kui ka 8 oomise väljundi taga.Ei soovita lülitada 16 oomise väljundi taha...

Head muusikanautimist ning algavaid pühi!
                          Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Working...
                          X