Teade

Collapse
No announcement yet.

K: Mida arvata sellisest konstruktorist?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

K: Mida arvata sellisest konstruktorist?

Tere,

tekkis tahtmine mingisuguse lamptehnika kallal kätt harjutada, et teooria paremini kinnistuks.

Silma jäi näiteks selline asi: http://tubedepot.com/diy-k-8ls.html

Oleksin tänulik, kui saaksin mõningaid arvamusi antud mudeli hinna ja kvaliteedi suhte kohta või miks mitte ka viiteid teistele huvitavatele diy-komplektidele. Hinnaklass võiks sellisel juhul olla sama, mis eelmainitud komplektil (odavam pole ka muidugi tingimata kurjast).

Ma ei eeldagi loomulikult, et esimene kättejuhtuv ja sellises hinnaklassis komplekt mingi Hifi asi on, aga ehk õnnestub teie abiga täielikku põhku vältida.

Parimatega,

K

Vs: K: Mida arvata sellisest konstruktorist?

Esmalt postitatud kaurman poolt
    Silma jäi näiteks selline asi: http://tubedepot.com/diy-k-8ls.html
    Tundub et parameetrite asjus on paberil taas veidi üle pingutatud, kuid muidu suht selline kesk-tavapärane asjakene. Ei usu, et sellest tuleb A klassis 8W. Pigem AB ja 4-6W. Samuti THD on 1% pigem 1W juures. Ülejäänud näitajad on realistlikud.

Kui tellid seda dollaritsoonist, siis ilmselt lõpphind ei jää $215 peale, lisandub kobe saatekulu ja EU maksud kõigele otsa. Samuti jääb see võim sulle endale jõulukingiks, sest vaevalt keegi selle hinnaga Eestis ise koostatud võimendit ostma hakkab.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Tänan info eest.

Seda ma väikestviisi kahtlustasin ka, et dollaritsoon võib hinnalisa tekitada (täpset hinnapiiri küll ei tea, millest maksustatakse). Seega on osalt isegi rõõm kuulda, et kõik polegi nii ilus, nagu paberil paistab.

Ega midagi... Tuleb võtta kurss mõne lähema tellimiskoha ja teise komplekti poole.

Nõuanded endiselt oodatud.

PS Mis puutub isetehtud võimu edasimüümisse, siis see on üsna intrigeeriv teema. Juba pikemat aega mõtlen... On ju selge, et endale lugematul hulgal erinevaid komplekte kokku kuhjata oleks jama. Teisalt aga on neid, nagu juba märgitud, ka keeruline müüa. Tõttöelda ei tea kas söandakski oma esimesi katsetusi edasi turustada. Enne oleks vaja ikka teatav tase omandada.

Nii näibki mulle, et parim arengutee on osta endale üks komplekti, mida siis pikema aja jooksul oleks võimalik tasapisi täiendada.

K

Comment

Nii näibki mulle, et parim arengutee on osta endale üks komplekti, mida siis pikema aja jooksul oleks võimalik tasapisi täiendada.
        Mulle näib pigem niimoodi, et parim arengutee oleks ise nullist alustada, otsida sobivad lambid ja nendele skeem ja siis selle ise kokku panna. Saab katsetada mismoodi toimib maanduspunktid ja kus kohast võib häire sisse tulla, kui lähedal ja mispidi hoida trafosi ülejäänd skeemi suhtes jne. Õpib nii teoreetilist poolt kui ka praktilist.
        See valmis trükkplaadiga konstruktor.....no ei tea. Mina olen teinud kaks lampvõimendit ja seda täiesti nullist. Tundub, et konstruktorivärgiga on lihtsalt nii, et laod asja kokku, lased elektri peale ja töötab, aga kui ise hakata aretama, siis näed mida tohib teha ja mida ei tohi

Comment

On ju selge, et endale lugematul hulgal erinevaid komplekte kokku kuhjata oleks jama.
          Tootearendus ei lõpe iial Kui soovid võimendit enda tarbeks, siis pole mõtet neid konstruktoreid vaadata. Tuleb teha ise ja nullist. Soetada selline konstruktiivselt palju võimaldav, korduvkasutatav korpus ja hakata selle sisse lahendusi tegema. Kuna lamptehnika on üsna lihtsate ja ruumikate detaililahendustega, siis pole trükkplaadi kasutamine vajalik, kõike saab teha rippmontaažiga, tihtipeale otstarbekamalt kui plaat võimaldab.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Heh... Kui juba kaks vastajat soovitavad asja nullist alustada, siis peab asjas iva olema.
            Esmalt postitatud GU50 poolt

Kuna lamptehnika on üsna lihtsate ja ruumikate detaililahendustega, siis pole trükkplaadi kasutamine vajalik, kõike saab teha rippmontaažiga, tihtipeale otstarbekamalt kui plaat võimaldab.
            Ja mina tahtsin just avaldada arvamust, et algaja isetegija murrab ehk trükiplaadi valmistamisega kaela Nüüd on siis see mure ka murtud. Eks ma katsu nendest uutest orientiiridest lähtuvalt uurida, mida ja kuidas edasi teha tuleks.

K

Comment

Seda minagi. et trükkplaat on mingi valmis,hulgi, jne asjade tegemiseks. Oma esimest asja (isegi mikroskeemidega) ei pea üldse trükkplaadile viima. Elekter jookseb mööda juhte, mitte mööda pinda või õhku.

Comment

Kes see päris inimene siis üldse lampvõimu trükiplaadile paneb Minu praegusel 6p6c maketil on montaaž tehtud lauatüki peale kuhu kõik lahedalt ära mahub ja hea midagi vahe peal ümber tõsta. Panen paar oma algaja üritust kah siia :P Sellest 6f5p võimu üritusest(ühe lambiga pildil) vast ei maksa väga eeskuju võtta peale selle disainiidee, et kogu võimu kanal sambana traatide otsa istutada. 6p6c võim(kahe lambiga pildil) on kah roppu moodi erinevaid katsetusi täis aga saad vähemalt aimu mida selle lauatüki peal teha võid --- näiteks minu moodi, worst case scenario rippmontaažist . 6c19p lambil tegin ka OTL'i mis nägi natu viisakam välja aga praegu ei viitsi pilti teha.

Seni on plaan erinevaid režiime ja lahendusi katsetada kuni sõbra käest oma laenatud trafokerimis pingi tagasi saan ja mõelda mis lambile esimesed trafod tulevad ja saab ehk midagi viisakamalt kesta sisse kah paigutatud :P

Peab tunnistada, et minust on küll suht suur lambi"fan" saanud viimase paari-kolme kuuga...
                Lisatud failid
                viimati muutis kasutaja guits; 22 m 2009, 01:39.

Comment

Tekib küsimus:aga töökultuur?

Comment

Seda rakendame siis kui midagi tõsist tulema hakkab...

Comment

Working...
                    X