Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendid ja filosoofia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lampvõimendid ja filosoofia

Esmalt postitatud jimmy poolt
    Kui sinu referents on "ostan kõige kallima, siis järelikult on hea/parim", siis pole lamptehnika foorum sinu jaoks küll päris õige koht.
    High-end tehnikas on oluline emotsioon - näib aga, et sinu emotsiooniks on kõigest seadme kõrge hinnaklass ning suudad vaid sellega õigustada oma väiteid/valikut.
    Muide, Belõi Aist on siiski brändi, mitte konjak
    Kas sa üldse tead, palju maksab kõige kallim plaadimängija? Üle saja tuhande euro (näiteks Transrotor Artus - 118000€). Me ei räägi ju nendest. Kuid kui midagi juba referentsiks nimetada, siis peab see ka oma nime väärt olema. Näiteks Clearaudio Master Reference hinnaga 14000 eurot. Ja kõrgklassi plaadimängijad on minu arvates näiteks Linn Sondek LP 12, Rega Planar 9, Roksan Xerxes, Michell Orbe, Thorens TD-550 jne. Mingit mõnesaja dollarilist junni ei saa ju ometi referentsiks nimetada Technics teeb grammareid ainult diskoritele ja Sharp pole üldse mingi tegija.
    Muide Belõi Aist on siiski piiritusejook, mitte brändi
    viimati muutis kasutaja Sonic; 16 March 2008, 00:20.
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ei tähenda. Loe mu postitus korra veel läbi - ma rääkisin saundist, mitte hinnast.
      Sa rääkisid siiski kvaliteedist, mitte saundist. Ja kvaliteet on ikka otseselt või kaudselt seotud hinnaga.
      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt
        Räägid ehk oma laialdastest kogemustest Hi-End tehnikaga ja valgustad meid pimedaid? Seni oled jätnud mulje inimesest, kes ei oma asjadest kogemusi, viskleb otsides midagi pelkade teistepoolsete kommentaaride põhjal. Nii et räägi aga välja, mida head oled kuulnud, kuidas ja mis hästi/halvasti kõlanud. Seni ei saa ma sinu sildistamisi tõsiselt võtta, sinu esitatud seisukohad mõjuvad kokkuloetud dogmadena, üldmulje on, et sul pole mingeid kogemusi, sest sa ei jaga neid.
        Mõningaid kogemusi Hi-End tehnikaga ikka on. Kuigi pean ausalt tunnistama, et ühtegi võimendit ega kõlarit pole ma ise ehitanud, vastupidiselt enamusele foorumi liikmetele, nagu ma aru olen saanud. Mulle lihtsalt meeldib lambi ja vinüüli saund, oma süsteemis on nii DAC, eelvõim kui ka lõppvõim lampidel. Minu viga on võib-olla selles, et ma tahan alati parimat (võimaluste piires muidugi). Ja see etapp on mul juba seljataga, kui mõnetuhande kroonine tehnika huvi pakkus. Seda arvan ka, et kvaliteet sõltub ikkagi hinnast põhiliselt (kui just ise midagi head ehitada ei suuda).

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt
          Mõningaid kogemusi Hi-End tehnikaga ikka on. Kuigi pean ausalt tunnistama, et ühtegi võimendit ega kõlarit pole ma ise ehitanud, vastupidiselt enamusele foorumi liikmetele, nagu ma aru olen saanud. Mulle lihtsalt meeldib lambi ja vinüüli saund, oma süsteemis on nii DAC, eelvõim kui ka lõppvõim lampidel. Minu viga on võib-olla selles, et ma tahan alati parimat (võimaluste piires muidugi). Ja see etapp on mul juba seljataga, kui mõnetuhande kroonine tehnika huvi pakkus. Seda arvan ka, et kvaliteet sõltub ikkagi hinnast põhiliselt (kui just ise midagi head ehitada ei suuda).
          Mis sa sellest arvad http://www.audioanalogue.com/eng/rossini.php ? Hind ca $1,8k. Ja nüüd vaata seda linki http://www.audioanalogue.com/img/Brochure/93.jpg . Inimestele määritakse pähe tavaline TEAC CD-ROM lampväljundiga megapapi eest. Kvaliteet ei sõltu alati ja ainult hinnast.
          Kolakoguja

Comment

Sa rääkisid siiski kvaliteedist, mitte saundist. Ja kvaliteet on ikka otseselt või kaudselt seotud hinnaga.
            Jääb vaid üle soovitada mu postitus ka kolmandat korda läbi lugeda (vihje: teemaks on seal endiselt saund e. heli).

Kas sa üldse tead, palju maksab kõige kallim plaadimängija? Üle saja tuhande euro (näiteks Transrotor Artus - 118000€). Me ei räägi ju nendest. Kuid kui midagi juba referentsiks nimetada, siis peab see ka oma nime väärt olema. Näiteks Clearaudio Master Reference hinnaga 14000 eurot. Ja kõrgklassi plaadimängijad on minu arvates näiteks Linn Sondek LP 12, Rega Planar 9, Roksan Xerxes, Michell Orbe, Thorens TD-550 jne.
            Mida oligi tarvis tõestada - suudad hinnata asja kvaliteeti AINULT hinna järgi. Oma kõrva vist ei julge usaldada, tuleb otsida õigustust seadme maksumusest?

Otsisin nende grammarite kohta siis natuke infot, et sinu poolt taganutetud kvaliteedinäitajaid uurida. Targu on enamikel tehnilise info väljatoomisest hoidutud (küll aga külluses pilte ja promoinfot), mõningad õnnestus leida Roksan Xerxes kohta. Wow & flutter näitaja on sama, mis minu 80. aastate alguse Technicsil, rumble näitaja aga vastavalt -80 dB ja -78 dB. Minimaalselt infot oli Clearaudio Master Reference kohta, kuid huvitav fakt leidus siiski: selle speed drift on 0,01%, samas minu Technicsil 0,002%.

Kindlasti on aeg edasi läinud ja mõned kallid tänapäeva grammarid on veidi paremad kui 80. aastate alguse tippgrammarid, kuid põhirõhk on ikkagi nende visuaalsel disainil, kui sinu viidatud mudeleid vaadata. Kes teeb vahet nimetatud ajajärkude kõrgklassi grammaritel (kui kasutusel sama helipea), see on ikka VÄGA hea kuulmisega inimene. Kui selliste hulka kuulud ka sina, siis pole siin muidugi enam midagi vaielda, tuleb vaid Transrotor Artus järgi minna.

Mingit mõnesaja dollarilist junni ei saa ju ometi referentsiks nimetada Technics teeb grammareid ainult diskoritele ja Sharp pole üldse mingi tegija.
            Väga julged väited, "pisut" arrogantne suhtumine?

Grammari ja helipea teemal ka. Võtame labase näite - auto juhitavus jääl/lumel sõitub suurel määral tema rehvidest. Konditsioneer, 10 kW subwoofer jms. asjad, mis ka auto hinnas sisalduvad, ei mängi seal mingit rolli. Nii on ka grammariga - kallimatel tänapäeva grammaritel maksab palju disain, bränd jne. Heli sõltub aga 90% helipeast, kui räägime kõrgema klassi grammaritest - nagu eelpool kirjutasin, siis mõnesaja eurose (1975-85 kõrgklassi seadme) ja tuhandeid eurosid maksvate nüüdisaegsete seadmete parameetrite erinevus on marginaalne.

Comment

Suur enamus normaalsetest plaadimängijatest müüakse ilma helipeata ja kui ongi helipeaga komplekteeritud, siis hästi odavaga, mis tuleks nagunii ümber vahetada. Kui helipea tõstab plaadimängija väärtust 90%, siis järelikult peab ta olema 9 korda kallim kui plaadimängija ise. Kuid nii see ju pole.
              Olen küll vanem inimene(loe:eakam) aga wtf see tähendab!
              Rääkige ja tehke selgeks minusugusele idioodile kah
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Esmalt postitatud maaalune poolt
                Olen küll vanem inimene(loe:eakam) aga wtf see tähendab!
                Rääkige ja tehke selgeks minusugusele idioodile kah
                what the f*ck.
                Leidsin akronüümide otsimootori http://www.acronyms.ch/
                Kolakoguja

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt:
                  Kui helipea tõstab plaadimängija väärtust 90%, siis järelikult peab ta olema 9 korda kallim kui plaadimängija ise. Kuid nii see ju pole.

???

Kunagi sai BangOlufseni grammarile helipead otsitud ja selgus et terve grammar maksis 4x vähem kui sama helipea eraldi mis komplektis...
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

Comment

Kunagi sai BangOlufseni grammarile helipead otsitud ja selgus et terve grammar maksis 4x vähem kui sama helipea eraldi mis komplektis...
                    Olen pidanud antud firma juures respektiks kõlareid ,mitte süsteeme tervikuna - kuna ,olen jätkuvalt maalt ja HD -ga andke mulle andeks,et enam teemat ei risusta - muidu kipub asi kontrolli alt väljuma...

Teistele Hi End fännidele aga toredat nädalavahetust!

Comment

Tere. Juhtusin lugema seda teemat. Kuulge suured lambifanatid? Mis filosoofiast te siin räägite, kui enda silmaring arvuti helikaardist ja mp3 formaadist kaugemale ei näe. Ja ärge hakake seletama pitratedest. Pakkige kuidas tahate mp3 jääb mp3 ja selle formaadiga ei ole muud teha kui kuulata seda pisikeste nööpklappidega (isegi nendega on see suht jama).
                      Ootan tümitamist

Esmalt postitatud mati1 poolt
                      Tere. Aga järeldus väga lihtne. Vaadake ise seda teksti, mis siin kirjas ja tehke järeldused, mis allikatest enamus lambifanatid muusikat võtavad. Sellist isendit mis oli lingis lisatud olen ka näpuga katsunud ja kunagi näinud. Ise kasutan Technics SL seeria mudelit ja nõelaks Ortofon pro . Olgem ausad, egas nende endiste sotsialismimaade nõeltest erilist kvaliteeti saa. Cd mängijana kasutan cdj 1000mk3 ja on kvaliteedil vahe sees, marantz sellele helile järgi ei tule. Pool selle mängija kestast on ainuüksi juba toidet täis. Aga edu teile katsetamistel. Ise olen veendumusel, et tänapäeva trantsvõim ei jää krammigi alla lambile ja on isegi parem, aeg on edasi läinud, ei ole enam 60-70ndad.

Loe ja imesta! See jutt, mis siin kirjas on ,on küll väga rumal jutt! See autor on tegelikkusest küll väga kaugel. Vaevalt, et kellel on lamptehnika kasutusel on heliallikaks mp3 formaat ja arvuti!!! Oma veendumuse võid enesele hoida ja kas või surnuaia väravani, vaevalt et see kedagi huvitab. Aeg on tõesti edasi läinud ja on ka edasiareneud ja muutunud lamptehnika ja seda paremuse suunas ja pole ta tänapäeval sugugi eemale tõrjutud. See et siinsed tegelased sellest vähe teavad või ei tea üldse midagi on nende probleem. Lühidalt kokkuvõteks võiks öelda, et mis sa mehike siin ikka targutad ja oma rumalust demonstreerid, parem näe vaeva ja uuri seda teemat korralikult ja pole välistatud ,et müüd oma transstehnika maha või viid prügimäele! Raske öelda kas just grammides tehnika alla jääb, aga kilodes kindlasti! Hindamise üks kindlaid kriteeriumeid on heli kvaliteet ja loomutruu kõla! Seda ,ainult lambi kasutamise korral.

Lisaks veel niipalju, Kellel on veendumus, kellel on teadmised, pikaajaline kogemus ja praktika antud valdkonnas ja ei ole selles teemas amatöör, ega fänn, vaid elukutse on selline! Ma arvan, et sellega nõustuvad nii mõnedki oma eriala professionaalid. Ma ei halvusta transstehnikat ka kasutan mõlemaid variante, kuid eelistan lamptehnikat ja seda väga paljudel positiivsetel põhjustel.
                      viimati muutis kasutaja humax; 16 March 2008, 15:08.

Comment

Esmalt postitatud pupsik46 poolt
                        Mis sa sellest arvad http://www.audioanalogue.com/eng/rossini.php ? Hind ca $1,8k. Ja nüüd vaata seda linki http://www.audioanalogue.com/img/Brochure/93.jpg . Inimestele määritakse pähe tavaline TEAC CD-ROM lampväljundiga megapapi eest. Kvaliteet ei sõltu alati ja ainult hinnast.
                        Loomulikult, ega siis kalli aparatuuri hulgast ei saa ka valimatult osta, tuleb ikka paremad välja selekteerida. Selleks ongi internet hea, et võib kõige kohta mingit infot leida. Pole ju võimalik kõiki aparaate kuulamiseks koju tassida. Selline firma nagu Audio Analogue pole juba ammu minu vaateväljas.
                        viimati muutis kasutaja Sonic; 16 March 2008, 14:27.

Comment

jimmy-le

Mida oligi tarvis tõestada - suudad hinnata asja kvaliteeti AINULT tehniliste andmete järgi. Oma kõrva vist ei julge usaldada, tuleb otsida õigustust seadme parameetritest?

Comment

jimmy-le

Mida oligi tarvis tõestada - suudad hinnata asja kvaliteeti AINULT tehniliste andmete järgi. Oma kõrva vist ei julge usaldada, tuleb otsida õigustust seadme parameetritest?
                            Näed isegi mis laias maailmas toimub!
                            Vähemalt minu puhul need asjad ei toimi - ise kuulan ise võrdlen,sõbrad võrdlevad - ja alles siis panen asjale punkti!
                            Humaxi-i kommentaari paluks respekteerida!

Päikest kõigile

Comment

Kindlasti on aeg edasi läinud ja mõned kallid tänapäeva grammarid on veidi paremad kui 80. aastate alguse tippgrammarid, kuid põhirõhk on ikkagi nende visuaalsel disainil, kui sinu viidatud mudeleid vaadata. Kes teeb vahet nimetatud ajajärkude kõrgklassi grammaritel (kui kasutusel sama helipea), see on ikka VÄGA hea kuulmisega inimene. Kui selliste hulka kuulud ka sina, siis pole siin muidugi enam midagi vaielda, tuleb vaid Transrotor Artus järgi minna.

Väga julged väited, "pisut" arrogantne suhtumine?

Grammari ja helipea teemal ka. Võtame labase näite - auto juhitavus jääl/lumel sõitub suurel määral tema rehvidest. Konditsioneer, 10 kW subwoofer jms. asjad, mis ka auto hinnas sisalduvad, ei mängi seal mingit rolli. Nii on ka grammariga - kallimatel tänapäeva grammaritel maksab palju disain, bränd jne. Heli sõltub aga 90% helipeast, kui räägime kõrgema klassi grammaritest - nagu eelpool kirjutasin, siis mõnesaja eurose (1975-85 kõrgklassi seadme) ja tuhandeid eurosid maksvate nüüdisaegsete seadmete parameetrite erinevus on marginaalne.
                              Kui palju on sinu arvates disain muutunud aastakümnete jooksul näiteks Linn Sondekil või Roksan Xerxesel? Selle vastu ma ei vaidle, et 20-30 aastat tagasi tehti häid grammareid (ka ise kasutan ühte Thorensit 80-ndatest), kuid nende hindu ei saa tänapäeva omadega üks ühele võrrelda, tuleb korrutada vähemalt kahega, aga võib-olla ka kolmega (inflatsioon).

Comment

Üritasin otsida tõestust sinu väitele, et 14000+ eurised grammarid on paremad kui 140 eurised vanemad kõrgklassi seadmed. Kuna sa seda ei usu, et helipea määrab 90% ära helipildi, siis mis muud jääb üle, kui vaadata grammarite enda parameetreid - ja seal võib küll arvnäitajaid uurida (mürad, kiiruse kõikumised jne. - mis muud seal veel helile mõjuda saab?). Kuna need enamjaolt kattuvad mõlemate näidete puhul, siis jääb üle vaid arvata, et helipilti mõjutab ka bling-disain ja firmamärk väga huvitav lähenemine sul.

Mis minu hinnanguid puudutab, siis usaldan oma kõrva ja olen veendunud, et helipildi määrab väga suurel määral helipea. Seal ei otsi ma mingeid arvulisi näitajaid. Tähtis vaid, et endale tulemus meeldib. Lugege mu eelmisi postitusi selles osas, pole kordagi väitnud, et mida kallim grammar ja kallim helipea, seda parem heli (see ju Sonicu lähenemine). Täiesti vastupidi - mina arvan, et sama helipeaga ei mängi grammarite hind mitte mingit rolli.
                                viimati muutis kasutaja jimmy; 16 March 2008, 15:03.

Comment

Working...
                                X