Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendid ja filosoofia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lampvõimendid ja filosoofia

Esmalt postitatud littleant poolt
    Aga lõpetame selle diskussioon. Asi kisub juba solvamiseks.
    Ära pane tähele! Kuna tegu on avaliku foorumiga, on siin ka arvamusi ja nende avaldamise viise seinast seina. Mis ühe jaoks tundub solvamisena, on teise jaoks normaalne suhtlusviis. Inimesed on erinevad.

Comment

Pisut häiriv on ikkagi see, et kogu see lampvõim vs transivõim teema tegeleb näitajatega, mida justkui aparaatidega mõõta pole võimalik. Niisiis ainult kuulamine. Aa noh, ega vaielda pole mõtet, kui endal katsetamisvõimalus puudub. MP3 koha pealt saaks muidugi ära proovida, et mis pakkimisega siis ikkagi kõrva häirima hakkab. On keegi proovinud ja julgeb oma kõrvakuulmist ehk kommenteerida?
      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Mõõta saab kõige. Aga nende tulemuste interpreteerimine on probleem. Kui sul on näiteks mingil x mõõtmisel sellised tulemused:

BINDLEWURDLES = 3F48h
        GOBBLEWARTHS = 45.99%
        VOON = 7e-4

siis on raske öelda, kas see on hea või paha. Äkki on hea ? Aga äkki on paha ? Kui VOON oleks suurem siis BINDLEWURDLES väheneks või kasvaks ?

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
          Mõõta saab kõige. Aga nende tulemuste interpreteerimine on probleem. Kui sul on näiteks mingil x mõõtmisel sellised tulemused:

BINDLEWURDLES = 3F48h
          GOBBLEWARTHS = 45.99%
          VOON = 7e-4

siis on raske öelda, kas see on hea või paha. Äkki on hea ? Aga äkki on paha ? Kui VOON oleks suurem siis BINDLEWURDLES väheneks või kasvaks ?

Tabav märkus MP3 pealt julgen väita kohe, et alla 256 ei ole enam loomulik heli...Muidu endal enamus 320 arvutis ja plaatidel.

Selle bit-rate´i kohta veel niipalju, et sõber maalt kasutab 96kbit/s ning väidab, et tema muusikakeskus ja mingi imeprogramm manab selle momentaalselt CD kvaliteeti tagasi Hull raketiteadlane!Aga programmi nime ning tööpõhimõtet ta ei öelnud
          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
          Projektide pildid
          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Loomulik või ebaloomulik mp3 on natuke ka maitse küsimus aga 256 mp3 ja CD heli vahe on rahulikult ära tuntav, kõrgemate kiiruste juures hakkavad kahtlused.

Comment

Pole veel kordagi lampvõimendi foorumisse postitanud, võibolla oleks targem lihtsalt lugeda, aga siiski komenteerin ja küsin.

Nimelt räägitakse siis palju lampvõimude eriliselt soojast soundist ja dünaamika ulatusest. Loodan, et keegi nõustub minu arvamusega või vähemalt kommenteerib. Kui siia foorumisse tuleb "tavaline" inimene, siis vaatab, et see jaburus. Miks peaks ostma mingi 20k lampvõimu sisaldava süsteemi(kasutatult näiteks), kui selle raha eest saaks muus eluvaldkonnas oma elukvaliteeti tunduvalt parandada? Kas vastuseks võib olla see, et elektroonikast vähegi jagav inimene, kui tal on tahtmist ja viitsimist, saab endale ODAVALT teha või muretseda sellise süsteemi, mida ta ihaldab ja mis puhkab kõrva.
              Tahan küsida seda, et kas siin on äärav hind??Kui see pole nii, siis võiks ju iga asjaga nii teha, et ajada taga äärmust. Näiteks müün Audi A6 maha, sest A8 parem ja A6 selle kõrval kräpp.
              Ärge nüüd pahandage, kogu minu pikk jutt oli mõeldud selleks, et teada saada, mis põhjusel visatakse nurka transsvõimud ja muretsetakse lampvõimud, kuigi jah heli on neil tunduvalt rahustavam ja ei pane pead valutama.

Comment

Esmalt postitatud Siiasinna15 poolt
                Pole veel kordagi lampvõimendi foorumisse postitanud, võibolla oleks targem lihtsalt lugeda, aga siiski komenteerin ja küsin.

Kui siia foorumisse tuleb "tavaline" inimene, siis vaatab, et see jaburus. Miks peaks ostma mingi 20k lampvõimu sisaldava süsteemi(kasutatult näiteks), kui selle raha eest saaks muus eluvaldkonnas oma elukvaliteeti tunduvalt parandada?
                Kui sa pole sellist võimu kuulnud, siis sa ei saa ka kalli võimendi ostmise põhjusest aru. Mulle on jäänud selline mulje, et kui inimene pole piisavalt muusika kuulamisega tegelenud, siis ta on TÄIESTI rahul igasuguse helikvaliteediga. Kui ta kuulab rohkem veidi kvaliteetsemat süsteemi, siis teda hakkab halb sound häirima ning ta ei suuda muusikast enam senist naudingut kätte saada. Kui ta hakkabki millalgi oma süsteemi uuendama, siis leiab ta varsti ikka kallima ja parema lahenduse ning jällegi senine süsteem teda ei rahulda. Asi võib päris käest ära minna. Narko teema!

Kas vastuseks võib olla see, et elektroonikast vähegi jagav inimene, kui tal on tahtmist ja viitsimist, saab endale ODAVALT teha või muretseda sellise süsteemi, mida ta ihaldab ja mis puhkab kõrva.
                Sinu mõistes odavalt ei saa mitte s******.

Tahan küsida seda, et kas siin on äärav hind??
                Ei, inimestel on lihtsalt kõrvad peas ja liiga palju kogemusi.

Ärge nüüd pahandage, kogu minu pikk jutt oli mõeldud selleks, et teada saada, mis põhjusel visatakse nurka transsvõimud ja muretsetakse lampvõimud, kuigi jah heli on neil tunduvalt rahustavam ja ei pane pead valutama.
                Ei pahanda. Muuseas see, kas sa viskad transvõimu nurka või mitte, sõltub sinu muusikaeelistustest. Mina võtaksin nii ema kui ka tütre. Iga transvõim ei pane sugugi pead valutama/väsita kõrvu! Ma tean täpselt, mis sa mõtled (mul oli ka nii näiteks süsteemiga "suva helikaart" + aktiivid Estonia AC25-311). Sul on lihtsalt sitt võim ja/või kõlarid või äärmisel juhul väga hell pea. Veel lisaks: PA (isegi kallis) helitehnika pole mõeldud koduseks kuulamiseks.

Comment

Nüüd saite küll natuke valesti aru.
                  Jah minu süsteem pole midagi erilist kui PA ka kõrvale jätan.
                  Yamaha RX-v650 transsidel ressiiver, mingi odavam 3k hinnaklassis DVD mängija ja 2 Radiotehnika S-400 kõlarit. Ja ma olen nõus, et kitarri hääl ikka pole see mis ta peaks, kuid siiski, hetkel häirib mind palju rohkem toa enda akustika ja isegi diivan, kuskohas kuulan, kui see, et sound pole just see, mis võiks olla.
                  Ja see, et pole lampvõimu kuulnud, pole õige. HI'fi klubis sai käidud kuulamas lihtsalt kallimaid kõlareid ja plaadid kaasa toodud, samuti on võimalus olnud Audese lampi kuulata, mingi M vist oli võim(seda siis Soomes). Ok ma ei plära rohkem, küsin siis nii, palju läheks maksma keskmine lampvõim praeguse aja oma ning sellele vastavad kõlarid(lairiba näiteks). LÕppude-lõpuks saab määravaks ju siiski hind??

Comment

Maksumus ongi selline, nagu hi-fi klubis. Kellegi käest ostes saad vb ilma juurdehindluseta, ehk vb umbes 30% odavamalt, kuid nii ostmiseks pead ka ise natuke asja jagama, et ämbrisse ei astuks. Konkreetset hinda sinu vajadusi rahuldavale süsteemile ei oska siin keegi pakkuda. Aga seda võin kindlasti öelda, et alla 8000EEK (kõlarid + võim) midagi erilist sa endale ei saa. Lisaks tuleb teha ka veel kulutusi kaablite peale (signaal+kõlarid 500EEK abs. miinimum). Siit edasi kõige odavam variant signaaliallikaks on vähemalt 800EEK maksev helikaart. Kallim variant on osta korralik vinüülikas/CD mängija ning hakata kokku kraapima kvaliteetseid lindistusi kvaliteetsetel helikandjatel. Lisaks pead silmas pidama, et kõik süsteemi komponendid omavahel klapiks (asju ühe kaupa ostes võib aega minna, et leiaksid sobiva hinnaga sobiva upgrade).

Kui sa ei ole paadunud elava muusika kuulaja, siis mina soovitan osta endale korralik transistoritel võimendi ja kõlarid näiteks intzu käest. Mina kasutan seda lahendust ning lampvõim tuleb minu arsenali alles hiljem (ning kindlasti ei asenda transistorvõimendit).

Asi on tõepoolest niiviisi, et kui sul on näiteks vaba raha kulutamiseks kuus 1000-2000EEK, siis oma üldise heaolu taseme hoidmiseks/tõstmiseks lampvõimudega jamamine ei ole hea variant (kui just kinnisideed ei ole). Tuleb pea pilvedest välja tõmmata ja mõelda/kulutada oma esmastele vajadustele (olgugi, et minu puhul näiteks ei ole see kerge :P). Kui kõik eluks vajalik on olemas ja raha koguneb rohkem, nii 10000+, siis on paras aeg audiofiiliks hakata. St. millalgi tuleb valida näiteks kas hakkad autoomanikuks või viid oma süsteemi tasemele, millega sa rahul oled. Heaolu tõstmiseks ühist retsepti ei ole, seega keegi ei saa sulle öelda, mida sa peaksid tegema ja kuhu kui palju kulutama.

Comment

Esmalt postitatud Cheopps poolt
                      Tabav märkus MP3 pealt julgen väita kohe, et alla 256 ei ole enam loomulik heli...Muidu endal enamus 320 arvutis ja plaatidel.

Selle bit-rate´i kohta veel niipalju, et sõber maalt kasutab 96kbit/s ning väidab, et tema muusikakeskus ja mingi imeprogramm manab selle momentaalselt CD kvaliteeti tagasi Hull raketiteadlane!Aga programmi nime ning tööpõhimõtet ta ei öelnud
                      Kuidas kellegi kõrv ja kuidas algmaterjal.Tõmba mõnelt vanenud kassetilt veidi kõikuv/ujuv heli sisse ja tee sellest 96kbit sek joint stereo Samas teatud juhtudel on 128kilo sekundis täitsa vastuvõetav.

Muide, ma tean ühte inimest, kelle kõrv "ei taju" mittelineaarmoonutusi.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Lisaks siia ühe lingi, mis haakub antud teemaga ja annab mitmele küsimusele konkreetse, kuid lühikese vastuse.

http://www.hifi.ee/html/minimalkolar.html

Comment

Esmalt postitatud humax poolt
                          Lisaks siia ühe lingi, mis haakub antud teemaga ja annab mitmele küsimusele konkreetse, kuid lühikese vastuse.

http://www.hifi.ee/html/minimalkolar.html
                          Sama asi juba varem uuritud ja loetud. Tekib küsimus kumb siis õigem on võimalikult loomutruu heli esitamiseks? Kas mitmeribaline kõlar või ühe elemendiga kõlar?
                          http://www.hifi.ee/html/maxkolar.html
                          siin räägitakse, et mitmeribaline kõlar.

Esimene üheribaline kõlar eeldab siis ikkagi sageduste piiramist?

Comment

Esimene üheribaline kõlar eeldab siis ikkagi sageduste piiramist

Ei, seda kohe kindlasti mitte.

Mida vähem valjukaid seda parem, äärmisel juhul kaks üks madala otsa jaoks ja tene keskmised ja kõrged või madalad ja keskmised ja kõrged. Oleneb milliseid kasutada .Miks seal mitmeribalist soovitatakse on keerulisem teema, ilmselt hinna ja valjukate tootmise tehnoloogia küsimused ja kõlari mõõtmete küsimus (Minu arvamus, kolmeribaliste kohta masstootmise tarbeks.) Kogemus on kus, oli kasutusel kaks valjukat ja madalad - keskmised ja kõrged. Midagi taolist ainult mõõtudelt suuremad ja tulemus oli väga hea. Võimendiks 15W lampvõim. http://audioportal.ru/diy/4a/4a32box.php
                            viimati muutis kasutaja humax; 23 July 2006, 21:31.

Comment

Sain Naabri mehe käest vana suure plaadi mängija, raadio jms. Küsision,et palju sel ka Watte on, kui kuulsin 60W rms, siis asusin kohe sisu juurde. Nägin 6 LAMPI. Ühesõnaga, kiskusin kasti ümbert ära, Sisselülitade spõlevad 3-4 lampi( vist), 2 tükki on võimu omad, pani nsiis 1 S-90 järgi, ja hääl oli pea aegu sama,mis mu amfitonuil, ainult,et päris põhjas, käis plõks ja mängis edasi.. Aga moonutused läksid eriti jõhraks. Paar tämbrit on ka peal. Siiamaani on asi ilusti alles, huvitav palju seal lampides tegelikult watte on? Sisu vaadates, siis.. raadio polt on üks äär pea aegu,et läbi põlend, komponendid püsiovad küljes, aga ma ei tea,kas nad ka ühendust annavad..( ehk, enda tööd teevad)..
                              Trahvo on päris pirakas.

Comment

Esmalt postitatud Robska poolt
                                Sain Naabri mehe käest vana suure plaadi mängija, raadio jms. Küsision,et palju sel ka Watte on, kui kuulsin 60W rms, siis asusin kohe sisu juurde. Nägin 6 LAMPI. Ühesõnaga, kiskusin kasti ümbert ära, Sisselülitade spõlevad 3-4 lampi( vist), 2 tükki on võimu omad, pani nsiis 1 S-90 järgi, ja hääl oli pea aegu sama,mis mu amfitonuil, ainult,et päris põhjas, käis plõks ja mängis edasi.. Aga moonutused läksid eriti jõhraks. Paar tämbrit on ka peal. Siiamaani on asi ilusti alles, huvitav palju seal lampides tegelikult watte on? Sisu vaadates, siis.. raadio polt on üks äär pea aegu,et läbi põlend, komponendid püsiovad küljes, aga ma ei tea,kas nad ka ühendust annavad..( ehk, enda tööd teevad)..
                                Trahvo on päris pirakas.

60W on võrgust tarbiv võimsus! Väljundvõimsus võib olla on 2-3W max. On alles probleeme nende võimsustega!

Comment

Working...
                                X