Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendid ja filosoofia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lampvõimendid ja filosoofia

Ei no, Ma ullike mõtsin ,et vb. on ka 60W..
    Täna lugesin ühte kodu lehte, kus oli 2x25W lampvõim üle 50000, ja mõtsin,et kust ullust see 60W seal saaab olla=P.
    ei no, tglt ma mõistsin seda võimust juba siis, kui sain S-90 mängima.. Aga heli oli muidugi halvem ,kui mu amfitonil, arvatavai tahab too vana leiutis veits taastamist, lambid on ju tegelikult töö korras..

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
      Mõõta saab kõige. Aga nende tulemuste interpreteerimine on probleem. Kui sul on näiteks mingil x mõõtmisel sellised tulemused:

BINDLEWURDLES = 3F48h
      GOBBLEWARTHS = 45.99%
      VOON = 7e-4

siis on raske öelda, kas see on hea või paha. Äkki on hea ? Aga äkki on paha ? Kui VOON oleks suurem siis BINDLEWURDLES väheneks või kasvaks?
      Kas ülesjoonistatud signaal (ntx. ostsillograafis) ei sisalda kogu informatsiooni, mida oleks vaja kvaliteedi/kõla hindamiseks? Kui ei, siis mis välja jääb?
      Ma mõtlen, et ülihea mikrofoniga minna audiofiili tuppa ja õhuvõnkumine üles võtta ning arvutil analüüsida lasta (sisendsignaal ka kõrvale). Minu loogika ütleb, et mida sarnasemad signaalid on, seda parem süsteem.
      Beers of Estonia

Comment

Puudu jääb ostsillograafi resulutsioonist, mikrofon ei võrdu kõrv ja meeleolust.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
          Puudu jääb ostsillograafi resulutsioonist...
          Kas isegi tippklassi ossid ei saa audiofiili kõrva tundlikusele haisule?
          ..mikrofon ei võrdu kõrv...
          Kuna nagunii on juba korra see heli mikrist läbi käinud siis järelikult on juba ära solkunud
          .. ja meeleolust.
          See on hea vastus. Sellega olen väga nõus.
          Beers of Estonia

Comment

littleant, loe see läbi. Siit saad oma küsimustele vastused!
            http://www.next-power.net/next-tube/...er/cheever.pdf

Comment

Esmalt postitatud sLim poolt
              http://www.next-power.net/next-tube/...er/cheever.pdf
              OT : näe mille eest seal magistrikraade antakse .
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud sLim poolt
                Tänud. Loen kindlasti.
                Beers of Estonia

Comment

Mida härrased arvavad elektromehhaanilisest tagasisidest?!
                  Annab päris hästi valjukaid sobitada(sageduskarakteristikut korrigeerida)ja seda just 400 -600Hz juures, mille esiletõusmist väljundtrafo koostöös valjukaga mõnigi kord põhjustada võib...
                  Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Ei osanud seda juttu kuhugi mujale postitada. Ehk on mõni muu teema sobivam, aga tegemist siis minu subjektiivsete tähelepanekutega ja filosoofia alla sobib enam kui lõpliku tõe pähe. Tõenäoliselt pole ma ka eriti originaalne, aga nüüd asja juurde.
                    Nimelt oma 6f5p võimu ja bg-20 kõlaritega testkuulamisi tehes jõudsin arusaamisele, et visuaalne rämpsinfo kipub lämmatama audioinfot. Ehk teisisõnu muusikat on parem kuulata kinnisilmi. Kinnisilmi kuulamine on samas küllaltki väsitav, sest aju saab nüüd harjumatult vähe või ühekülgset infot või on sellel mingi muu põhjus. Igal juhul väsitav on minu jaoks. Ja lahendus on õige lihtne. Hämar või isegi pime ruum, kus kaks punakaskollast 6f5p lampi silmadele puhkepaika pakuvad. Tunne on nagu vaataks lõkkesse. Rahustab ja laseb muusikat tundide kaupa kuulata, ilma et ära tüütaks. Kusjuures cd mängija kalki valget kiirgav esipaneel on tark kinni katta. Muide ma mõtlen kõike seda tõsiselt. Proovige järgi.

Nii et lampvõimude suur eelis on see, et ei pea mingite tikkude ja küünaldega mässama hakkama, iga kord, kui muusikat kuulata tahad.
                    Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

"vuss" jutt täiest õige kuid inimestel on olemas dimmerdatavad valgustid ja CD displeyl off funktsioon.
                      -

Comment

Tere. Juhtusin lugema seda teemat. Kuulge suured lambifanatid? Mis filosoofiast te siin räägite, kui enda silmaring arvuti helikaardist ja mp3 formaadist kaugemale ei näe. Ja ärge hakake seletama pitratedest. Pakkige kuidas tahate mp3 jääb mp3 ja selle formaadiga ei ole muud teha kui kuulata seda pisikeste nööpklappidega (isegi nendega on see suht jama).
                        Ootan tümitamist.

Comment

Esmalt postitatud mati1 poolt
                          Mis filosoofiast te siin räägite, kui enda silmaring arvuti helikaardist ja mp3 formaadist kaugemale ei näe.
                          Näita, kes see sul siin kiidab arvutifailide kuulamist?
                          Isiklikult oman täislamptrakti, mille ühes otsas on vinüül ja teises kõlarid. Kuigi jah, korralikul CD-helil pole ka viga. NB! Mitte segi ajada pakitud failidega!

p.s. Veel üks pisiasi: pit = inglise k. latter, bit = infoosake.
                          viimati muutis kasutaja GU50; 13 March 2008, 11:46.
                          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Esmalt postitatud mati1 poolt
                            Mis filosoofiast te siin räägite, kui enda silmaring arvuti helikaardist ja mp3 formaadist kaugemale ei näe.
                            Küsiks vastu, et kust tuli selline kindel väide silmaringi kohta? Eelarvamus?

Comment

Tere. Aga järeldus väga lihtne. Vaadake ise seda teksti, mis siin kirjas ja tehke järeldused, mis allikatest enamus lambifanatid muusikat võtavad. Sellist isendit mis oli lingis lisatud olen ka näpuga katsunud ja kunagi näinud. Ise kasutan Technics SL seeria mudelit ja nõelaks Ortofon pro . Olgem ausad, egas nende endiste sotsialismimaade nõeltest erilist kvaliteeti saa. Cd mängijana kasutan cdj 1000mk3 ja on kvaliteedil vahe sees, marantz sellele helile järgi ei tule. Pool selle mängija kestast on ainuüksi juba toidet täis. Aga edu teile katsetamistel. Ise olen veendumusel, et tänapäeva trantsvõim ei jää krammigi alla lambile ja on isegi parem, aeg on edasi läinud, ei ole enam 60-70ndad.

Comment

Mitut korralikku lampvõimendit omavat inimest sa tunned või üldse reaalses elus suhelnud oled? Mitut lampvõimendit sa tõsiselt kuulanud oled? Loodan et on selles vallas rikkalikult kogemust, enne kui hakkad seisukohti võtma.
                                Olen ise ehitanud tõsisemaid transistorvõimendeid 80-date keskpaigast, katsetanud ka tänapäevaseid ja olen siiski jõudnud järeldusele, et samas hinnaklassis transistor jääb lambile alla. Tahaks lugeda põhjendatud seisukohti, räägi asi lahti näiteks oma emotsioonidest lähtudes.

Minu lingis on peatähelepanu siiski lampidel RIAA korrektorile, mitte vene vinüülikale. Muide, vinüülimängija kvaliteet sõltub 90% helipeast ja see on lihtsalt vahetatav kvaliteetse vastu. Taldrik ei mõjuta heli kvaliteeti, piisab kui see on vaikne. Põhikasutuses on mul siiski Sharp Optonica RP-5100 taldrik Audio Technica AT-95 peaga.
                                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Working...
                                X