Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendid ja filosoofia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lampvõimendid ja filosoofia

Esmalt postitatud maaalune poolt
    Näed isegi mis laias maailmas toimub!
    Vähemalt minu puhul need asjad ei toimi - ise kuulan ise võrdlen,sõbrad võrdlevad - ja alles siis panen asjale punkti!
    Humaxi-i kommentaari paluks respekteerida!

Päikest kõigile
    Sinu süsteemil on ka üks suur miinus, Eestis pole võimalik paljusid aparaate kuulata ja Müncheni messile sõit on üsna kulukas
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt
      Sinu süsteemil on ka üks suur miinus, Eestis pole võimalik paljusid aparaate kuulata ja Müncheni messile sõit on üsna kulukas
      Mis parata - maailm suur ja lai
      Kui võrrelda nt.Münchenisse lendu siis see moodustab kaduvväikse osa aparatuuri maksumusest - eeldusel kui asi väärt on!Eeldused pannaksegi siin foorumis enamvähem paika.Ehk siis luuakse mingi "level "nende riistapuude ostmiseks vms.
      Muide mis messindusse puutub,siis on seal õige koht antud riistapuude soetamiseks nö.parema kui "custom level" hinnaga
      viimati muutis kasutaja maaalune; 16 March 2008, 15:59.
      Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Mina ei ole kunagi lähtunud valikutes kuulsatest nimedest ja suurtest summadest! Tehke enesele selgeks selline mõiste nagu on seda kvaliteet. See pole veel heli kvaliteet ja arvamine, et mida kallim seda kvaliteetsem heli, see pole nii! Hinna kujundamisel on väga palju kõrval tegureid ,väljatöötluse maksumusest, teostusest, materjalidest, disainist, ja kindlasti firma nimest ja kurat teab veel millistest tegurites ja paljudel juhtudel ei peegelda see heli kvaliteeti ja kõrvale sobivat kõla. Ma ei väida, et helikvaliteet poleks tasemel, seda kindlasti ta on. Siin aga käib ainult üks kemplemine nimede ja hindadega. Mis messidesse puutub ja salongide külastusse, siis seda on tehtud ja tuleb ka tulevikus teha. Mina sellisel puhul pole raha lugenud ja olen ka sellest siin eelnevalt kirjutanud. Kooliraha tuleb tasuda! See on ikka nii olnud, et kellel on raha , sellel pole teadmisi ja kellel on teadmisd see ei kipu esimese hooga ei ostma ega maksma, vaid lähtub oma teadmiste pagasist ja võrdlusest ja kindlasti leiab maksumuselt odavama ja tehniliselt samaväärse lahenduse, nii kõla kui kvaliteedi suhtes. Täiesti nõustun nii maaaluse kui jimmy poolt öelduga, Nad teavad kus on tõde ja teevad vahet nüanssides. Tehnilised andmed on rohkem orienteerumiseks ja kõik nad on analoogsed või väikeste erinevustega ja 100% nendest lähtuda ei saa. Minu jaoks paneb asja paika kui käega katsuda saan ja kuulata on võimalik. See akustika teema on väga nüansirohke ja keeruline teema ja ühest soovitust kohe kindlasti anda ei saa, kui just endale vihavaenlasi ei soovi. Kes armastab brändi, kes suure summa eest ostetud tehnikat, kes otsib selle vahel head lahendust ja kõigil on õigus!!! Mõned astuvad, aga ämbrisse kah ja nii, et kolin taga ja mõlema jalga! Ainuõige lahendus ,minu arvates on leida igal ühel see temale sobiv tehnika kooslus ja seda saab teha ainult tingimusel kui kuulad mõtled ja alles siis hakata raha lugema! Jõudu ja jaksu vaidlustes, sest ehk selgub ka pikk ja vaevarikas tee tippu jõudmiseks!

Ilusat kevadet ,äikest ja päikest kõigile!

Lähtudes teema pealkirjast siis lisaks:

Kogemuste põhjal, koduseks kasutuseks ainult lampvõimendi ja kuna ka neid on mitmesuguseid siis kindlasti hea võimendi ja sobivate heli agregaatidega. Sellisel juhul on rõõmu ja mõnu kui palju. Heliallikana, isegi tava leviraadio kuulamine on mõnus. Päevauudiste kuulamiseks sobib ka transsvõim, vahet pole! Kui on tõsine soov paremuse suunas siis arvutid jätke sellest osast välja.
        viimati muutis kasutaja humax; 16 March 2008, 16:36.

Comment

Esmalt postitatud humax poolt
          Mina ei ole kunagi lähtunud valikutes kuulsatest nimedest ja suurtest summadest! Tehke enesele selgeks selline mõiste nagu on seda kvaliteet. See pole veel heli kvaliteet ja arvamine, et mida kallim seda kvaliteetsem heli, see pole nii!
          Filosoofilise kaasamõtlemisega toetan esitatud seisukohta 100%. Need mõned aastad elust, mil toimetasin helitehnikuna, jõudsid ilmselt "rikkuda" nägemuse hinna ja kvaliteedi käsikäes käimisest, brändiahvlusega ei näe küll mingit mõtet kaasa minna. Tihtipeale on kommertsiaalsete toodetega kukutud sügavale esoteerika valdkonda, mille tulemusel seadmed sobivad pigem hinnaliseks mööbliks kui tõeliseks muusika kuulamiseks.
          Praegusel ajal olen orienteeritud optimaalsele, nii finantsiliselt kui kuuldavate parameetrite poolest tasakaalus tulemusele ja leian, et selle ainuvõimalik saavutamine on teha seadmed ise, võimalusel kombineerida, võttes doonoriteks parimate omadustega "toorikuid". Teha tuleb niikaua, kuni oled lõpuks saavutatuga rahul. Jumal tänatud - olemas on pea, kaks kätt ja Weller
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

kahe käe ja peaga viimaste postituste poolt.
            aga kel ikka kripeldama jääb nimede ja esoteerika poolt,
            soovitan huumor appi võtta ja lasta endale teha särk kirjaga
            "mul on kõige pikem!". sõnumi võib misiganes esoteerilises keeles
            ka kirjutada (-;

edit: siis jäävad nii raha kui mõistus alles.

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt
              Jumal tänatud - olemas on pea, kaks kätt ja Weller
              Aga miks sa siis Wellerit kasutad, see on ju suht kallis bränd?
              "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt
                Aga miks sa siis Wellerit kasutad, see on ju suht kallis bränd?
                Read my lips - ma ei propageeri odavust, samuti mitte mõttetut laristamist ega brändidega poosetamist, vaid eesmärgile pühendatud, sisulist optimaalsust.
                Muide, see Weller maksis mulle 12 a. tagasi u. 1000 EEK, mis pole eriti kallis. Ja esoteerilisi omadusi pole ma selle juures ka täheldanud...
                Tsiteerin siin veel foorumi üht teist, kuid käesolevaga sisult haakuvat teemat:
                "Kalli raha eest saab ehk eneses kahtlev kodanik pisut enese ego tõsta, kuid tüseda rahakotiga soetatav kolu ei taga paremat muusikaelamust."
                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Sest Weller on ennast professionaalses kasutuses tõestanud. Täpselt nagu Turbosound, JBL, QSC, Crest on ennast professionaalses audios tõestanud. Esoteerikaga tegelevad firmad aga mitte. Aegajalt räägitakse erialastes ringkondades esoteerilistest asjadest, mis võivad anda fantastilisi tulemusi, aga hind, hoolduskulud ning tootetugi on miinusteks. Ning sageli saab peaaegu sama tulemuse hoopis odavamalt... Ja kui su esoteeriline asi katki läheb ning seda tootnud firma enam ei tegutse, võib aparaadi prügikasti visata, sest kasutatud eksootilised komponendid/materjalid/tehnilised lahendused ei inspireeri ühtegi remondimeest.
                  Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt
                    Muide, see Weller maksis mulle 12 a. tagasi u. 1000 EEK, mis pole eriti kallis.
                    Ma arvan, et tollel ajal oli see umbes miinimumpalgaga võrdne summa, nii et tänapäeva mõistes peaaegu 4500 krooni. Pole just eriti odav ka.
                    Sina ostsid Welleri jootekolvi, selle asemel et 50 krooni eest vene kolb osta. Minu arvates talitasid sa õigesti. Kuid kui keegi tahab Priboi võimendi asemele soetada näiteks Audio Note või Wavac võimendit, siis sa pead teda mõttetuks laristajaks või brändiga boosetajaks. Millest selline suhtumine?
                    viimati muutis kasutaja Sonic; 17 March 2008, 16:52.

Comment

Esmalt postitatud tehnofriik poolt
                      Sest Weller on ennast professionaalses kasutuses tõestanud. Täpselt nagu Turbosound, JBL, QSC, Crest on ennast professionaalses audios tõestanud. Esoteerikaga tegelevad firmad aga mitte. Aegajalt räägitakse erialastes ringkondades esoteerilistest asjadest, mis võivad anda fantastilisi tulemusi, aga hind, hoolduskulud ning tootetugi on miinusteks. Ning sageli saab peaaegu sama tulemuse hoopis odavamalt... Ja kui su esoteeriline asi katki läheb ning seda tootnud firma enam ei tegutse, võib aparaadi prügikasti visata, sest kasutatud eksootilised komponendid/materjalid/tehnilised lahendused ei inspireeri ühtegi remondimeest.
                      Sina loetlesid siin firmasid, kes on ennast professionaalses kasutuses tõestanud. Ei vaidle vastu. Mina olen siin foorumis maininud firmasid, kes toodavad minu arvates häid lampvõimendeid (Audio Note, Wavac, Shindo, Art Audio, Border Patrol) ja häid grammofone (Clearaudio, Thorens, Linn, Roksan, Michell). Millised firmad nendest tegelevad esoteerikaga sinu arvates? Leidsin ka seletuse sellele sõnale:
                      Esoteerika on koondnimetus salapärastele või salajastele õpetustele, teadmistele ja oskustele. Kitsamas mõttes mõistetakse esoteerika all salateadusi.
                      Sõna tuleb vanakreeka sõnast esſterikos 'sisemine'. Esoteerika all on mõistetud siis seda, mis on ligipääsetav ainult pühendatute siseringile.

Comment

Tõin need firmad näiteks, kuna need on ennast professionaalses kasutuses tõestanud - kindlasti on olemas mingi firma kes toodab hõbedast plaatinaga kaetud otsaga jootekolbe, millel on süsinikfiibrist nahaga kaetud käepide ja mis maksab 100000.- Kas pidada sellist kolbi mõttekaks? Ei! Kuigi õigustuse sellisele materjalivalikule leiab - hõbe kui parim soojusjuht, plaatina kui metall, mis nii kergesti ei oksüdeeru, süsinikfiiber kui jäik ja kerge materjal ning nahk kui mugav ja hästi käespüsiv. Kuid 2000.- Weller teeb sama asja sama hästi ära.

Samamoodi ei pea ma ka mõttekaks tollipaksuse šampanjavärvi harjatud alumiiniumist esipaneeliga võimendeid/CD-mängijaid ning mahagonipuuga viimistletud titaanist taldrikuga vinüülikat. Sest tagasihoidlikuma välimuse taga on sageli absoluutne perfoomants, aur ei kulu mahagoni poleerimisele. Techics'i SL-1200 "pöörlev laud" on palju parema paugu/papi suhtega kui 50000.- "hi-fi" laud. Ning tehnilised näitajad vähemalt sama head, pigem paremadki - DJ töö nõuab väga stabiilset pöörlemiskiirust, võimast mootorit, töökindlaid lüliteid, väikest käpa erisurvet ilma, et nõel vaost välja hüppaks plaadi edasi-tagasi ketramisel, äärmiselt head vibratsiooniisolatsiooni (klubis mürtsub isegi 120 dB bassi ja see ei tohi mingil tingimusel vinüülikasse tagasisidet tekitada).

Lampvõimenditega on kogemusi vähe, aga transsvõimendite kohta võin julgelt väita, et 10000.- PA võimendi teeb 20000.- "hifi" võimendile silmad ette töökindluses ning komponentide valikul ja helikvaliteet on sama hea. Kuramus, minu ca 2100.- säästu-PA võim teeb 10000...20000.- ressidele silmad ette helikvaliteedis ning odavama otsa Rotelite ning NAD-idega kannatab võrrelda küll.
                        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Tõin need firmad näiteks, kuna need on ennast professionaalses kasutuses tõestanud - kindlasti on olemas mingi firma kes toodab hõbedast plaatinaga kaetud otsaga jootekolbe, millel on süsinikfiibrist nahaga kaetud käepide ja mis maksab 100000.- Kas pidada sellist kolbi mõttekaks? Ei! Kuigi õigustuse sellisele materjalivalikule leiab - hõbe kui parim soojusjuht, plaatina kui metall, mis nii kergesti ei oksüdeeru, süsinikfiiber kui jäik ja kerge materjal ning nahk kui mugav ja hästi käespüsiv. Kuid 2000.- Weller teeb sama asja sama hästi ära.

Samamoodi ei pea ma ka mõttekaks tollipaksuse šampanjavärvi harjatud alumiiniumist esipaneeliga võimendeid/CD-mängijaid ning mahagonipuuga viimistletud titaanist taldrikuga vinüülikat. Sest tagasihoidlikuma välimuse taga on sageli absoluutne perfoomants, aur ei kulu mahagoni poleerimisele. Techics'i SL-1200 "pöörlev laud" on palju parema paugu/papi suhtega kui 50000.- "hi-fi" laud. Ning tehnilised näitajad vähemalt sama head, pigem paremadki - DJ töö nõuab väga stabiilset pöörlemiskiirust, võimast mootorit, töökindlaid lüliteid, väikest käpa erisurvet ilma, et nõel vaost välja hüppaks plaadi edasi-tagasi ketramisel, äärmiselt head vibratsiooniisolatsiooni (klubis mürtsub isegi 120 dB bassi ja see ei tohi mingil tingimusel vinüülikasse tagasisidet tekitada).

Lampvõimenditega on kogemusi vähe, aga transsvõimendite kohta võin julgelt väita, et 10000.- PA võimendi teeb 20000.- "hifi" võimendile silmad ette töökindluses ning komponentide valikul ja helikvaliteet on sama hea. Kuramus, minu ca 2100.- säästu-PA võim teeb 10000...20000.- ressidele silmad ette helikvaliteedis ning odavama otsa Rotelite ning NAD-idega kannatab võrrelda küll.
                          Kas sa sellest saad aru, et inimeste nõudmised ja võimalused on VÄGA erinevad tänapäeval. Mõnel pole lihtsalt 10000 krooni kusagilt võtta aparatuuri jaoks. Teisel aga pole üldse vahet, kas ta pangaarvelt kaob 10000 või 100000 krooni, ikkagi jätkub elu lõpuni ja jääb ülegi. See inimene ostabki endale parima, hinnale tähelepanu pööramata. Mille eest teda siis hukka mõista?
                          Kuid vasta palun ka minu küsimusele: Missugused minu loetletud firmadest on esoteerilised ja miks?

Comment

kindlasti on olemas mingi firma kes toodab hõbedast plaatinaga kaetud otsaga jootekolbe, millel on süsinikfiibrist nahaga kaetud käepide ja mis maksab 100000.- Samamoodi ei pea ma ka mõttekaks tollipaksuse šampanjavärvi harjatud alumiiniumist esipaneeliga võimendeid/CD-mängijaid ning mahagonipuuga viimistletud titaanist taldrikuga vinüülikat.
                            Palun loetle konkreetsed firmad ja tooted nende näidete tõestuseks. Vastasel korral pole vaja sellist möla suust välja ajada.

Comment

Esmalt postitatud humax poolt
                              Tehnilised andmed on rohkem orienteerumiseks ja kõik nad on analoogsed või väikeste erinevustega ja 100% nendest lähtuda ei saa. Minu jaoks paneb asja paika kui käega katsuda saan ja kuulata on võimalik. See akustika teema on väga nüansirohke ja keeruline teema ja ühest soovitust kohe kindlasti anda ei saa, kui just endale vihavaenlasi ei soovi. Kes armastab brändi, kes suure summa eest ostetud tehnikat, kes otsib selle vahel head lahendust ja kõigil on õigus!!! Mõned astuvad, aga ämbrisse kah ja nii, et kolin taga ja mõlema jalga! Ainuõige lahendus ,minu arvates on leida igal ühel see temale sobiv tehnika kooslus ja seda saab teha ainult tingimusel kui kuulad mõtled ja alles siis hakata raha lugema!
                              Selles kõiges on sul jumala õigus, hästi kirja pandud. Ise lisaksin veel niipalju, et kuna Eestis paraku ei saa paljusid aparaate katsuda ja kuulata, siis mina arvestan ka nende inimeste arvamusi, kes seda on teinud. Neid leiab internetis küllaga, tuleb ainult inglise, saksa ja vene keelt osata. Mingil juhul ei tohi aga piirduda ainult tootja kodulehel välja toodud infoga, seal on tihtipeale ära toodud ainult positiivsed hinnangud. Tähtis pole mitte osta odav asi kalli hinnaga, vaid kallis asi odava hinnaga, siis on palju vähem võimalusi ämbrisse astuda.

Comment

Mina isiklikult ei usalda nende inimeste arvamust, kes on ostnud endale 50000.- vinüülika ja siis kiidavad taevani. Platseebo annab mõnikord väga "head" tulemused, eriti kui platseebo eest on nii palju makstud Samuti on hifi ajakirjad suures enamuses BS ja makstud reklaam.

Point on selles, et kui aparaadis on korralikud komponendid korralikus montaažis korraliku skeemi järgi, siis see kõlab hästi ning tollipaksused esipaneelid, mahagonist põsed ja kopsakas hinnasilt ei pane seda paremini kõlama ning nende "lisade" eest on tegelikult mõttetu maksta. Technics SL-1200 teeb seda kõike sama hästi, mis Audio Note vms. Aga mulle ei meeldi maksta asjade eest, mida tegelikult vaja ei ole. Form follows function. Kui keegi tahab endale osta 500000.- eest kullatud plaadimängijat, siis palun väga, kahtlemata on see hea seade, aga ärgu tulgu väitma, et see on imeline lahendus kõigile saundiprobleemidele ning ainuke võimalus.

Mina jaotan firmade toodangu väga lihtsalt - laiatarbesaast, mõistlikud koduseadmed, professionaalsed seadmed ning kõik mis üritavad mingit häma ajada ja seitset nahka koorida, on esoteerika. Ja esoteerika alla lähevad 90% kaasaegsetest nn. hi-end seadmetest, kaubamärgist sõltumata. Ning hi-endi firmade madalamate seeriate enam-vähem mõistliku hinnaga seadmed jäävad kuskile halli tsooni - on nagu mõistlik koduseade, aga ei ole ka, saab ju selle raha eest ka paremat. Ja siis tulebki pöörata pilt profiseadmete poole - vähem kisa, rohkem villa, nagu öeldakse. Kui ma tahan korralikku grammarit mõistliku hinnaga, siis SL-1200, korralik võimendi tuleb QSC-lt ja kõlarid/eelvõimendi tehakse ise. Kui mu jaoks oleks lisaks olulised pilkupüüdev välimus ja see uhke teadmine, et on tegu hi-endiga, siis Audio Note. Nii lihtne see minu jaoks ongi

Mis puutub plaatinast jootekolbi, siis see oli lihtsalt näide. Suurem osa high-endi tootjatest just nii tegutsevadki - võetakse täiesti tavaline seade ja pannakse kallisse kesta.

Huvitav oleks teha võrdlev kuulamine - SL-1200 vs. Thorens, QSC vs. Accuphase, Funktion One vs. B&W (näited suht suvalised).

Comment

Working...
                                X