Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendid ja filosoofia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lampvõimendid ja filosoofia

Esmalt postitatud tehnofriik poolt

Huvitav oleks teha võrdlev kuulamine - SL-1200 vs. Thorens
    Olen nõus. Kelle saund alla jääb, see loobub oma pillist - tasuta.
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Mina isiklikult ei usalda nende inimeste arvamust, kes on ostnud endale 50000.- vinüülika ja siis kiidavad taevani.
      Ma ei saa sinu mõttekäigust aru, on ju maailmas sadu tuhandeid inimesi, kelle jaoks on 50000.- sama suur raha nagu sinu või minu jaoks 500.-. Nii et selles suhtes pole küll hinnal mingisugust tähtsust. Sinagi ju kiidad oma Technicsit taevani.
      "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ma tulen kohtunikus. Kuulamine võtab mul kuu mõlema konkurendi kohta

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt
          Ma ei saa sinu mõttekäigust aru, on ju maailmas sadu tuhandeid inimesi, kelle jaoks on 50000.- sama suur raha nagu sinu või minu jaoks 500.-. Nii et selles suhtes pole küll hinnal mingisugust tähtsust. Sinagi ju kiidad oma Technicsit taevani.

Asi pole mitte summas vaid küsimuses kas 50000.- kroonine grammar on tõesti 5 korda parem kui 10000.- laud või on tegu mingi muu fenomeniga, et selliseid riistu ostetakse? Oletame, et suudetakse teha 3000.- helisüsteem, mis tõesti suudab heli vigadeta reprodutseerida ja mis on praktiliselt kõigile taskukohane. Kas neid 50000.- süsteeme ostetakse/tehakse edasi või on hi-endiga lõpp?

Mõttekäik on lihtne - juhtub nii, inimene, kellele antakse tablett ja öeldakse, et see teeb terveks, saabki terveks. Tabletis aga pole mikrogrammigi toimeainet. Platseebo. Kui inimesele rääkida, et vot see 50000.- (100000.-; 500000.-; 1000000.-; misiganes) grammar on ülivõrdes parem 10000.- grammarist, siis ta hakkabki seda uskuma ja "kuuleb" vahet.

Ma ei kiida Technicsit taevani, lihtsalt see on industry standard olnud juba ca 30 aastat. Teisi vähemalt sama häid* grammareid on palju, aga kas 489 euro eest? Olgu, nõel tuleb küll endal juurde osta, see lisab veel sadakond eurot.

Mis võrdlemisse puutub, siis mul endal pole Technicsit. Pole üldse grammarit. Tudeng nagu ma olen. Küll aga olen peol Technicsite taga olnud, õhtu oli mureta; musoon voolas ka siis kui läpakas omadega totaalselt pange jooksis

Muidugi on teema täiesti kõrvale kaldunud, aga ma arvan et selle pöörlevate laudade jutu võib ekstrapoleerida muule tehnikale.

*Ma ei pea silmas mitte ainult helikvaliteeti vaid üldist kvaliteeti - et laud pöörleks rõõmsalt ka peale 20 aastast pidevat kasutust.

P.S. Aga tegelikult.... Kas te ei arva, et oleme kõik teemast kõrvale kaldunud? Selle asemel, et muusikat kuulata, kakleme siin üksteisega, et kellel on õigem grammar? Nagu Tehnikamaailmas kunagi ühest rotirattast pajatavas artiklis öeldi - "Sõitke, mehed, ja ärge mölisege!"
          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Asi pole mitte summas vaid küsimuses kas 50000.- kroonine grammar on tõesti 5 korda parem kui 10000.- laud või on tegu mingi muu fenomeniga, et selliseid riistu ostetakse? Oletame, et suudetakse teha 3000.- helisüsteem, mis tõesti suudab heli vigadeta reprodutseerida ja mis on praktiliselt kõigile taskukohane. Kas neid 50000.- süsteeme ostetakse/tehakse edasi või on hi-endiga lõpp?

Mõttekäik on lihtne - juhtub nii, inimene, kellele antakse tablett ja öeldakse, et see teeb terveks, saabki terveks. Tabletis aga pole mikrogrammigi toimeainet. Platseebo. Kui inimesele rääkida, et vot see 50000.- (100000.-; 500000.-; 1000000.-; misiganes) grammar on ülivõrdes parem 10000.- grammarist, siis ta hakkabki seda uskuma ja "kuuleb" vahet.
            Mis High Endi puutub, siis sul on ikka väga vale arusaam sellest. See on tüüpiline võhiku võrdlus, et kui hind on kümme korda kallim, siis peaks nagu ka kvaliteet olema kümme korda parem. Ja kui ei ole, siis ei tasu ka nii kallist osta. Teatud piirini võib see kordades võrdlus isegi kehtida (odavamas hinnaklassis), kuid edasi on nii, et kui hind on 5 korda kallim, siis kvaliteet võib-olla ainult 1,5 korda parem. Ja see on normaalne.
            Teiseks. Loomulikult on ka 50000.- grammarite hulgas ebaõnnestunud mudeleid, niisamuti nagu ka 10000.- hulgas. Kuid kui nüüd valida välja parim 50000.- hulgast ja võrrelda seda parimaga 10000.- hulgast, siis kindlasti on 50000.- parem, kuigi mitte 5 korda, aga parem siiski, selles olen ma kindel.

Comment

IMHO kõlab kuidagi lollakalt nimetada lolliks inimest, kel pole raske kulutada 100k helitehnika peale. Ta vist ikka ei ole lollakas, kui eluga hästi toime tuleb ja ei pea palgast palgani lohistama.

Huvitav oleks teada, mis helisüsteem on nt. Eri Klasi või Neeme Järvi kodus. Keegi aktiivsem kodanik võiks neile meili saata.

Comment

Kes siin kuskil ütles, et viimase 5% kvaliteeti ostab 95% raha. Nii see kõver paraku läheb. Ise pole lõppu kuulnud, arvatavasti puudub kuulminegi selleks, et vääriliselt hinnata. Samas hobiks on millegipärast võetud ja üritaks helikvaliteedi otsimise okkalist rada mööda kakerdada. Ratsionaalselt mõtlev inime oleks ammu käega löönud.

Comment

Eks hinna/kvaliteedi suhe ole jah selline parabooli kõverat meenutav - ülespoole läheb hind ja paremaks (paremale) läheb kvaliteet.
                  Samas võiks öelda et kallitest seadmetest on kümnest kaks pask ja odavatest kümnest kaks korralikud. Teadlik inimene eraldab terad sõkaldest ja on rahul. Vähem teadlik peab paraku vigade vältimiseks ostma kallimalt.
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud Sonic poolt
                    Ma arvan, et tollel ajal oli see umbes miinimumpalgaga võrdne summa, nii et tänapäeva mõistes peaaegu 4500 krooni. Pole just eriti odav ka.
                    Miks ostsin - odavalt sain, sestap ostsin. Vene kolb on samamoodi kolb nagu Zaporožets ka auto ja nagu Smilers on mõnele kvaliteetmuusika.

Ja üldse soovitan: kui aga raha on nagu putru, siis osta kõiki kalleid võimusid järjepanu. Kui ostetu ei meeldi - kingi vaestele. Mina nii teen, see tasakaalustab maailma. Ja kui ostetud seadmed üleüldiselt hakkavad tunduma mõttetud, siis tuleb end kergitada järgmisele levelile ja teha ise sellised nagu meeldib. Helitehnikas "rollsroyce" oma kätega tegemine ei ole üldse ülesaamatu küsimus tänapäeval, maailm on suur ja võimalusi palju. Sonicu puhul siiski tundub, et vist pole seda raha ikka niipalju et kõike endale lubada, mida silm ihaldab ja jootekolbi kaunisse käekesse võtmist ka vist seisus ei luba? Nii et enne vähese kapitali õieti paigutamist tuleks siis ikka ise käia kuulamas seadmeid, kus aga vähegi võimalik, ega tehniliste parameetrite listi sõbrale näitamisega saa isegi naist omale valida, ammugi siis muusikasüsteemi. Eestis on väga palju häid seadmeid, paljud harrastajad meeleldi demoks neid, aga enne tuleb ikka sõbralikud suhted luua, mitte oma elevandiluust tornis uhkes üksinduses kükitada. Ja mõttetut maksimaalsetele hinnasiltidele orienteeritud tootmis- ja tarbimisbuumi taunin ikka.
                    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Tere. Kõigepealt tänud humaxile, kes suutis mulle panna suurepärase tervisliku diagnoosi. Olen jah loll. Olen süüdi, et ei tegele enam ammu vene rämpsvõimenditega, mis olid juba sündides vigased tänu nõukogude aegsetele " kvaliteetjuppidele". Kasutanud ja remontinud olen enamjaolt cresti ja lab gruppeni nii impulss kui ka toroid toitega võime. Kas seltsimees humax v. gu50 on üldse mõnda kaasaegsemat võimu kuulanud või seest näinud (peale odyssei v. briboi, vabandust aga neid kahinakotte ei saa võimenditeks nimetada).Tõesti, ei ole kuulanud kümneid lampvõime, olen kokku puutunud ainult marshali võimudega, aga vabtahtlikult sellist tuima heli kodus küll kuulata ei tahaks. Endal pole lambi vastu midagi aga on üks suur AGA lambi ja kõlari vahel on SUUR RAUD KOLAKAS mis paneb piirid paika. Kui keegi tahab füüsikaseadusi ümber lükata siis palun, suurte elukogemustega teadlased. Ja ei ole mõtet hakata mürateemat jahuma, sest isegi mitme kw võimenditel need praktiliselt puuduvad(inimese kõrv ei suuda neid enam eristada).

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt
                        Miks ostsin - odavalt sain, sestap ostsin. Vene kolb on samamoodi kolb nagu Zaporožets ka auto ja nagu Smilers on mõnele kvaliteetmuusika.
                        Ja õieti tegid sel juhul, ka mina olen oma kallid võimud odavalt saanud, sellepärast ostsingi.
                        Mis aga Smilersisse puutub, siis see pole muidugi kvaliteetmuusika, kuid eesti tantsubändidest üks parimaid, mulle igatahes meeldib (rõhutan: mitte kodus, vaid tantsusaalis kuulamiseks).

Comment

Veel. Kasutan kodus technics sl seeria vinüüli ja päris selle 90% jutuga ei lepiks. Taldriku direct mootori, mängija massi ja käpa teema on rohkemat väärt kui 10%.See mängija on väärt igat oma hinnakrooni ja siin nõustun täielikult tehnofriigiga. Aga eks ole hea internetis ringi vaadata ja unistada ilusatest ja kallitest asjadest ja siis sõna võtta kui loll sa oled ja vaidled veel vastu, et on olemas paremaid asju kui..... näiteks lamp.

Comment

Esmalt postitatud mati1 poolt
                            Tõesti, ei ole kuulanud kümneid lampvõime, olen kokku puutunud ainult marshali võimudega, aga vabtahtlikult sellist tuima heli kodus küll kuulata ei tahaks. Endal pole lambi vastu midagi aga on üks suur AGA lambi ja kõlari vahel on SUUR RAUD KOLAKAS mis paneb piirid paika.
                            Kui sa räägid nüüd Marshalli võimenditest, siis minuteada toodavad nad ainult kitarrivõimendeid. Trafo peabki olema neil aladimensioneeritud ja muusika kuulamiseks need võimud küll mõeldud pole

Comment

Ahh. Keegi ei räägi siin hetkel dimensioneerimisest. Küsimus on trafos ja selle tööpõhimöttes, teatud sageduste ülekandmisel ja sellega seonduvast "inertsist". Kui sedasama ei suuda endale selgeks teha või ei taha seda tunnistada, siis ei olegi siin enam midagi rääkida. Kiidame ainult takka, kui hea on lampvõimendi ja maksame 10neid kordi kõrgemat hinda võimu eest kui asi seda väärt. Tehke ometi silmad lahti. On leitud uus võimalus äris mille eest lihtsalt hea raha küsida. Lamp sobib ikkagi kõige paremini kõrgsagedus võimudesse (hetkel pooleli 74 töölelükkamine).

Comment

Esmalt postitatud mati1 poolt
                                Ahh. Keegi ei räägi siin hetkel dimensioneerimisest. Küsimus on trafos ja selle tööpõhimöttes, teatud sageduste ülekandmisel ja sellega seonduvast "inertsist". Kui sedasama ei suuda endale selgeks teha või ei taha seda tunnistada, siis ei olegi siin enam midagi rääkida. Kiidame ainult takka, kui hea on lampvõimendi ja maksame 10neid kordi kõrgemat hinda võimu eest kui asi seda väärt. Tehke ometi silmad lahti. On leitud uus võimalus äris mille eest lihtsalt hea raha küsida. Lamp sobib ikkagi kõige paremini kõrgsagedus võimudesse (hetkel pooleli 74 töölelükkamine).
                                Oled vist ikka vales foorumis - siin ju kõik lollid ja vene pulgad jne.Aga samas sinu postitustes esineb samuti palju vasturääkivusi(tõsi küll ,mõni üksik on ka asjalik).
                                Näite võin tuua teemast"Marshall Super 100" postitused #33 ja #36.Ei tasu niisama lahmida...See sinu avastatud "uus võimalus äri teha lampidega"on millegipärast juba päris pikka aega levinud
                                Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Working...
                                X