Teade

Collapse
No announcement yet.

HB GA15 lampvõim ei mängi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: HB GA15 lampvõim ei mängi

U2B küpse? Lase Return-pistikust signaal sisse, vaata mis toimub.

Comment

Jep. See oli mu esimene mõte. Aga U2 sai välja vahetatud uue vastu. Võin ka ju huvipärast uuesti vahetada.. Ja U2 vahetamine selle signaali tugevust ei muutnud. Ma vaatan kriitiliselt selle U2 ümbruse uuesti üle, äkki jäi midagi märkatama.

Comment

Nii. U2 sai uuesti väljavahetatud. Samuti R21. C23 ja tulemus on sama ehk siis midagi ei ole muutunud. Mul on ausalt ideed otsas.

Kui ma ühendan V2B väljundi Volume potele, siis kõik töötab. Kui ma ühendan Opvõimu väljundi potele, siis asi ei tööta (muidugi lisa komponendid sinna juurde)

Vägisi on tunne, nagu enne U2B signaal lühistatakse. Vaatasin ka, et kas äkki läbi R15 signaal maasse ei kao? Külmjooted on U1B ja U2B vahel välistatud. Takistust mõõtes multimeetriga R14 ja U2B vahel tundub kõik korras olevat. Kondekad, mis võiksid signaali ära vedada on välja vahetatud.

Tean et teema vist pole eriti enam lambipõhine, aga äkki oskab ikkagi keegi midagi öelda. Mind samas painab veidi ka, et äkki faasipööraja ei anna piisavalt signaali edasi või ei saa nii väikse signaaliga läbia aga samas ei tohiks olla seal midagi viga. kuna 1V on line Out standard ja ma ei saa Line Oudist 1V Pk-Pk kätte.

Comment

Eelpooltoodud juttudest ei selgu kas op.võimude toitepinge ±12V on normis?Ehk siis U3&U8 korrasolek jne.antud ahelas.
          Ega need opakad seal lampide astmetevahelises sidestuses hea variant pole - ökonoomitatud skeem - paberil hea,toota odavam!
          Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Jep + ja - 12 V on olemas. Jalgadel 4 ja 8 vahel on 23.8V Mõlemal opakal. Seega toitepinged on olemas.

Natukene piltlikumat infot asjadest mida on tehtud.

Eemaldasin opvõimud. Heli oli hea, kuid mitte täis võimsusel, kuna VOl pote takistus maa suhtes on ilmselt liiga väike.

Ühendasin opvõimud ja vahetasin ringiga tähistatud komponendid (mõned neist vahetasin juba esimese korraga, kui võimendi lahti võtsin)

Mõningad tähelepanekud lisaks.

Kui eemaldan skeemist kogu ülemise eelvõimu osa ja ühendan Return-i instrumendi, koos boosteriga,(katkestan Sendist vajaliku ühenduse) on signaal jätkuvalt nõrk. Kuid minu arust peaks olema Return sisend sobituma instrumendi väljundiga, ehk sinna saab sisestada instrumendi ja terve ülejäänud eelvõimu osa välja jätta. Kuid siiski, ei tule seda, mida ootan. Pakun jätkuvalt et signaal jääb kusagile U2 ümber pidama. Ma kontrollin mõneaja pärast mida teeb U2A, kas võimendus on soovitud suurusega, või mitte.

Igaksjuhuks sooviks teada, kas siin foorumis tasub seda teemat enam arendada? Või peaks kusagile mujale üle kolima. Lambitasemel peaks see võim korras nüüd olema.

Pole mõtet ühe seadme remondilugu mitmesse teemasse jupitada. Mode
            viimati muutis kasutaja Scott; 05 m 2011, 03:39. Põhjus: 3 kokku

Comment

Vahetusega mingit näpukat ei teinud kilooomide asemel lihtsalt oomised takid?
              Mingi saast radade vahel ikka lühistab U2B signaali, line out pistikus lühis?

Comment

Kahtlustasin ka Line Out osa, et tõmbab signaali maha. Test2 pildil Selleks eemaldasin Line-Out osa skeemist (jootsin C44 plaadilt maha). Ei mõjutanud kuidagi.

Mul üks ebakindlus küsimus ka tekkinud.

Kui ma eemaldan U2A ja Line Out skeemist täielikult - Kas U1B näeb enda järel märkimis väärselt suurt takistus erinevust ja signaal näiteks läheb liiga väikseks ja jookseb läbi R15 maha hoopis?

Pean silmas sellist kohitsemist http://static3.nagi.ee/i/p/776/74/19...458d6f_l.jpg/1

Saast sai esimese asjana maha nühitud. Ma vaatan uuesti selle ka üle, et kindel olla.

Comment

R15 on normaalne ja selline muudetud variant peaks ka töötama, kuigi R14/R15 jagab signaali umbes 4 korda maha ja teoreetiliselt (hifi mõttes) R14 vaja ei oleks, sama ka R65 ja R24-ga aga ilmselt on neid vaja spetsiifilise saundi saamiseks.
                  Kas lineout klemmidelt signaal läbi tuleb korralikult?
                  Võibolla nühkimine ei aita ja vaja mingit keemiat kasutada selle esimese remontija pasta eemaldamiseks?

Comment

Millist kemikaali soovitaksid?

Comment

Kui seal eriti õrnast materjalist miskit ei ole siis atsetoon, kui leidub niisuguseid tükke mis võivad sulada siis isopropüülalkohol on hea vahend. Püüdsin ELFA nimekirjast otsida kuid nagu näha - siiani seda teha pole võimalik.
                      Oli 400ml aerosool, DUE-CI L-15 kuid mitte kuidagi seda enam ei leia - poes peaks olema kohapeal.

Kas maandused on kõik OK?
                      -superradical-

Comment

hei!

Ma ise ka vaatasin kunagi, et elfas oli seda vahendit purgis kunagi, aga enam ei ole kusagil näinud.

Tegin ka mõned leiud.

Line Out ja Return kaablid oli vahetusse läinud. Ja kusjuures kinniliimitud, ma ei tea, kas see on koguaeg nii olnudki. Panin nad õigetesse kohtadesse tagasi.

Seega varem on siis Send pistikus olev signaal olnud Liini väljundiks ja Line out on olnud Return. Ei avastanud varem, sest Sendi all olev lülitus töötas tavapärastselt.

Lihtsalt opampide teemasse üks küsimus.

Millise signaali lugemi ma peaksin saama U1B - sisendilt? Kas see signaal võiks olla suur, ala 1V või väga väike (võrreldes 1V)? Sama küsimus ka teiste opvõimude kohta. Probleem nimelt selles, et ma ei näe signaali opvõimude "-" sisenditel. Mõõdetud ossiga sisendi ja maa suhtes. Samas eelmise astme väljundis on signaal olemas, aga pärast kondet enam seda pole. U2B puhul on asi teisiti.

Comment

Return skeemi järgi lühistab väljundi/sisendi kui pulk sees ei ole, seega see lühistas sul U2B väljundi maha läbi 1k taki?

Comment

Ahjaa. Tundub küll nii jah. Väga hea tähelepanek! Aga kui ma eemaldasin Line Out skeemist täielikult, kondeka eemaldamisega, siis signaali tugevus ei paranenud. Järelikult sealt see kadu vist ikkagi ei tekkinud. Midagi on äkki ära surnud? Kas U2B ära ei sure, kui ma talle väljundisse 1k takistust ainult annan? Või kaob korralik signaal juba U1 pealt...

Praegu sooviksin et oleksin koolis rohkem kuulanud. Peab vist ürikud välja otsima.
                            viimati muutis kasutaja served; 05 m 2011, 11:02.

Comment

Sul on nende opakate ülejääki, tee sellest kurikuulsast U2B-st eraldi skeem, seal vähe juppe, saad rippmotaažis lauapeal teha, ja vaata, mis siis toimub sellega. Veel parem, kasuta selleks teist opakat kivi seest, igaks juhuks, ja teisi siin mittekasutuses olnud juppe. See värk peab ju lõpuks tööle hakkama, kui ta selleks ikka tehtud on, muidu on tõesti nii, et varsti korista see teema siit ära ja pane paraveebi, las pendlimehed uurivad edasi.

Comment

Neg sisendis ei saagi signaali olla, Opakas yritab ju hoida seal 0 pinget. See on see neg tagasiside.
                                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                                X