Teade

Collapse
No announcement yet.

Vana lampidega orel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Vana lampidega orel

Nonii, nüüd on siis see teine plokk ka korras, homme on plaan need kaks tagasi viia ja vast külgegi ühendada, vähemalt suuremaltjaolt, mõni üksik ots võib esialgu lahti ka jääda, need saab paika siis kui kruvikese tehtud pildid käepärast on. Plaan on seekord jälle oma fotokaga minna ja ise pildistada, et saaksin paar järgmist plokki maha võtta. Üksiti nopin kõik ülejäänud lambid välja ja kontrollin üle.
    On muidugi ka üks mure - rotiraisad on katki hammustanud ühe sagedustmäärava konde, originaal oli ilmselt polüstürool 65000pf. Minul oli praegu selle asemele panna ainult paras hunnik venelasi: 0,047 K40У-9(kardpaber vahelduv- ja impulssvoolule) + 2 x 4700 БМ-2( kardpaber) ja 2700 ПО(polüstürool). Nendega sain sageduse juba paika. Kui kellegi ehk leidub ohverdada 0,068 polüstürool pingele vähemalt 160V siis oleks väga teretulnud
    Audiofiilid võivad muidugi ka arvamust avaldada, kas see ongi üldse oluline, ehk käib kardpaber sama hästi? Põhiküsimus muidugi temperatuuristabiilsus jällegi. Oomipood pakub sellist gruppi nagu polüpropüleen, huvitav, kuidas see materjal sellises kohas käituks?
    viimati muutis kasutaja holt; 01 m 2012, 19:36.

Comment

Kas muidu oleks võimalik kusagilt internetiavarustest ka päris originaalkondet hankida. Ma mõtlen juhul kui see asenduskonde kuidagi kõlavärvi muudab.

Comment

Kõlavärviga ei juhtu midagi, see konde määrab ainult üheainsama klahvi tooni kõrgust ja siinus jääb siinuseks, mingit üldist kõlavärvingumuutust ei saa tekkida. Küsimus on ainult selle ühe noodi püsivuses temperatuurikõikumiste korral. Muutus saab olema ka ainult ajutine, läheb toas kraad õigeks, läheb tooni kõrgus samuti, pealegi ma ei usu, et see muutus ülearu suur saaks olema, muusikud teavad muidugi paremini, kas ja kui palju eristab kõrv mingit poolt hertsi 130-st...ja see oli ka lambist pakutud nihe, ei pruugi ju niigi palju mõjuda...vist :P

Comment

Esmalt postitatud anaxagoros poolt Vaata postitust
          Kas muidu oleks võimalik kusagilt internetiavarustest ka päris originaalkondet hankida. Ma mõtlen juhul kui see asenduskonde kuidagi kõlavärvi muudab.
          0.068uF sobib ? https://www.osta.ee/0-068mkf-x-350v-29314040.html
          Kolakoguja

Comment

Aitaks muidugi ka ainult ühest :P. Kiiret sellega õieti nagu veel ei olegi, konde asub sellises kohas, et teda saab asendada ükskõik millal ja selle hetkeni, mil see generaator ja klahv osutuvad viimaseks tummaks selles orelis, on veel palju aega.
            Ma uurin muidugi mikumakult järele, kas tal juhtumisi neid ka ühekaupa olemas peaks olema :P

Comment

Esmalt postitatud holt poolt Vaata postitust
              muusikud teavad muidugi paremini, kas ja kui palju eristab kõrv mingit poolt hertsi 130-st...ja see oli ka lambist pakutud nihe, ei pruugi ju niigi palju mõjuda...vist :P
              Poolt hertsi on tõesti väga raske eristada. Nii et sellisel juhul probleemi ei ole.

Comment

Ei tea, kas päkapikud peaksid juba käima? Oleks küll pagana kahju kui nad nüüd täna ei näinudki, missugust elevandivaeva ma nägin püha ürituse nimel :P Viisin tagasi ja koos otste kinnijootmisega panin paika kaks esimest timmi aetud plokki ning võtsin maha kolm järgmist, täiesti ühesugust, näikse olevat kõik ühe häälestusega. Üksiti noppisin välja kõik lambid peale nende, mis juba kontrollitud ja tagasi viidud.
                Elevanditöö seisneski nende kontrollimises - 99tk järjest, neist 97 on heaks tunnistatud, natuke aega tagasi lõpetasin, nüüd pidavat silmavaade vähehaaval jälle hakkama täie aruga inimese oma meenutama :P
                98. kannatab tasakaalutuse all - tal on teine triood miskipärast kolmandiku võrra suurema vooluga, ca 10mA asemel 15-16mA, kusjuures laseb ennast tegelikult sealjuures tüürida ja puha, lihtsalt suurem vool ja kõik.
                99. on ikka lausa hukas, mõlemal poolel suurenenud võrevool, 1M võretakistiga jooksevad üle 20mA, 0...150K korral püsib vool enam-vähem normis. Hukas, siis hukas, huvitav on sealjuures see, et puuduvad igasugused visuaalsed vaakumi halvenemise tundemärgid.
                Üldse on nüüd siis minu töntsakate, kuid siiski osavate näppude vahelt läbi käinud 137 lampi, spiriti käes olevate plokkide peal on veel 12tk, mis teeb üldarvuks 149, esimesel korral lugesin ilmselt pisut lohakalt.
                Ahjah, stabilisaatorid on ka kontrollitud, korras.

Comment

Sinu järjekindlus on imekspandav holt. Kui neid hukas lampe tõesti nii vähe on, siis püüame puuduvad ikka originaalide vastu vahetada. Olen aru saanud, et neid ikka liigub internetiavarustes. Olen püüdnud ka radiotehnika35-ga traadi osas kaupa teha aga pole senini veel vastust saanud. Aga kannatlikus pidavat voorus olema.

Comment

Võtsin ette järgmised plokid, tükki kolm. 36-st poolist on katki järatud 11. Traat jällegi 0,1mm. Lisaks veel üks rotihamba läbi viga saanud konde ja ajahambast puretud seadetakisti. Kõige väiksemate kaotustega eksemplari pingestamisel selgus, et nende kolme puhul on tegu siis selle suure oktaaviga. Päris ilmselt maitsevad suures oktaavis olevad noodid rottidele paremini kui väikese omad.

Comment

Traadi osas sain sõnumi kätte, niipea kui koju jõuan siis vaatan üle ja teatan.
                      -superradical-

Comment

Vajadusel loovutan püha ürituse nimel rulli(~1kg) 0,1 traati ПЕВ-2.

Click image for larger version

Name:	DSC09615.JPG
Views:	1
Size:	154,5 KB
ID:	867069 Click image for larger version

Name:	DSC09614.JPG
Views:	1
Size:	135,5 KB
ID:	867068
                        Štirlitsit tabab kuul pähe.
                        >Lõhkekuul<, mõtleb Štirlits.

Comment

See traadiabi on asjaks Kus traat asub? Mul just hakkabki asi kitsaks minema selle traadiga. 11 katkisest poolist kolm õnnestus ära lappida ilma juurde kerimata, kaotsi läksid ainult mõned keerud kõige pealt, üks suur oktaav kolmest ongi juba koos ja häälestatud. Ülejäänud 8-st poolist ühe saab veel ilmselt samamoodi ära petta aga ülejäänud nõuavad traati ja mitte vähe, üks lausa täiesti uut mähist, kogutakistusega ca 3,25k, mis sihukese traadi pikkus võiks olla, ei hakka oletamagi, traaditabel ei ole hetkel käepärast.
                          Selgus üksiti, et vaatamata lääbakusele ja muudele vigadele hakkasid ka need kaks esialgu pool- või päris surnuteks tunnistatud lampi tegelikult edukalt genereerima ja ka väljundpinge sai täiesti vabalt teistega võrdseks keerata.
                          Üksiti tuligi siis selle ploki pealt välja esimene kindel rike, mille tõttu pillil juba enne rottide sõjakäiku mõned lüngad sees olid olnud, ühe katoodiga jadas oleva seadetakisti üks jalgadest keeldus otsustavalt koostööst takistusribaga. Ei aidanud isegi korduv üleneetimine, parim, mis saavutada õnnestus, oli 50-60k kunagise, esialgse 10k asemel, tuli välja vahetada, kuigi lootsin alguses ikka originaali ellu äratada. Kondesid loodan homme saada, leppisime mikumakuga Kurtna/Tagadi vanavaralaadal kokkusaamise kokku.

Comment

Traat asub pealinnas, aga Kurtna laat oli ka plaanis kusagil kella 13 ja 16 vahel.
                            Operatiivsemaks suhtluseks on kõnetraat 514 8431.
                            Štirlitsit tabab kuul pähe.
                            >Lõhkekuul<, mõtleb Štirlits.

Comment

respekt mehed. Te olete ikka tõelised fanaatikud. Räägime traadi hinnast ka.

Comment

Anaxagoros, jutt oli ju traadi loovutamisest püha ürituse nimel. Mina sain küll nii aru, et tegu on justnimelt andmise, mitte müümisega...ma loodan, et ma ei saanud valesti aru :P. Mikumaku tegi ka kondekate näol tasuta annetuse, ütles, et raha ei taha, toetab projekti. Telefoninumber jäi paraku hiljaks, ma lahkusin kodust ja interneti juurest hommikul kell 8 ja laadalt päeval kell 12, nii et ei olnud lootustki. Eks vaatame, kas saab nädala sees kuidagi asja aetud, mul käib kolleeg edasi-tagasi kahe linna...khmm...või siis Linna ja Rakvere vahet :P

Comment

Working...
                                X