Teade

Collapse
No announcement yet.

Väljundtrafota lampvõimendid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Väljundtrafota lampvõimendid

OTL-Verstaerker mit 8 x 6AS7G von Robert Kunz
    Pärast seda skeemi pole ma ehk enam esimene kes selle võimu valmis saab.
    Ei oska Saksakeelt kahjuks ehk keegi teab, et palju on sellel väljund võimsust ja palju moonutab.
    Aga mis teha paistab ju nii reaalne.
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Esmalt postitatud RaunoK poolt
      Ei oska Saksakeelt kahjuks ehk keegi teab, et palju on sellel väljund võimsust ja palju moonutab.
      Kui vaadata neid pilte hoolikalt, siis tundub, et see on tehase töö ja ilmselt ka seeriatootmises olnud, aga vist väga ammu.

Ma ei taha sind kurvastada kuid vaevalt sa seda valmis saad? Kohe kindlasti mitte! Seda just oma piiratud "rahakoti võimsuse" juures. Kindlasti ei ole sa esimene. Minul on see juba 35 aastat tagasi läbitehtud etapp ja seda siis, kui lampe oli võimalik võtta firma kapist ja niipalju kui vaja oli ja keegi ei küsinud mida ma nendega teen! Kindlasti on neid blondiine veel enamgi., kes on sedasorti võimendit teinud. Kui tänapäeval peaksid ostma stereo variandi puhul 16tk. lõpplampe siis nii rikas sa kohe kindlasti pole. See võimendi on 8 oomise koormuse puhul 60W ja klirriga 0,8%. Kindlasti peavad olema need lambid valitud paaridesse ja sellevõrra peab neid isegi rohkem olema. Need on ainuüksi lõpplambid! Lisaks veel eelastme lambid 8 tk. Tagasihoidlik arvamus, et ainult lambid lähevad maksma 5000- 6000 EEK. Lisaks veel muud skeemielemendid ja üks korralik toitetrafo.
      Aga mis teha paistab ju nii reaalne. Seal on jahutuseks kaks ventilaatorit, kuid üks on veel vaja ja seda voolumõõtja jahutuseks. Loomulikult reaalne ! Eriti nendele, kellel pole asjast ettekujutust.

Mul pole tühja -tähjaga viitsimist tegeleda ja hakata hindasid kataloogidest otsima, aga arvan, et 10000.- EEK- ga neid juppe veel kätte ei saa! Ja sinust veel käesoleval hetkel selle tegijat ei ole, seda just oma teadmiste poolest. Poiss tule maapeale tagasi ja ära unista! Siin foorumis on väga head nõuanded, kuidas ja millest teha päris rahuldav võimendi suhteliselt odava raha eest ja kättesaadavate juppide peal. Kurvastuseks peab nentima, et sa ei oska lugeda ja loogiliselt mõelda ja lugemine on eesti keeles ja selles foorumis! Kurb, aga mis parata.

Aga oleks ikka igavesti vahva pilt kui selline äge võim toanurgas hiilgab!!!

Lõpetuseks:

Samade või veel paremate parameetritega võimendi on võimalik teha stereo variandis PP lõpuga, trafo sidestuses koos eelvõimuga 8 lambiga. Ilma eelvõimuta 6 lambiga.Üks Eestis olev Maranz 2x15W ilma eelvõimuta 123000.-EEK. Hea võimendi Euroopa turul makasb 15000- 17000.- EEK.(kasutatud võimendi) Proboi meie turul 2500- 3000.- EEK. ja omatehtud hea võim meie turul 8000- 10000.-EEK Komplek häid trafosid meie turul ca. 3000.-EEK. Eestis valmistatud tehase toode. Hinnad on võrdluseks.
      Vot nii, RaunoK uuri elu!
      viimati muutis kasutaja humax; 13 m 2007, 16:59.

Comment

Juba kondekate alla võid arvestada 1000 krooni kanali kohta. Väga palju montaazhi. Mida sa 60W toas teed ? Mul seisab üks 2*60W lambikärakas graazis ja ausaltöeldes tuppa ma seda küll endale mängima ei taha.

Hangi kuskilt kaks TB3-1-6 väljundtrafot, üks TC-180, neli 6p14p lampi ja kaks 6n2p lampi. Saad täitsa hea stereo võimendi, mis ei vaja erilist seadistamist ja ma usun, et sa oled sellega kindlalt rahul!

Comment

TO ats
          Mul seisab üks 2*60W lambikärakas graazis ja ausaltöeldes tuppa ma seda küll endale mängima ei taha. (nuppu võib ju vähem keerata)

Tahad või ei, see on iseasi. Küsimus ei ole Wattides.Võimendid mis on tehtud on mul olnud kõik 40-50W piirimail. Sellisel võimsusel on mitmeid eeliseid ja seda just eelkõige moonutuste osas, aga seda võimsust pole kunagi kasutanud. Kasutan ma sellest võimsusest toa tingimustes 2-15% max. Kunagi pole läinud võimsuse vajadus üle 15W, sest siis juba ise ei kannata seda välja. Suuresti määrab asja ära valjukate tundlikus, millise helirõhuga nad on. .
          See kindlasti ei ole mingi kriitiline kriteerium, et võimendi peab nii võimas olema. Kindlasti ei pea. Suur osa selles rollis on kõlaritel. Minu kõlarid on max 200W kanal RMS 130W siinus signaali juures tundlikus 90db (1W.1m) ja 2W võimsuse juures teevad väga head häält. Tavakasutuses see võimsus ongi selline.
          Mina ei saa aru, miks aetakse taga ja tahetakse suurt (mõtlen üle 50W) võimsust ja mida sellega tehakse, kui jutt on tubasest kasutusest??? Momendil projekteerimisel olev võim tuleb max 20W kanal ja mõlgutan mõtteid 10W võimu üle ja kindlasti annab ka nendega mööblit lõhkuda ja aknaid kliristada ja seda väikeste moonutustega ja riba 20-25000 Hz juures. Imet tehakse juba 0,8W võimsusega! Loomulikult suurtes ruumides või õues sellistest võimsustest ei piisa.
          viimati muutis kasutaja humax; 13 m 2007, 15:26.

Comment

On kõige muuga kuidas on aga skeem on huvitav. Sisuliselt ainus võimalus kuidas lampidel korralikku trafota võimu teha. Oleks mul huvi, teeks just sellise skeemiga. Lõpulampe läheb muidugi peoga vaja.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
              On kõige muuga kuidas on aga skeem on huvitav. Sisuliselt ainus võimalus kuidas lampidel korralikku trafota võimu teha. Oleks mul huvi, teeks just sellise skeemiga. Lõpulampe läheb muidugi peoga vaja.
              Kindlasti on ka üks eelis asjal juures ja see on riba! 10-150000 ja seda 0db. Ainult, et selle kogu maksumus paneb maigutama.

Hea, et Sul huvi pole, muidu peaksid miljonäri tütrega magama hakkama, pole ainult päris kindel. et see mõjub!
              viimati muutis kasutaja humax; 13 m 2007, 16:43.

Comment

Huvi pärast võiks ju 6P44S lampidega proovida toite trafo kah olemas ja möned tahmased toitelüüdid telekate seest aga noh eks näis.
                Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Huvi pärast võiks ju 6P44S lampidega proovida toite trafo kah olemas ja möned tahmased toitelüüdid telekate seest aga noh eks näis.
                  Vaata 6P44S ei kõlba. Selliseid lampe on vähe mis sellises lülituses töötavad ja vene lampidest on ainult paar nomenklatuuri mis selleks on võimelised . Seal on ju ka kirjas ja see on 6H13S. Veel on 6S19S kuid nendega ei saa suurt võimsust.On ju meil sellest juttu olnud, et iga lamp ei kõlba igaks asjaks. Millal ometi sa hakkad millestki aru saama? Proovi, proovi peasi, et ennast ära ei tapa ja muid lollusi tegema ei hakka!
                  viimati muutis kasutaja humax; 13 m 2007, 20:20.

Comment

Tegelikult ei kõlba ka see 6AS7G, selle väljundtakistus on umbes 100 oomi, mis teeb võimu väljundtakistuseks 100/2=50 oomi, tohutult suur number, mingit korralikku bassi sellest võimust ei saa. 6S33S kasutades saaks kuni kaks korda väiksema väljundtakistuse.
                    Kui aga vahetada võre ja anood oma vahel (ei aja muide segast hetkel) nii nagu siin: http://members.aol.com/sbench102/inv6as7.html saaks veel paar korda väljundtakistust alla.
                    viimati muutis kasutaja moi; 13 m 2007, 20:39.

Comment

See 60W kärakas on teada-tuntud konstertvõim PS600. Vast see seletab, miks ma ei taha teda tuba kütma panna. Võimsuse taha küsimus ei jäägi, pigem effektiivsuse.

Comment

Väljundtrafota värgi võib jah lihtsalt maha matta ja nurka visata.Esiteks läheb sul vaja kõrgeoomilisi valjukaid.Teiseks on selle asja kasutegur tublisti väiksem kui väljundtrafoga omal.Kunagi kui noorem olin,siis mõtlesin ka et oh kui vägev ei peagi väljundtrafoga nikerdama.See oli kui vastus kõigile mu probleemidele.Aga kui ma hakkasin sellest spravotšnik radiolubitelja(1963) lugema kõiki miinuseid selle värgi kohta siis viskasin selle idee nurka.Aga kui kellelgi huvi sihukese healekõwendaja vastu on siis andku minna.Võimalik et ka selline lahendus mingil määral wunkab.

Comment

See on paraleel-vastastakt-lülitus(toite suhtes).Endal on plaanis (seda küll kauges tulevikus) kasutada samuti 6H13C lampe samasuguses lülituses kuid ikka väljundtrafoga.Lambi sisetakistus pidi 4x vähenema selle lülituse puhul.Väljundtrafot kohe lihtsam kruvida
                          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                          Projektide pildid
                          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Mul on kuri küsimus. Mida krt teeb ventilaator võimendis ? Kuidas see mõjutab heli dünaamikat ? IMHO kui vent, siis SUUR vent ja totaalselt madalate pööretega. Vastasel juhul võib SNRi vastavalt vendi mürale rahulikult ümber arvutada.

Comment

sellisel võimendil on need ventilaatorid väga olulised-nad aitavad kaasa sooja õhu liikumisele ja tuba muutub kiiresti ühtlaselt soojaks.
                              tavaliselt jagatakse võimendid A ja B ja jne klassi,see aga kuulub kindlalt konvektorvõimendite klassi ja ilma ventilaatoriteta ei tule siin midagi välja.

Comment

See võimendi käib kuulamistoast eemaleNt. rõdule.Muidu tal lambid kestas sees; seepärast ka sundventilatsioon...
                                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                                Projektide pildid
                                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Working...
                                X