Teade

Collapse

ELFA veebipoe info

Kui kellelgi on küsimusi, märkusi või ettepanekuid ELFA DISTRELEC veebipoe keskkonna või sealsete kaupade kohta, siis palun esitada need aadressil:

Klienditeenindus
E-R: 09:00-18:00
Tel.: 660 5327
Faks: 660 5326
E-post: eesti@elfa.se
See more
See less

Rämps teemad

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Rämps teemad

Mis te minu pärast muretsete ? See on IMHO igaühe isiklik tragöödia, kui elektroonikaharrastus võrdub rämpsuhunnikus kahlamisega ja iga kulutuse korral tuleb teha karjatus "nii kallis" ja kogu mõte on selles et "kui saaks ja oleks siis teeks ja tuleks nii et kohe oleks tehtud".
    Minu eesmärk on anda soovitusi ja nõuandeid, lausidiootsustele reageerin adekvaatselt. Ja mul on piisavalt ego, et teada - minu nõuanded on paremad, kui suvalise koduputitaja - hobisti omad. Ning kui keegi minuga VAIELDA tahab, siis ok - kuid palun kasutada argumentidena tehnikateadmisi, mitte esoteerilist demagoogilist pläma.

Te krt lugege, mis siin foorumis viimasel ajal toimub, hullem kui koolilaste jutukas.

Comment

Mina tahan!, nihukeste ülbete "äriinimestega" olen ma nõus meelsamini tegelikult kohtus vaidlema- Ma lugesin eile ühte vana teemat ja leidsin hr. postituse " Mis mu jutu point on: kui tahate midagi ehitada siis hakake pihta, foorumis kõvatamine ja unistamine teile võimendeid ei too" -oli härra sulest ühes võimenditeemas-ma ei viitsi isegi praegu otsida, et on siin mõni härrase tehtud näit. koduaudioseade teistele foorumlastele fotodena nähagi? Niisama ei ole ka mõtet kõvatada, et "ma olen ja ma teen"-mida Sa siis teed??? Samas teemas oli veel "vanakooli trükkplaadid"-härra pidas silmas söövitatud trükkplaate-kuidas siis neid Sinu arvates peab tegema, freesima või? Huvitav, et ma ei ole kohanud üheski tööstuslikus seadmes freesitud plaati, järelikult oled laisk .

Ja kallist rääkides-kallis on siis kui käed on ümber kaela , siis on.
      Hinnaline, pigem "röövellikult üle hinnatud" on õige lähenemine, ei kahtlegi, et eestis nii on aga mitte enam kauaks , nali tuleb peale kui vaadata praegu petiseid kes ka mind 10 aastat tagasi tüssasid-vaikselt libiseb petuhhidel kõik käest, mul näit. on viimastel kuudel majanduslik seis paranenud võrreldes eelmise aastaga kõvasti-see on tasu selle eest, et ei kukkunud "kõvatama" paar aastat tagasi ega võtnud omale ühtki laenu selga .
      "röövellikult üle hinnatud" siis, minu jutu point: FIE eesti vabariik-s ongi kõik röövellike hindadega, maailmas ei ole tegelikult elektroonikakomponentide hinnad üldse kallid, pigem on vene tänapäevane kohatine rämps (samas on ka head kraami, mida raske paraku saada!) võrreldes lääne kvaliteetsema kaubaga üle hinnatud. Veel on hea see, et paljud tootjad annavad hobitegijatele ka suisa tasuta näidiseid, mõned korrad olen ise ON-semilt saanud ja nüüd juba ka ostnud-ja hind niisugune mida ma olen nõus välja käima-MJ15 seeria võimsustransi eest on minu arvates 25-40 eeku suht mõistlik hind (väiksema puhul ostan nagunii rohkem!)-tellisin ligi 200 tk, mis ka käes juba, need hinnad mis eestis röövlid tahavad saada on ÜLE MÕISTUSE, kõik ei teeni mingi 30+k kuus, et vabalt neid kulutusi lubada, ega ise ka ei lubaks eesti hindade juures. Ja näit minu ja Sinu, hr. KaruTEC vahe on see, et mina mõtlen ka teiste peale, Sina aga "kõvatad" enda huvides-nii isekate ja vastikute inimestega on äri ajamine tegelikult kahtlane, välismaal niisuguseid kampa ei võeta ja need on seepärast suht kibestunud.

A teema lõpetuseks-nagu kunagi mainisid, et ajad mesaga ja trööpad HugoBossi.
      Ma nüüd ka pean liikuma, mul muidu BMW, 7-kas ja Armani on lemmik rõivamark-mainin selle ikka ära kuigi see tegelikult asjasse ei puutu aga kuna Sa kord arvasid, et on omalt poolt mõistlik oma eelistusi teiste ees "kõvatada" siis kõvatan seekord ka ise-

Hiljem jätkame ilmselt...
      -superradical-

Comment

trallalalaaaa.. ja samas vaimus edasi. Mis selle mentaalse purske mõte oli ?

Ma räägin, mina saan oma elektroonikaga hästi hakkama ja ma annan hea meelega teistele nõu. Aga mulle käib närvi, kui igas teemas mingi offtopic möla pihta hakkab ja mulle käib pinda kui mõni tegelane üritab vaielda, ise teemat tundmata.

Mida ma teinud olen ? Ühtteist ikka, mõned kõlarid, mõned võimendid, mõned trükkplaadid, mõne miljoni eest tellimuselektroonikat, mõned mootorid mõned generaatorid, mõned testseadmed ja näpuotsaga jõuelektroonikat paarikümnele trammile.
        Ühesõnaga sittagi pole teinud siinse foorumi kontekstis, kõvatan oma lõbuks. Õige mees lammutab vanu telekaid ja kiidab sovjetiaegset elektroonikarämpsu.

Comment

No näed, jälle suhtumine :"sovjetiaegset elektroonikarämpsu" AGA, Sul on ju võimalus võtta kätte ja teha paremat ja nii, et ka muu rahvas võiks kiita, et võttis kätte ja tegi!, mulle jääb arusaamatuks miks niisama plähvid, tee ära ja kõik on vait.

Ilmselt mitte päris sinu sulest aga "ah, neid juppe pole mõtet kasutada, heida prügikasti ja osta OPA627, AD797 " -siis a la mingi niisuguse teema kohta kui keegi, mäletamist mööda oli 12-13 aastane algaja, oli leidnud sahtlinurgast mingi peotäie vanu (tõesti kehvasid!) vene transse ja mingid opakad KR???UD??? Ja tahtis mingit võimukööbatsit kokku panna. Mis oli siis Sinu "purske" põhjus/põhjendus, seda ei selgunudki, ilma abiküsija tausta ja võimalusi teadmata oli see minu arvates ka täiesti demagoogiline lähenemine- kas Sa niisuguse suhtumisega abistad abivajajat/küsijat? Ausalt, mina omaltpoolt luban, et hakkan Su poste lugema ja kas ma leian sealt midagi tõesti sisukat, midagi vähesel määral on olnud, kuid see on uppunud siiski laimu alla-mis tingib niisuguse suhtumise???

Ma pakuks välja siinsetest kasutajatest näit.: Felch, Jyrka, Rom, andreie, humax, GU50, cheopps jne... (kindlasti kiiruga märkimata veel tublisid ja abivalmeid foorumlasi, kes siin ka tõesti abivajajaid aitavad, mõned vähesel määral kalduvad ka äärmusse, et abivajaja ka ise ennast aitaks niipalju kui võimalik, kuid ei saa mainida, et see oleks vale suhtumine-tõesti, a la "Y-101 ühes kanalis urin-aidake", neist teemadest on tõesti juba villand, otsinguga leiaks ilmselt tuhandeid poste).

Sind paraku ma sinna ei lisaks-niipalju kui ma juba siin foorumis olen olnud siis olen alalõpmata näinud halba suhtumist, mis konkreetsete abipalvete ja muu info suhtes on täielik nonsens- ei kahtle kogemustes kuid asi saab alguse suhtumisest, kõik oleks ju Sinu õigustes kuid siin ei ole ainult äriliste eesmärkidega toimetavad kasutajad, loe DIY foorumeid-seal antakse tõesti igasugu kohati napakatele küsimustele vastuseid, kui väga hunnikus teema siis vihjatakse, et teema algataja/postitaja teeb midagi valesti kuid sõnnikut keegi ei pillu-ei ole veel ise kohanud seal seda ja muide seal on ka väga tuntud tegelasi kes ka- ärilistel eesmärkidel/konstruktorid, lahkelt abiküsijaile nõu annavad! Suhtumist tuleks muuta-on asju mida pole võimalik muuta kuid suhtumine on kindlasti mida saab muuta-see on lihtne valem.

Enda seisukohast meenub, et kunagi võis olla 2004 aasta sügis/2005 algupoole oli just Sinuga jutt ferriitsüdamikest-pritsisid, et Sul neid lavatäied, kui sooviavaldusega pöördusin siis ei olnud enam juttugi, algul laimasid küll, et need sitad ja ei tea veel mida, et on saada muud ja mida veel-sel ajal ei osanud ise otsida analoogseid sobida võivaid ja oli kogemusi vene omadega-oleks need ka kõlvanud, ja ka siis hindu uurides sel ajal olid vahed ikka väga suured, kordades, kuna puudusid sel ajal suured materjaalsed võimalused, oli soov leida ikka võimalikult soodne lahendus-polnud mõtet ju soetada poole kuupalga eest (sel ajal/vast natuke irooniline, okey, 2 päevapalga eest üht etd südamikku näiteks? ) kui oli pool ise aretatud skeem ja puudus kindlus 100% töövõime osas, või on see vale ?

Samalaadne teema oli ka mingite osside (vene omad jälle, mida Sul lademeis olevat olnud?) asjaga.

Millele ma vihjan? Ma üle kõige põlgan niisuguseid vendasid, kes ?kaagutavad?, mida neil kõik on ja täiesti üleliigne, prügimäekaup, ja kui keegi hädaline küsib siis on "kõvataja" kõvatusobjektid kadunud nagu nõiutuna .

Mina olen oma väljaütlemisi niipalju tõestanud kui võimalik, kui pole viitsitud lugeda(puudub sootuks oskus?), siis see ei ole enam minu mure kuid ma ei saa aru põhjusetust ja põhjendamatust "sõnademulinast"

A oma küsimusele- "vanakooli trükkplaadid, põlveotsas söövitataud", sellele ma ei saanud ikka vastust-kuidas neid siis tänapäeval tehakse (just võtsin ühe 2008/10 toodetud DVD mängija lahti, oli ka söövitatud pcb, ei näinud seal freesitut! Siin foorumis on minu arusaamist mööda väga palju vendasid kes ei saa isegi pcb söövitamisega hakkama ja kohati on abistava info andmine ka juba liiga kaugele läinud aga tatti mina pole veel pritsinud-tekib mõte seda teha siis mõtlen, et kõigil ei ole uhket tööstuslikku 0.0000.....mm täpsust freesi millega pcb-sid freesida ja siis ma juba rahunengi.

No ilmselt võib lõpuni jäädagi purelema kuid sellel ei ole mõtet lihtsalt aga...ega ma ka kitsi pole!
          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
            trallalalaaaa.. ja samas vaimus edasi. Mis selle mentaalse purske mõte oli ?

Ma räägin, mina saan oma elektroonikaga hästi hakkama ja ma annan hea meelega teistele nõu. Aga mulle käib närvi, kui igas teemas mingi offtopic möla pihta hakkab ja mulle käib pinda kui mõni tegelane üritab vaielda, ise teemat tundmata.

Mida ma teinud olen ? Ühtteist ikka, mõned kõlarid, mõned võimendid, mõned trükkplaadid, mõne miljoni eest tellimuselektroonikat, mõned mootorid mõned generaatorid, mõned testseadmed ja näpuotsaga jõuelektroonikat paarikümnele trammile.
            Ühesõnaga sittagi pole teinud siinse foorumi kontekstis, kõvatan oma lõbuks. Õige mees lammutab vanu telekaid ja kiidab sovjetiaegset elektroonikarämpsu.

Ja sa said selle kõigega üksi hakkama!!!!! KÕVA!

Comment

Rämps teemast ongi saanud rämps. Kena!

Olen segaduses: kuidas öelda, et pigem olla tänulik kriitilise info eest kui et piinelda perspektiivitute "lahenduste" otsas?
              hmm....

Ütlen, et pigem olla tänulik kriitilise info eest kui et piinelda perspektiivitute "lahenduste" otsas!!!

Ma tean, et Karu teab, mis on tootmine, mis on asjade tegemine kõrgemal pilotaažil ja suht siga oleks seda mitte väljaöelda/-näidata!
              Hapude transsidega saab kokku panna huinamuina vabalt. Kuid kui vähegi huvi asja vastu on, siis miks mitte kohe valida töövahenditeks kvaliteet, kvaliteet ja kvaliteet??
              On kallis, kuid sitast saia tegemiseks on vaja mõlemat; targem oleks kohe saia osta

Ja mis on saanud ütlusest "Kui ei tea, ära räägi!"? Praegu tundub, et kes ei tea, räägib; ja kes teab, olgu vait. MILLEKS?
              Tõde on valus; kuid ega sellest midagi paremaks ei lähe, kui reaalsusega tutvust ei tee.

Plaadikese saab tehtud nii graveerides kahvliga, söövitades millega-iganes kui ka krediitkaardile surkides, kuid 21. sajand ja jätkusuutlikus on võtmesõnad! Kõik jaburused on foorumis ja guuglis läbileierdatud: kes vastust ikka veel ei leia, võiks tõesti plaadid tellida. Freesimine on kiire ja mugav, ei saa vaielda. Ja kui omal pinki pole, siis võib silmad peast välja nutta VÕI otsustada projekti kasuks, mille korral plaadi tellida saaks.
              Mina isegi söövitan, kuid ajugümnastika on paras nuhtlus ja omale kohase süsteemi juurutamine on olnud oioioi kui tülikas.
              Rohkem ajutegevust, vähem "ääääääääääääääää, maisaaaaaaaaru"-suhtumist

Tolereerige juttu, millel on alus. Isegi, kui see uskumatu tundub ja haiget teeb. Odavat sisutut saasta võib Delfis leierdada: jätame foorumi eluterve ajutegevuse tallermaaks.
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

Peremehe puudel pistis pea kuudist välja!Tolereerigem seda.Kõigil ei lähe elukutse ja hobi kokku.Kodus kohmitsejale ei tasu kõrgtehnoloogia soetamine ennast ära.Ja alustada tuleb alati A-st.

Comment

Kui iga mõttevälgatuse ja aretuse jaoks minna kohe poodi ja osta ainult kvaliteeti,kvaliteeti ja kvaliteeti,siis kaob suurel hulgal projektidest üldse mõte kuna lihtsalt asja hind kerkib nii kõrgeks,et poest valmistoode tuleb odavam.Muidugi kõike ei saa vanast prügist,midagi tuleb ka osta.Ise proovin küll võimalikult vähese raharessursiga läbi ajada,see on siiski hobi ja elada on ka vaja.
                  otsija

Comment

Esmalt postitatud ahtoo poolt
                    Peremehe puudel pistis pea kuudist välja!Tolereerigem seda.Kõigil ei lähe elukutse ja hobi kokku.Kodus kohmitsejale ei tasu kõrgtehnoloogia soetamine ennast ära.Ja alustada tuleb alati A-st.
                    Seda jama on raske kommenteerida.

Ma pole poole sõnagagi maininud kõrgtehnoloogia soetamist, vaid kainet teguviisi. Alustama peab A-st, aga mõelda võiks juba enne. Tahad BBQ'ga tegeleda, hakkad hambaorke pakust välja treima?

Ja puudlijutu peale... Delfi, ma ütlesin!
                    Erilahendused.
                    PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                      Kui iga mõttevälgatuse ja aretuse jaoks minna kohe poodi ja osta ainult kvaliteeti,kvaliteeti ja kvaliteeti,siis kaob suurel hulgal projektidest üldse mõte kuna lihtsalt asja hind kerkib nii kõrgeks,et poest valmistoode tuleb odavam.Muidugi kõike ei saa vanast prügist,midagi tuleb ka osta.Ise proovin küll võimalikult vähese raharessursiga läbi ajada,see on siiski hobi ja elada on ka vaja.
                      Aga mis mõte on projektil, milles puudub, puudub, puudub kvaliteet? Mida sa õpid üle mõistuse surisevast võimendist? Kuumenevast toitekast ja läbipõlevatest LEDidest? Seda, et järgmine kord alustad kohe normaalse suhtumisega millegi tegemisse.
                      See on fakt, et laiatarbe kauba eest käid ise tehes rohkem välja: masstootmist ei löö isegi teen_odava_ja_"kvaliteetse"-ideega.

Aga nagunii ei usu...
                      Erilahendused.
                      PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt
                        Mida sa õpid üle mõistuse surisevast võimendist?
                        Lähed ELFA foorumi ja loed, et siis tuleb võtta toide üle 2kW trafo. Ja kõik saab korda.
                        Kuumenevast toitekast
                        Oled proovinud siis kasutada jahutuseks õlivanni?
                        ja läbipõlevatest LEDidest?
                        Siis tuleb teha tutvst ühe Ohmu nimelise mehega.
                        masstootmist ei löö isegi teen_odava_ja_"kvaliteetse"-ideega....
                        Kui ikka protsessori montaaž on tehtud pinnale 12x5 mm ja sinul on korpus D 10 mm ja L 50 mm
                        siis on ikka tegu täieliku raiskamisega. Mis kvaliteedist siin saab juttu olla?
                        Aga Sa nagunii ei usu...
                        Oled Sa kunagi midagi teinud ainult selle pärast et proovida kas nii ka saab?

Comment

Olen saanud nn vanast prahist väga kenasti toimivaid lahendusi(vähemalt mina olen rahul olnud ning minule on sellest täitsa piisanud). Kui sa mingi audiofiil oled ning iga väiksemgi enam vähem kõrv vastu kõlarit kahin sind häirib ja sellest lahtisaamiseks endale mingi täppistakke/kondesid ning 10x kirvemaid transse osta tahad,siis lase käia.Ma käin koolis hetkel ja raha ei ole loopida,seega ennem nikerdan võibolla mitte nii kvaliteetse asjanduse omale,kui üldse mitte midagi ei tee,kuna vaba raha ei ole kvaliteedi soetamiseks.Ja kui midagi lähebki nihu,ega seegi päris mööda külge maha jookse.
                          otsija

Comment

Esmalt postitatud ahtoo poolt
                            Kuule tolgus, kui sul on soov inimesi isiklikult solvata, siis tee seda näost näkku.
                            Mina katsun ikka viisakaks jääda. Ütlen sulle ilusti: maul halten, pärdik. Oli piisavalt viisakas ?

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                              Kuule tolgus, kui sul on soov inimesi isiklikult solvata, siis tee seda näost näkku.
                              Mina katsun ikka viisakaks jääda. Ütlen sulle ilusti: maul halten, pärdik. Oli piisavalt viisakas ?
                              Kas ei oleks aeg kaabakad foorumist kõrvaldada?

Comment

Oleks.

Comment

Working...
                                X