Teade

Collapse

ELFA veebipoe info

Kui kellelgi on küsimusi, märkusi või ettepanekuid ELFA DISTRELEC veebipoe keskkonna või sealsete kaupade kohta, siis palun esitada need aadressil:

Klienditeenindus
E-R: 09:00-18:00
Tel.: 660 5327
Faks: 660 5326
E-post: eesti@elfa.se
See more
See less

foorumlaste maine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: foorumlaste maine

Esmalt postitatud tanker poolt Vaata postitust
    Antud sakis kuvataksegi kõiki mainega seotud kommentaare.
    ´

Antud "sakk" peaks siiski olema seotud teostatud tehingutega, mitte aga kusagil teemas lihtsalt lampi arvamuse avaldamise puhul, põhimõttel "s..un kaasliikmele näkku". Ma enne ei ole märganud seda "Maine" kastikest profiilil, nüüd esmakordselt märkasin seda ja üllatus-üllatus: oma kogemuse/nägemuse avaldamise puhul mõni tatilõug leidnud põhjuse ilastada, mis seal ikka - tuleb vastu ilastada .
    Seega, võiks ringi vaadata maine seadmise põhimõtted ja ila mis ei kuulu absoluutselt tehingute juurde, ära kustutada.
    -superradical-

Comment

Kuidas ma saan " Maine " alla postitust teha ? Mina ei saa.

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
        Kuidas ma saan " Maine " alla postitust teha ? Mina ei saa.

Saad "maine" alla postitusi teha ainult ärifoorumites, vaata, seal foorumiosades on postituste juures allservas märgid (umbes profiilipildi all, üks on * kujuga ja seal kõrval on teine märk, kui kursoriga sinna peale lähed siis ilmub kiri: "maine" seejärel saad valida: "lisa mainele" ja seejärel: "kiida heaks" või pane pahaks, OK, päris nii ei olnud aga panin häälduspärasemalt kirja , sealt siis valid - kui oled petta saanud, paned pahaks, kui OK tehing, kiidad heaks ja saad põhjenduse ka kirjutada.
        -superradical-

Comment

Saad "maine" alla postitusi teha ainult ärifoorumites, vaata, seal foorumiosades on postituste juures allservas märgid (umbes profiilipildi all, üks on * kujuga ja seal kõrval on teine märk, kui kursoriga sinna peale lähed siis ilmub kiri: "maine" seejärel saad valida: "lisa mainele" ja seejärel: "kiida heaks" või pane pahaks
          Sain asjast aru.

Aga kui ma pole kasutajaga ärifoorumis äri teinud kuigi äri on kasutajaga tehtud. Kas ma peaksin kasutaja " Avalikud sõnumid " alla kommentaari jätma. Või saab ka kuidagi teisiti kasutaja mainet mõjutada ?

Comment

Sain asjast aru.

Aga kui ma pole kasutajaga ärifoorumis äri teinud kuigi äri on kasutajaga tehtud. Kas ma peaksin kasutaja " Avalikud sõnumid " alla kommentaari jätma. Või saab ka kuidagi teisiti kasutaja mainet mõjutada ?
            Proovimiseks võivad kõik huvilised lisada mainet ärifoorumi või tehnikafoorumi testimise teemades. Tulemustest annan teada.
            Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Kas teistel on ka Facebook bänner lehekülje peal. Või see on minu arvuti viga ?

Comment

facebook on ka minu konto ära ristinud

Kuid mainesüsteem sellisel kujul ei anna üldse õiget ülevaadet. Pigem on tegu "soovitusliku jälitustegevusega", kus tuleb lugeda antud kasutaja puhul postitusi ja müügifoorumi tegevust(mille alla kuuluvad ka probleemid). Uute kasutajate vastu on alati de facto skeptilisus. Kuidas siis üldse "rändlindude" usaldusega on? Polegi seda. Ja see suhtumine on siginemas ka mujale...

Mainesüsteemi võiks teha nii: värvilised kastid on nagu on, kuid järgmise astmele liikumiseks on nn "progressiriba" 3 või 4 asendiga. Uutele ja noortele kasutajatele tuleb keelata "negatiivse" tulemi andmise võimalus, välistab vihahoos maine rikkumise. Maagiline arv 200 postitust ning ongi negatiivse võimaluse andmine lubatud. Kuid maine andmise UI pool peab olema selge ning lihtne. Nt kasutaja "mainemeeter" ja seal all 2 või 3 valikut: mainet positiivseks, mainet negatiivseks. Eraldi on nn "kaebused" kus liigutatakse kohe "ebausaldusväärsete kasutajate " foorumisse, kui antud kasutaja kohta on kaebusi olemas. Viimane võib olla, võib ka mitte.

Mis üldsus arvab antud mõttest?
                Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                  Uute kasutajate vastu on alati de facto skeptilisus. Kuidas siis üldse "rändlindude" usaldusega on?
                  Kõige rohkem probleeme tulebki uute kasutajate poolt. Näiteid teate ise. Abi oleks tõesti ainult sellest, kui uued kasutajad on alguses eelmodereeritavate grupis. Modedel tegemist rohkem, aga müra ja prahti tekib vähem.

Maagiline arv 200 postitust ning ongi negatiivse võimaluse andmine lubatud.
                  Kui kaua võtab 200 posti toksimine aega mõnel e-kõhulahtisust põdeval "maailmavallutajal", kes puhtalt hasardi pärast proovib, et mitme tunniga selle piiri ületab? Postitaja maine ja usaldusväärsus sõltuvad rohkem postituste sisust. Foorumi liikmete hulgas on ka selliseid, kes on vähe postitanud, kuid kelle maine ja usaldusväärsus on parem, kui mõnel 500 postiga "superküsijal"...
                  Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Esmalt postitatud vasaraonu poolt Vaata postitust
                    Kui kaua võtab 200 posti toksimine aega mõnel e-kõhulahtisust põdeval "maailmavallutajal", kes puhtalt hasardi pärast proovib, et mitme tunniga selle piiri ületab? Postitaja maine ja usaldusväärsus sõltuvad rohkem postituste sisust. Foorumi liikmete hulgas on ka selliseid, kes on vähe postitanud, kuid kelle maine ja usaldusväärsus on parem, kui mõnel 500 postiga "superküsijal"...
                    nu, siis olgu modedel õigus negatiivse maine lisamise võimaldamisel. Oma mõtte andsin ja põhjendatud vastuse sain...
                    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kas teistel on ka Facebook bänner lehekülje peal. Või see on minu arvuti viga ?
                      [ATTACH=CONFIG]3155[/ATTACH]
                      Jah, foorumisse on lisandunud funktsionaalsus, mis võimaldab oma foorumi konto siduda Facebooki kontoga (Fconnect nupp ülaservas). Seda tehes on võimalik näiteks teema või postituse lisamisel sellest teada anda ka oma Facebooki seinal. Selle juhtumiseks tuleb vastavasse kastikesse panna linnuke.
                      Samuti saab 'Meeldib' nupu abiga mingist foorumi teemast teada anda oma seinal.

Comment

Maine süsteem peaks olema nähtav ikkagi nii, et äriliste teemade puhul on eraldatud "a la ilalõugade õrnahingelisusest". Maailmanägemus on inimestel erinev ja seepärast kedagi lolliks sõimata on ainult tõsiselt vaimselt ebaterve inimese isiksuses kinni.
                        Kusjuures see "vihahoos" on õige nägemus asjast, oma mainepunkti vaadates on just täpselt sellega tegemist ja kuna isiklikult seda asjasse sisuliselt mittepuutuvat kustutada ei saa siis vastu läheb täpselt samamoodi. Igati mõistlik ja põhjendatud!

Tegelikult üks pluss oleks maine lisamine ka teemades mis ei ole ärilise sisuga. Mina annaks hea meelega mainele ata-ata neile kes oma teemasid teevad juhuslikesse foorumitesse, sellest on siin olnud juttu ja pahameelt nii, et paha hakkab aga mis - tuleb järgmine lammas ja s..ub oma teema taas valesse kohta kus eelmise samalaadse arutelu on hetk tagasi lõppenud. See näitab ajuvähklust, eile vaatasin ETV-s uudiseid, seal tekitas hämmeldust arvamus "eesti noored on õppimises maailmas esikümnes" - absoluutselt valearvamus, ilmselt koostatud mingisuguste suurte härrade poolt valitud tulemustest, et näidata end maailmakaartil paremana kui tegelikult ollakse. Ääretult nõme on see meie "patriootide" keeleline roe mida siin kohata võib. Kahju on sellest vähesest, emakeelest, mille üle võiks siiski uhkust tunda!
                        -superradical-

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
                          Mainesüsteemi võiks teha nii: värvilised kastid on nagu on, kuid järgmise astmele liikumiseks on nn "progressiriba" 3 või 4 asendiga. Uutele ja noortele kasutajatele tuleb keelata "negatiivse" tulemi andmise võimalus, välistab vihahoos maine rikkumise. Maagiline arv 200 postitust ning ongi negatiivse võimaluse andmine lubatud. Kuid maine andmise UI pool peab olema selge ning lihtne. Nt kasutaja "mainemeeter" ja seal all 2 või 3 valikut: mainet positiivseks, mainet negatiivseks. Eraldi on nn "kaebused" kus liigutatakse kohe "ebausaldusväärsete kasutajate " foorumisse, kui antud kasutaja kohta on kaebusi olemas. Viimane võib olla, võib ka mitte.

Mis üldsus arvab antud mõttest?
                          Hetkel on meil selline süsteem, et ärifoorumites tehtud postitused kasutaja üldist postituste arvu ei tõsta. Seega aktiivselt kauplev, kuid muudest aruteludest mitte osavõttev kasutaja jääks välja pakutud süsteemi korral just ärifoorumites olulises mainesüsteemis pisut kehva olukorda.

Comment

Esmalt postitatud tanker poolt Vaata postitust
                            Hetkel on meil selline süsteem, et ärifoorumites tehtud postitused kasutaja üldist postituste arvu ei tõsta. Seega aktiivselt kauplev, kuid muudest aruteludest mitte osavõttev kasutaja jääks välja pakutud süsteemi korral just ärifoorumites olulises mainesüsteemis pisut kehva olukorda.
                            ma pakkusin välja mõtte mainesüsteemi arusaadavamaks tegemisel. Vähemalt mulle on jäänud mulje, et kehtiva süsteemi puhul on see suurim miinus: ei saada aru maine "skaalast", lisamisest ja maine leidmisest.

Ja kui ärifoorumi postitused ei ole seotus üldhulgaga, miks sellist eristust üldse vaja? Eraldi ärifoorumi postituse statistikat pole ma kohanud. Kuid saan mõttest aru: kui postide arvu täis ei saa, siis ei saa ka maine kallal nokkida...
                            samas mingi piirang peab ikka olema, et maine olemus kannatada ei saa. Samas, kas pidevalt üldfoorumis postitusi tehes seda mainet ikka vaja on? Seal võiks olla "kogemusmeeter". Et õiget teavet andnud inimesele antakse "kogemusväärtust" juurde. Maine jääks ärifoorumisse, kuna kauplemisel on maine rohkem väärt. Kuid sisuliselt oleks tegu ühe sama süsteemiga, lihtsalt nimetused oleks teised...

või ma mõtlen ikka vales suunas? Kui, siis mina annan alla.

Comment

Mul veel parem ettepanek, pange foorumi tehnika osa ültse kinni, muidu segab oma mainega äritsemist.

Comment

Lõppkokkuvõttes ei aita ükski tuluke, kommentaar jms. Kui ikka maailma tahad parandada siis alusta iseendast. Tegelikult ärifoorum jäägu ikka ärile. Kes nii väga tahaks oma asju alla oma hinna müüa, see poleks ikkagi enam äri. Alati kiidetakse oma asja ülekõige. Nagu ütelus " Iga l**s kiidab oma v****."
                                Pole ükski mainesüsteem veel suutnud inimestest ausaid teha, vaevalt siin foorumis see nii perfektselt läbi läheb. Loomulikult peab teistele märku andma "ülelaskijatest", kaubaga/maksmisega viivitamistest jne. See ei käi enam äri juurde.
                                Postituste arvu lugema hakata oleks ka äärmus. Iga uus kasutaja tahab edasi areneda ja oma tehnikat ükskõik mille näol uuendada ja selleks tuleb vanem raha/ruumi puuduse pärast ärifoorumis maha müüa. Müüdava kohta ei tohi muidugi valetada. Kiita tohib aga valetada ei tohi. Mis oleks parem kas saada natuke "üle" (kaup ei vasta oodatule) ja lugeda rahustuseks paar asjalikku postitust ning asja arutada või saada "üle"(kaup ei vasta oodatule, mitte oled rahast/kaubast ilma) ja lugeda 200 mõtetut postitust?
                                Mis juhtub siis kui mingi 2000 postitusega ja kõrge mainega foorumlane otsustab uue kasutaja lohku tõmmata? Keda usutakse? Need küsimused jäävad õhku.
                                Ise kardan ka Internetis äri teha ja vaatan suu ammuli kasutajaid kes tuhandeid (varsti sadu) rahasid väärt asju mööda Eestit laiali saadavad.
                                viimati muutis kasutaja Nrgy; 08 m 2010, 23:02. Põhjus: Selgitus
                                Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!

Comment

Working...
                                X