Ükskõik millist käivitamise-ärandamise vastast tõkendit-blokeeringut kasutad, vajad sa ikkagi mingit varjatud sisse-välja lülitit. Ise olen autos kasutanud lihtsat lülitivabat seadet. Mingi blokeeringu mahavõtmiseks on vaja auto käivitamise ajal lühiajaliselt vajutada helisignaalile, mis süütevõtme asendis "START" ei toimi. Muidu töötab helisignaal nii sõidu kui seisu ajal, nii töötava kui ka seiskunud mootori korral.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
autole k2ivitamisvastane seade?
Collapse
X
-
Elou!
Nu näiteks bensuvoolikule normaalselt suletud klapp, pinge andmisel laseb bensul voolata. Süütevõtme keeramisel 1-aste annab PICile toite ja edasi jääb PIC ootama immobilaiseri käsku(salanupp), kui seda ei tule siis pole ka midagiauto läheb käima ja käib vast niikaua kuni karbussis bentsu ja siis kosssssss.
Omaniku variant - kui PIC saab lubava käsu(salanupp), avab bensuklapi ja sõit toimub juba pikemalt.... kui süüte välja keerad, kukub ka PIC ära, klapp sulgub.
Sama peaks saama ka ilma PICita lihtsalt releega.
PICiga siis juba teha 2 pici ja vahetava koode jms.
Minul tegi isa oma vanale zigulile(72aasta) salanupuga, releega, katkestab tervel massi aku pealt(skeemi pole uurinud). Võtit keerad, massi pole, vajutad salanuppu, tuleb ka mass tagasi võib anda starterit, keerad võtme välja kaob ka mass.
Kui isa sellega sõitis siis keegi näppe auto külge ei pannud. Ma arvasin ka et nagu ei võiks tahta aga minu praktikas see lõpuls ikkagi juhtus(üle 5 aasta on minu käes olnud). Et käisid kaagid lõid küljeakna katki, tõmbasid juhtmed lahti aga käima ei saanud...
Parimat soovides,
gObMeie üle nalja ei mõisteta!
Comment
-
Kunagi ütles telekas intervjuu andnud prof autovaras ,et parim salalukk on HÄSTI ärapeidetud masslüliti. Piisavalt tülikas on akult käivitamiseks piisav hulk ampreid kätte saada. Loomulikult nüüd jälle selle salaüliti koha küsimus, aga selle peab ikka ise välja mõtlema ja mida vähem inimesi sellest teab seda suurem on võimalus, et auto hommikul ärgates (poest väljudes) ikka allesElekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe
Comment
-
Endal kah karbussiga masin, pole kesklukku, signat ega üldse mingeid ärandamisvastaseid asju peal. Ja öösiti seisab keset
lasnamäge maja ees. Minu nipp selline, et kui sõitmast tulen, võtan aku tuppa kaasa. Vaevalt et pikanäpumeestel sellist kohe taskust võtta on.
Harva sõidan, tüli ei tee ja toimib hästi!
Comment
-
Vaheta keskimine ja üks äärmistest. Siis lubab aint 1 silinder ja ise oskad ka õieti tagasi panna. Kunagi kolhoosiaeg isa tegi ka ühele töökaaslasele nii ja sellel käis jagaja enne 3x maas kui keegi tark taipas juhtmeid vaadataElekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe
Comment
-
Võib lugeda auto24 foorumist, seal auto kaitsemise moodustest päris palju pajatatud. Veidi otsimist ja materjali küllaga. Ntx. selline teema: salalukk
Endale torkas pähe selline lihtne moodus, et mingi auto käivitumiseks vajalik ahel ühendatakse maki power antenna juhtmest tuleva vooluga või siis sellest juhitava relee kaudu. Ehk siis: auto töötab või käivitub ainult juhul, kui makk on sisse lülitatud.
Teine variant oleks herkonist tüüritav ahela ühendamine. Tegevus käivitamiseks: süüde sisse -> herkonile magnetit -> start.
Comment
Comment