Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Numbrilaua valgusti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ilma takistita ei ole mõtet panna led'e, sest niimoodi sõltub see valguse tugevus liiga palju pingest. Tavaliselt ei pande led'e jadamisi rohkem kui poole pinge ulatuses, teine pool jääb siis takistile, nii saab led kenasti ise oma pinget hoida. (valgeid (2V) led'e siis näiteks 3tk)
    Dioodsilda ära hakka küll panema, ühendad ju neid ainult üks kord. Kõige parem oleks tõesti võtta mingi elektrit mittejuhtivast materjalist plaat, puurida peenikese puuriga sobivad augud, pista led'id läbi ja joota kokku tagant poolt. Kena töö eeldaks ka plaadile led'ide kõrvale takistile aukude puurimist. Otsad lõika piisavalt lühikeseks ja viimased otsad (väljaviigud vii veelkord tagasi plaadi ülapinnale - nii jääb sinna alla selline aas, kuhu saad joota oma juhtme nii, et ta sul led'i otsa pikapeale maha ei murraks).
    Kõik led'id pane sama pidi (nagu ikka, vaatad led'i sisse ja järjest igal led'il sees suurema klemmiga ots plusstoite poole). Takisti võid panna ükskõik kuhu otsa sinna ahelasse, mina tooks takistiga led'ide kõrvalt teise otsa plaadi samasse serva tagasi.
    Kõige viimaseks - kui kõik on valmis ja testitud, siis vala kogu kupatus mingi elastse asja sisse - kasuta silikooni, kuuma liimi vms. Niimoodi on asi kindlalt kinni ja vibratsioon ei murra led'e jala pealt maha. Põhimõtteliselt võid valada selle nii sügavale sisse, et led'i ots jääks välja. Enne võiks ka mõelda kinnitusele - näiteks panna plaadi taha mutrid ja läbi plaadi piisavalt pikk polt mingi rüüsi sisse vms, et pärast valamist saaks selle poldi välja keerata ja sellega asja kinni panna... Kõige lõpuks paned selle siis kuskile numbritule klaasi taha vms.

Aga ikkagi kõigepealt võiks uurida, kuidas ülevaatused suhtuvad sellistesse ümberehitustesse. Auto tuledega jamamist ei peeta liiga heaks mõtteks ja see peab olema väga õieti realiseeritud, et läbi läheks.

Comment

Üks valmis tehtud (koopiamasinast saadud) on küll mobla dioodid
      takisti on iga 4 ledi tagant...töötab 12V pealt
      http://www.zone.ee/failid113/ledid.jpg

Comment

Jätkuvalt oleks huvi teada,kas keegi suudaks mulle sellise asja valmistada ning kui kalliks see kõik võiks minna? :unsure: Ning mis materjal see oleks,mis elektrit ei juhi,millest saaks teha selle LEDide aluse?.....Kas on ehk võimalik kuidagi välja mõõta,mitut LEDi vaja läheb?Olen kuulnud väga vastakaid arvamusi-ühed ütlevad,et 4st piisab,teised jälle,et vaja on ikka rohkem neid?!Olen proovinud ka netist leida igasugu infi selle kohta,kuida paraku pole leidnud seni :angry:
        Vabandan juba ette,kui need on lollid küsimused aga minu ja elektroonika vahelised suhted ei ole just kiita(kuigi võiks )

Comment

Nüüd hakkas mind uus asi painama.
          Kuna autol on ka tuledekontrollblokk,kas siis see ei lähe lolliks? :unsure:
          Nt kui gabariidipirn oli natuke nõrgem kui pidi,siis andis see mul armatuuris kohe märku,et midagi on viltu.Nüüd siis tahaks teada,et kas selle numbritule asjaga on ka nii?Pärast aretan miskit välja ja ei saagi panna :angry:

Comment

nu a pakun kui ta hakkab n6rgema p2rast jonnima siis "peaxid" saama ta takiga ära petta, aga nii et ledide valgustugevus ei vähenex

Comment

Selle asja nimi on siis numbritule soojendus
              ehh... andrjusa

Comment

Tõenäoliselt on see kontrollplokk tehtud nii, et mingi taki peal, mis on jadamisi pirni(de)ga, mõõdetakse pinget. Kui nüüd on led'id, siis tuleks see takk üles otsida ja panna sinna suurem takk, et ikka pinge jääks samaks. Otsimine pole eriti keeruline, kui selle ploki lahti suudad teha - tuleb minna plaadil piki vastava tule juhet, kuni leiad taki, mille teine ots läheb lülitisse vms edasi. Siis joodad selle taki välja, mõõdad ära ja arvutad uue&asendad.

Comment

Working...
                X