Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

12VDC 170-180VDC(ksenoon)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

12VDC 170-180VDC(ksenoon)

Mure siis selles,et oleks tarvis muundada 12VDC - 180VDC.(voolud ilmselt väiksed)
    Tegemist on auto ksenoon tuledega mille süütepool vajab sellist pinget aga kuna vastavat plokki ei raatsi originaalosana osta siis oleks plaanis see ise aretada.Äkki on kellelgi häid ideid kuda see teostada ja oskaks pakkuda midagi konkreetset mida selleks vaja läheks ning mis selle maksumus võiks tulla.
    Samas ma ei tea,kas ksenooni süütamiseks on vaja kõrgemat pinget kui ta normaal töö reziimis.

ma oleks ka nende plokkide ehitusest huvitatud.

Comment

tundub, et keegi veel ei ole xenon tuledele plokki valmis meistertanud.

Comment

inverter + trafo + dioodsild + konded

ühesõnaga paari transiline skeem teev alalisvoolust vahelduvvoolu, trafo tõstab vahelduvvoolu pinge, dioodsild teeb vahelduvvoolu jälle impulsseerivaks alalis vooluks ja konded siluvad impulsid ühtlaseks alalisvooluks
        Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
        * Toitelüüdid
        * Kõlari kummilõdvik
        * Elekter
        * Kõrvad
        * Naabri närvid

Comment

Ma ei ole selles nii kindel,et ksenoonide blokk koosneb ainult lihtsast pingemuundist.Olen ühte originaal blokki seest näinud.Seal sees oli ca 17 ( ! ) mikroskeemi + hulk muud kama.Odavama hinnaklassi ksenoonblokid on enamuses kinni valatud,sinna sisse ei näe.
          Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Suured ksenoonid käivad küll üsna lihtsalt kui on piisavalt voolu ja pinget anda, ainus mure, et tahavad kõrgepinge sirakat süttimiseks. Ei mingeid mikroskeeme.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ma arvan siiski,et ega need tehased siis niisama nalja pärast kah neid mikroskeeme sinna peoga sisse ei topi.Tõsi,endal pole olnud kahjuks aega selle ksenooninduse teooriaga tõsisemalt tutvuda.
              Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Need odavamad universaalsed plokid on jah lihtne pinge muundur.Aga näiteks uutel audidel sab ka ksenoni heledust ka sättida Läbi CAN juhtimise arvutist.Eks sinna need mikroskeemid kuluvadki.Otsin üles kuskil vene saidil oli selle ploki joonis olemas.

Comment

kui kellegi silm kusagil ksenoon tulede skeemi näeb, siis võiks viite teha.

Comment

Skeem
                    Kuid seal on juures selline jutt:

"The new 35 watt automotive headlamp type metal halides (Types D2R and D2S)will work on this circuit but require higher starting voltage due to a Xenon starting gas fill rather than the Argon used in general lighting service type metal halides. Xenon has a higher ionization potential than Argon, thus these lamps need something like 6-20 kV to reliably be started. Their operating voltage, however, is similar to that of the general-service lamps; between about 75 to 100 volts. Either a multiplier having substantially more sections, or another method entirely may be needed to start these lamps. That is left up to the experimenter."

Kas sellist skeemi saab kasutada? Miks keegi ise ei ole teinud? Kas tõesti on hinnavahe nii väike, et ei tasu ära?

Comment

kui hinnavahe väike, siis ei tasu see vaev ära, kui hakkad ise ka trafot kerima jne, ega ei viitsi küll

Comment

mis se siis trahvot kerida ei ole, kui osad olemas, ja kui natuke pingutada leiab vastavad osad ka, tean omast kogemusest

Comment

Ksenoonid vajavad süütepinget(kõrgepinge impulssi)ning peale süttimist toidetakse neid alalispingega(kuni sajad voldid)sõltuvalt tüübist.
                          Need mikroskeemid seal olid automaatika osas,et juhtplokk lampidele oige rezhiimi seaks.Targem siiski osta lampidele soovitatud originaalplokk.Isetegemine on väga keeruline ning loomulikult on detailid kallid, kui üldse saada on.
                          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                          Projektide pildid
                          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Kui selle skeemi järgi saaks teha, siis on juppide hinnaks kokku mõnisada krooni kahe ploki kohta. Pirnid ise maksavad 1300.- Ehk 2k peaks saama. Plus töö. Valmis komplekt maksab 5k.
                            Ma ei usu, et ma ise neid kunagi tegema hakkan, aga mind huvitab, mis seal nii palju maksab?

Comment

Kas nende väikeste akulaadiate 5A 200eeki trafot saaks kasutada tuleb ju kusagil 180v pinge kui ma ei eksi. Kas ühte trafot kahe tule jaoks on võimalik kasutada? .

Comment

Working...
                              X