Tere - sooviksin ehitada pingemuundurit 12-> 1,5 V ja teha seda võimalikult lihtsalt (ruumi vähe). Voolu tarbimine jääb nii alla 25 mA. Kas on sarnast kivi nagu 7805 aga 1,5 voldist ?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
1,5 V autosse
Collapse
X
-
kõige lihtsam vast kasutada LM317
kivi. sellega saab minimaalset pinget 1,2V ja max 37V. et saada 1,5 kasutad seadetakki, millega sead normaalsel sisendpingel väljundisse 1,5V, aga peab silmas pidama et auto töötamise ja seismise ajal on pinged erinevad. aga stabika pinge ongi hoida seda püsivalt mingis Sulle sobivas väärtuses. ehk 1,5V hetkel. Datasheet abix
-
Kivi polegi vaja.
Alustuseks võtad ühe LEDi, et oleks näha et seade töötab. LED peaks olema vähemalt 25 milliamprine ja töötama 1,5 voldi peal.
Siis lisad R=(12-1,5=10)/,025= 400 oomise ja P=(14,4-1,5=13)²/400=,4 + väike varu = 2 vatise takisti mis LEDi voolu piiraks. Ühendad nad omavahel teadküllkuidas ja paned lisaks ühe juhtme taki ja LEDi ühenduskohta, sellest saabki pingemuunduri väljund.
Lisaboonusena näitab selline toide ka tarbimist heleduse muutumisega.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Tänud vastajatele päris pindmontaaziga jändama ei tahaks hakata - TO92 korpuses julla peaks sobima küll ( ruumi enam-vähem ühe AAA mõõdus patarei jägu). Oma peaga valisin välja säärase junni http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...300-741&lng=est h34r: Ja Elukaz miks sa arvad, et ma LEDisid autosse toppida tahan ? Tegelikult tahan autotermomeetrit vähe ümber ehitada - toide aku pealt ja taustavalgus koos gabariitide sisse lülitamisega. Taustavalgusest rääkides - kuidas selle sisselülitamist orgunnida ??? ise mõtlesin opto-isolaatorile (vabandan kui nüüd väga metsa läks ) kuid milliseid kõige targem kasutada on ?
Comment
-
http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...390-00&lng=est# Kas säärane jublakas sobiks taustavalgust sisse lülitama ? Ja kas säärane http://www.hot.ee/muff/skeem.jpg skeem toimiks toite poole pealt ning mida tähenab see minimum load 2mA (peab selle termomeetri ära mõõtma - äkki võtab vähem <_< ? Kas see jublakas annab 1,5 volti välja sõltumatta aku pingest (11,5-14,2) ning ka termomeetri voolu tarbimisest (taustavalgus sees - väljas). Võeh palju küsimusi tekib....
Comment
-
Originally posted by Andrez@Feb 7 2005, 16:19
Elukaz miks sa arvad, et ma LEDisid autosse toppida tahan ?Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Sry Elukaz sain su postitusest vähe valesti aru. Taustavalgus on säärane ühtlane sinakas-roheline..... nagu ericson t65 (sellel on display all säärane huvitav helendav kile) indigo light kui ma ei eksi, on ka käekellades kasutuses. Voolu võtab arvatavasti suht vähe, aga tahaks ikagi LM317 baasil hakkama saada.
Comment
-
Niih voolud mõõdetud - koos taustavalgusega 18 mA ja ilma kõigub 3-15 mikro (! A vahel :blink: järelikult peab mingi parema skeemi leidma, sest see mille mina välja valisin ei sobi kuna min vool on 2mA
EDIT: Sobrasin seal datasheedis ja leidsin siis säärase pildi --> Skeem eelmise skeemiga on vahe ainult 2 lisa kondekas mis on pealegi optional. Kas säärasesest asjast võiks tolku olla ?
Comment
-
Need kondekad on nagunii vajalikud. Ka teistes skeemides. Siluvad veidi mööda juhtmeid ringiuitavaid impulsse (neid autos jagub ning sellistele stabilisaatoritele üldse ei meeldi).
2mA koormust pole ju probleem tekitada näiteks 750-oomise takistiga skeemi väljundist maha.
Iseenesest täiesti normaalne voolutarve kellal - ega siis muidu käekellad aasta ja rohkem ühe tillukese elemendiga käiks.Harjutamine teeb harjutajaks.
Comment
-
Niih peale otsingus sobramist olen jõudnud niikaugele, et võin sammud poe poole seada. Juppid siis järgmised : LM317L, R1 240 ohmi, R2 48 ohmi, 0,1 mikrofaradine keraamiline konde, 1 mikrofaradine lüüt ja 500 ohmine 1/4 takisti, et tekitada piisavat koormust. Ainukene kahtlus on jäänud selle opto-isolaatoriga - kui mitu mA ta tahab ja mitu volti ? datasheet on vähe segane minu jaoks, et siis kui suur takisti sinna vahele pista ?
Comment
-
Aga on veel üks järgi proovitud lahendus:
Tulede (valgustus, mida iganes) lülitist läheb läbi LM317 kella valgustusele toide, edasi läbi päripidi dioodi kella toitesse, kus on patarei asemel väike aku; seda laetakse siis, kui tuled peal. Pinge tuleks reguleerida selliselt, et normaalses olekus (tuled sisse lülitatud) jääks akule tema nominaalpinge (1,2V). Valgustuse osale võib ka dioodi ette ühendada, kui on oht, et liiga palju pinget midagi kõrvetab.
Omal selline kell töötab 3aastat - vahel polnud juhet küljes (taust pime) aga aku kestab nii väikese tarbija puhul kaua.
Sinu lahenduses oleks kella asendus termomeetriga, suurt vahet pole.Head susserdamist !
Comment
Comment