Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

millised ledid ???

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

millised ledid ???

milliseid siniseid lede panna e30-le armatuuri valgustusex ??? ja palju maxavad?..tevalost vaatasin kyll aga ei saanud mina aru millised sobivad ja millised mitte.....ja veel millised takid panna ka

ega 100% nad sinna ei sobigi...ise pead aretama seal midagi....
    ledid valid sellised mis kõige eredamalt valgustavad...ja vaata ,et ta ainult mingit punkti ei valgusta...vaid ,et valgus võimalikult hajutatud oleks...ja takisteid küsid müüa käest...ta annab ise õiged

Comment

seda ma tean ka et nad sinna ei sobi originaalpirnide asemele....ma olen võhik aga mitte nii võhik..neid peab sinna ikka umbes kaks korda rohkem panema kui originaalis pirne..kui mitte rohkem...aga ikkagi milliseid tavaliselt inimesed panevad ??? keegi ikka teab soovitada millist täpset toodet kasutada.

Comment

:angry: Eh Oomi seadus aitab takistite leidmisel ja mis see on, et neid peab?! 2 korda rohkem olema-2 soti eest saad sellise mis annab *-des rohkem valgust kui pirn. Netist otsida ja olemas ongi!
        -superradical-

Comment

Originally posted by Miilits@Feb 15 2005, 12:04
          seda ma tean ka et nad sinna ei sobi originaalpirnide asemele....ma olen võhik aga mitte nii võhik..neid peab sinna ikka umbes kaks korda rohkem panema kui originaalis pirne..kui mitte rohkem...aga ikkagi milliseid tavaliselt inimesed panevad ??? keegi ikka teab soovitada millist täpset toodet kasutada.
          mingit kindlat led'i polegi
          a võid vaaqdata nende
          http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...-111-24&lng=est
          või nede
          http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...028-34&lng=est#
          või
          http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...-063-97&lng=est
          vahel
          vastavalt rahakotile...

Comment

võta nii suured, kui sinna mahuvad. muidugi vaata nende valgusintensiivsust (ühik mcd - millikandela) ja võta ikka sellised, millel see üle 1000 (st siis üle 1cd). Mida heledam seda parem aga liialt ei tasuks ka üle pingutada. Oht on, et led näitab väga kitsast nurka, valguskiire nurk on ka tabelis antud. Mõned teevad nii, et tõmbavad led'i kupli pealt matiks, et valgus oleks rohkem hajutatud. Muidugi võib ka aidata mingi mattkile vahele panemine vms.
            Seega kõige tavalisem lahendus - võta võimalikult heledad 5mm led'id, arvuta neile eeltakistid ka (kui ise ei oska, siis otsi guuglist veebilehti, mis neid arvutavad - "led calculator" jne.) Arvutustes läheb vaja led'i pinget ja voolu, need pead ka konkreetsel isendil välja uurima, enamasti eksponeeritakse koos heleduse numbriga. Paned led'i õiget pidi sobivasse kohta ja ühele jalale takk vahele (ükskõik kummale). Joodad kinni. Kui orig. pirnid olid pesades, siis vbolla aitab nende pesade ära viskamine ja niisama plaadile jootmine. Led'i pluss on led'ist läbi vaadates suurem pool. Kui armatuuris ei tea, kumb pluss on, siis mõõda enne ära.

Comment

Led'i pluss on led'ist läbi vaadates suurem pool.
              Ikka väiksem pool .

Comment

Originally posted by sebastian@Feb 16 2005, 23:23
                Led'i pluss on led'ist läbi vaadates suurem pool.
                Ikka väiksem pool .
                ...ma tean ka ,et suurem pool...

Comment

Oleme siis natuke täpsemad:

LEDs are also polarized - in other words, they will only light up when connected one way. If you reverse any of the wires, the LED won't light at all. Remember, LEDs are diodes, and those things only let electricity through in one direction.
                  In most LEDs, the longer of the two leads is the positive (+) side. If the leads are the same length, look at the insides. One part will be fat and kind of bowl-shaped; the other side is a lot skinnier. The skinny side is (+), the fat, bowl-shaped part is (-).
                  Note, that a few types of LEDs - usually certain types of red ones, the bowl side is (+) and the rod side is (-). But for most other types, the bowl side being (-) is usually the case.

Siis...enamusel valgusdioodidel on "väike pool" pluss ja vähestel punastel on ta miinus.

Comment

kõige lihtsam mine novaluxi osta endale 10 krooniseid ledidega võtmehoidjaid niipalju kui sul neid lede vaja on. pärast jaluta oomi poest läbi võta 1kilo-oomiseid takisteid. kodus kruti võtmehoidjate seest leedid välja takisti kylge ja tinuta sinna kuhu vaja.

Comment

heh..nu aga mul siniseid vaja...võtmehoidjatel ei ole mu meelest sinine led seal

Comment

Originally posted by Miilits@Mar 6 2005, 17:10
                        heh..nu aga mul siniseid vaja...võtmehoidjatel ei ole mu meelest sinine led seal
                        on kyll...pead ostma need millel on
                        olen ise koguaeg neid ostnud ja ostan weel kui vaja läheb, isegi UV ledidega on.

Comment

mitu LED'i seal on ja palju maksavad?

Comment

Originally posted by Mudelist@Mar 7 2005, 14:52
                            mitu LED'i seal on ja palju maksavad?
                            1 led ja miski 10 eeki, tuleb igaljuhul odavam kui poest lede osta

Comment

oleneb milliseid led'isid tahad. juba väga korralikud led'id on poodides alla 10.- tükist müüa. Armatuuri ei ole mõtet mingeid superbright led'e panna, siis jäävad ainult sulle mingid väga heledad täpid vastu vaatama.
                              Takisti arvutad ikka juba konkreetse led'i jaoks; 1k võib olla natu üle pakutud, heledad sinised peaksid olema enamasti 20mA ja 2,0V, seega takisti (14-2)/0,02=600 oomi; lähim E12 nominaal ülespoole on vist 680. Mida suurem takk, seda pimedamalt põleb (mõnikord vbolla seda ongi vaja). Väiksema takiga väheneb eluiga väga kiiresti peaaegu lõpmatuselt väga lühikeseks; liiga väikese takiga võib kohe läbi põleda.

ja minu viga - seest suurem on tõesti miinus. juba kasutatud led'idel on tavaliselt jalad lühemaks lõigatud ja siis seda ei saa kasutada.

Comment

Working...
                              X