Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

CB Raadio autos

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

CB Raadio autos

Tere.

Kõigepealt vabandan, kui teema sai valesse foorumisse. Või kui keegi teab mõnda teist foorumit soovitada, siis olen pakkumistele avatud.

Niisiis juhtus minu kätte üks CB Raadio ehk maakeeli lällar (rekkameeste släng u know). Aga olen pahuksis antenniga.

Mul on olemas raadiosaatjale mõeldud antenn, aga see on suhteliselt pikk auto katusele ei tahaks seda panna. Niisiis oli mul "kaval" idee antenn panna püsti tagumise istme ja aknalaua vahele, ehk siis otsaga pagassi. Tükk aega mässamist ja tulemus sama, mis poolemeetrise alumiiniumtraadi jupiga ehk ca 200 m, kui sedagi

Nüüd oleks küsimus, et kas tavaline autoraadio antenn ei kõlbaks järgi pistmiseks ? Või pole sellel üldse mõtet ?.

Äkki sobivad mingi 20 cm pikkused magnetiga katusele pandavad antennid vms ?

Eesmärk oleks siis vähemalt paar kilomeetri kaugusele venitada suhtlusvahemaa et rekkameestega rääkida liiklusolukorrast vms.

TÄnks igasuguse info / õpetuste eest

Kui sa tahad normaalset levi saada,siis pead kasutama ikkagi seda pikka antenni.CB sagedusala on madal,lühikesed antennid selleks ei kõlba.Mina koristaks selle antenni imekiiresti autost seest ära.Esiteks toimib auto kere varjestusena,mis ei lase signaalil normaalselt levida.Teiseks on inimese tervisele ohtlik see kiirgus,mis tuleb antennist (saatereziimil).
    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Aga ma ei saa aru sellest, et neid antenne sätitakse ju aparaatidega paika ? aga kui ma autot liigutan, siis ta on ju teises asendis ma ei saa aru sellest :unsure: :blink:

Aga autoraadioantenn ei kõlba jah ? Kas üldse muud võimalust pole ? sest seda pikka antenni ma kinnitama küll kusagile välja ei hakka. Stange sisse si saa panna ?

Comment

Pikk ja häälestatud autoantenn töötab ikkagi köige paremini. Kui töesti korralik leviulatus pole vajalik siis paari kilomeetri peale aitab väikene autoantenn kyll.Antenne myyb näiteks tehnoturg mustamäe teel tallinnas ja kohapeal häälestatakse paika ka. (ps -antennihäälestust ei tasuks alahinnata)

Comment

Aga kui kaugele võtab sõiduauto katusele magnetiga pantud ca 60cm antenn ?

Ja nagu ma aru saan, siis tavaline autoraadioantenn ikkagi ei sobi ? See, mis tehase poolt juba pantud

Comment

autoraadio antenn on fm jaoks, st 88-108MHz. CB on 27MHz, see erinevus on liiga suur, et midagi head tuleks.

Comment

Põhimõtteliselt saaks autoraadio antenni pikenduspooliga või antennituuneriga isegi häälde ajada. Selleks vaja näiteks seisulainemõõtjat (SWR meter) ja pisut oskusi. Proovida võib ka "kummiantenni" (rubber antenna). Seda annab ka ise teha. Üldiselt, kui riistu ja kogemust pole, siis parem kellegi oskaja poole pöörduda. Suvaliste antennidega loomkatseid tehes võib kergesti saatja lõputransi maha põletada.
              Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

sellel teemal abix koht http://cbfoorum.pri.ee

Comment

Working...
                X