Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Väiksed magnetid ja andur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Väiksed magnetid ja andur

Tere
    sai mootorrattale elektrooniline spidomeeter ehitatud,aga nüüd probleem anduriga.
    esiratta rummu külge on vaja liimida 10 väikest püsimagnetit (võrdsete vahedega) ,et vahemaad õigesti loeks,kiiruse näitu saab reguleerida.
    kas keegi oskab soovitada kust selliseid väikseid magneteid saaks?
    ja mida andurina kasutada?
    proovisin vana videomaki kustutuspead anduriks,liigutasin suvalist magnetit selle kõrval,tundus et toimib.
    see herkoniga varjant ei sobi,nagu jalgratastel.

Olemas ka Halli andurid, mis magnetile reageerivad, aga suht kallid. Kui sellest abi on, siis kunagi oli skeem jalgrattale ja andurina kasutati kõrgeoomilise kõrvaklapi ühte poolt. Siis selline (ton-1 vist ) N.Liidu aegne kuular: 1600 ohmi, kus hääle saamiseks võnkus metallmembraan.
    Magneteid saaks mikromootoritest, vanadest telekatest, kantavad malemängud metallplaadil, mööbli magnetlukud ...
    Head susserdamist !

Comment

kas kusagilt neid magneteid osta ei saa?kui just hind väga kirves ei ole?
      ma olen juba igaltpoolt rikkis tehnikast otsinud,kusagil pole selliseid-igal pool on ümmargused rõngasmagnetid.mõtlesin,et lõikan tükkideks,kuid relakas ei hakka peale neile :P

Comment

see herkoniga varjant ei sobi,nagu jalgratastel.
        Miks ei sobi?

Comment

ma arvan,et see herkon ei suuda nii kiiresti võnkuda seal.
          jalgrattal on 1 rattapööre 1 impulss,minu spidomeeter on palju erksam ja sellel on 10 impulssi 1 ratta pöörde jooksul.ehk siis 100 km/h juures sagedus 500Hz,herkoni klemmid magneetuvad kaa ja suurema kiiruse juures on kogu aeg suletud.
          arvatavasti selle herkoni eluiga jääb ka päris lühikeseks,või ma eksin?
          hallianduri põhimõttel töötav skeem peaks kõige parem olema,andurini ainult 2 juhet ja ei karda valgust ega suuremat pöörlemissagedust.

Comment

100 km/h juures sagedus 500Hz,
            siit järeldub, et ratta ümbermõõt on 55,4cm - ilmselt tegu mudeliga

tegelikult töötab herkon küll (katsetatud 1 magnetiga, 10 impulsil pöörde kohta ei näe erilist mõtet)
            küll aga olen nõus sellega, et Hall`i andur on pikaealisem

on veel üks võimalus - kasuta induktiivandurit, siis pole magneteid vaja

Comment

vabandust,sai andmetega puusse pandud, ratas 18 tolli

ma ei saa vähema magnetite arvuga hakkama,sest sellel spidomeetril ei anna vahemaa mõõtmist korrigeerida(seal siis on 2 texasinstrumentsi kivi,millele ei ole skeeme leida).
              see rohkemate magnetitega süsteem sellepärast kaa,et spidomeeter erksam oleks.
              jalgratta omad on ju kole uimased.

äkki viitsid natuke seletada,milline see induktiivandur on?? pole sellisega kokku puutunud veel.

saaks need magnetid kusagilt,siis oleks probleem põhimõtteliselt lahendatud.
              neid impulsipüüdjaid(mähiseid) on mul päris mitmeid,millega katsetada.
              võib ka herkoniga proovida,ehk ikka veab välja,huvitav kaua ainult vastu peab?

Comment

kas RS kataloogis müüdavad magnetid ei sobi ?

Comment

kas siis väiksed magnetid ongi ca 60 EEK tk? natuke kalliks läheb.
                  sel juhul peab ikka miskit lammutama,kus sisaldub magneteid.

peab veel proovima ehk annab valget magnetit lõigata.

Comment

Mingeid ümmargusi magneteid olen näinud metall teadete tahvli nuppude sees, kontoritarvete poes võib olla.
                    Vanemate(võibolla on uuematel ka, pole uusi lõhkunud) külmkappide uksetihendite sees on miski elastne ja suht pehme magnet ehk on võimalik seda lõigata või "augutajaga" ümmargused tükid välja lüüa.

Comment

äkki viitsid natuke seletada,milline see induktiivandur on?? pole sellisega kokku puutunud veel.
                      näide

Induktiivandur reageerib lähedal olevale metallile (kaugus sõltub anduri läbimõõdust, mida jämedam andur, seda tundlikum)

Comment

peab ikka magnetite lahenduse juurde jääma,sest selle induktiivanduri hind on liiga kõrge.

Comment

Working...
                        X